kosmetyki dla bobasa-jakie? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-23, 09:23   #61
madaK
Rozeznanie

Dot.: Jakie kosmetyki najlepsze dla noworodka ?

ja uzywałam tylko nivea i bambino.odradzam J&J bo sporo osob mowiło ze uczulaja.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 13:00   #62
anulencja
Raczkowanie

mam w rodzinie pediatre i polecial mi emulska olilatum do wanienki jedna nakretka jak dla mnie bylo to super..nie trzeba zadnych oliwek szamponow bo to myje i natluszcza... krem sudocrem sprawdzil sie tez w 100 procentacj..synek po olilatum nie mial zadnej ciemieniuchy skore mialcudnie nawilzona..wiem ze w aptece sa tansze odpowiedniki tez na bazie parafiny.. pocecam serdecznie po roku zaczelam wprowadzac szampony i plyny
anulencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 13:11   #63
aga70
BAN stały

ja na początku chwaliłam sobie baardzo Oliatum i sudokrem. teraz sudocrem stosuję jedynie w konieczności i zawsze pomaga
aga70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-03, 13:17   #64
iza251
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Jakie kosmetyki najlepsze dla noworodka ?

Cytat:
Napisane przez Doris9 Pokaż wiadomość
Drogie Panie szykuje wyprawke dla dzidziusia i nie wiem jakie kosmetyki zakupic do pielęgnacji noworodka , jest tyle dostępnych firm ze nie wiem co wybrac... prosze o porade, bede wdzieczna za odp.
Do kapieli tylko i wyłacznie emulsja do kąpieli
Oliatum
http://www.domzdrowia.pl/39426,oilat...FQeO1QodQHx83g ( świetny nie bedziesz musiała stosować po kapieli),
Sudocrem
http://www.domzdrowia.pl/37950,sudoc...FQXK1Aod-zVm2w na odparzenia,[B]
Disnemar dla dzieci http://www.vitanea.pl/product/detail...ieci-25ml.html (wspaniała rzecz moja córcia ma skończony roczek,nadal jej psiukam do noska żeby np.wykichała kózkę)
Emolium kre
m http://www.interlek.pl/krem-emolium-p-1668.html na specjalne dolegliwości ale i nie tylko ja smaruje co parę dni małej (i przed wyjściem na dwór)świetny !
Generalnie to wszystko co Ci bedzie potrzebne na sam początek.

A kiedy rozwiązanie ?I co mo być?

Edytowane przez iza251
Czas edycji: 2008-11-03 o 13:18
iza251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-04, 15:18   #65
sarnia
Przyczajenie

ja zaopatrzylam sie w cala serie Johnsons Baby, dodatkowo mama przywiozla mi z polski nivea baby, oraz 'na wszelki wypadek' linomag, tormentiol i inne cuda.
na przegladzie dwutygodniowym lekarz (polski) tylko popatrzyl i powachal i kazal przestac uzywac nivei (chociaz nie bylo zadnych odparzen, nic). kazal stosowac sudocream nacodzien. rewelacja. nigdy zadnych problemów nie bylo. do kapieli johnsons top to toe, oliwka tez johnsona, podobnie szampon. kilka razy nasmarowalam mala kosmetyczna oliwa z oliwek, kiedy miala lekko przesuszona skóre.

kosmetyki z nivei stoja wiecej nie uzywane. jedynie ich spray do noska jest rewelacyjny
Stary 2008-11-07, 13:28   #66
Violette_24
Zakorzenienie

ja moge polecic jeszcze jedną rzecz choć pewnie bardzo was to zdziwi-szare mydło, okazało się, że moj synus ma na wiele rzeczy uczulenie, odstawiłam wszystko(łącznie z tymi produktami, o ktorych pisałam wczesniej)i myje małego tylko szarym mydłem i jest ok, poza tym przeczytajcie skład szarego mydła(Biały Jeleń)-całkowicei naturalny i cos w tym jest skoro mój smyk tak dobrze to toleruje i jeszcze jedno-kąpiel w roztworze z mąką ziemniaczaną( od czasu do czasu, kiedy np. pojawiaja sie jakies krosteczki czy odparzenia), skóra jest taka milusie i mięciusia
Violette_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-21, 11:28   #67
ola14024
Przyczajenie

Wink Dot.: Jakie kosmetyki najlepsze dla noworodka ?

;p

Edytowane przez ola14024
Czas edycji: 2009-07-15 o 13:04
ola14024 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-21, 14:38   #68
Ata77
Zakorzenienie

Ile matek tyle opinii.
Jestem mamą 4,5 latki. Używałyśmy produktów wielu firm. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć,że-o ile dziecko nie ma problemów skórnych- to kosmetyki,które jakościowo nie odbiegają od renomowanych, pięknie pachną,a do tego są tanie to kosmetyki BAMBINO.
Nie widziałam różnicy w stosowaniu kremu tej firmy,a np. Nivea.

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 08:44   #69
ola14024
Przyczajenie

Wink Dot.: Jakie kosmetyki najlepsze dla noworodka ?

;p

Edytowane przez ola14024
Czas edycji: 2009-07-15 o 13:04
ola14024 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 18:24   #70
Saga78
Raczkowanie

Witam
Ja używałam Linomagu /maść/ do pupy, Parafiny oraz emulsji Oillatum do kąpieli. I to wszystko.
Aaaaaa i jeszcze Alantan w pudrze- kiedy Zosia była noworodkiem używałam mąki ziemniaczanej.

Pozdrawiam

Moje motto życiowe:
..."Kobieta kochana zawsze odnosi sukces."-Vicki Baum...
Saga78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-22, 18:26   #71
monix0
Zakorzenienie

Nam w szkole rodzenia położna mówiła, że najlepsza jest woda i oliwa z oliwek....i to tyle, reszta w razie odparzen ( np linomag itd)
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-26, 11:47   #72
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Oilatum, badz balneum do kapieli, oliwka bambino, rowniez dobra na odparzenia, choc własciwie dzieki niej do nich nie dochodzi.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 19:45   #73
green_mama
Przyczajenie

Dot.: kosmetyki dla bobasa-jakie?

Ja używałam na początku żelu do mycia Johnson,ale przesuszał małej skórę; kremu nawilzającego Nivea i oliwki Bambino. Jak zaczęłam się interesować składami tych kremów to odstawiałam wszystkie i stosuję naturalne kosmetyki z certyfikatem COSLYS, a konkretnie serię morelową. Piankę (bardzo wydajną) i balsam. Na prawdę super kosmetyki. Do miejscowych podrażnień używam Sudocremu, a chusteczki przestestowałam już wszystkie i Pampers są najlepsze.
green_mama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-04, 23:54   #74
Bakteryika
Wtajemniczenie

Na poczatku uzywalismy Weledy (na dluzsza mete droga), nie chcialam ruszac Johnsona bo ja mam na niego uczulenie. Do pupci weleda na zmiane z bepanthenem - sudocrem uzylam raz
Teraz uzywamy Bobini (super) na przemian z Nivea (poniewaz ja uzywam do mycia buzi ), i Weleda lub Bepathen do zmiany pieluszek.
Oilatum tez raz uzylam na tradzik (ktory okazal sie wysypka po mm), do tej pory nie bylo kolejnej potrzeby.

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2011-12-06 o 00:56
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 12:12   #75
kasienkakg
Zadomowienie

kąpiel - płyn Oilatum soft (tego samego używali w szpitalu jak urodziłam córkę)> płyn dość drogi, ale niesamowicie! wydajny. Poza tym po kąpieli noworodek jest głodny, szybko marznie i ostatnim o czym marzy jest wyczekiwanie na smarowanie oliwkami, kremami i innymi tego typu rzeczami. Po kapieli w oilatum nie smarujemy niczym , delikatnie wycieramy
pępek - odradzam Octenisept- pępek zaczął się ślimaczyć po nim. Pediatra przepisala nam jak za dawnych lat fiolet i spirytus. W oczach schnał i odpadal, a kosztuje to grosze
krem - Balneum i Oilatum. Do samorwania buźki, rączek, uszek i innych bardzo suchych miejsc. Szybko sie wchlania, delikatny zapach
szampon - Mustela baby rumiankowy . Polecam szczegolnie dla dzieci z włosami, żadna ciemieniucha nie przyjdzie Dość drogi, ale mi 1 opakowanie starczyło na 3 miesiące codziennego mycia włosków. Delikatny zapach
Pupa - jest mnóstwo masci, kremów, itd. Najlepsze jest wietrzenie. Polecam Bepanthen (przydaje się również do brodawek sutkowych). Sudocremu nie stosowalam, bo nie bylo nigdy tak zle. Przypominam , ze ma on sterydy i absolutnie nie jest do codziennego stososwania. Radzę nie kupowac, bo po porodzie dostajesz w szpitalu paczuszkę dla maluszka i tam jest próbka sudocremu. Poza tym przy pielegnacji pupy najwazniejsze są pieluchy i chusteczki. Często! zmieniamy pieluchy. Jak pupa podrazniona nie wycieramy jej chusteczkami ani broń boze kawałkiem suchej pieluchy, tylko najlepiej pupę umyć w umywalce wodą i zakamarki wytrzec delikatnie mocno nawilżoną chusteczką. Tym sposobem moje dziecko (obecnie 8mies.) tylko 3 razy miala zaczerwienioną pupę.

Ach - Oillan nie jest tym samym co Oilatum! 2 rózne firmy, sklady podobne,ale jednak są różnice, o czym mogą powiedzieć mamy dzieci o wrażliwej skórze=alergików. Dla mnie podstawowa roznica jest zapach obu produktów oraz wydajność. Plusy zdobywa Oilatum, bardziej polecam Oilatum soft.

Dla starszych dzieci bardzo fajny jest Oilatum gel - do mycia rączek, a takze do stosowania w kąpieli. NIestety niedostepny w Polsce
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-05, 16:52   #76
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

sudokrem i sterydy ?
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 10:24   #77
Mirabilka
Zakorzenienie

najlepszy Bubchen - dla zdrowej skóry
dla alergika albo przy azs - emolium, balneum,

do pupci najlepszy sudocrem - zero odparzeń no i dobre pampki:P

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 14:41   #78
anetak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
najlepszy Bubchen - dla zdrowej skóry
dla alergika albo przy azs - emolium, balneum,

do pupci najlepszy sudocrem - zero odparzeń no i dobre pampki:P
Hej

Nie wiesz może czy Balneum olejekiem do kąpieli można smarować całe ciało maluszka? Jest to zalecenie lekarza a nie wiem który z produktów mam kupić. Córcia jest alergiczką.
anetak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 15:33   #79
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
Sudocremu nie stosowalam, bo nie bylo nigdy tak zle. Przypominam , ze ma on sterydy i absolutnie nie jest do codziennego stososwania. Radzę nie kupowac, bo po porodzie dostajesz w szpitalu paczuszkę dla maluszka i tam jest próbka sudocremu.
kasienkakg nie pisz rzeczy, których nie jesteś pewna i nie wiesz na 100% - to nieprawda wprowadzasz wizażanki w błąd - sudocrem nie ma żadnych sterydów można go stosować codziennie bez żadnych niebezpieczeństw, za to Balneum i Oilatum kremy o których piszesz są emolinentami i należy je stosować tylko gdy dziecko ma problemy ze skórą ostatnio głośno o tym w końcu mówi że są u nas nadużywane

ja polecę super proste preparaty do mycia i pielęgnacji z serii Babydream, można je kupić w rossmanie są naprawdę delikatne nie wywołują podrażnień stosuje je także mój maż atopik oraz 2 drogie, ale bardzo wydajne SVR gdy dziecko jest alergikiem preparat do mycia i natłuszczania rewelacja (ale zapachu brak ) ze średniej półki zaskoczył mnie bardzo pozytywnie penaten

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-06, 20:08   #80
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetak Pokaż wiadomość
Hej

Nie wiesz może czy Balneum olejekiem do kąpieli można smarować całe ciało maluszka? Jest to zalecenie lekarza a nie wiem który z produktów mam kupić. Córcia jest alergiczką.
olejek do kąpieli używałam tylko do kąpieli na mokra skórę i lekko spłukiwałam a ręcznikiem nie tarłam tylko dociskałam lekko do skóry.

A o metodzie nie spłukiwania nie słyszałam.

A po kąpaniu używam emolium emulsja.

Emolieny - czyli te wszystkie oilatum, balneum itd to przy azs i poważnych skórnych problemach powinno się stosowac - tak jak dziewczyny pisały - a nie zapobiegliwe - przy zdrowej skórze dziecka.

Dla nas penaten /sprowadzony z niemiec/ okazał się do d. - wyczytałam zresztą że produkuje go J&J

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-12-06 o 20:10
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości