![]() |
#61 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Cała prawda o kosmetyczkach i manicurzystkach?
Cytat:
nie do każdego pacjenta używa się tego samego narzędzia.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22385602]nie każdy pacjent przychodzi z tym samym problemem..
nie do każdego pacjenta używa się tego samego narzędzia..[/QUOTE] Dlatego dałam przykład ortodonty,bo zwykle tylko grzebie przy aparatach. A nóż przyjdzie 20 typa po wygięcie druta ![]() Chyba będę nosić swoje narzędzia do lekarza ![]() Koniec of topa ![]()
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Każdy użyty zestaw wprowadzają do takiej specjalnej maszyny, w której podgrzewają narzędzia do takiej temperatury, że bakterie są zabijane. Nie wyobrażam sobie, żeby stomatolog nie zdezyfekował narzędzi przed zabiegiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
najczęściej narzędzi mają kilka sztuk, te uzyte wędrują do autoklawu i są dezynfekowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Raczej ma przynajmniej 10. I ma zawsze asystentke ktora w przerwie popoludniowej je czysci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój głupi orto zawsze ma poukładane na stoliczku wyjęte narzędzia ![]() Może ja jestem jakaś przewrażliwiona. Teraz będę do niego chodzić tylko na rano ![]() Ale dzięki,uspokoiłyście mnie.
Nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. ![]() ![]() Edytowane przez Gregorynka Czas edycji: 2010-09-29 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
W autoklawie są czyszczone, a potem powinny być zapakowane w jednorazowe opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja raz jedyny byłam zrobić sobie tipsy. Kosmetyczka okazała się super babką, taki człowiek-dusza, gadałyśmy o wszystkim, nawet się wzruszyłyśmy i popłakałyśmy
![]() No ale nie poszłam tam na plotki, tylko po paznokcie... Mimo fajnej rozmowy, siedziałam u niej od 15:00 - 20:00. TŻ już chciał zacząć mnie szukać, bo nie odbierałam telefonów (cały ten czas męczyła moje paznokcie) ![]() ![]() Tak zakończyła się moja przygoda z tipsami ![]() EDIT: O Boże, już chyba nigdy nie pójdę do fryzjera po tym, co tu piszecie!!! Ostatnio byłam u takiej wiejskiej fryzjerki. Pojechałam przy okazji z babcią TŻa, która regularnie tam chodzi... Na następny dzień byla impreza i pomyślałam, że podetnę końcówki i wyprostuję, żeby były w miarę proste na tych fryzjerskich kosmetykach i rano przed wyjściem poprawię swoją ![]() ![]() - kosmetyki sklepowe takie jak najtańszy szampon, lakier do włosów nivea, sklepowe odżywki itd., nie wiem na czym prostowała włosy, ale zrezygnowałam z tego zabiegu, bo prostownicę pewnie też ma badziewną za 30zł ![]() - wielorazowe najtańsze grzebienie i szczotki, wielorazowe ręczniki (materiałowe) - ogólnie salon odnowiony, widać wykończenia po remoncie, ale sprzęt - pożal się Boże I teraz sytuacja wg mnie kosmos ![]() ![]() ![]() Na drugi dzień podczas rozmowy z ciocią TŻa, okazało się, że czesala się do ślubu ta sama fryzjerka, zagadała się oczywiście i trzymała jej trwałą zbyt długo. W efekcie panna młoda szła do ołtarza z popaloną grzywką!!!
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2010-09-30 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Wiejska fryzjerka
![]() Ja kiedyś poszłam z tż do fryzjera w mieście, w wieżowcu,taki malutki salonik. Pani fryzjerka "po co się spieszyć" miała takie ruchy, że czekaliśmy 45 minut na podcięcie boków ![]() ![]() Na koniec zabiegu zaproponowała żelowanie włosów. Moje oczy powędrowały w kierunku półeczki z kosmetykami i ukazał mi się super professional żel do włosów Made for Biedronka ![]()
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ej okej nie mam nic do biedronki bo często tam robię zakupy.. ale ten żel jest obrzydliwy .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brak podstawowej wiedzy dotyczącej własnego bezpieczeństwa jest porażający-a potem święte oburzenie jak się sugeruje ,że warto byłoby się poddać badaniom na nosicielstwo skoro z uśmiechem na ustach poddawało się ryzykownym zachowaniom nie poddaję się zabiegom kosmetycznym bo widzę rażący braki w wiedzy i higienie-korzystam z usług ludzi ,za których dałabym sobie rękę odciąć bo wiem jak ich praca wygląda od zaplecza
![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widać zabiegi nie były ryzykowne,skoro jak piszecie każdy gabinet jest wyposażony jest w tyle sprzętu,by zachować zasady bezpieczeństwa.
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja u dentysty/ortodonty chodzę tego, który ma narzędzia jednorazowo zapakowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() generalnie placówki zdrowia mają obowiazek od lat posiadania takiego sprzętu-wieksze ośrodki maja tzw.centralne sterylizatornie a co do studiow i komsetyczek-nie każda ma-bo po pierwsze to drogi sprzęt i można przecież zaoszczędzić,po drugie nie ma kto tego kontrolować bo do sanepidu trzeba samemu zgłosić dzialalność-więc jak salon jest nie zgloszony to nie ma jak przeprowadzic kontroli skoro o jego istnieniu organ kontrolujący nie ma pojęcia prawda-więc znowu tak bezpiecznie nie jest -sama się nieraz przekonywałam jak profesjonalistki potrafią kit wcisnąć-pewnego razu pani zakładająca klamry na paznokcie i zajmująca się wrastającymi paznokciami u stóp uparcie twierdziła,że te narzędzia które se luzem leżą na komodzie to sterylne są przecież-nosz proszę wszystko co narusza ciagłość tkanki musi być bezwzględnie albo jednorazowe i fabrycznie sterylne(potem utylizowane) albo dezynfekowane,myte i autoklawowane
![]() |
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() powiem szczerze, ze w żadnym gabinecie fryzjerskim ani kosmetycznym nie widziałam autoklawu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i jest pudełko i płyn do dezynfekcji.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;22406348]w salonie fryzjerskim .. jest sterylizator..
i jest pudełko i płyn do dezynfekcji.. ![]() a w kosmetycznym powinny być jednorazowe pilniki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.