Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 17:51   #61
rudo-zielona
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
pociesz się nową kiecką, ptasim mleczkiem, perspektywą holiłud smajlu i samooceną na 9 już za 2 lata trochę dystansu do siebie i szeroki uśmiech (chyba że masz cycki, to dekoltem odwrócisz uwagę od zębów. ja muszę uśmiechem).
Padłam
Ciociu Dobra Rada to jak komuś biust odpowiedni nie urósł to co ma biedak zrobić?
Pomyślmy co ma zrobić dziewczę, któremu wystających części ciała tylko tyłek się udał... Chyba być po szkole akrobatycznej

Aparat nie jest taki zły. Proponuję powtarzać jak mantrę. Mam tyle tysięcy w gębie to pokazuje. Nie każdego stać...
Ostatnio usłyszałam nawet, że stracę na wartości jak mi złomka ściągną. Liczy się nasze podejście i to co sprzedajemy przez nie otoczeniu
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:05   #62
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Padłam
Ciociu Dobra Rada to jak komuś biust odpowiedni nie urósł to co ma biedak zrobić?
no mówię, uśmiechać się. ja też się uśmiecham, a jak mi się nie chce to zakładam push-up

Cytat:
Pomyślmy co ma zrobić dziewczę, któremu wystających części ciała tylko tyłek się udał... Chyba być po szkole akrobatycznej
a ty ty, niegrzeczna!

Cytat:
Aparat nie jest taki zły. Proponuję powtarzać jak mantrę. Mam tyle tysięcy w gębie to pokazuje. Nie każdego stać...
Ostatnio usłyszałam nawet, że stracę na wartości jak mi złomka ściągną. Liczy się nasze podejście i to co sprzedajemy przez nie otoczeniu
no. też mówię, że jestem bardziej wartościowym człowiekiem z aparatem. póki co o jakieś 4,5 tys..
ruda nie łam się, jak coś mamy jeszcze nerki, nie będziemy takie całkiem bezwartościowe jak już zdejmą nam złomy

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:15   #63
betti_888
Wtajemniczenie

a ja byłam dzisiaj u orto... mam łańcuszek tym razem od 4 do 6 (wcześniej miałam 4-4) mam nadzieję że zniknie mi szpara między 3 a 4...

gumki mam u dołu zielono-zielone a u góry miałam kwiatuszki czarno-różowe... miałam, bo jak wróciłam do domu to doszłam do wniosku że czarne kwiatuszki źle wyglądają i obcięłam sobie płatki, więc zostały mi tylko różowe kwiatuszki a czarne wyglądają jak zwykłe gumki

zdjęcia wrzucę może jutro jak naładuje baterie w aparacie

Edytowane przez betti_888
Czas edycji: 2010-09-16 o 20:26
betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:22   #64
dzidka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Oh, nie moglas na mnie poczekac? Ja ide pojutrze.

Wrocilam z wakacji zycia. Co to bylo za zycie!.. A w Warsawie deszcz i NIE MA SLONCA! Co za pech mieszkac tak daleko od rownika.

Obiecalam dzidce zdjecia, ale wrzuce juz po wizycie. Gumki biore czerwone (zgodnie z tym, ze przegralam z Andrew180) ale w wielkiej tajemnicy powiem, ze i tak mialam zamiar wybrac ten kolor gdyz awansowal u mnie na najbardziej ulubiony. Zgadl moze ktos o ktory zab mu chodzilo?

Moje postepy ocenicie po tym jak wstawie zdjecia. Mi ciezko jest cos powiedziec.

W sumie zeby juz w niczym nie przypominaja tych, ktore mialam jakis rok temu. Gorne nie sa juz krzywe, zgryz przewieszony naprawiony, nad tylozgryzem caly czas pracuja wyciagi. Dolne tez powoli sie prostuja, ale niektore zeby jeszcze sa obrocone. Ale do konca zadowolona jeszcze nie jestem, bo nie podoba mi sie wyglad pojedynczych zebow, a orto jeszcze nie chce ze mna rozmawiac o estetyce. Z Jej slow jeszcze krotko nosze aparat i zeby jeszcze sie przesuwaja.

W sumie jak patrze na usmiech na zdjeciach to jest duzy ladniejszy, nie straszy ale z drugiej strony wciaz jest jeszcze taki ... nierowny. Nie same zeby tylko usmiech. Tak jakby niesymetryczny. Wydaje mi sie, ze z jednej strony czarny trojkat jest wiekszy niz z drugiej.

Ale nie mysl o rownych zebach spedza mi sen z powiek. W poprzednim watku ktos sie pytal o martwe zeby. Czy ciemnieja i t.d. Otoz moj martwy od prawie 10 lat zab rozpada sie na kawalki!!! Zaczelo sie 3 lata temu gdy ukruszyl mi sie porzadny kawalek scianki. Potem bylo duze wypelnienie i cale 3 lata stalej opieki nad tym zebem. Powtorne kanalowe, kilkakrotnie zakladane plomby (stare aparatki napewno pamietaja moj wyjmowany "zab pirata") i az wreszcie pierwszego dnia wakacji kolejny ukruszony kawalek, a juz po 2 tygodniach bujanie sie na calego. W piatek wizyta i zastanawianie sie co dalej. Obawiam sie, ze na korone moze byc za pozno. Mam watpliwosci, czy orto zdogzi sie na usuwanie zeba i przesuwanie 7ki w jej miejsce. Czy nie za pozno? Po ponad roku mi jeszcze nie zeszla sie szpara po 5ce, a tu 6ka... Mial ktos moze podobnie? Usuwanie duzego zeba w trakcie leczenia?
Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
hello bejbe

no właśnie. podczepiam się pod pytanie, bo mnie dolna 6 z pierścieniem pobolewać zaczyna
ona wymęczona jest, bo dawniej dentysta nie wyczyścił porządnie dziury przy plombie, a następni też nadbudowywali plombę, zamiast porządnie to wyczyścić. w końcu tuż przed założeniem aparatu trafiłam do normalnej dentystki i wyczyściła mi go solidnie (niedowierzając jak poprzednicy mogli tak spartolić sprawę), ale zaznaczyła, że może być ok, a może jednak być potrzebna kanałówka... a ja już się przekonałam, że moje korzonki są pokrzywione i bywają niedrożne
więc w razie czego w grę wchodziłby tylko implant (choć może to najgorsza wersja), bo nie mam czym załatać tej dziury (nie ustawię 8 koło 5..).
musiałabym się pobawić od razu po zdjęciu aparatu chyba nie? żeby się towarzystwo nie rozjechało znów..
nasz angielski, to zdradź nam, gdzie żeś Ty była?

kobitki, ja mam problem podobny, do tego stopnia, że oszukałam orto w liceum mialam naprawiane dolne 6, wypelnienia przeogromne. jedna plomba na rentgenie nawet sie nie pojawiala, wiec orto wpisala w planie leczenia, że wyrzuci tę 6 (do kompletu z trzema piatkami) jako alternatywe do usuwania 8, zaznaczajac, ze w trakcie leczenia sie okaze, ktora opcje wybieramy. nie byla chetna na usuwanie 6+3x5, poniewaz musialaby sciagac przod do tylu, a to bardzo by mi popsulo profil, bo i tak mam troche szczeki cofniete. minelo prawie 5 miesiecy, pojawil sie temat zakładania dołu oraz gadka o wyrywaniu 8. wiedzialam, ze moje 6 sa kiepskie i wolalabym wyrwac je, zamiast 8, ale pod warunkiem przesuniecia 7 i 8 do przodu. powiedzialam orto, ze ja musze najpierw u dentyski sprawdzic te zeby (6), bo moze sie okazac, ze np trzeba leczyc kanalowo te zeby ( a wiem, ze na swiezo przeleczone kanalowo zeby orto nie zaklada aparatu, tylko trzeba odczekac ze 2 miechy, juz tak mialam), a dopiero po wizycie u dentystki, umowimy sie na zakladania dolnego łuku. oczekiwałam, iż orto mi powie, ze jesli cos bedzie leczone kanalowo, to wywalimy to i uzupelnimy luki za pomoca 7 i 8, ale przeliczylam sie. orto powiedziala, ze jesli 6 bedzie sie nadawala do kanalowego leczenia, to rwiemy ja oraz 3x5. na chwile obecną, chodzę z martwą 6, a orto powiedziałam, że jest z nią wszystko ok. za cholere nie dam sobie wyrwać trzech piatek, nie nie nie!!! licze się z tym, ze po zdjeciu aparatu bede musiala wstawiac impant (albo i 2, bo drugiej 6 juz nie sprawdzalam nawet, nie mam mozliwosci jechac do mojej dentystki). wole wydac pare tys. zl niz pozbywac sie piatek, ktore stanowia calosc mojej zebowej ekspozycji.

sincarne, nie martw sie na zapas.
yourenglish, nie nastawialabym sie na cuda, chyba ze zadeklarujesz noszenie aparatu przez 10 lat ale nawet to mogloby nie przejsc u pani ani

swoja droga, tez nie jest zadowolona z ustawienia kłow, wydaje mi sie, że nie są w prawidlowej pozycji, chyba trzeba je odrotowac, zapytam o to przy najblizszej okazji. no i przod szczeki chyba trzeba troche sciagnac w dol, bo stan obecny daje wrazenie zgryzu otwartego. mozecie sobie popatrzec na moje polroczne postepy

Edytowane przez dzidka
Czas edycji: 2010-09-16 o 19:27
dzidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:58   #65
papryka85
Zakorzenienie

Jestem już prawie 2 lata po aparacie, ale nie potrafię zupełnie tu nie zaglądać. W każdej części muszę coś napisać
Dla potomności
Stary 2010-09-16, 21:12   #66
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
a ja jutro na wizytę
a ja w środę o 18.45. późno, wiem

Cytat:
Napisane przez chemica Pokaż wiadomość
Dobra, kolejne z moich nietypowych pytań/spostrzeżeń . Moja ortodontka powiedziała, że "całkowity koszt leczenia" wyniesie 7800. Patrzę na Wasze podpisy i widzę tam po 4400 i zaczynam zastanawiać się czy czasami nie trafiłam na drogiego orto.
zauważ, że te 4400 to koszt dotychczasowego leczenia, a orto podała Ci cenę za całe leczenie
mi też pewnie coś koło 8000 wyjdzie

Cytat:
Napisane przez anitusica Pokaż wiadomość
dziewczyny, czuję się strasznie brzydka w tym aparacie....weżcie mnie pocieszcie naprawdę, jakbym miała określić moją samoocenę przed i po aparacie w skali od 1-10, to przed aparatem z 8, teraz ...5?
20! dziewczyno, robisz to nie dla przyjemności, ale dla późniejszego efektu

Cytat:
Ostatnio usłyszałam nawet, że stracę na wartości jak mi złomka ściągną.
Liczy się nasze podejście i to co sprzedajemy przez nie otoczeniu
no tak, teraz to chociaż mamy te tysiące w buzi, a jak nam je zdejmą to co? okradną nas!

dzidka
ładne efekty ja niestety (i moi rodzice) dałam sobie wyrwać 3x3 (2 na górze, jedna na dole). z dołem siedziałam ok. 1h na fotelu
pogadaj może z orto, czy musisz wyrywać akurat te zęby, a nie tamte...

ile ja bym dała, żeby mnie znowu coś bolało bo od sierpnia nic się nie dzieje chociaż, może za dużo wymagam

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:15   #67
@g@t@90
Raczkowanie

Co do wyglądu z aparatem, to z Wami na pewno wszystko w porządku, spróbujcie sobie dołożyć okulary do tego :P ... czekam tylko na to aż mnie zaczną nazywać BrzydUlą itp :P chciałabym soczewki, ale mam astygmatyzm i drogo wyjdzie, już nie mówiąc o wrzucaniu pieniędzy w zęby.

Ale pamiętajcie gdyby ktoś próbował Wam wmówić że jesteście bezwartościowe, to możecie się szeroko uśmiechnąć i powiedzieć: 'chyba Ty!'
Stary 2010-09-16, 21:22   #68
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość
Co do wyglądu z aparatem, to z Wami na pewno wszystko w porządku, spróbujcie sobie dołożyć okulary do tego :P ... czekam tylko na to aż mnie zaczną nazywać BrzydUlą itp :P chciałabym soczewki, ale mam astygmatyzm i drogo wyjdzie, już nie mówiąc o wrzucaniu pieniędzy w zęby.

Ale pamiętajcie gdyby ktoś próbował Wam wmówić że jesteście bezwartościowe, to możecie się szeroko uśmiechnąć i powiedzieć: 'chyba Ty!'
to witaj w klubie też mam okulary, też astygmatyzm, ale w okularach mi ładniej, a nie zawsze się szczerzę tak, że widać aparat
ostatnio jest przyglądanie się moim zębom przez przyjaciółki i koleżanki z kl jak mi się wyprostowały i tylko patrzą mi się w tą paszczę, i weź tu człowieku coś zjedz

Stary 2010-09-17, 08:45   #69
paainka
Raczkowanie

GG do paainka

ja od wczoraj jestem posiadaczką dolnego łuku;p
póki co, zęby bolą cholernie

paainka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:01   #70
Yoshka88
Raczkowanie

Witam w nowym wątku

Justyna1505
Ja mam trójki obok jedynek, bo nie wyrosły mi 2. Dlatego zaraz za nimi mam dziurę bo długo siedziały tam mleczaki.

Paulina18021995
A u mnie idzie strasznie woolno Ale sądząc po Twoim nicku jesteś młodsza ode mnie. Ostatnio mi orto powiedziala, że jestem stara, dlatego zmiany nie są tak szybko widoczne. Ale przecież mnóstwo starszych ode mnie osób nosi aparat. U Was "staruchy" tez tak woolno wszystko idzie?

Edytowane przez Yoshka88
Czas edycji: 2010-09-17 o 09:02
Yoshka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:10   #71
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

Ja tez chyba zaliczam się do staruchów, rocznik 81 i idzie szybko, tylko boli , boli i boli. Ale pocieszam się że niebawem będą piękne równe ząbki. Już 7 miesięcy ze złomkiem

foto #1752

.....bo każdy ma swojego anioła
i jest dla kogoś aniołem...
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:39   #72
Starlett
Wtajemniczenie

U mnie na początku szło wolno, a teraz jak ruszyłooooo...........:ro ll:
Ale to zależy od wady, od osoby i zębów..chociaż podobno w ciąży zęby się szybciej przesuwają

Edytowane przez Starlett
Czas edycji: 2010-09-17 o 10:40
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:57   #73
Yoshka88
Raczkowanie

Mnie boli tylko kilka dni po zmianie ligatur, wtedy czuję, że coś sie przesuwa a potem 1,5 miesiąca stagnacji... No ale coż, chyba tak musi być. Może też mi się ruszy za jakiś czas. Oby
Yoshka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:30   #74
betirose
Raczkowanie

mnie ogólnie ząbki nie bolą w czasie noszenia aparatu...
z wyjątkiem sytuacji kiedy mam nowy łuk, łańcuszek lub sprężynę - 2 dni ból straszny a potem nic

14.10.2011 - zaręczyny

13.07.2013 - ślub

Sitosterole - dr Różański
betirose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:30   #75
cayoka
Raczkowanie

to pokazuję się i ja

Nic poza Tobą i uszczęśliwianiem świata nie chcę. !

14.07.2012

cayoka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 14:30   #76
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

I ja dzisiaj dołączam do zacnego grona Aparatek, gdyż zostałam właśnie zadrutowana Aparat mam na dole, a na górze Hass z nakładkami przez co mam 1cm szparę między dolnymi a górnymi zębami, wyciągi od dolnych trójek do górnych 4 i maskę na 14 godzin dziennie ;/ Czy był ktoś w podobnej sytuacji?

<Paulo Coelho>

APARATKA :
17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska
17.03.2011r. - zdjęcie Hassa
18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander
ShowMeYourAffection jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:55   #77
2011801131227
Konto usunięte

GG do 2011801131227 Send a message via Skype™ to 2011801131227

Cytat:
Napisane przez ShowMeYourAffection Pokaż wiadomość
I ja dzisiaj dołączam do zacnego grona Aparatek, gdyż zostałam właśnie zadrutowana Aparat mam na dole, a na górze Hass z nakładkami przez co mam 1cm szparę między dolnymi a górnymi zębami, wyciągi od dolnych trójek do górnych 4 i maskę na 14 godzin dziennie ;/ Czy był ktoś w podobnej sytuacji?
ojej, coż za wadę masz taką ze az maska i hass? <przytul>
ja jak narazie tylko górny drut. za parę miechów dolny+ wyciągi <beczy>
dlaczegggggooooo? przeciez jest prosty.... ale juz mi ruchomy tak rozjechal górny łuk, ze zeby sie ledwo stykają.... i mam problymy z rozdrabnianiem jedzenia..wiec pewnie trzeba bedzie przemeczyc dol
2011801131227 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 15:03   #78
milutek
Wtajemniczenie

Czy wy też podczas jedzenia kanapek, albo np. jabłka zwracacie uwagę na ślad po ugryzieniu?? Jak miałam krzywe zęby to był śmieszny widok, bardziej te kanapki byly szarpane niż gryzione. a teraz to jest bajeczka - dwa prawie idealne łuczki. ah jak miło. ale ze mnie wariatka
Stary 2010-09-17, 15:57   #79
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Czy wy też podczas jedzenia kanapek, albo np. jabłka zwracacie uwagę na ślad po ugryzieniu?? Jak miałam krzywe zęby to był śmieszny widok, bardziej te kanapki byly szarpane niż gryzione. a teraz to jest bajeczka - dwa prawie idealne łuczki. ah jak miło. ale ze mnie wariatka
jako że teraz jem jabłko (wiem, niegrzeczna jestem ) to trochę nadgryzłam (wgryzłam się i zostawiłam) i takie dwa fajne ślady zostały - jeden po zębach a drugi po zamkach

Cytat:
Napisane przez Starlett Pokaż wiadomość
U mnie na początku szło wolno, a teraz jak ruszyłooooo...........:ro ll:
Ale to zależy od wady, od osoby i zębów..chociaż podobno w ciąży zęby się szybciej przesuwają
przepraszam, że zapytam, ale czy Ty jesteś w ciąży? bo Twoja wypowiedź z deka na to wskazuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 19:21   #80
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ShowMeYourAffection Pokaż wiadomość
mi orto proponowała Hass i maskę - ale to nie leczniczo, tylko dałoby to efekt wizualny (dolna szczęka przesunęłaby się do tyłu o jakieś 4mm)

ale nie dość, że to dodatkowe koszty, to jeszcze 5 miesięcy męczenia się z tą maską po 12h.. stwierdziłam, że aż tak mi mój podbródek nie przeszkadza i się poddałam

a Tobie jak się to nosi? bo naczytałam się, że przez pierwsze dni często jest seplenienie i plucie.. na to 1 nie mogłabym sobie pozwolić - bo moja praca w dużej części polega na rozmowie przez tel

tak więc pozostałam przy samych aparatach..
1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:24   #81
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
też tak mam uwielbiam patrzeć na wgryzienia w kanapce

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:45   #82
iza27_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
staramy się czytać aparatowe FAQ

cyt:
7. Z czego składa się aparat?

Aparat składa się z zamków, przyklejanych na każdym zębie, z pierścieni lub rurek przyklejonych na ostatnich zębach(na piątkach, szóstkach lub siódemkach- to zależy od planu leczenia), z drutu(łuku), który jest przeciągnięty przez wszystkie zamki, a jego końce zahaczone są o rurki lub pierścienie oraz z ligatur - ligatury dzielimy na gumowe i metalowe, gumowe na gumki -ligaturki i na łańcuszki. Metalowe to takie małe pętelki z cieniutkiego drucika które montuje sie tak samo jak gumki, można tez mieć łańcuszek zrobiony z metalowego drucika . Ligatur metalowych używa się, gdy potrzebne jest sztywniejsze napięcie łuku. (Ligaturki gumowe mają tysiąc pińcet kolorów , można się nieźle zabawić wybierając kolory). Ligatury przytrzymują łuk w zamkach. To czy będziemy mieć pierścienie lub rurki zależy od preferencji ortodonty. W miarę upływu leczenia lekarz może dodawać różne elementy do naszego aparatu : druciki, wyciągi, i Bóg wie co jeszcze .
skoro ligatury przytrzymują łuk w zamkach to dlaczego ja ich nie mam???
mimo wszystko dzięki za odpowiedź
iza27_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 22:12   #83
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Być może masz aparat bezligaturowy (bez gumeczek).

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 22:30   #84
madzieeek
Wtajemniczenie

Jestem i ja - po raz pierwszy w tej części

Właśnie mineło 3 tygodnie odkąd mam górny łuk. No i muszę powiedzieć, że nie ma tragedii, spodziewałam się i nastawiałam na większą masakrę
Tyle że aktualnie jestem przeziębiona, mam mega katar, ledwo oddycham, no i całą jamę ustną mam na maksa przesuszoną, to i aparat obciera z każdej strony. Ale to minie niebawem

Aaaa, no i jeszcze powiem Wam, że często zazdroszczę Wam tych kolorowych ligaturek, szaleństwa barw w paszczy, ale dziś po zjedzeniu kisielu "Słodka chwilka" o smaku truskawkowym i wypiciu czerwonego wina to jednak bardzo się cieszę, że mam metalowe ligaturki jęzor i usta mam całe czerwone, gumki zapewne też zmieniłyby dzisiaj właśnie kolor

I wogóle to mam taką refleksję...odkąd zaczęłam nosić szkłą kontaktowe, to nieplanowane nocowanie poza domem stało się problematyczne. Odkąd założyłam aparat problem ten przybrał jeszcze na sile...
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 09:28   #85
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
I wogóle to mam taką refleksję...odkąd zaczęłam nosić szkłą kontaktowe, to nieplanowane nocowanie poza domem stało się problematyczne. Odkąd założyłam aparat problem ten przybrał jeszcze na sile...
ja na szczęście mam okulary
znam to... raz pojechałam do bratanicy ciotecznej. nie miał mnie potem kto odwieźć. a ja bez szczoteczki
na szczęście tylko jedną noc

Stary 2010-09-18, 09:39   #86
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anitusica Pokaż wiadomość
ojej, coż za wadę masz taką ze az maska i hass? <przytul>
ja jak narazie tylko górny drut. za parę miechów dolny+ wyciągi <beczy>
dlaczegggggooooo? przeciez jest prosty.... ale juz mi ruchomy tak rozjechal górny łuk, ze zeby sie ledwo stykają.... i mam problymy z rozdrabnianiem jedzenia..wiec pewnie trzeba bedzie przemeczyc dol
Szczerze to nie mam pojęcia jak się ta wada nazywa, ale to chodzi o to że górne jedynki zachodzą mi za dolne wyciągi w porównaniu z hassem i maską są super, także nie martw się ja też mam problemy z jedzeniem i to przez tego Hassa z nakładkami

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
mi orto proponowała Hass i maskę - ale to nie leczniczo, tylko dałoby to efekt wizualny (dolna szczęka przesunęłaby się do tyłu o jakieś 4mm)

ale nie dość, że to dodatkowe koszty, to jeszcze 5 miesięcy męczenia się z tą maską po 12h.. stwierdziłam, że aż tak mi mój podbródek nie przeszkadza i się poddałam

a Tobie jak się to nosi? bo naczytałam się, że przez pierwsze dni często jest seplenienie i plucie.. na to 1 nie mogłabym sobie pozwolić - bo moja praca w dużej części polega na rozmowie przez tel

tak więc pozostałam przy samych aparatach..
Ja niestety nie miałam wyboru i muszę nosić tą maskę Mam się z nią męczyć max 5tyg, chyba że będę nosiła dłużej niż 12h dziennie to wtedy krócej niż 5tyg i właśnie staram się nosić jak najdłużej żeby na następnej wizycie czyli 6 października pozbyć się tej maski raz na zawsze
Faktycznie seplenie strasznie przez tego hassa, ale podobno można sie przyzwyczaić, najgorsze że studia za 2tyg

Wiem że nie ma się czym chwalić, ale chciałabym pokazać Wam moje ząbki tylko nie wiem jak dodać zdjęcia :/ pomożecie??

<Paulo Coelho>

APARATKA :

Edytowane przez ShowMeYourAffection
Czas edycji: 2010-09-18 o 09:47
Stary 2010-09-18, 09:49   #87
gorzalkaa
Raczkowanie

dziewczeta chyba mnie ju nie pamietacie bo dawno mnie tu nie bylo

nie bylam u orto od konca czerwca bo miala miesiac urlopu ale nie w tym rzecz
chodzi o to ze mam wrazenie ze moje zeby se nie ruszaja i nawet jedna jedynka wyszla mi ciut do przodu ! a orto mowi ze to juz koniec leczenia ludzie ja mam naprawde krzywe zeby jeszcze ;/
patrzce na zdj... prosze wypowiedzcie sie...
dodatkowo ta jedna 2 powiedziala orto ze ma inny ksztal i juz bardziej prosta nie bedzie jestem zrozpaczona tyle hajsu wydalam w zeby a taz takie cos...

ostatnie zdj z dzis a pierwsze z zalozenia
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 10:05   #88
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez gorzalkaa Pokaż wiadomość

chodzi o to ze mam wrazenie ze moje zeby se nie ruszaja i nawet jedna jedynka wyszla mi ciut do przodu ! a orto mowi ze to juz koniec leczenia ludzie ja mam naprawde krzywe zeby jeszcze ;/
dodatkowo ta jedna 2 powiedziala orto ze ma inny ksztal i juz bardziej prosta nie bedzie jestem zrozpaczona tyle hajsu wydalam w zeby a taz takie cos...

a co Ci się nie podoba, co wg Ciebie jest krzywe?

Stary 2010-09-18, 10:11   #89
ShowMeYourAffection
Raczkowanie

Cytat:

Chciałabym mieć taki uśmiech, ale jeszcze daleka droga przede mną zazdroszczę

<Paulo Coelho>

APARATKA :
Stary 2010-09-18, 10:44   #90
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

wg mnie jest ok (ale może ja tam się nie znam )

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości