![]() |
#61 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: marketing szeptany na Wizażu
Załatwione.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Kolejny podejrzany użytkownik
https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=27899196 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Żandarm na emeryturze
|
Czy to aby nie zwykły spamer John Masters Organics?
https://wizaz.pl/forum/member.php?u=727536 Wszystkie 3 staty mówią o tej firmie, nawet jeśli pyta o coś zupełnie innego.
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2011-07-02 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
Spamer edytom, zarejestrowany wczoraj, w ciągu kilku minut popełnił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
A ja doastałam na PW wiadomość od użytkownika Varales77 z 0 liczbą postów taką widomość:
Cytat:
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-07-12 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
zablokowałem link, konto dostało bana a sklep niewykluczone, że dostanie fakturę za nieopłaconą reklamę i moją pracę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
Użytkownik z jednym postem na koncie, który to post jest przy okazji reklamą. Tylko to chyba nie podchodzi pod marketing szeptany, ale nie wiedziałam, gdzie wrzucić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Jak to jest z ogłaszaniem się na wizażu?
Mam pytanie: wiem, że na wizażu nie wolno się reklamować. W związku z tym, czy jeśli ktoś, np. lekarz (potencjalny, niezweryfikowany) ogłasza się na forum, podając telefon, adres do gabinetu, zachęcając osoby piszące w wątku do prywatnej wizyty u siebie, to czy takie działania są sprzeczne z regulaminem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Administrator
|
Dot.: Jak to jest z ogłaszaniem się na wizażu?
tak, sa sprzeczne:
Cytat:
https://wizaz.pl/mikroreklama/ aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Wtajemniczenie
|
Rozumiem. Nie mówię tu jednak o tej formie reklamy, tzn.:
Cytat:
Cytat:
Pytam, ponieważ spotkałam się z rażącym przykładem amatorskiego reklamowania się w treści wiadomości przez człowieka, który podaje się za lekarza. Sprawa została załatwiona, już zainterweniowałam u moderatora. Dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() super, my rowniez dziekujemy ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy to do końca można zaklasyfikować jako marketing szeptany, ale sytuacja przedstawia się następująco:
Pod koniec lipca wybrałam się do fryzjera (studio S.) i opisałam swoje spostrzeżenia w poście na podforum Dobry fryzjer. Mój post nie jest do końca pozytywną recenzją tego salonu fryzjerskiego. Parę dni później zaczęły regularnie pojawiać się wiadomości jednopostowców zarejestrowanych na wizażu w lipcu i sierpniu, którzy wystawiają opisanemu przeze mnie studio fantastyczne recenzje. W międzyczasie posypało się parę banów za spamowanie forum, ale proceder trwa nadal. W swoim najnowszym poście spamerzy posuwają się o krok dalej, bo oprócz standardowych zachwytów nad studiem S. zaczynają krytykować (bezpodstawnie - nie podają żadnego uzasadnienia) konkurencję. Pierwsza reakcja na moją recenzję, konto użytkownika shellyjelly zostało usunięte (wersja cache Google) - KLIK i reszta, użytkownicy belleview, finitto, blackstone - KLIK |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Fajny wątek, przez ten marketing szeptany już nie można niczemu wierzyć.
a ja przyglądam się takiej sytuacji: na tym wątku ( https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415864) użytkownik o nicku bonifacy34 zachwala pastę, za chwilę pojawia się drugi użytkownik Iza9999, która potwierdza opinię bonifacego. W dodatku styl pisania bardzo podobny - emotikonki w postaci " ;-)" (może szczegół, ale mnie zastanowił). Ten produkt już agencja marketingu próbowała reklamować na forum (co widać na początku wątku po zbanowanych osobach). Poza tym, gdy przejrzałam historię postów obu użytkowniczek, okazuje się, że obie udzielają się na tych samych wątkach i znowu wychwalają jakieś inne kosmetyki. np. tu: ( https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post28982876 )Może to przypadek, a może jedna osoba ma dwa konta i na zmianę zachwala różne produkty. W dodatku widzę, że piszą jedna po drugiej w każdym wątku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Uzytkownik często wymienia nazwy kosmetyków marki Guam, jak tutaj, tutaj, tutaj, tutaj, tutaj, tutaj, tutaj, tutaj, tutaj, czy tutaj. Trochę rzadziej pojawia się Ziemia Egipska firmy Ikos, jak tutaj, tutaj, tutaj, czy tutaj. I jeszcze bardzo często wspominany jest również kurs w New Nails, jak tutaj, tutaj, czy tutaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Użytkownik Brysiek zarejstrował się dzisiaj (14.09) i już zdążył popełnić trzy posty wychwalające kosmetyki firmy Bilba i wątek o tej samej temtyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Zgłosiłam przed chwilą do moderacji całą garść dodanych na raz "recenzji" linerów Make-Up Atelier. Chciałam zapytać, czy nie da się czegokolwiek zrobić z nachalną reklamą produktów tej firmy w KWC? Najpierw był najazd fanek podkładu, teraz to, następny kosmetyk zobaczymy pewnie za dwa tygodnie.. i znów konta widmo, z których płyną jedna za drugą pięciogwiazdkowe recenzje tych produktów i nominacje do hitu wszech czasów..
No irytujące to strasznie. Do tego podważa wiarygodność całego Katalogu, spam w najczystszej i najbardziej prostackiej postaci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jakiś cwaniaczek sobie robi darmową reklamę a ja jak widzę, że nieznane nikomu, trudno dostępne kosmetyki mają więcej recenzji, niż produkty szeroko dostępnych, uznanych marek i są to recenzje wyłącznie na 4,5 i 5 gwiazdek to się zastanawiam, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Zawsze mi się wydawało, że Katalog kosmetyków jest moderowany na medal, udaje się tę rozbudowaną strukturę utrzymać w fajnym stanie dzięki rzetelnej pracy recenzentów i moderatorów a tu przychodzi taki spamer i sieje ferment... ![]() O, tusz do kresek już awansował na pierwsze miejsce na liście hitów wszech czasów... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Ewidentnie ta sama osoba pisze te recenzje, wszystkie odsyłają do allegro (jest tam tylko jedna osoba która sprzedaje podkład i eyeliner
![]() ![]() Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2011-09-24 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Żandarm na emeryturze
|
Tysz prowda
![]() Na razie uziemiono klony oczywiste: rossesss i amarerose1 i anielkowadama i charmeee i dussissa i farareea i allekasia12 i aniutekkjkj oraz sprytniejsze klony: flooorrdnce i flowers12qw, czyli wszystkie recenzentki ww. eyelinera. Poleciały też wszystkie ich recenzje (nawet nie M-uA), bo jako twórczość autorstwa oszusta nie budzą zaufania, co do rzetelności (zresztą i tak poza produktami M-uA wszystkie inne były ocenione najwyżej na 1*).
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2011-09-25 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Te konta chyba też są jej:
flowers12qw flooorrdnce Edit. No i ostatnie: duszzasss Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2011-09-25 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------ Reszta recenzji M-uA wygląda w miarę przyzwoicie, natomiast sama zgłaszająca instytucja powinna pójść również pod obserwację. Czy ten link do FB w podpisie, to aby nie jest nieopłacona reklama? https://wizaz.pl/forum/member.php?u=857775
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2011-09-25 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
BAN stały
|
jak polecać cos ciekawego nie lamiac regulaminu
Witam,
Niedawno natknalem sie na nowa ciekawa platforme zakupowa, ktorą chcialbym polecac ludziom, poniewaz sam sie przekonalem ze maja bardzo ciekawa oferte. problem polega na tym ze rejestrowac sie tam moga tylko osoby polecone. w jaki sposob moge ludziom podac link do rejestracji na tej platformie bez lamania regulaminu ? wogole nie moge bo to reklama ? pozdrawiam, sensido |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.