|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tampony Safe - te Biedronkowe ??
Wkładki? Nie wiem,które są dobre, bo jakichkolwiek bym nie kupiła, mam kłopot z ich odklejeniem z gaci prawie zawsze.
![]() Biedronkowe- kupuję, a czemu nie, skoro są tańsze a jakośc ta sama, ale lubię mieć aplikator i właśnie moje pytanie. Czy oprócz tampaxów znacie jakieś inne tampony z aplikatorem? A zarówno podpaski,wkładki jak i tampony lądują w koszu na śmieci. Można sobie kupić takie małe woreczki (po 50 sztuk bodajże), w opakowaniu jak woreczki śniadaniowe,tak więc problemu nie ma.
|
|
#62 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Swietna dyskusja
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tampaxy ciężko nie raz dostać. Więc będziem się korkować
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
o, dobrze, że mi przypominacie tym wątkiem, że mi się właśnie skończyły, te biedronkowe oczywiście, a odkryłam je właśnie dzięki wizażowi, bo wcześniej tylko ob używałam
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę się rozstać z ob ze względu na tą otoczkę silk touch. Nie używałam innych firm, ale przy zwykłych ob nie jest fajnie przy wyjmowaniu..
|
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o mnie:
* wkładki - polecam te wyżej wspomniane z biedronki w różowych (pachnące) lub żółtych dyskretkach - są świetne. W przeciwieństwie do np. belli, gdzie wkładka nie jest cała podklejona i brzegi niestety się odklejają i czasami może to być bardzo nieprzyjemne .. * tampony - do tej pory używałam tamponów trzech firm -OB, Tampax i Bella. Do OB mam zaufanie, używam ich teraz stale. Tampaxy kupowałam na początku mojej 'znajomości' z tamponami , żeby było łatwiej je zaaplikować np. w szkole. Ale przestałam je kupować, bo niestety jakość wg mnie jest tragiczna -.- Jednak przeczytałam tutaj że ponoć te z Rossmanna mają aplikator.. są dobre jakościowo? Może wypróbuję ... Jeśli chodzi o Bellę to jest po prostu OK. Muszę wypróbować te z Biedronki skoro je tak zachwalacie! Ten stosunek ceny do ilości, ahhh. W porównaniu z OB tanie jak barszcz!
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też nam to mówiła babka. i zawsze tak robiłam. nawet mi kosz nie przyszedł do głowy...
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też polecam Biedronkowe Safe
Używałam kiedyś o.b ale skusiłam się pewnego razu na Safe i tak już przy nich zostałam. Dla mnie mają same zalety, na czele z ceną i chłonnością
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
nie no kachane, za bardzo chwalicie te safe, musze kupic i wypowiem się wkrótce, tzn za 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
to że sie nie różnia to wiem od kolezanek
![]() wszechwiedząca nie jestem ![]() myślałam ze biedronkowe będą beznadziejne, chciałam spróbowac i były świetne ! ;d. Ale to tak na marginesie ![]() A co do wkładek.: ja uzywam tych z biedronki jak nie mam dostępu do discreet xd. tych zółtych, co kazda jest w osobnym woreczku ; ]] |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakiej cenie są te biedronkowe wkładki?
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o tanie tampony to oprócz biedronkowych polecam też te z Carefoura. Takie w różowym opakowaniu, nie pamiętam jak się nazywają
Bardzo dobrze sie sprawdzają
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Bodajże 4 zł za 60 szt.
![]() Używam zarówno tamponów, jak i wkładek z Biedronki. Jakościowo super, polecam z czystym sumieniem. Nie widzę sensu przepłacać za o.b. , bo ja np. osobiście różnicy nie widzę.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja niedawno dołączylam do fanek tamponów z Biedronki
długo nie mogłam się przekonać, ale z czystym sumieniem polecam! relacja cena- jakość jest świetna
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Osobiście bardzo długo próbowałam przekonać się do stosowania tamponów, a teraz żałuję, że tyle z tym zwlekałam
![]() Pierwsze jakie kupiłam były od Naturelli, a to ze względu na to, że bardzo lubię ich podpaski. Łatwa aplikacja, chociaż opakowanie samego tamponu trochę kłopotliwe do otwarcia, łatwo `skazić` tampon rękoma, wolę otwarcie typu twist-off. Dobrze chłoną, byłam bardzo zadowolona ale... chciałam poszukać czegoś tańszego. W między czasie postawiłam na OB, właściwie tylko ze względu na funkcjonalne pudełeczko jakie było dołączone do opakowania tamponów. Minusy OB: cena, siateczka sprawiała, że tampon się wysuwał (chociaż poprawnie go aplikowałam), mam też pewne zastrzeżenia co do ich chłonności. Obecnie jestem na etapie Facelle z Rossmana i zdecydowanie są to moi ulubieńcy: komfortowa aplikacja, funkcjonalne otwarcie, chłonność no i cena. Ale kuszą mnie te biedronkowe, szczególnie za sprawą wielu pozytywnych opinii
|
|
|
|
|
#82 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie potrafiłam "trafić" na odpowiednią głębokość TAMPAXEM
![]() Dlatego zaczęłam od O.B. ale moim zdaniem biedronkowe są najlepsza - najbardziej chłonne, najwygodniejsze no i cena też jest niczego sobie
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Ja od kilku miesięcy ciągle się uczę współpracy z tamponami. Na początku były ob mini, ale palcem nie potrafię aplikować, więc kupiłam Tampax lites (jakość tamponów niska, ale aplikator świetny). Skończyło się na tym, że ob wkładałam do aplikatora i było ok.
Szukając w internecie informacji o dobrych tamponach nieraz trafiałam na pozytywne opinie o Safe. Postanowiłam kupić, zwłaszcza że kosztują niewiele. Na początek opiszę wygląd w porównaniu do ob (sama szukałam takich informacji, ale nie znalazłam, więc może komuś się przyda). Opisuję mini, bo tylko takich używam. Otwieranie: w ob łatwe, w Safe trudniejsze (twist off). Długość: w ob i safe jest identyczna. Grubość: safe są chyba minimalnie grubsze. Rowki: w ob skręcone, w safe proste i głębsze (nie zauważyłam żeby miało to jakikolwiek wpływ na chłonność). Jakość wykonania: bardzo dobra w obu przypadkach, nic się nie urywa, są zbite. Byłam w szoku jak odwinęłam tampon Safe i zobaczyłam, że jest bardzo dobrej jakości i w niczym nie ustępuje ob. Chłonność: nie widzę różnicy. Wyciąganie: nie widzę różnicy. Otoczka: w ob jest otoczka silk touch, ale nie ma to dla mnie większego znaczenia. Podsumowując, ob są dobre, ale safe też. Różnic w jakości nie ma. Raczej nie wrócę więcej do ob, bo nie mam zamiaru przepłacać. Gorąco polecam Safe, bo warto. Są to porządne tampony w śmiesznej cenie (cena Safe w przeliczeniu na 1 tampon to 19 groszy, a ob są kilka razy droższe, gdzie w większości i tak płaci się za markę). Wrzuciłabym zdjęcie, ale chyba nie wiem jak. Edytowane przez Aniela88 Czas edycji: 2012-06-01 o 20:02 |
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,a używałyście tych z rossmana? Powrównywałyście je może do o.b?
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ja ich używam już od wielu lat. są tak dobre jak O.B a o połowę tańsze
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
Są naprawdę dobre i z całego serca polecam
ale ostatnio coś miałam problem z ich aplikacją,na szczęście wszystko dobrze się skończyło.
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Wypróbowałam, ale jakoś nie jestem przekonana, mam wrażenie, że wysuwają się w trakcie codziennej aktywności. Mam całe opakowanie i na pewno zużyję do końca, zobaczymy, czy moje pierwsze odczucia to tylko złudzenie, czy może faktycznie coś jest z nimi ` nie tak `
![]() Ogromną zaletą jest ich cena, dostępność no i faktycznie są zrobione z delikatnego, śliskiego włókna. |
|
|
|
|
#90 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
nie używam z aplikatorem, bo nie umiem się tym cudem obsłużyć
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

cena ta sama co bez aplikatora