![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Żonki 2009 i 2010 - cz. II
uaktywniam się na chwilę
ja żadnych zdjęć nie widziałam .. będę płakac .. wysyłam maila na priv napewno wszystkie będą piękne nei moge wyjść z podziwu jakie świetne sesje roba fotografowie...eeh a kiedyś tylko studio i już... mam zdjęcia mojej prababci to jest niesamowite ułożone odpowiednio rączki i nóżki i wielki bukiet z gipsówki i jakiś bliżej nieokręślonych kwiatków ... zwykła biała sukienka i długaśny welon nałożony na głowę i tak jakby związany taśemką z tyłu głowy ... jakby kiedys powiedzieć że ludzie sobie będą na sianie fotki robic to by ich wyśmiano :P Maggi ja jestem zdania że trzeba walczyć o swoje choćby dla zasady .. nie można sobie dac w kaszę dmuchac bo wszyscy będą wtedy z nami robić co chcą ... ja sie cały czas tego uczę .. żeby byc bardziej stanowcza i jak mi się cos nie podoba to mówić a nie siedzieć cicho. Maria jaka 30 stka ;o /... ale tak czy tak spóźnione ale szczere życzonka spełnienia marzeń i zdrówka przede wszystkim kurde dalej szukam jakiegoś sensownego ginekologa w poradni i żeby prywatnie przyjmował ale to graniczy z cudem ... przynajmniej dla mnie ;/
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Zdjecia wyslane (chyba wszystkich wliczylam), jak kogos ominelam to sie dopominac!
![]() Maggie wpolczuje z tymi zdjeciami ![]() Trzeba sie pilnowac tych nie podpisujacych umow, chociaz jak widac to tez czasami nic nie gwarantuje. Ehhhh
![]() |
#63 | ||
Rozeznanie
|
no niech już tak zostanie
![]() Cytat:
![]() bo możesz poprosić o zdjęcia z filmu, takie screenshot'y (jakby się to nie pisało...) profesjonalny kam. powinien umieć coś takiego ![]() wiem ze można i będziesz miała uratowane najważniejsze momenty! to nie dobrze ze nie podpisuje mów ten foto... ![]() Cytat:
dziękuję! i nie ma to jak uradowana Panna Młoda ![]() bardzo ładne zdjęcia i katedra w fiszu... ahhh rozmarzyłam się...
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sobczi widzę, że na poważnie się bierzecie za produkcję. Kwas foliowy już łykasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
I ja też wróciłam
![]() ![]() bellebelle witamy w naszych skromnych progach ![]() A to zdjątka urokliwego zakątka nad Bugiem ![]() ![]()
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie Wam zazdroszcze bo z naszego wyjazdu nad morze ![]() ![]() ![]() chłodniej może być aby już nie było takich wichur jak wczoraj Edytowane przez kajaja Czas edycji: 2010-08-17 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
ogólnie, a na męża to mam ......
![]() wokół koleżanki zachodzą w ciążę, robią kariery, doktoraty, kupują mieszkania i domy a u mnie nic się nie dzieje ciekawego ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na 3 miesiące przed ciążą jest zalecane, a nigdy nie wiadomo ..... jak to w małżeństwie, nie wszystko da się zaplanować ![]() więc ja łykam, mimo że się nie staramy, uroczo ![]() my w ten weekend uderzamy na jezioro Nielisz na łajbę kumpla ![]() ... tylko mam obawy, bo sam ją remontował ![]() niby zrobił inż. z renowacji drewna.. ale chodziło o meble a nie o łajby ![]() pływać nie umiem ![]() Cytat:
![]() a tak poważnie to też mam ten problem... na podyplomówkę mnie nie stać, doktorat bez sensu... praca.. przynajmniej dobrze że jest, nie będę narzekać, ale rozwoju mojego w niej nie widzę, domy - niby 3 są a praktycznie wynajmujemy od obcych, na dziecko nas nie stać (chociaż wszyscy mówią ze jeśli nas stać na samochód to stać nas i na dziecko ![]() ale zblazowanie... totalne ![]()
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Goscie ktorzy nigdy wwczesniej nie byli w Katedrze byli naprawde pod wrazeniem ![]() Zaraz wysle ![]() ![]() Dziekuje ![]() Ale pieknie ![]() Wez jakies pomoce do plywania czy takie plywaki na ramiona co sie zaklada na wszelki wypadek ![]() Cytat:
U mnie w pracy codziennie pytaja kiedy maja mi zaczac wyprawke dla dziecka kompletowac ![]()
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
o a my do zwierzyńca ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
my planujemy dzidzi na przyszły rok jeśli wszystko poukłada się po naszej myśli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
kocham Roztocze
![]() zdjątka ze zwierzyńca z sierpnia 2009
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
bellebelle, ja też poproszę linka
![]() A ja słomiana wdowa jestem - "łaskawie" pozwoliłam małżowi na męski wypad w góry, a co. Niech się wyszlaja i utytła, to doceni domowe ciepełko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wszelkie moje plany zawodowe mogę o kant tyłka potłuc; aa zła jestem że nie wiem ![]() i jak tak dalej pójdzie to chyba zostanę bulimiczką albo nie wiem co; bo te męki sprawiają mi powiedzmy że przyjemność (czyt. po oględzinach porcelanki mniej mnie boli). teraz piję zioła w nadziei że uratują mnie przed ![]() Cytat:
![]() mój jak do domku wrócił to wszystko wygląda jakby diabeł tasmański się przewinął ![]() Edytko piękne fotki. my przez moje poj***ne zdrowie nigdzie nie pojedziemy ![]() ![]()
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2010-08-17 o 20:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
nie ![]() ![]() ![]() my liczymy wydatki w tym miesiącu ![]() ![]() ja już chyba zwariowałam totalnie ![]() Cytat:
![]() nie mam pojęcia, weź no walcz kobieto ile możesz! ![]() a jak się lepiej poczujesz to może gdzieś wypadniecie za miasto ![]() Cytat:
![]() oho! znowu wichura jak wczoraj o tej porze się zerwała... niech już TZ wraca!!
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widziałm błysk w oku męża jak zobaczył jakie cudo się koledze wczoraj urodziło =] Froggie nie smutaj się .. nie stresuj bo wtedy na pewno ci się nie polepszy .,.... a wiem jak jelita na nerwówkę reagują w razie coś służę wieczornym spacerem, butlą wina ... chociaż teraz to Ci chyba nie wolno ![]() a może chociaż z mężem jakiś weekend w pobliżu ...
![]() |
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli tyle się hafta w ciązy to ja podziękuję. Cytat:
jutro idę do apteki po kwas foliowy i po jakieś ziołowe by polepszyć wyciszenie organizmu; miałam takie fajne ale się mi skończyły. a winka nie mogę i zadnego innego alko, a szkoda bo czasem mam ochotę się narąbać by się choć przez chwilę nie męczyć ![]() a z wypadem teraz to kiepsko, pomijając moje wyżywienie to niestety ruch powoduje u mnie nasilenie bólu i ruchów kiszki. tyle co z rana czuję się jeszcze w miarę dobrze.
![]() |
![]() |
#77 | |||
Zakorzenienie
|
No i siedzę w tej Wawie...jakoś mi tak dziwnie...może się przyzwyczaję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Kurde, Froggie, to paranoja jakaś z tym choróbskiem, zaraz na rentę przejdziesz, jak tak będziesz podupadać na zdrowiu. ![]() Skoro już jesteśmy przy tematach medycznych, to u mnie alergolog wykrył dziś jakieś zaburzenia dróg oddechowych, no super po prostu. Ot, 30tka, to się sypać zaczynam. Edytka, piękne fotki. I zgadzam się - Roztocze jest cudne. A ja za parę dni udaję się na Wschód, a co! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Frogu bidulo Ty
![]() ![]() bellebelle super zdjęcia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() A gdzie jedziesz ![]() Jak jesteśmy przy temacie chorób to ja z kolei mam anemie ![]()
![]() |
![]() |
#80 | |
Kniaginia
|
Cytat:
Eeech, a ta anemia to po ciąży? Czy to nie ma związku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
![]() Mam nadzieje, ze znajdziesz te ziolka jutro co Ci pomagaly Cytat:
![]() Tez mialam kiedys anemie, przynajmniej tak mowili. Oj najadlam sie wtedy czekolady ![]() Padam na pyszczek, skrecalam dzisiaj takie cos do drapania dla kotka i popsulam ten kluczo-srubokret. Ale skrecilam ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
![]() |
#82 | ||||
Raczkowanie
|
aaaaaaaa cudowne zdjęcia, kto robił? roztocze jest wspaniałe
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale na serio to współczuję, że tak się męczysz z tym brzuchem niegrzecznym, ty taka chudzinka jak jeszcze schudniesz przez te pawie... Cytat:
![]() Wypadu na łajbę pozazdrościć, obiecaj przywieźć piękne zdjęcia A takiego tekstu o dzieciach jeszcze nie słyszałam ![]() Cytat:
Miiiiiira...Januuuuula... ...gdzie one się pochowały? ![]() Mój TŻ powiedział -pakujmy się i za 2 dni pojedźmy w ciepłe kraje na tydzień, tak na spontanie bierzemy last minute! Ja - super Kochanie, a mamy paszporty? TŻ - nie...? ale przecież można wyrobić, to chyba 3 dni trwa i po sprawie.... Ja - tak? Nio i właśnie dlatego jakoś się nie możemy w te kraje ciepłe wybrać ![]() ![]() Edytowane przez blondynka77 Czas edycji: 2010-08-18 o 07:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale trzeba paszport wyrobić ![]() i znowu wydatki ![]() Cytat:
![]() i przywieziemy bankowo nowe! obiecuję. na te dwa dni TŻ ma bardzo ambitne plany ![]() Susiec - powrót do źródeł - nasza pierwsza wspólna wyprawa, Jelonek, Rebizanty, Gargamel ![]() ![]() Czartowe Pole - moje ulubione komarzycowisko ![]() rejs po Nieliszu, grill z kumplem... chyba spać nie będę przez ten weekend ![]()
![]() |
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mocną masz? łykaj bioferr jak możesz i dużo zieleniny, no i nieszczesne mięcho.. Anemia to moje drugie imię ![]() Cytat:
kwasik potrzebny mi z dwóch względów na niedokrwistość, no i na wszelki wypadek gdyby się miała przydarzyć wpadka; ale teraz to chyba bym musiała być wiatropylna ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie znam takich urokliwych miejsc .. chociaż teraz już jak powiedziałaś to problem z głowy... ![]() tż nie lubi "Łazić" a ja lubię ale zaraz narzekam, cos mnie boli , głodna albo co najfgorsze kolki zaraz dostaje no i gucio
![]() |
![]() |
#86 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytka, te wydatki na dziecko zaczynają się chwile po poczęciu (lekarze, usg, położna), kumulują się w okolicach porodu (urządzanie pokoju, zakup wózka, ubranek) aby wzrastać wraz z dzieckiem (opiekunka lub rezygnacja z pracy, pieluchy, kosmetyki, jedzenie). Jak dla mnie trzeba chcieć i mieć ochotę na powiększenie rodziny o dziecko a wtedy te wydatki i niedogodności przestają przeszkadzać. Natomiest jeśli podchodzić do tego racjonalnie to widać minusy - brak czasu dla siebie, utrata figury (tymczasowa lub stała), większe wydatki, konieczność zmiany tryby życia i dostosowanie się do rytmu dziecka. Natomiast kiedy się naprawdę chce dziecka to pewnie to wszystko przestaje mieć znaczenie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no może Bukowa Góra ma lekkie przewyższenie, ale raptem 30 min. spacerku i jesteś na punkcie widokowym, potem tylko z górki i w ciągu 2 h spaceringu można wszystkie te widoki ze zdjęć powyżej zobaczyć w Zwierzyńcu ![]() trasa na Bukową Górę a potem do Stawów Echo - na koniec plażowanie i kąpiele ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 | |||||
Zadomowienie
|
Tak, po ciąży
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiem tak... może i na wyprawkę, trzeba troszkę wydać. Ile? to zależy od tego co się kupuje i gdzie ![]() ![]() ![]() Zamawiając rzeczy (nowe oczywiście) na allegro naprawdę duuuuuuuuuuuuuuuuuużo się zaoszczędza i ta cała wyprawka nie jest aż tak kosztowna ![]() Jak już mamy dzidziusia to ciągły koszt to tylko w zasadzie pieluchy (i ewentualnie mleko modyfikowane) ewentualnie jakieś ciuszki (które najlepiej kupować jak są pomoce wtedy jest pół darmo ![]() Z większych kosztów na początek to - na pewno wózek i szczepionki. Oczywiście trzeba liczyć się z kosztami wizyt lekarskich w ciąży (średnio 1-2 w miesiącu) + USG Ciuszki można odziedziczyć po rodzinie lub kupić używane (bo dziecko często i tak nie założy ich zbyt wiele razy) Owszem dziecko potrzebuje sporo rzeczy ale jest też dużo takich bez których spokojnie można się obyć ![]() Podsumowując - przy odrobinie sprytu wcale nie trzeba dysponować małą fortuną mając w domu niemowlaka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ps. chciałam tylko dodać, że byliśmy dziś u lekarza i Mikołajek dobił do 5,5 kg ![]() ![]() ![]() Cześć Ciotki! ![]() (na ostatnim : "nie rób już mi zdjęć mamusiu" ![]()
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-08-18 o 10:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cześć Przystojniaku!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm, że tez jeszcze tam nie byłam ![]() czas to zmienić, tylko chyba chciałabym na wiosnę jak ptaszyna zlatuje na gody ![]() Miira Mikołaj zrobił się już taki ... hmm komunikatywny! ![]() już wie gdzie się uśmiechnąć żeby ciotkom nogi zmiękły ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.