|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
HAJ
![]() Mariczko moja piczko ![]() ![]() Gosikk myslami bede Cie za reke trzymala ![]() Ursull jak tam malzenstwo ? Daje sie we znaki ? ![]() Wczoraj mi sie chyba bol owulacyjny pokazal.... zobaczymy czy zgadniemy kiedy i co ![]() ![]() ide sobie .... |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
W skrócie odpiszę
Ursull- Mąż ma rodzinę w USA,siedział tam po kilka miesięcy ale nie pracował, poza tym pracował w Anglii, myślę, że jego angielski jest na bardzo dobrym poziomie. Za pare miesiecy bedzie miał papier ukończenia stażu w tym kierunku jedynie. Ja też niby mam rodzinkę w Miami Beach ale po smierci babki urwał się kontakt ![]() ![]() ![]() Marika- no poważnie myślę nad tym. Jak tak oceniam zarobki za granica na podstawie ogłoszen pracy to plizzzz. Opiekunka 17 dolarów za h???? Fuck. Tutaj opiekunka zarabia w duzym miescie 10zł za h. U nas (Zako) ok 5-7zł. Ceny żywności są podobne a mieszkań u nas dużo większe, jaki więc sens??? Gosik- masz rację, trza się stad wynosic. Czy zauważyłyście, że w Ameryce prawie każdy ma swój dom (może z tektury ale dom)?? Że tam w takich blokach jak my mamy w Polsce, (w ktorym zreszta mieszkanie kupisz za 500tys za marne metry) to mieszkają recydywiści i to jeszcze dostaną mieszkanie z przydziału po wyjściu z więzienia??? Edytowane przez maugoszatka Czas edycji: 2010-08-25 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O rany.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie chce jeść
![]() Wyczytałam w necie,że można to posmarować zoviraxem,o ile to zimno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Maugoszatka
absolutna racja ![]() Znalazlam oferte z Aldi w Irl, zarobki zaczynaja sie od prawie 12euro na godzine - to na start, manager sklepu dostaje rocznie do 70 tysiecy euro, a to tylko Aldi... Lidl ma podobne warunki, plus oplacana dodatkowa emerytura, 5 tygodni urlopu... ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- . Ursull a to krostka to nie przygryzienie ? Olek niedawno tez mial taka, ale jak sie temu przyjrzalam, to sie okazalo, ze sie przygryzl. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- . Maugoszatka jeszcze do Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Cześć babeczki!
U nas część nocy nieprzespana, Marcel płakał, w końcu wylądował w naszym łóżku. Nic mi sie dzisiaj nie chce ![]() Ursull, obejrzałam zdjęcia, wyglądałaś bardzo ładnie, a Milusia przesłodko. Mała artystka. A twój tż widać że luzak, czy dobrze widziałam, że miał buty sportowe do garnituru ![]() ![]() Gosikk, trzymam kciuki z całej siły, strasznie się cieszę i troszkę zazdraszczam, bo jesteś pierwszą ciężaróweczką z naszej poczekalniowej paczki, jeszcze pamiętam jak przeżywałyśmy tam kolejne tygodnie naszych ciąż a tu już kolejna, jak ten czas leci ![]() ![]() ![]() Pakusia, powodzenia, mam nadzieję, że szybko się wam uda ![]() Angel, nasze spanie z przerwami kończy się zwykle między 5,30 a 6, chyba nie pamiętam żeby mój zbój spał kiedyś do 7,30. A już w weekend to obowiązkowo pobudka o 5,30 ![]() Eve, mnie też wczoraj coś napitalało w lewym boku, jakby jajnik, czy to możliwe żeby to był ból o któym piszesz? Nigdy tak nie miałam wcześniej. A na pewno mam teraz owulację, widzę to po śluzie i zwiększonym apetycie na seks ![]() Kalinka, ja nie wyobrażam sobie porodu w domu, pół wsi słyszałoby moje krzyki, bo podczas pierwszego chyba strasznie wrzeszczałam (nie pamiętam tego, ale mam takie wrażenie) ![]() Superżabula, Marcel wygląda jak dziecko wojny, nogi poobdzierane, oko czerwone, bo przewrócił sie i otarł naskórek o ziemię, na rączce rana, bo dziobnął się ołówkiem ![]() Marika, szykuje się nastpna impreza. To jest 50 rocznica urodzin rodziców,? Bo chyba raczej nie 50 lecie małżeństwa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
Eve-no, a mnie zagielo,jakis zawód dotyczący komputerów, programowania, stron internetowych,jakieś tam jeszcze fachowe sprawy,widać,że poważne stanowisko,ma mieć 10 lat doświadczenia znalazłam ofertę 17 tys na mies.............euro! U nas po 10 latach doświadczenia masz podwyżkę 100zł hahahahah. Nauczyciel w PL na starcie przez pare lat dopoki nie awansuje dostaje niecałe 1000zł na mies...Po 5 latach studiowania,szok.
Eve-to chyba se kupie skazony dom na Florydzie! |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Katrin
tak, to mozliwe, ze to tzw. bol owulacyjny, ja zazwyczaj mam takie, choc bywaja cykle bez klucia. Ja tez mam w lewym ![]() Maugoszatka no ![]() ![]() Jezeli mozecie i chcecie, to nie ma nad czym sie zastanawiac. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Maugoszatka ja znalazlam dom w Stanach, calkiem fajny, choc bez basenu, za... 20 euro miesiecznie - w przypadku kredytu... powtorze - 20 euro miesiecznie... |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Pakusia,
![]() Angel, ![]() Ursull, biedna Milusia ![]() Eve, ![]() ![]() ![]() ![]() Maugoszatka, ciotka TŻ wyjechała przed laty do Stanów, mieszkają w Chicago. Mają dom, jak każdy. Siostra TŻ była u nich na jesieni i przeżyć nie mogła tego wielkiego domu, ogrodu itp. Na tamtejsze warunki to skromny domek a dla nas nie wiadomo co. Niestety, takie realia ![]() Katrin, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Eve-mi wystarczy,ze obejrzalam sobie domy na Florydzie ......
dlaczego mi to zrobiłaś??? :P:P Rodzina jest ale o wize niełatwo,ale mają znieść ponoć. gosik-po co my tu siedzimy???? |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś robię sobie przerwę od pracy na chwilkę, pogoniłam już Greka, który przyjechał do nas do labu na zwiady i mam troszkę wolnego. Zawsze byłam za porodem naturalnym już o pierwszym myśleliśmy żeby był w domu ale ponieważ to był pierwszy to ja za bardzo nie wiedziałam z czym to się je i miałam obawy. Teraz jeśli nie będzie medycznych przeciwwskazań nie chcę rodzić w szpitalu. Obawa zawsze jest ale nie dotyczy ona tego, że będę rodzić w domu. Jak rodziłam w szpitalu też się obawiałam różnych rzeczy. Cytat:
I to mi się w Holandii bardzo podoba, po prostu szpital jest dla tych, które maja zagrożona ciążę a nie dla wszystkich, których ciąża przebiega prawidłowo. Szpital to miejsce dla chorych - ja to tak rozumiem. Ciąża to przecież w większości przypadków nie choroba a niestety u nas w społeczeństwie pokutuje nadal takie przeświadczenie, że my kobiety nie umiemy rodzić i bez szpitala i pomocy lekarza nie jesteśmy w tanie tego zrobić. A to jest nic bardziej mylnego. Zresztą statystyki jeśli chodzi o Holandię mówią same za siebie jest tam o wiele mniejsza śmiertelność noworodków po porodzie niż w Polsce. A 30% ich porodów odbywa się w domu. Cytat:
Tak do szpitala mam bardzo blisko, jak mąż złamie wszystkie przepisy to w 5 min. jestem na izbie. Poza tym jak zaczyna się poród domowy to najbliższa placówka jest o tym poinformowana. Więc w razie czego wiedzą, że ktoś do nich jedzie Cytat:
![]() ![]() dziękować ale być dzielna dopiero po porodzie ![]() Planuję rodzić w domu ale nie ode mnie to do końca zależy, jeśli ciąża nie będzie przebiegać tak jak sobie lekarz będzie życzył to wiadomo, że urodzę w szpitalu, dziecko jest najważniejsze. Dlatego za kilka miesięcy się okaże czy będę mogła rodzić w zaciszu 4 ścian własnej sypialni albo łazienki czy w szpitalu. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...2,2856716.html a tu dla tych co z ciekawości chcą zobaczyć z czym to się je.
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2010-08-25 o 10:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajm sory.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Własnie wróciłyśmy od lekarza i mała usnęła. Jakiś nieciekawy ten doktor,mam wrażenie,że troche zbagatelizował sprawę
![]() ![]() ![]() ![]() Gdy wracałyśmy to zaczęła płakać i musiałam biec z nią do domu. Usnęła odrazu,moje biedactwo. Miałam iść na zakupy,ale w takim stanie to z nią nie pójdę. Z obiadu więc nici dzisiaj. No i dziś poczułam,że jestem w ciąży. Już nie mam siły chodzic tak szybko jak normalnie,załapłam zadyszkę,kłucie w podbrzuszu i zmęczyłam się masakrycznie. Zaczyna być pod górkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ursull
![]() A Ty kochanienka, przyjmij do wiadomosci, ze w ciazy jestes i teraz to juz tylko gorzej bedzie ![]() ![]() odpoczywaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedna mała ![]() Z lekarzami można oszaleć u nas na wszystko od razu antybiotyk u Ciebie nurofen i czekanie i komu tu wierzyć ![]() Oj wiem jak to jest w ciąży mając już dzidzie zwłaszcza taka ruchliwą jak mój Wiktor choć twoja mała też jak iskierka jest. Czujesz się pewnie nie najlepiej ostatnio miałaś stres związany ze ślubem nie przespane nocki skoro małą śpi uciekaj z wizażu i pośpi z nią ![]() Eve Z dietką daję rade hehe... tylko jakiś zastój wagi mam, ale to podobno normalne na P +W ![]() Illbana Odezwij się co słychać u Guzika?????????????
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2010-08-25 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Bercia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Malutka widac coś mi się pomyliło,bo ostatnio mialaś 5 dni wolnego i myślalam,ż eto był urlop
![]() Ewelain miłego testowania autka ![]() Seonka dziekuję ci bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marika i co wymysliłas na to menu? Kiedy rocznica rodziców? To rocznica ślubu? Ja się boję puszczać Milenkę samą na ślizgawkę ![]() ![]() Gossik trzymam kciuki i czekam na relację. Jestem pewna,że maluszkiem jest wszystko dobrze ![]() ![]() Pakusia nie kopie się ciężarnej ![]() ![]() Angel Milenka uwielbia Cebeebies,a szczególnie "In the night garden" i Upsy Daisy. Lubi też "Somethin special" i Mr Tumble. Sama często z nią oglądam ![]() ![]() ![]() ![]() Maugoszatka a czemu akurat USA? Ja nie znoszę tego kraju i tej kultury. Skoro twój TŻ zna dobrze angielski i ma jakieś papiery to niech poszuka ofert w UK lub Kanadzie. Trzeba trochę w necie poszperać i się cosik na pewno znajdzie ![]() Katrin jejku wiesz,że ja zapomniałam,że ty urodzinki miałas parę dni temu i nie życzyłam ci sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaalina w UK tez ciązy nie traktuję się jak choroby i namawia się kobiety do jak najbardziej naturalnych porodów ![]() Eve widzisz kochana,ale jakoś moja świadomość nie może przyjąć do wiadomości,ż ejej właścicielka jest w ciąży ![]() ![]() Bercia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Maugoszatka, ja tu siedzę bo rodzina nie wyjedzie, inaczej siedziałabym najchętniej w otoczeniu palm
![]() Kaalinaa, 5 minut to niezły czas, a jeśli szpital będzie powiadomiony jesteś w miarę bezpieczna. W sumie ja też mam taką odległość ale za żadne skarby świata nie zdecydowałabym się na taką formę, nawet przy idealnie książkowej ciąży i stworzonej do rodzenia budowie. Gdyby coś poszło nie tak nie darowałabym sobie tego do końca życia, dlatego zawsze wybrałabym szpital. U nas porody domowe to rzadkość i nie dałabym głowy czy służba zdrowia podoła w razie czego. Co innego takie kraje gdzie praktykuje się je od lat. Ursull, ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Gossik a kupisz mi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Ursull
wpadnij do mnie, mam i musztarde i parowki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale się za wami stęskniłam ![]() Brakowało mi wizażu na wakacjach. Czytam was od niedzieli wieczora ale odzywam się dopiero teraz, bo na raty nadrabiałam zaległości. Chciałam być na bieżąco. Przez to, że czytałam na raty to nie odpiszę wszystkim ale przynajmniej wiem co u której się działo ![]() Ursull gratuluję ślubu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o nasze wakacje, to było bardzo fajnie. Domek taki stary jak sam ośrodek ale przynajmniej było czyściutko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Spacerek się nam udał, Jaśko miał iść spać a tu 13...13.30...odpoczął chwilkę i zaczął mnie atakować...szalał kolejne 45min, w końcu padł..Mam nadzieję, że pośpi z 2h.Fajnie jest być w domu, ale o posiedzeniu spokojnym nie ma mowy, w ogóle nie odczuwam, że mam dni wolne, może w przyszłym tygodniu jak zaczniemy chodzić do przedszkola, ale tam znów emocjonalny dołek może nas dopaść.
Ursull nio właśnie widziałam wiązankę i od razu skojarzyłam Twojego kwiatuszka, zdolniacha z Ciebie Jaśko dopiero on niedawna zaczął oglądać i mieć ulubione bajki, wcześniej go tv nie interesowała,a i ja nie puszczałam mu za wcześnie.Lubi jeszcze kucharza małegi i dużego, a teraz rano ogląda zawiadowcę Erniego, a Mama przy okazji mu opowiada, jak to jeżdzi Victorią do pracy ![]() OJ Miluchna, myślę, że jej pomogą przeciwbólowe środki, najgorzej tylko żeby z uszkami było wszystko ok i znów nie wdała się infekcja. A jak to jest zimno to cholerka jak już złapała bakcyla to pewnie teraz przy przeziębieniach będą jej wychodzić. Czytałam gdzieś, że jak się złapie to juz się ma do końca życia w sobie tą bakterię, ale to nie koniec świata przecież A może ciepłej herbatki się napije, albo dać jej na śpiocha, bo pić musi, a jeść niekoniecznie. To tak jak dorosły jak nam coś dolega to nie chce się jeść, więc jeść pewnie nie będzie, ale pić racja powinna. Kochana jeszcze 12 tyg, wierzę, że Ci zaczyna być ciężko, bo ten najlepszy czas ciążowy się końcy pomału, ale i tak Ci podziwiam. Ja przy takim rozbrykanym Jaśku bym padała na kolana po całym dniu i tak się dobrze trzymasz.Pomyśl, jeszcze chwilkę i słodkiego synusia zobaczysz, a będzie jak aniołeczek spokojny...zobaczysz...wr óżka Alicja Ci przepowiada ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Kaalina nie mam przeświadczenia, że kobiety nie umieją rodzić bez szpitala, to indywidualna decyzja każdej przyszłej matki w uk to normalka poród rodzinny, domowy, żałowałam , że przy porodzie nie było przy mnie siostry czy mamy, zapowiedziałam mojej najbliższej koleżance, że bardzo bym chciała być z nią w tym czasie, bo dla mnie to cudne, naturalne wydarzenie....ale gdybym nie uważała, że poród to sprawa tak naprawdę często życia i śmierci matki albo dziecka, to mogłabym urodzić nawet w parku, ale wolę w szpitalu czy pod opieką...czasem 5 min może zdecydować o bezpieczeństwie |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
A to znowu ja....
![]() Tak na raty trochę piszę, bo nie zawsze o wszystkim pamiętam co chciałabym Wam napisać, czy odpowiedzieć... Wczoraj odwiedziliśmy z Niną Tż brata. Oni mają 7 miesięcznego Tymka i o żadne dziecko jak to Nina nie była tak strasznie zazdrosna. Nie miałam prawa Tymka wziąć na ręce, bo Nina od razu zabierała od niego moje ręce. Jak tylko go odłożyłam wskakiwała mi na kolana. Każdą zabawkę jaką Tymuś wziął do rączki Nina też musiała zaraz mieć. Koniecznie chciała do buzi właśnie jego smoczka - nie swojego, jego butelkę, jego książeczkę, grzechotkę, wszystko... Potem Tymuś został położony na macie na brzuszku i sobie fikał, podciągał się i Nina swoim tyłeczkiem próbowała się wcisnąć na jego miejsce. Jak tylko babcia usidła obok i wzięła Tymka na ręce Ninka natychmiast położyła się na jego miejscu na macie. Nagle Tynek zaczął krzyczeć strasznie, patrzymy a Nina z całej siły trzyma w zębach jego duży palec od stopy ![]() ![]() ![]() ![]() Ursull jak Milusia się czuje? Mam nadzieję, że po tych syropkach coś się jej polepszy. Uściskaj ją mocno od cioteczek i daj znać jak jej samopoczucie. Teraz zmykam oglądnąć Twoje fotki, bo jeszcze nie widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Gosikk Gosikk
U Was już 17.30 jeszcze godzinka ![]() ale rymy Mariczko Właśnie pomyślałam o Tobie jak tam twoje hafty??? Ja właśnie kończę moje...doszywanie pętelek do przedszkolnych ręczniczków Jaśka...mhyyy a może by tak emblemacik z inicjałami szczelić...oj Matka się nudzi w tą deszczową pogode. Cinka Psinka ![]() welcome home |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
hej kobietki!
wlasnie wrocilam.autko spisuje sie bardzo dobrze ale cieszyc sie nie moge bo bardzo zoladek mnie boli i kreci mi sie w glowie nawet jak siedze! Ursull usciskaj malenka, tak mi jej szkoda..a ty jak tylko mozesz to odpoczywaj, nie mozesz caly czas byc na nogach ![]() cinka witamy z powrotem!1Wercia juz zdrowa, wszystko przeszlo Gosikk wracaj i pisz nam jak bylo u lekarza! przepraszam ale wiecej nie daje rady pisac bo literki mi skacza ![]()
#89 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() A ja dla odmiany mam dzisiaj ciezki dzień. CO prawda pobdkę miałam dopier o 8 ale moje dziecko jest dzisiaj dziko nieznośne. Wyje, nic nie pasuje i od rana spał tylko 20 minut, no masakra ![]() ![]() ![]() ![]() I bardzo intensywnie myśle o studiach magisterskich ![]() Heksa - a dlaczego tak długo Cie nie było? ![]() Ursull - ja zawsze kupuję z kilo parówek lub winerek i mrożę żeby spelniac swoje zachcianki w najmniej oczekiwanym momencie, polecam takie rozwiązanie ![]() ![]() , a zjadłaby Ci Milenka chociaz mleczko na śnie? bo ja tak podaje małemu bo nie chce pic przed spaniem. Az fajnie się czyta jak piszesz o zmianie Tż ![]() malutka - i jak tam nocka? mężus odzajemnił uśmiechy? ![]() Seonka - i jak tam po wczorajszym odkocurzaniu? jestes młodsza o 10 lta oraz piękna i powabna? ![]() ![]() gosikk_s - no juz nie moge się doczekac Twojego jutrzejszego sprawozdania z wizyty u gina. pakusia - no to kciukaski za staranka oby Kubus szybciutko siostrzyczki sie doczekał ![]() Angel - a mój smrodek jakos nie lubu bajek ![]() ![]() Eve - no nieeee ale żeś mi pojechała, piczko ![]() ![]() ![]() ![]() maugoszatka - kurcze ale wam fajnie że macie rodzinke w USA i to jeszcze w Miami Beach ![]() ![]() ![]() katrin - to o której Marcelek chodzi spac? Ranyyy takie pobudki to dla mnie masiakra bo ja juz przywykłam do wstawania 7-8 ![]() ![]() Cinka - a no jestem dla nich babą fest (czyli dużą) no może nie jestem zgrabna ale do teściowej jeszcze kawałek mi brakuje ale o sobie świnia to nic nie pwie. ale ja im jeszcze kiedys pokażę aż im kopary opadną a teściowa zazdrośc zabije ![]() ![]() ![]() kaalinkaa - jeśli tylko jesteś przekonana do tego porodu w domku to mogę dac Ci tylko moje błogosławieństwo ![]() ![]() Ewelain - ojj a co to Ci się dzieje, miałas juz tak kiedyś? Tak dziewczynki byłam dzisiaj u takiej super babeczki rehabilitantki do której jest się cięzko dostac ale mojej koleżanki ciocia załatwiła mi na dzisiaj wizytę bo tak to bym jeszcze ponad miesiąc czekała tyle ma pacjentów. I obejrzała dokładnie Igora, mnie też bo sprawdzała jak ja chodze boso i w butach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Marika dziekuje za troskke..nie mialam tak.polezalam chwile i myslalam ze przeszlo wiec wstalam i poszlam umyc polki z lodowki i jak stalam przy zlewie to nagle tak mi sie zakrecilo ze myslalam ze upadne..zlapalam sie zlewu postalam bez ruchu przeszlo wiec wrocilam do zmywania..teraz caly czas siedze i nie czuje tych zawrotow..zastanawiam sie od czego to moze byc??bo wczoraj jak lezalam w lozku juz wieczorem to tez czulam tak jakby lozko ze mna wirowalo
![]() a co do mowy maluszka to nie przejmuj sie tak, mojej siostry ciotecznej coreczka za miesiac konczy dwa lata i jedyne slowa jakie mowi to nie,mama i tata..bylaz nia u lekarza ale pow zeby cierpliwie czekac ze zacznie mowic ze nie ma zaburzen mowy i jak nie zacznie mowic w wieku 2,5 roczku to wtedy juz specjalista.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.