Wspólne odchudzanie, zapraszam b. serdecznie!!!!! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-22, 17:20   #61
leesh
Przyczajenie

Dot.: Wspólne odchudzanie, zapraszam b. serdecznie!!!!!

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
ja tylko mniej żreć. .. Anoreksja... wiesz radze powiedzieć rodzicom, że chcesz zeszczupleć ale mądrze bo to może powrócić. Poproś mame, żeby poszła z tobą do dietetyka pomogła ci schudnąć a przy okazji przypilnuje.
właśnie boję się, że znowu się w to wpędzę. Powiem mamie. Właśnie się zastanawiałam czy mam to zrobić, czy nie ale jak mówisz, że tak będzie lepiej.

chudnę i zapuszczam włosy

Napoleon Hill "Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć."
leesh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 17:28   #62
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leesh Pokaż wiadomość
właśnie boję się, że znowu się w to wpędzę. Powiem mamie. Właśnie się zastanawiałam czy mam to zrobić, czy nie ale jak mówisz, że tak będzie lepiej.

chce poprostu dobrze dla Ciebie Idź do mamy. Wytłumacz, że nie chcesz wpaść w anoreksje ale chcesz wazyc mniej. Żeby ci pomogła. Przyszykowywała te 5 czy 6 posiłków dziennie troszkę pilnowała i będzie ok;*

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 17:35   #63
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Leesh i Szmaciana lalka witajcie Razem nam się udaa

Malenka też mam problem z rozstępami okropnie to wygląda

a jak się robi ten peeling?
może wypróbuję

Tosa nie przejmuj się tak wzrostem , popatrz na to z innej strony: będziesz zawsze mogła założyć szpilki bez obaw że przewyższysz swojego tż też jestem niska

ale bym sobie coś zjadła... takiego kebaba małego chociaż... mniam.... :ślina:

Mysteriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 17:35   #64
Tosa
Rozeznanie

Malenka321 Mi też się pojawiają żylaki.. i jaka znowu brzydota!
Czasem patrzę na pizzę w lodówce i mi do głowy przychodzi "No co Ci szkodzi, nie masz chłopaka nawet! Pomartwisz się jak będziesz mieć"
Stary 2010-08-22, 17:44   #65
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tosa Pokaż wiadomość
Malenka321 Mi też się pojawiają żylaki.. i jaka znowu brzydota!
Czasem patrzę na pizzę w lodówce i mi do głowy przychodzi "No co Ci szkodzi, nie masz chłopaka nawet! Pomartwisz się jak będziesz mieć"

zadnych pizz ani kebabów!!:P pomyślcie jak pływa tam tłuszcz. blee

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 17:47   #66
puchatek77
Raczkowanie

GG do puchatek77

Tosa! wiem, ze to beda pewnie puste slowa, ale nie mozna tak- cokolwiek sie dzieje i jakkolwiek sie wyglada, trzeba siebie szanowac. Tosa kochana- zycie jest zdecydowanie za krotkie zeby je marnowac na takie dylematy. jeszcze jakbys byla otyla to rozumiem, ze to naturalne, ze chce sie schudnac. ale Ty?! szczuplutka (widze po wymiarach jakie podalas), na pewno zgrabniutka i promieniajaca cieplem (tego sie latwo domyslic ). Nikt nie jest w 100% idealny, aktorki maja przed zdjeciami 6 godzin makijazu, a skore im sie przeciez wygladza. spojrz w lustro i usmiechnij sie! bo jezeli teraz sie wpedzisz w odchudzanie bez powodi to potem bedzie juz tylko gorzej! odwagi i samoakceptacji, kochana!

Leech- jejkuu, to bolesna masz historie... a dawne nawyki juz kompletnie porzucilas? (pytam czy ta okrutna choroba jest w 100% zamknietym rozdzialem, mam nadzieje, ze to nie jest niedyskretne pytanie, ale uznalam, ze skoro podzielilas sie tym na forum to moze jestes gotowa by o tym mowic )

a wszystkie nowe witam baaardzk serdecznie i cieplutko! a pomyslec.c ze balam sie, ze bede sama jak zaczynalam ten watek ;D
puchatek77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 17:57   #67
Mgiełka91
Zadomowienie

Hej, można się przyłączyć?

Po raz kolejny podejmuję walkę i mam nadzieję, że tym razem się uda.
Mój cel -> 50kg, pozbycie się cellulitu, płaski brzuch i jędrne pośladki
Teraz ważę 58kg przy wzroście 161cm i źle się z tym czuję. Mam jedne fajne spodnie, co prawda dopnę się, ale wyglądam w nich jak baleron , a więc to moja kolejna, motywacja . Odstawiam słodycze, fastfoody, chleba nie jem na kolację a rano tylko ciemny i ruszam się! A dokładniej wykonuję ćwiczenia Tamilee Webb na brzuch i pośladki

Powodzenia wszystkim, wspólnie damy radę
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 18:05   #68
Tosa
Rozeznanie

No ja właśnie uwielbiam pizze, hot-dogi, frytki (MNIAM!), lody! i wszystko co tuczące . No i zupę pomidorową .
Jedzenie jest strasznie przyjemne.. Do tego jak się wchodzi na wizaż to mnie zawsze musi skusić ten obrazek naleśników polanych miodem .

puchatek77 wiem, że masz racje i nie uważam tego za puste słowa. Za nic nie chcę się wciągnąć w wir odchudzania, jednak niedługo zacznę spać na wadze . To silniejsze ode mnie. Wyrzuty sumienia za każdym razem jak coś zjem i co najgorsze, po zjedzeniu czegoś typu czekolada czy pizza, natychmiast wydaję się sobie cięższa .
W sumie byłam szczęśliwsza gdy miałam te 50kg i zero kompleksów. Jak to tak?!
Planuję się 'udoskonalić' ćwiczeniami, być może da to jakieś efekty i przestanę się zadręczać, nie tyle wagą co wyglądem.
Zrobiłam sobie nawet zdjęcie w stroju kąpielowym i wydaje mi się, że w lustrze widzę się ciut większą .

Edytowane przez Tosa
Czas edycji: 2010-08-22 o 18:07
Tosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 18:07   #69
Malenka321
Zakorzenienie

no ten celulit i wałek na brzuszku.. a ja bym chciała, żeby siedziec i nic nie odstawało..

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 18:09   #70
henieczka
Rozeznanie

Moge sie przylaczyc? Jestem juz na jednym watku, ale prawie nikt tam nie zaglada..a ja potrzebuje grupowego wsparcia
Waze 67 przy 164cm, przytylam tak odkad przyjechalam do UK dwa lata temu, przed przyjazdem wazylam 58kg i bylo tak akurat. Ostatnie miesiace byly niestety okropne pod wzgledem jedzeniowym - przestalam miescic sie w wiekszosc ubran
Dobrze, ze sie opamietalam poki jeszcze to tylko/az 9kg..

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 18:15   #71
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez henieczka Pokaż wiadomość
Moge sie przylaczyc? Jestem juz na jednym watku, ale prawie nikt tam nie zaglada..a ja potrzebuje grupowego wsparcia
Waze 67 przy 164cm, przytylam tak odkad przyjechalam do UK dwa lata temu, przed przyjazdem wazylam 58kg i bylo tak akurat. Ostatnie miesiace byly niestety okropne pod wzgledem jedzeniowym - przestalam miescic sie w wiekszosc ubran
Dobrze, ze sie opamietalam poki jeszcze to tylko/az 9kg..

da się zrobić!! damy radę!!

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 18:31   #72
Tosa
Rozeznanie

henieczka jasne! Razem można wszystko!
Lepiej jak jest nas więcej, bo się można nagadać, rozluźnić i poradzić
Stary 2010-08-22, 18:37   #73
henieczka
Rozeznanie

Dziekuje za mile przyjecie Pozytywne dzialanie watku juz sie ujawnilo - dostalam jakiegos kopa i od razu wskoczylam na rowerek co probowalam zrobic juz od 2 godzin Niestety dalam rade tylko 10min, bo kondycha dopiero bedzie kielkowac. Ale tempo mialam szybkie

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 18:47   #74
yessabell
Wtajemniczenie

ojj tez stosuje peeling kawowy!! super sprawa a ten widok wanny, no bezcenny też mam rozstepy, pojwiły sie nowe, bo chudne.. wch i na cyckach tez mam, bo najpierw wysrzeliły w góre jak rakieta przy przytyciu a teraz znów maleją.. do tego trądzik.. żylaki.. no jak na mój wiek to całkiem sporo. i wiecie co? jak ide ulicą i mijam te wszytskie zgrabne dziewczyny, co mają cerę i skórę jak pupka niemowlaka to ryczec mi się chce.. bo wiem, ze nigdy, przenigdy nie bede taka jak one. nwet mimo moich wyrzeczen i schudnięcia.. zawsze bede w jakims stopniu miec cellulit i rozstępy.. załamka.. ech..
ale mimo tego sie nie poddaje!! moj tż nawet jak wazyłam ponad 70 kg to mi mówił, ze jestem szczupła i mam seksowną dupcię.. ale wiem, ze w głębi duszy żałuje ze nie ma za***iscie zgrabnej dziewczyny. i wiem, ze liczy sie charakter, serce.. ale jak o tym pamietac skoro wkoło tyle lasek chodzi.. tyle pięknych dziewczyn.
DZIEWCZYNY ZARZĄDZAM JUTRO DZIEŃ WAŻENIA SIĘ I WKLEJANIA SWOICH ZDJĘĆ SYLWETKI!!! trzeba wziąć sie do roboty ;D buzi
Stary 2010-08-22, 18:50   #75
Tosa
Rozeznanie

To super . Ja za chwilę lecę porobić brzuszki. Wiecie może ile trzeba zrobić, żeby dawało to jakieś efekty? A! no i jest coś takiego jak vibro-max. Myślicie, że działa?
Stary 2010-08-22, 18:56   #76
yessabell
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tosa Pokaż wiadomość
To super . Ja za chwilę lecę porobić brzuszki. Wiecie może ile trzeba zrobić, żeby dawało to jakieś efekty? A! no i jest coś takiego jak vibro-max. Myślicie, że działa?
ja tam nie wierze w takie cuda. jak sie nie spoce to nie wiem, ze spalam tłuszcz ;D co do brzuszków: polecam a6w. i ćwicz co najmniej pół godz, bo po tym czasie zaczyna sie tłuszczyk spalac.
Stary 2010-08-22, 19:00   #77
heroine86
Zakorzenienie

Mgiełka91, henieczka witajcie!

Tosa kochana musisz przede wszystkim siebie zaakceptowac. Jesteś na pewno piękną i wartościową dziewczyną. Chcesz się zmienic dla siebie, przede wszystkim dla siebie, żeby się lepiej poczuc. Ale doceń to, co masz teraz. Ludzie szczęśliwi chudną szybciej Po tu zapisałaś się do tego wątku żeby się nam zwierzac i mówic co Ci leży na serduchu. To jest grupa wsparcia w odchudzaniu, a więc głowa do góry, ustalamy pewne zasady i wio jemy zdrowo, często, małe porcje, ograniczamy słodkości, wywalamy fast foody i napoje gazowane i będzie dobrze!!
Codziennie zdajemy relację jak nam poszło
I będzie dobrze, za kilka tygodni będziemy takie laski, że ho ho
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:01   #78
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Tosa ! uśmiech proszę i nie martwić się , bo to nic nie da, zwłaszcza, że nie jesteś otyła ani nic puchatek ma rację

no właśnie ten obrazek naleśników polanych miodem jest kompletnym demotywatorem to jakieś normalnie chyba ćwiczenie naszej silnej woli

Witaj henieczka kondycha się niebawem poprawi, mówię Ci

Witaj Mgiełka a Tamilee jest bardzo wykańczające? bo na mnie już chyba nie działają 8 min więc muszę coś zmienić

yessabell Twój tż na pewno niczego nie żałuje
czyli że my się mamy zważyć i wkleić zdjęcia?

Stary 2010-08-22, 19:04   #79
Tosa
Rozeznanie

yessabell nie martw się tak, ja mam bardzo głębokie rozstępy i strasznie dużo, ale w sumie jest to mój najmniejszy kompleks - z tym da się żyć! I jeśli już są to trzeba to zaakceptować! Stosować kremy i cieszyć się choć najmniejszą poprawą. Ja takie idealne dziewczyny mijam codziennie. Łapię się czasem na tym, że zazdroszczę któreś wystających kości, a zaraz myślę, że przecież to wcale nie jest ani ładne ani seksowne . Wiele się mówi i czyta np. na demotywatorach jak to normalnym i zdrowym facetom nie podoba się koścista dziewczyna. Widocznie na razie trafiałam na tych 'nienormalnych'. Chciałabym kiedyś spotkać takiego, bo to skarb.
Co do wklejania zdjęć to dobry pomysł . Można taki dzień zrobić co dwa-trzy tygodnie i kontrolować swoje poprawy . Do tego gdybyśmy wypowiadały się na ich temat - na co zwrócić uwagę, co wyćwiczyć . To by były pomocne rady.
Można też ustalić jakieś forumowe ćwiczenia do wykonania codziennie, byśmy się mobilizowały . To już takie moje gdybanie, no chyba, że się przyjmie .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 19:08   #80
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yessabell Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY ZARZĄDZAM JUTRO DZIEŃ WAŻENIA SIĘ I WKLEJANIA SWOICH ZDJĘĆ SYLWETKI!!! trzeba wziąć sie do roboty ;D buzi
Co do wagi to ok, ale zdjęc nie odważę się wstawic zresztą nawet nie mam czym ich zrobic
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:17   #81
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Tosa, moim zdaniem doskonały pomysł z tymi ćwiczeniami będzie mobilizacja tylko pomyślmy jakie, hmm... może zarówno coś z aerobów jak i z siłowych?

Co do zdjęć i wagi...
Ja nie dam rady się zważyć, bo nie mam wagi w domku, ale mogę podać wymiary a zdjęcia... spróbuję zrobić jak będzie czym

Stary 2010-08-22, 19:21   #82
Malenka321
Zakorzenienie

ech wymyłam sie pilingiem kawowym po pupie udach i brzuszku... ale jestem załamana i podchodza mi łzy... bo ja mam te wsytające żylaki... te takie bulwy i widac mi juz na nogach jak cholera. dupa cała w rozstpach uda, pod kolanami, nowe żylaki wychodza... czuje się jak szkarada;(

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 19:24   #83
yessabell
Wtajemniczenie

no heroine, ale przeciez mozesz zamazac twarz ;D no to kto jak tam chce, ale jestem z atym, zeby jednak wstawiac zdjątka. co do wspólnych cwiczen: świetny pomysł ;D
ktos ma jakies sprawdzone cwiczenia? ja polecam nożyce pionowe i poziome, a6w, callanetics i 8 minut legs.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 19:28   #84
Tosa
Rozeznanie

Brzuszki przydadzą się na 100%, widziałam jak dziewczyna się po nich wyrobiła Możemy zacząć od 10 2x dziennie i co jeden lub dwa dni dodawać kolejną dziesiątkę. Do tego można na skakance skakać Tylko nie wiem ile . Resztę to już Wy dopiszcie, bo ja nie mam pomysłów (ćwiczenia z tych linków co zostały wcześniej podane?)

No i warto też dodać coś o jedzeniu. Zaproponuję swój pomysł
Przerzucamy się na ciemny chleb, chude szynki, masło light (np. flora light). Jeśli mamy wybór to bierzemy to co light lub z najmniejszą ilością tłuszczu. Zamiast słodyczy możemy zjeść activie (chyba, że ktoś zna coś lepszego ). Jeśli już MUSIMY coś słodkiego to tylko w ciągu dnia. Rano obowiązkowo chociaż mała przekąska - byśmy nie chodziły głodne. Jemy często ale w małych ilościach. Jeśli musimy zjeść po 18 to jeszcze mniejsze . Oczywiście raczej rezygnujemy z ziemniaków, lub bierzemy małą ilość. Nie polewamy żadnymi tłuszczami .
Jeśli macie lepsze pomysły lub ciąg dalszy to udoskonalać i dopisywać .

Edytowane przez Tosa
Czas edycji: 2010-08-22 o 19:31
Tosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:29   #85
Tibb
Raczkowanie

Ja dzisiaj jeździłam na rowerku Chcialabym przejsc na jakąś konkretną dietę, bo teraz liczę kalorie (a to szczerze mówiąc mnie troche meczy, a i lepiej dla mnie będzie korzystać z gotowego 'menu', przynajmniej te posiłki będą urozmaicone). Wybrałam 4 i nie umiem wybrać najlepszej, ogólnie nie są to chyba znane diety. Jeśli któraś z Was miałaby czas, to bardzo proszę o radę, która z diet jest najlepsza

http://www.schudnijmy.pl/diety/Zlimi...jacychmaloczas
http://www.schudnijmy.pl/diety/Diety...asiedmiodniowa
http://www.schudnijmy.pl/diety/Zlimi...adieta1200kcal
http://www.schudnijmy.pl/diety/dd/di...zadladziewczyn

Kurczę, strasznie się cieszę, że jest nas dużo! Na pewno będzie nam łatwiej razem Mam nadzieję, że wątek dłuuuugo pożyje Spróbuję sobie zrobić taki peeling kawowy.
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me

Edytowane przez Tibb
Czas edycji: 2010-08-22 o 19:31
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:31   #86
Malenka321
Zakorzenienie

dziewczyny ale nie każdy ma dostep do ciemnego pieczywa bo u mnie musze jeść co jest w domu... co do diety według mnie niech każda wybierze jaką ona chce i jaka jej pasuje... chodzi o to, żeby się motywować.

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 19:33   #87
Tibb
Raczkowanie

Ja calkowicie odrzuciłam białe pieczywo, przeszłam na chrupkie i ciemne. No i rano zjadłam kajzerke..
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:36   #88
Malenka321
Zakorzenienie

co do ćwiczen to pomysł oki bo ja lubię skakanke i brzuszki tylko jeśli ktoś chce co innego to nie ma sprawy. Nie musimy wszystkie robić tego samego. tylko zdawać relacje czy się zrobiło co kolwiek jedna bedzie lubić skakanki inna bieganie, jedna 8 minut abs inna tamile albo A6W. to osobisty wybór. Ale niech każda się z czymś zdeklaruje i tego trzyma.

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2010-08-22, 19:38   #89
yessabell
Wtajemniczenie

Maleńka, nie płacz ;* Kochanie, ja też mam żylaki i rozstępy. słuchaj kup w aptece takie tabletki Diosminex, ok.7 zł bez recepty chyba. wspomagają krązenie. mi pani doktor przepisała i mam juz lżejsze nóżki. do tego biegaj albo maszeruj. i stosuj jakies maści. i jak np siedzisz przed tv albo komputerem to nogi mije wyżej ułozone niz reszta ciałka, zeby krew spływała i było lepsze krążenie. działaj kochanie i nie załamuj sie, bo to nic nie da!!! buzi ;*
Stary 2010-08-22, 19:42   #90
Tosa
Rozeznanie

Jasne, że tak! To nie zmuszanie do robienia tego samego, tylko zachęta dla tych, które chcą robić coś podobnego, a nie mają motywacji .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości