![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jakie kosmetyki najlepsze dla noworodka ?
ja uzywałam tylko nivea i bambino.odradzam J&J bo sporo osob mowiło ze uczulaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
mam w rodzinie pediatre i polecial mi emulska olilatum do wanienki jedna nakretka jak dla mnie bylo to super..nie trzeba zadnych oliwek szamponow bo to myje i natluszcza... krem sudocrem sprawdzil sie tez w 100 procentacj..synek po olilatum nie mial zadnej ciemieniuchy skore mialcudnie nawilzona..wiem ze w aptece sa tansze odpowiedniki tez na bazie parafiny.. pocecam serdecznie po roku zaczelam wprowadzac szampony i plyny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
ja na początku chwaliłam sobie baardzo Oliatum i sudokrem. teraz sudocrem stosuję jedynie w konieczności i zawsze pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Oliatum http://www.domzdrowia.pl/39426,oilat...FQeO1QodQHx83g ( świetny nie bedziesz musiała stosować po kapieli), Sudocrem http://www.domzdrowia.pl/37950,sudoc...FQXK1Aod-zVm2w na odparzenia,[B] Disnemar dla dzieci http://www.vitanea.pl/product/detail...ieci-25ml.html (wspaniała rzecz moja córcia ma skończony roczek,nadal jej psiukam do noska żeby np.wykichała kózkę) Emolium krem http://www.interlek.pl/krem-emolium-p-1668.html na specjalne dolegliwości ale i nie tylko ja smaruje co parę dni małej (i przed wyjściem na dwór)świetny ! Generalnie to wszystko co Ci bedzie potrzebne na sam początek. A kiedy rozwiązanie ?I co mo być? ![]()
D&A Edytowane przez iza251 Czas edycji: 2008-11-03 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
ja zaopatrzylam sie w cala serie Johnsons Baby, dodatkowo mama przywiozla mi z polski nivea baby, oraz 'na wszelki wypadek' linomag, tormentiol i inne cuda.
na przegladzie dwutygodniowym lekarz (polski) tylko popatrzyl i powachal i kazal przestac uzywac nivei (chociaz nie bylo zadnych odparzen, nic). kazal stosowac sudocream nacodzien. rewelacja. nigdy zadnych problemów nie bylo. do kapieli johnsons top to toe, oliwka tez johnsona, podobnie szampon. kilka razy nasmarowalam mala kosmetyczna oliwa z oliwek, kiedy miala lekko przesuszona skóre. kosmetyki z nivei stoja wiecej nie uzywane. jedynie ich spray do noska jest rewelacyjny
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
ja moge polecic jeszcze jedną rzecz choć pewnie bardzo was to zdziwi-szare mydło, okazało się, że moj synus ma na wiele rzeczy uczulenie, odstawiłam wszystko(łącznie z tymi produktami, o ktorych pisałam wczesniej)i myje małego tylko szarym mydłem i jest ok, poza tym przeczytajcie skład szarego mydła(Biały Jeleń)-całkowicei naturalny i cos w tym jest skoro mój smyk tak dobrze to toleruje i jeszcze jedno-kąpiel w roztworze z mąką ziemniaczaną( od czasu do czasu, kiedy np. pojawiaja sie jakies krosteczki czy odparzenia), skóra jest taka milusie i mięciusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
![]()
;p
Edytowane przez ola14024 Czas edycji: 2009-07-15 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Ile matek tyle opinii.
Jestem mamą 4,5 latki. Używałyśmy produktów wielu firm. Na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć,że-o ile dziecko nie ma problemów skórnych- to kosmetyki,które jakościowo nie odbiegają od renomowanych, pięknie pachną,a do tego są tanie to kosmetyki BAMBINO. Nie widziałam różnicy w stosowaniu kremu tej firmy,a np. Nivea. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
![]()
;p
Edytowane przez ola14024 Czas edycji: 2009-07-15 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja używałam Linomagu /maść/ do pupy, Parafiny oraz emulsji Oillatum do kąpieli. I to wszystko. Aaaaaa i jeszcze Alantan w pudrze- kiedy Zosia była noworodkiem używałam mąki ziemniaczanej. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Nam w szkole rodzenia położna mówiła, że najlepsza jest woda i oliwa z oliwek....i to tyle, reszta w razie odparzen ( np linomag itd)
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Oilatum, badz balneum do kapieli, oliwka bambino, rowniez dobra na odparzenia, choc własciwie dzieki niej do nich nie dochodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Dot.: kosmetyki dla bobasa-jakie?
Ja używałam na początku żelu do mycia Johnson,ale przesuszał małej skórę; kremu nawilzającego Nivea i oliwki Bambino. Jak zaczęłam się interesować składami tych kremów to odstawiałam wszystkie i stosuję naturalne kosmetyki z certyfikatem COSLYS, a konkretnie serię morelową. Piankę (bardzo wydajną) i balsam. Na prawdę super kosmetyki. Do miejscowych podrażnień używam Sudocremu, a chusteczki przestestowałam już wszystkie i Pampers są najlepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Na poczatku uzywalismy Weledy (na dluzsza mete droga), nie chcialam ruszac Johnsona bo ja mam na niego uczulenie. Do pupci weleda na zmiane z bepanthenem - sudocrem uzylam raz
![]() Teraz uzywamy Bobini (super) na przemian z Nivea (poniewaz ja uzywam do mycia buzi ![]() Oilatum tez raz uzylam na tradzik (ktory okazal sie wysypka po mm), do tej pory nie bylo kolejnej potrzeby. Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2011-12-06 o 00:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
kąpiel - płyn Oilatum soft (tego samego używali w szpitalu jak urodziłam córkę)> płyn dość drogi, ale niesamowicie! wydajny. Poza tym po kąpieli noworodek jest głodny, szybko marznie i ostatnim o czym marzy jest wyczekiwanie na smarowanie oliwkami, kremami i innymi tego typu rzeczami. Po kapieli w oilatum nie smarujemy niczym , delikatnie wycieramy
pępek - odradzam Octenisept- pępek zaczął się ślimaczyć po nim. Pediatra przepisala nam jak za dawnych lat fiolet i spirytus. W oczach schnał i odpadal, a kosztuje to grosze krem - Balneum i Oilatum. Do samorwania buźki, rączek, uszek i innych bardzo suchych miejsc. Szybko sie wchlania, delikatny zapach szampon - Mustela baby rumiankowy . Polecam szczegolnie dla dzieci z włosami, żadna ciemieniucha nie przyjdzie ![]() Pupa - jest mnóstwo masci, kremów, itd. Najlepsze jest wietrzenie. Polecam Bepanthen (przydaje się również do brodawek sutkowych). Sudocremu nie stosowalam, bo nie bylo nigdy tak zle. Przypominam , ze ma on sterydy i absolutnie nie jest do codziennego stososwania. Radzę nie kupowac, bo po porodzie dostajesz w szpitalu paczuszkę dla maluszka i tam jest próbka sudocremu. Poza tym przy pielegnacji pupy najwazniejsze są pieluchy i chusteczki. Często! zmieniamy pieluchy. Jak pupa podrazniona nie wycieramy jej chusteczkami ani broń boze kawałkiem suchej pieluchy, tylko najlepiej pupę umyć w umywalce wodą i zakamarki wytrzec delikatnie mocno nawilżoną chusteczką. Tym sposobem moje dziecko (obecnie 8mies.) tylko 3 razy miala zaczerwienioną pupę. Ach - Oillan nie jest tym samym co Oilatum! 2 rózne firmy, sklady podobne,ale jednak są różnice, o czym mogą powiedzieć mamy dzieci o wrażliwej skórze=alergików. Dla mnie podstawowa roznica jest zapach obu produktów oraz wydajność. Plusy zdobywa Oilatum, bardziej polecam Oilatum soft. Dla starszych dzieci bardzo fajny jest Oilatum gel - do mycia rączek, a takze do stosowania w kąpieli. NIestety niedostepny w Polsce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
sudokrem i sterydy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
najlepszy Bubchen - dla zdrowej skóry
dla alergika albo przy azs - emolium, balneum, do pupci najlepszy sudocrem - zero odparzeń no i dobre pampki:P
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiesz może czy Balneum olejekiem do kąpieli można smarować całe ciało maluszka? Jest to zalecenie lekarza a nie wiem który z produktów mam kupić. Córcia jest alergiczką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja polecę super proste preparaty do mycia i pielęgnacji z serii Babydream, można je kupić w rossmanie są naprawdę delikatne nie wywołują podrażnień stosuje je także mój maż atopik oraz 2 drogie, ale bardzo wydajne SVR gdy dziecko jest alergikiem preparat do mycia i natłuszczania rewelacja (ale zapachu brak ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o metodzie nie spłukiwania nie słyszałam. A po kąpaniu używam emolium emulsja. Emolieny - czyli te wszystkie oilatum, balneum itd to przy azs i poważnych skórnych problemach powinno się stosowac - tak jak dziewczyny pisały - a nie zapobiegliwe - przy zdrowej skórze dziecka. Dla nas penaten /sprowadzony z niemiec/ okazał się do d. - wyczytałam zresztą że produkuje go J&J
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-12-06 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.