![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja dieta proteinowa dzień po dniu
Ale w I fazie to głownie woda, to tez powinno się brać pod uwagę. O i muszę się dzisiaj zmierzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
nie ważne czy woda czy nie, sumujemy razem z druga fazą
![]() woda spada w początkowych dniach, dalsza uderzeniówka nie ma sensu, bo później są zastoje na dwójce, niestety taka prawda ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do gotowego gyrosa - no proszę Cię Małgosiu, toż to chemia i tłuszcze. I tak w ogóle, to jestem przeciwniczką Dukana, a już w ogóle mi się ona nie podoba, kiedy ktoś się na niej głodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Menu dnai 10 - 26. 08. 2010
Śniadanie: serek wiejski Obiad: 2 nogi z kurczaka (gotowane) i jajecznica z 2 jaj Byłam wczoraj u koleżanki i moje drogie dałam radę. Oparłam się pokusie zjedzenia czegoś słodkiego. Wypiłam grzecznie herbatę i podziękowałam ![]() Ma się tą silną wolę ![]() A juz nareszczie 2 faza ![]() Zważyłam się wczoraj wieczorem, a jak rano weszłam na wagę to było mniej 3 kg. Jeszcze muszę się zmierzyć. Wczoraj zapomniałam. Jeszcze wczoraj kuzynka mnie odwiedziła to siedziałysmy i się chichrałyśmy to zapomniałam nawet o jedzeniu ![]() Ile gdzieś tak mogłam zgubić w ciągu tych 10 dni? Ja obstawiam jakoś 3- 4 kg. Co wy na to? Mojej znajomej tato schudł na diecie Dukana 23 kg w ciągu 5 miesięcy. Wow Edytowane przez malgosia2209 Czas edycji: 2010-08-27 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ile miał uderzeniówki? też robił na własną rękę? chyba się nie głodził...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kto jak lubi, ja sie nie glodze i mi dietka pasuje ![]() Cytat:
![]() Nie czaje, mowisz ze zgubilas 3kg przez noc? to raczej nie mozliwe ![]() Nie ma co obstawiac, kazdy gubi inaczej, w swoim wlasnym tempie wiec takze nie ma co sie porownywac do innych na tej diecie.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Nie przez noc, ale zobaczcie jak bardzo rożni się waga wieczorem i rano.
Mi tam ta dieta bardzo odpowiada i ja jestem z niej bardzo zadowolona i na nic nie narzekam. Dzisiaj robiłam frytki i nawet jednej nie zjadłam, w ogóle kobietki nie ma mocnych na mnie i mój upór ![]() Nie wiem jak u niego ta dieta przebiegała, ale ponoć jest zadowolony. Ech dziewczyny, za niedługo to będziemy takie laski że hej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Polecam ten blog http://dukan.blox.pl/html , na pewno pomoże urozmaicić jadłospis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Witam! Jestem nowa na tym forum i nie wiedziałam, gdzie mam napisać posta, więc tu się spytam: czy serek mascarpone może być stosowany w tej diecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, wiecie co drugi dzień jestem na fazie naprzemiennej i jakos gorzej mi dobrac jadlospis.
Bo tak 1 dnia zjadłam na śniadanie serek wiejski, na obiad pół wędzonej makreli i 2 jajka na półmiękko. Poźniej już nie miałam czasu jeśc A dziś 2 dnia: Śniadanie: serek twarogowy (200 g) ze szczypiorkiem do tego kawałek papryki czerwonej i 4 małe ogóreczki korniszone. Na obiad zrobiłam dukanowski sernik Taka małą porcję zrobiłam 250 g sera chudego, 2 jajka, mniejsze pół szklanki jogurtu, 3 drażetki słodziku, kilka kropel olejku pomarańczowego. Nawet był dobry. Poźniej planuję sobie zrobic jajecznice. A na kolację jogurt naturalny. Ej a jak rano weszłam na wagę to było 1 kg więcej ![]() ![]() W dodatku u mnie w domu planują na obiad pizzę... Masakra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym mogła się przyczynic do tego za długa uderzeniówka... i na PW jemy dużo warzyw, żeby uzupełnic niedobory witamin. Szczegółnie Ty, bo jesteś po 10dniach samego białka, zakwasiłaś organizm... warzywa widzę u Ciebie tylko w śniadaniu, a to niedobrze. Zresztą Dukan zaleca nawet w dni warzywne śniadania i kolacje czystobiałkowe, a w pozostałych posiłkach dużo warzyw.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam mus z rabarbaru (robiłam dzisiaj, ale na tej diecie nie jestem, czasami wykorzystuję dukanowe przepisy): http://dukan.blox.pl/2010/08/Mus-z-rabarbaru.html , świetny ![]() Wypróbuj też sałatkę http://dukan.blox.pl/2010/07/Salatka-Cesara.html , zawiera i mięso i warzywa - czyli to czego zdecydowanie brakuje w Twoim jadłospisie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Cały tydzień jem mięso to jeśli dzis go nie zjadłam to chyba nic mi się nie stanie. Jedynie zauważyłam że w domu mniej piję, w pracy stale coś sączę. Serek wiejski nie smakuje mi z czymś, lubię naturalny. Z jaj wolę same białko bo żółtek wręcz nie cierpię, są tak bardzo mdłe. Nawet przed dietą nie uzywałam soli, przypraw bo tak mi pasowało także nie mam z tym problemu.
Na jutro planuje pierś z kurczaka. Tylko co by tu do niej? Myslałam o buraczkach gotowanych. A mam jeszcze lodową sałatę, ogórki świeże i korniszone, marchew, paprykę czerwoną, szczypior. Tak sobie pomyślałam ze zrobię sobie mix sałatek. Ej dziewczyny ale potwornie kusi mnie pizza... Nie chce ulec głupiej pokusie, poźniej tylko bym żałowała.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,...112596578.html http://dukan.blox.pl/2010/06/Pizza.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
.
|
ten watek nadaje sie na krzywe zwierciadlo
![]() popelniasz straszne bledy niestosujac sie do zalecen dukana i rad wizazanek. pozniej bedzie placz, bo jojo, bo metabolizm rozwalony, bo nerki bola i watroba wysiada! -otreby sa OBOWIAZKOWE na tej diecie. mozna je zrobic na wiele sposobow, zeby byly smaczne -pij duzo wody - inaczej nerki wysiada -zwieksz kalorycznosc, w przeciwnym razie zniszczysz sobie metabolizm, a pozniej dopadnie Cie jojo! ta dieta nie ma byc glodkowa, a u Ciebie wyglada to jak glodowka. -jedz duzo warzyw, zeby uzupelnic braki witamin. jesli wzrosnie waga to sie nie przejmuj - to tylko woda zatrzymana w organizmie najlepiej by bylo, zebys poczytala o diecie proteinowej, gdzies na wspolnym odchudzaniu jest. najwazniejszy jest pierwszy post i do tego znajdziesz tam link do przepisowni. przy checi zrzucenia wiekszej liczby kg latwo sie znudzic ta dieta, dlatego warto ja urozmaicic powodzenia i nie zniszcz sobie zdrowia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Waga sie nie martw!!wzrost wagi przy drugiej fazie to norma!! Nic mi nie mow ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
"Nic mi nie mow
![]() ![]() co sie stało ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Niewiem kochana, mam identycznie...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Ale jeśli do tej pory wytrwałaś, to poźniej będzie coraz lepiej.
Najgorsze już za nami. Ja wczoraj powiem szczerze byłam bliska zjedzeniu pizzy, ale pomyślałam sobie o tych 12 dniach, o które tak silnie walczyłam i pomyślałam ze nie warto. Poźniej pozostałby tylko smutek i wyrzuty sumienia, a poza tym nie wiem czy nie zakończyłabym diety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy jadłospis:
Śniadanie: serek wiejski i świeży ogórek Obiad: gotowana noga z kurczaka + 2 ogórki korniszone+plaster papryki+2 ogórki kiszone+ 100 g surówki z buraczków Kolacja: jajko na twardo, 100 g surówki z buraczków, 2 ogóreczki korniszone Poźniej: szklanka ciepłego mleka 1,5 tł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie widzę otrębów w jadłospisie ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
No widzisz to prawie tak jakbyśmy się razem odchudzały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Wcale nie prawie! Odchudzamy sie razem!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Ej dziewczyny mierzyłam się i wg moich wyliczeń ubyło mi 10 cm w talii i 5 cm w biodrach.
Ej powiedzcie, bo 10 to wydaje mi się bardzo dużo. Czy to możliwe? Chyba to raczej ja źle się zmierzyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że źle się pomierzyłaś
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
ehh kurcze, tez mi się tak wydawało...
ale byłoby pięknie co nie ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
no fajnie by było...
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.