|
|
#61 | |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Problem z nowym współlokatorem!
Cytat:
![]() Ale Fresa, co Ty tutaj za głupoty wygadujesz? Ja zawsze, jak wychodzę z domu to wysyłam pismo do spółdzielni, że za dzień dzisiejszy w godz. od-do im nie zapłacę, bo mnie fizycznie w mieszkaniu nie było!
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2010-09-30 o 11:59 |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
No idąc tokiem rozumowania niektórych tutaj osób to tak się powinno robić
![]() (i teraz super, bo współlokator wyjedzie sobie w grudniu na 2 tygodnie do rodzinki na święta to trzeba mu będzie obciąć o połowę opłatę za grudzień a co, w końcu przez 2 tygodnie nie będzie go w tym mieszkaniu, no tak czy nie )Aha i teraz najważniejsze - morał z tego wątku: - nigdy! nie wynajmujcie mieszkania od właściciela, niech zrobi to ktoś inny, a wy tylko na współlokatorkę, to się bardziej opłaca (bo płacić będziecie tylko za dni w które będziecie w tym mieszkaniu przebywać fizycznie, a za resztę dni to niech się podpisujący umowę martwi
|
|
#63 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to czy za wakacje płaci się 3/4 czy połowę zależy od dogadania się z włascicielami, ale trzeba zaznaczyć, że jeżeli nie ma tego w umowie to oni nie mają takiego obowiązku z mojego punktu widzenia (najemcy) - niestety ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
ja też mając 18 lat wynajęłam mieszkanie w ten sposób i dobrze, że skończyło się nie tak tragicznie, tzn mogło być gorzej dlatego 5 mieszkań później, mając jakieś doświadczenia - przestrzegam
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
1000 razy lepszy jest układ, w ktorym każdy płaci kasę właścicielce. Co najwyżej na rachunki może być "zbiórka". A taki współlokator (ten o którym pisze autorka) miałby u mnie przeje....! Naprawdę potrafię być niemiła, a musiałby się napracować, żeby odbudować moje zaufanie.
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2010-09-30 o 14:39 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;22402149]1000 razy lepszy jest układ, w ktorym każdy płaci kasę właścicielce. Co najwyżej na rachunki może być "zbiórka".[/QUOTE] Niestety taka opcja rzadko zdaje egzamin. Mój właściciel (i właściciele moich znajomych) powiedział nam na początku, że on chce dostać pełną kwotę czynszu i jego nie obchodzi, czy jedna osoba zapłaciła wszystko, czy wszyscy się złożyli. Odpowiedzialność zbiorowa niestety... |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale widzę, że jest nas kilka Odnośnie chłopaka, napisał mi dzisiaj sms, że internet mu nawalił i dlatego nie mógł wysłać mi potwierdzenia.
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
nauczka na przyszłość - najpierw płaci, a potem dostaje klucze i tyle, myślę, że bedzie wykrecał jak tylko bedzie mogl zeby nie zaplacic tych 200zl, moze tez zrobic tak, ze sie wprowadzi, pomieszka z miesiąc, podroczy sie ze odda, a potem z dnia na dzien sie wyprowadzi, nie wiem co doradzic, ja przede wszystkim nigdy za nikogo nie zakładam zadnych pieniedzy - zasada "nie ufaj nikomu, mimo wszystko" :P
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
I co z tym zrobisz?
|
|
|
|
|
#70 |
|
.
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Rozeznanie
|
nic, ja już mu powiedziałam, że nie interesuje mnie jego osoba.
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że to najlepsze wyjście.
Gość jest niepoważny, nie warto męczyć się z nim w jednym mieszkaniu. |
|
|
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, to dość powszechne, że jedną ze stron są osoby niespokrewnione, nawet w znacznie bardziej "poważnych" umowach jak np. umowy notarialne. Przykład- umowa przedwstępna kupna mieszkania w której stroną kupującą jestem ja i mój TŻ(nie mąż, brat, ojciec, syn czy jakkolwiek spokrewniony ze mną osobnik), bo dla prawa TŻ, partner czy jak go tam zwał jest osobą niespokrewnioną póki sobie w USC nie zaślubujemy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:29.

i żadnego znaczenia nie ma, że osoba w mieszkaniu fizycznie nie przebywa - wynajęła to musi zapłacić i kropka! (ruszyło cię to, bo widzisz, że się sfrajerowałaś nie biorąc kasy za okupowane pokoje 

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...