![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciociu Dobra Rada to jak komuś biust odpowiedni nie urósł to co ma biedak zrobić? Pomyślmy co ma zrobić dziewczę, któremu wystających części ciała tylko tyłek się udał... Chyba być po szkole akrobatycznej ![]() Aparat nie jest taki zły. Proponuję powtarzać jak mantrę. Mam tyle tysięcy w gębie to pokazuje. Nie każdego stać... Ostatnio usłyszałam nawet, że stracę na wartości jak mi złomka ściągną. Liczy się nasze podejście i to co sprzedajemy przez nie otoczeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ruda nie łam się, jak coś mamy jeszcze nerki, nie będziemy takie całkiem bezwartościowe jak już zdejmą nam złomy ![]()
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
a ja byłam dzisiaj u orto... mam łańcuszek tym razem od 4 do 6 (wcześniej miałam 4-4) mam nadzieję że zniknie mi szpara między 3 a 4...
gumki mam u dołu zielono-zielone a u góry miałam kwiatuszki czarno-różowe... miałam, bo jak wróciłam do domu to doszłam do wniosku że czarne kwiatuszki źle wyglądają i obcięłam sobie płatki, więc zostały mi tylko różowe kwiatuszki a czarne wyglądają jak zwykłe gumki ![]() zdjęcia wrzucę może jutro jak naładuje baterie w aparacie
była aparatka ![]() Edytowane przez betti_888 Czas edycji: 2010-09-16 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kobitki, ja mam problem podobny, do tego stopnia, że oszukałam orto ![]() sincarne, nie martw sie na zapas. yourenglish, nie nastawialabym sie na cuda, chyba ze zadeklarujesz noszenie aparatu przez 10 lat ![]() ![]() swoja droga, tez nie jest zadowolona z ustawienia kłow, wydaje mi sie, że nie są w prawidlowej pozycji, chyba trzeba je odrotowac, zapytam o to przy najblizszej okazji. no i przod szczeki chyba trzeba troche sciagnac w dol, bo stan obecny daje wrazenie zgryzu otwartego. mozecie sobie popatrzec na moje polroczne postepy ![]() Edytowane przez dzidka Czas edycji: 2010-09-16 o 19:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Jestem już prawie 2 lata po aparacie, ale nie potrafię zupełnie tu nie zaglądać. W każdej części muszę coś napisać
![]() Dla potomności ![]()
#66 | |||
Zakorzenienie
|
a ja w środę
![]() ![]() Cytat:
![]() mi też pewnie coś koło 8000 wyjdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dzidka ładne efekty ![]() ![]() pogadaj może z orto, czy musisz wyrywać akurat te zęby, a nie tamte... ile ja bym dała, żeby mnie znowu coś bolało ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Co do wyglądu z aparatem, to z Wami na pewno wszystko w porządku, spróbujcie sobie dołożyć okulary do tego :P ... czekam tylko na to aż mnie zaczną nazywać BrzydUlą itp :P chciałabym soczewki, ale mam astygmatyzm i drogo wyjdzie, już nie mówiąc o wrzucaniu pieniędzy w zęby.
Ale pamiętajcie gdyby ktoś próbował Wam wmówić że jesteście bezwartościowe, to możecie się szeroko uśmiechnąć i powiedzieć: 'chyba Ty!' ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio jest przyglądanie się moim zębom przez przyjaciółki i koleżanki z kl jak mi się wyprostowały ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
ja od wczoraj jestem posiadaczką dolnego łuku;p
póki co, zęby bolą cholernie ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
![]() Justyna1505 Ja mam trójki obok jedynek, bo nie wyrosły mi 2. Dlatego zaraz za nimi mam dziurę bo długo siedziały tam mleczaki. Paulina18021995 A u mnie idzie strasznie woolno ![]() Edytowane przez Yoshka88 Czas edycji: 2010-09-17 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ja tez chyba zaliczam się do staruchów, rocznik 81 i idzie szybko, tylko boli , boli i boli. Ale pocieszam się że niebawem będą piękne równe ząbki. Już 7 miesięcy ze złomkiem
![]()
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na początku szło wolno, a teraz jak ruszyłooooo...........:ro ll:
Ale to zależy od wady, od osoby i zębów..chociaż podobno w ciąży zęby się szybciej przesuwają ![]()
Książkowo: 97+26 Edytowane przez Starlett Czas edycji: 2010-09-17 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Mnie boli tylko kilka dni po zmianie ligatur, wtedy czuję, że coś sie przesuwa a potem 1,5 miesiąca stagnacji... No ale coż, chyba tak musi być. Może też mi się ruszy za jakiś czas. Oby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
mnie ogólnie ząbki nie bolą w czasie noszenia aparatu...
z wyjątkiem sytuacji kiedy mam nowy łuk, łańcuszek lub sprężynę - 2 dni ból straszny a potem nic ![]()
#75 |
Raczkowanie
|
to pokazuję się i ja
![]()
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
I ja dzisiaj dołączam do zacnego grona Aparatek, gdyż zostałam właśnie zadrutowana
![]()
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> ![]() ![]() 17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja jak narazie tylko górny drut. za parę miechów dolny+ wyciągi <beczy> dlaczegggggooooo? przeciez jest prosty.... ale juz mi ruchomy tak rozjechal górny łuk, ze zeby sie ledwo stykają.... i mam problymy z rozdrabnianiem jedzenia..wiec pewnie trzeba bedzie przemeczyc dol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Czy wy też podczas jedzenia kanapek, albo np. jabłka zwracacie uwagę na ślad po ugryzieniu?? Jak miałam krzywe zęby to był śmieszny widok, bardziej te kanapki byly szarpane niż gryzione. a teraz to jest bajeczka - dwa prawie idealne łuczki. ah jak miło. ale ze mnie wariatka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale nie dość, że to dodatkowe koszty, to jeszcze 5 miesięcy męczenia się z tą maską po 12h.. stwierdziłam, że aż tak mi mój podbródek nie przeszkadza i się poddałam ![]() a Tobie jak się to nosi? bo naczytałam się, że przez pierwsze dni często jest seplenienie i plucie.. na to 1 nie mogłabym sobie pozwolić - bo moja praca w dużej części polega na rozmowie przez tel ![]() tak więc pozostałam przy samych aparatach..
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mimo wszystko dzięki za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
Być może masz aparat bezligaturowy (bez gumeczek).
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja - po raz pierwszy w tej części
![]() Właśnie mineło 3 tygodnie odkąd mam górny łuk. No i muszę powiedzieć, że nie ma tragedii, spodziewałam się i nastawiałam na większą masakrę ![]() Tyle że aktualnie jestem przeziębiona, mam mega katar, ledwo oddycham, no i całą jamę ustną mam na maksa przesuszoną, to i aparat obciera z każdej strony. Ale to minie niebawem ![]() Aaaa, no i jeszcze powiem Wam, że często zazdroszczę Wam tych kolorowych ligaturek, szaleństwa barw w paszczy, ale dziś po zjedzeniu kisielu "Słodka chwilka" o smaku truskawkowym i wypiciu czerwonego wina to jednak bardzo się cieszę, że mam metalowe ligaturki ![]() ![]() I wogóle to mam taką refleksję...odkąd zaczęłam nosić szkłą kontaktowe, to nieplanowane nocowanie poza domem stało się problematyczne. Odkąd założyłam aparat problem ten przybrał jeszcze na sile... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znam to... raz pojechałam do bratanicy ciotecznej. nie miał mnie potem kto odwieźć. a ja bez szczoteczki ![]() na szczęście tylko jedną noc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Faktycznie seplenie strasznie przez tego hassa, ale podobno można sie przyzwyczaić, najgorsze że studia za 2tyg ![]() Wiem że nie ma się czym chwalić, ale chciałabym pokazać Wam moje ząbki tylko nie wiem jak dodać zdjęcia :/ pomożecie??
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> ![]() ![]() 17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander Edytowane przez ShowMeYourAffection Czas edycji: 2010-09-18 o 09:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
dziewczeta chyba mnie ju nie pamietacie bo dawno mnie tu nie bylo
nie bylam u orto od konca czerwca bo miala miesiac urlopu ale nie w tym rzecz chodzi o to ze mam wrazenie ze moje zeby se nie ruszaja i nawet jedna jedynka wyszla mi ciut do przodu ! a orto mowi ze to juz koniec leczenia ludzie ja mam naprawde krzywe zeby jeszcze ;/ patrzce na zdj... prosze wypowiedzcie sie... dodatkowo ta jedna 2 powiedziala orto ze ma inny ksztal i juz bardziej prosta nie bedzie jestem zrozpaczona tyle hajsu wydalam w zeby a taz takie cos... ostatnie zdj z dzis a pierwsze z zalozenia |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym mieć taki uśmiech, ale jeszcze daleka droga przede mną ![]() ![]()
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> ![]() ![]() 17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wg mnie jest ok (ale może ja tam się nie znam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.