Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 17:31   #61
mazianka81
Rozeznanie

Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.

witam
ja tez staram sie o dzidziusia, mam juz 3 latke w domku i od 3 cykli "robimy " drugie.ale nie jestem pewna czy cos z tego wyszło,

przy moich cuklach i obserwacji owulacje miałam ok 5-6 sierp, a testy owu pzrez 10 dni nie wykazaly nic, byly to właśnie owe testy z allegro ,nie wiem czy mozna im ufac, codzien innaczej pokazywaly,raz blada cienka kreseczke,potem nic,potem znowu bladzioche,ale nigdy pozytyw.

mam nadzieje,ze sie myliły a ja trafiłam w owulacje.

@ mam na ok 20-21 wiec zobaczymy.
dzisiaj rano nie mogłam wytrzymac i zrobiłam test,ale oczywiscie neg.

kurcze jakos sie dziwnie od piątku czuje,ale juz sama nie wiem,jest mi niedobrze,dwa razy wymiotowałam i odbija mi sie po wszystkim.

boli mnie cały czas podbrzusze i jakos mi słabo,niestety przy @ tez miewam mdłosci,tylko 1-2 dni,a teraz cały czas.

z Julką w 11 dni po owu miałam zgage i odrzuciło mnie od alkoholu na ur mojej kol.wiec moze??

ohh mam nadzieje.chyba jutro znowu zrobie test hihi
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 17:42   #62
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
witam
ja tez staram sie o dzidziusia, mam juz 3 latke w domku i od 3 cykli "robimy " drugie.ale nie jestem pewna czy cos z tego wyszło,

przy moich cuklach i obserwacji owulacje miałam ok 5-6 sierp, a testy owu pzrez 10 dni nie wykazaly nic, byly to właśnie owe testy z allegro ,nie wiem czy mozna im ufac, codzien innaczej pokazywaly,raz blada cienka kreseczke,potem nic,potem znowu bladzioche,ale nigdy pozytyw.

mam nadzieje,ze sie myliły a ja trafiłam w owulacje.

@ mam na ok 20-21 wiec zobaczymy.
dzisiaj rano nie mogłam wytrzymac i zrobiłam test,ale oczywiscie neg.

kurcze jakos sie dziwnie od piątku czuje,ale juz sama nie wiem,jest mi niedobrze,dwa razy wymiotowałam i odbija mi sie po wszystkim.

boli mnie cały czas podbrzusze i jakos mi słabo,niestety przy @ tez miewam mdłosci,tylko 1-2 dni,a teraz cały czas.

z Julką w 11 dni po owu miałam zgage i odrzuciło mnie od alkoholu na ur mojej kol.wiec moze??

ohh mam nadzieje.chyba jutro znowu zrobie test hihi
Witamy nową starającą się Nie szalej tak z tymi testami, bo zbankrutujesz Może faktycznie zafasolkowałaś, skoro aż takie "poważne" objawy masz! Czekamy na wynik testu ciążowego! Najlepiej zrób fotkę i nam tu wklej Aaaa no i napisz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
ja tez tu jestem ale bylam u mamy i wrocilam szykowac sie do lekarza a potem szybko sie zbieramy do spania bo w srodku nocy wyjezdzamy na lotnisko
Mama oczywiscie pyta - a po co Ty w ogole idziesz do tego lekarza?
No to jej wyjasnilam , ze moze w tym albo nastepnym roku chce zajsc w ciaze i musze sie przebadac hehe ale mysle, ze i tak nie wierzy, ze juz teraz zostalaby babcia
Ale macie fajnie, też bym sobie gdzieś poleciała Co tam u lekarza?? Będziesz tam w Grecji miała dostęp do internetu? Odezwij się czasem!

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z pracy. Co do witaminek do od początku maja biorę kwas foliowy, przez jakiś czas bralam tabletki gdzie był zestaw witamin +omegi+ kwas foliowy a teraz ju,z tylko tabletki z samym kwasem foliowym. Mój facet bierze omegi (zwiększają ruchliwość plemników) i je codziennie miseczkę pestek z dyni i łyżeczkę lub 2 kawioru (dynia i kawior zawierają cynk, które zwiększają liczbę i poprawiaja jakość nasienia)

Co do płci to mi też raczej obojętne ale bardziej kkieruję się w strone dzieczynki a chcialabym dwójeczkę ogólnie

Czytałam gdzieś, żeby po stosunku położyć pupcie na poduszcze, oprzeć nogi o ścianę i zaciskać mięśnie kegla, bo każde zaciśnięcie przesuwa plemniki do środka

Ja już teraz czekam na wynik pierwszy test ciążowy będę robiła około 25 sierpnia a międzyczasie pewnie jeszcze kilka razy sie poprzytulamy
Też słyszałam o tych nogach do góry Coś w tym musi być..

Noo.. burza sobie poszła ups.. jeszcze zagrzmiało Idę pobawić się z dzieciakami

Farahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 17:50   #63
mazianka81
Rozeznanie

zbankrutowac nie zbankrutuje,bo mam jeszcze 6 sztuk hihi, z allegro,ale juz jedną ciąże mojej kolezance wykryły,więc mysle,ze są lepsze niz te owulacyjne.

a o mnie to "mam 29 lat, moja córcia od pazdziernika idzie do przedszkola,wiec jak nie zafasolkuje to jej chyba nie oddam bo zwariuje,pracuje w domu więc rozumiecie.

kurcze ale mam hustawkę nastrojów, mój tz po 2 tyg pieknego urlopu znowu nas na mies zostawił i najchętniej to bym sie pod koldrą zakopała.
Stary 2010-08-16, 17:50   #64
Kohnelia20
Zakorzenienie

czesc dziewczyny co prawda ja nie staram się o dziecko bo chyba instynktu nie mam ale życze wam powodzenia owocnych staran i bede wam kibicować!!
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 20:13   #65
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
Ale macie fajnie, też bym sobie gdzieś poleciała Co tam u lekarza?? Będziesz tam w Grecji miała dostęp do internetu? Odezwij się czasem!
nie bede miala dostepu do neta...niestety. Dopiero wrocilam od lekarza - musze zrobic badania hormonalne, bo prawdopodobnie nie mam owulacji, zrobilam usg jajknikow. Jest w nich duzo pecherzykow i dlatego moze byc trudniej z owulacja. Ale bylo baaaaardzo sympatycznie, najlepszy lekarz na jakiego trafilam
zegnam sie na tydzien z Wami, zycze powodzenia w starankach

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 20:38   #66
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
zbankrutowac nie zbankrutuje,bo mam jeszcze 6 sztuk hihi, z allegro,ale juz jedną ciąże mojej kolezance wykryły,więc mysle,ze są lepsze niz te owulacyjne.

a o mnie to "mam 29 lat, moja córcia od pazdziernika idzie do przedszkola,wiec jak nie zafasolkuje to jej chyba nie oddam bo zwariuje,pracuje w domu więc rozumiecie.

kurcze ale mam hustawkę nastrojów, mój tz po 2 tyg pieknego urlopu znowu nas na mies zostawił i najchętniej to bym sie pod koldrą zakopała.
na miesiąc?! ja bym chyba oszalała!

Cytat:
Napisane przez Kohnelia20 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny co prawda ja nie staram się o dziecko bo chyba instynktu nie mam ale życze wam powodzenia owocnych staran i bede wam kibicować!!
I na Ciebie przyjdzie czas

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
nie bede miala dostepu do neta...niestety. Dopiero wrocilam od lekarza - musze zrobic badania hormonalne, bo prawdopodobnie nie mam owulacji, zrobilam usg jajknikow. Jest w nich duzo pecherzykow i dlatego moze byc trudniej z owulacja. Ale bylo baaaaardzo sympatycznie, najlepszy lekarz na jakiego trafilam
zegnam sie na tydzien z Wami, zycze powodzenia w starankach
Wiesz co, pamiętam jak byłam raz na wizycie i lekarz mi powiedział, że mam cykle bezowulacyjne i raczej w ciążę nie zajdę, powiedział, że pęcherzyki są, ale że nie pękają, że są za małe itp.. Co najlepsze, okazało się, że za miesiąc byłam w ciąży, czyli wtedy co byłam u niego na wizycie i on stwierdził, że nie zajdę, to już wtedy musiały mi jednak pęknąć te pęcherzyki skoro zafasolkowałam Pamiętaj, że grunt to "wyluzowanie"

Idę odgrzać mężowi obiadokolację, bo zaraz z pracy wraca

Stary 2010-08-16, 20:59   #67
marta1986222
Zakorzenienie

Widzę ze dużo Was dziewczyny i bardzo się cieszę,mam nadzieję ze wszystkim nam szybko sie uda i bedziemy mamusiami.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 21:20   #68
trooskava
Zadomowienie

witam
my w tez sie staramy 2 cykl
ja 27 lat TZ 34 starzy juz jesteśmy :P
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 21:24   #69
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze, że mi mówisz to jeszcze sie będę kochac przez parę kolejnych dni w tym cyklu
Przykro mi, że ni uda Ci sie zajść w ciążę 'samodzielnie' Masz już coś w planach?
Przynajmniej na razie nie uda nam się "samodzielnie". Aktualnie, w najbliższy piątek, idę na laparoskopię w celu, między innymi, pozbycia się torbieli a potem zobaczymy....

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 21:35   #70
ewcia78
Raczkowanie

witam dziewczyny , my staramy sie już od maja i nic teraz przyszła wredna @ ale jak tylko sie skończy to bierzemy sie od nowa .
Ja brałam tabsy "cilest" 4 lata to moze mi to tak łatwo nie pójdzie odrazu po rzuceniu tabsów poszliśmy na żywioł ale narazie rezultatów nie widać
Mamy już 9-letnią córeczke a teraz przydał by sie jeszcze synek , latka lecą nie ma co odkładać dziecka na póżniej . Bierzecie sie dziewczyny do roboty i trzymam za wszystkie kciuki by sie pojawiły 2 kreseczki i upragnione fasoleczki :pro si:: prosi:
ewcia78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 21:41   #71
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
witam
no to my już emeryci
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 21:46   #72
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

A ja już teraz będę sie doszukiwać objawów ciąży Mam lekką zgagę i trochę mnie mdli i już sobie wmawiam, ze to może pierwszy objaw. Co chwilę dotykam piersi czy są już nabrzmiałe czy bolą sutki itd. a 13 sierpnia miałam owulację więc to stanowczo za wcześnie na jakiekolwiek objawy No nic, nie wiem jak wytrzymam te 10 dni do zrobienia testu
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 06:33   #73
Lils121
Rozeznanie

Witam Wszystkie Staraczki w ten piękny wtorkowy poranek

Wczoraj u nas i wszędzie na około była straszna burza i prądu nie było ale dzisiaj już pięknie słońce świeci i się troszkę ochłodziło więc jest fajnie rześko.
Witam również Staraczki które dołączyły do nas jak już poszłam sobie i życzę powodzenia.

Przeczytajcie sobie i się nie stresujcie
http://www.rodziceradza.pl/Ciaza/Str...rt,183995.html

Edytowane przez Lils121
Czas edycji: 2010-08-17 o 06:45
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 07:02   #74
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Wszystkie wiemy, żeby sie nie stresować, gorzej z zastosowaniem sie do tego
Stary 2010-08-17, 07:10   #75
Lils121
Rozeznanie

Wiem, wiem.
Łatwiej powiedzieć gorzej zrobić.
Ja to wogóle nie chciałabym o tym myśleć i zdać się na co będzie to będzie ale tak nie dam rady
Stary 2010-08-17, 08:26   #76
ona24
Zadomowienie

Cytat:
witam
Witam dziewczyny. My tez bedziemy sie starac z Tz o dzidziusia, ale dopiero za jakies 3 miesiące. narazie odstawiłam tabsy i zaczęłam brac kwas foliowy. Ja mam 27 lat a Tż 35. Pozdrawiam
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 08:38   #77
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. My tez bedziemy sie starac z Tz o dzidziusia, ale dopiero za jakies 3 miesiące. narazie odstawiłam tabsy i zaczęłam brac kwas foliowy. Ja mam 27 lat a Tż 35. Pozdrawiam
Witamy
Będziemy i za Ciebie trzymać kciuki.
Zostań z nami
Stary 2010-08-17, 08:40   #78
gospella
Wtajemniczenie

a propos artykułu, przy moim stresujacym życiu to szanse mam nikłe
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 10:14   #79
Lils121
Rozeznanie

Kurcze, ale cisza.
Wszystkie się starają czy co?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 10:37   #80
Farahh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Widzę ze dużo Was dziewczyny i bardzo się cieszę,mam nadzieję ze wszystkim nam szybko sie uda i bedziemy mamusiami.
Pewnie, że się uda

Cytat:
witam
Witamy! Tacy starzy jeszcze nie jesteście

Cytat:
Napisane przez ewcia78 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny , my staramy sie już od maja i nic teraz przyszła wredna @ ale jak tylko sie skończy to bierzemy sie od nowa .
Ja brałam tabsy "cilest" 4 lata to moze mi to tak łatwo nie pójdzie odrazu po rzuceniu tabsów poszliśmy na żywioł ale narazie rezultatów nie widać
Mamy już 9-letnią córeczke a teraz przydał by sie jeszcze synek , latka lecą nie ma co odkładać dziecka na póżniej . Bierzecie sie dziewczyny do roboty i trzymam za wszystkie kciuki by sie pojawiły 2 kreseczki i upragnione fasoleczki :pro si:: prosi:
Ja słyszałam, że po tabletkach bardzo łatwo zajść w ciążę i że często również okazuję się, że jest ciąża bliźniacza Ale ile w tym prawdy? Chociaż znam dużo koleżanek, które po odstawieniu tabsów w 5-6 cyklu zachodziły w ciążę, ale nie z bliźniakami Wydaje mi się, że 5, 6, a nawet 7 cykli to nie jest dużo..

Cytat:
A ja już teraz będę sie doszukiwać objawów ciąży Mam lekką zgagę i trochę mnie mdli i już sobie wmawiam, ze to może pierwszy objaw. Co chwilę dotykam piersi czy są już nabrzmiałe czy bolą sutki itd. a 13 sierpnia miałam owulację więc to stanowczo za wcześnie na jakiekolwiek objawy No nic, nie wiem jak wytrzymam te 10 dni do zrobienia testu
No najgorsze jest to czekanie Ale dasz radę

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
Witamy!

Wy to macie jeszcze o tyle dobrze, że macie okresy i wiecie mniej więcej kiedy możecie testować, a ja nie mam zielonego pojęcia, bo od kiedy urodziłam synka, jeszcze nie miałam okresu..
U mnie też wczoraj burzowo było, ale dzisiaj chyba chłodniej.. no i dobrze, już mam dość tej pogody Przypomnijcie mi to, jak mnie złapie jesienna deprecha
Idę ogarnąć chałupę.. co jecie dzisiaj na obiad??

Może założycielka wątku, zrobi listę dziewczyn staraczek?

Edytowane przez Farahh
Czas edycji: 2010-08-17 o 10:49
Stary 2010-08-17, 10:53   #81
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość

Może założycielka wątku, zrobi listę dziewczyn staraczek?
Niezły pomysł, popieram
Stary 2010-08-17, 16:30   #82
rudziutka87
Zadomowienie

Cytat:

ja mialam dzien wczesniej owulacje, przynajmniej tak wynikalo z testu, teraz jestem w Bulgarii w podrozy poslubnej i nie wiem jak wytrzymam do 28 sierpnia ze zrobieniem testu, kiedy to wroce do domu....

a teraz cos o sobie: mam 23 lata, TZ- 28. Oboje bardzo chcemy dzidziusia, z tym, ze mielismy sie starac dopiero od przyszlego miesiaca.. Ale tuz przed wyjazdem bylam u lekarza, ktory stwierdzil, ze wszystko jest ok, wracajac do domu wstapilam do apteki, zrobilam test owulacyjny, wyszedl negatywnie. Nastepnego dnia zauwazylam u siebie sluz owulacyjny, zdziwilam sie, bo to byl juz 17 dzien cyklu, wiec troche pozno. Zrobilam test i wynik pozytywny. Z tego szczescia nie moglam sie opanowac i zmolestowalam jeszcze tego samego wieczoru mojego TZa, nastepnego dnia rowniez i nastepnego
Od tego czasu pobolewaja mnie jajniki i podbrzusze, ale rownie dobrze moga to byc objawy na @, ktora ma nadejsc za jakis tydzien.. Ale czy nadejdzie przez wyjazd, to nie wiem...
Na razie nie moge przestac myslec o tym, ze cos mogloby zakielkowac we mnie..

Pozdrawiam wszystkie "staraczki" i zycze powodzenia
Emilka ~ 13.09.2011 3490g, 53cm, 15:25

Olek ~ 31.07.2015 3470g, 57cm, 11:24
rudziutka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 17:03   #83
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Rudziutka, ja nie czekam do 28. Pierwszy test zrobie już 25 . To jedziemy na tym samych wózku, mi też wypada dostać @ 28
Stary 2010-08-17, 18:38   #84
mazianka81
Rozeznanie

oh dziewczyny jakie to wszystko pokrecone

zwariuje tu chyba z bólu krzyża ,mdłości i niepewności.

żebym chociaz była pewna kiedy mam mieć @ a w tym cyklu jakoś sie pomerdało.

i tak najwczesniej powinna byc 20,a najpóżniej 22.kurcze ( z moich obserwacji),

ojj oby nie przylazła
Stary 2010-08-17, 19:43   #85
rudziutka87
Zadomowienie

Cytat:
oh dziewczyny jakie to wszystko pokrecone

zwariuje tu chyba z bólu krzyża ,mdłości i niepewności.

żebym chociaz była pewna kiedy mam mieć @ a w tym cyklu jakoś sie pomerdało.

i tak najwczesniej powinna byc 20,a najpóżniej 22.kurcze ( z moich obserwacji),

ojj oby nie przylazła
to zyczmy sobie wzajemnie, zeby nie przyszla
Emilka ~ 13.09.2011 3490g, 53cm, 15:25

Olek ~ 31.07.2015 3470g, 57cm, 11:24
rudziutka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 19:44   #86
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Mierzyłam sobie wlaśnie temperaturę. Mam 37,2 i oby to nie było na okres ;D
Stary 2010-08-17, 21:00   #87
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudziutka87 Pokaż wiadomość
to zyczmy sobie wzajemnie, zeby nie przyszla
kurcze cos mnie trzęsie zimno jak na @,ale to za wczesnie!!!
ojj zeby nie przyszła!!!!!!!!!!:p rosi::prosi :

trzymam kciukaski

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Mierzyłam sobie wlaśnie temperaturę. Mam 37,2 i oby to nie było na okres ;D

ojj, a ja nie wiem jak to jest z tą temp,teraz zmierzyłam i mam ...
hmmm 36,1. to normalne??

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

[QUOTE=Farahh;21414545]na miesiąc?! ja bym chyba oszalała! ]

no my tak odkąd razem jestesmy( 4lata )
miesiąc Go nima,potem jest 2 tyg,i tak w kółko.można sie przyzwyczaić,ale czasem to mam takie doły ,ze tylko .

najgorzej było jak sie Jula urodziła i jej pierwsze miesiące,teraz jest ok.
mam tylko nadzieje,ze dam rade znowu w ciąży,a potem z dwójką

ale co tam,"trzeba być twardym,a nie miętkim" hihi
takie czasy.moze za jakis czs zjedzie juz na dobre
ale ogólnie jest ok,najwazniejsze,ze sie kochamy i szanujemy.

teraz tylko synka nam do kompletu trzeba,
Stary 2010-08-17, 21:02   #88
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:
ojj, a ja nie wiem jak to jest z tą temp,teraz zmierzyłam i mam ...
hmmm 36,1. to normalne??

Kurcze nie wiem. Ja we wszystkich źródłach w jakich szukałam, znalazłam informację, że podwyższona temp może być objawem ciąży (albo okresu, albo w ogóle przeziębienia wiec aż tak się tym nie sugeruję, to tylko taka iskierka nadziei ) także o obniżonej nic nie wiem niestety poszukaj w necie może akurat coś znajdziesz. A który masz dc?

Edytowane przez houseofcolours
Czas edycji: 2010-08-17 o 21:04
Stary 2010-08-18, 06:39   #89
katarzynka00
Zakorzenienie

i ja do was dołączę

Całkiem spontanicznie zabraliśmy się w zeszłym mc, ale właściwie był to ostatni dzień płodny.
Teraz @ start za dni kilka

Mamy już roczną córeńkę i czas na rodzeństwo.
Pierwszym razem udało się nam za 1-szym podejściem

Kibicuję każdej w was i czekam na info o II kreskach

Pozdrawiam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 07:35   #90
kruczaa
Rozeznanie

Witam dziewczyny! Mam nadzieje, że przyganiecie i mnie Ja z mężem również czekamy na upragnioną fasolkę, właśnie zaczeliśmy 4 cykl starań. 5 miesięcy biorę kwas foliowy, a od tego cyklu wspomagam się jeszcze wiesiołkiem a mąż łyka witaminki androvit. Przed staraniami odwiedziłam gina, bo miałam torbiel i brałam tabletki anty, torbiel znikła i powiedział że jest wszystko ok. A fasolki nie ma....
W poprzednim cyklu stosowałam testy owulacyjne ale taki jak u mazianka81 nie pokazywały owulacji, też kupiłam je na allegro. Być może takie z apteki są bardziej wiarygodne.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Cytat:
Kurcze nie wiem. Ja we wszystkich źródłach w jakich szukałam, znalazłam informację, że podwyższona temp może być objawem ciąży (albo okresu, albo w ogóle przeziębienia wiec aż tak się tym nie sugeruję, to tylko taka iskierka nadziei ) także o obniżonej nic nie wiem niestety poszukaj w necie może akurat coś znajdziesz. A który masz dc?
Z tego co ja wiem temp. rosnie dzień przed owulacją tak mniej więcej do 37 i utrzymuje się do @, jeśli jest @ to temp. spada do normalnego poziomu a jak jest dzidzia to się utrzymuje nawet przez cały pierwszy trymestr.
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości