![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Triacneal - następca Diacnealu
Cytat:
A Aqualie jaką używasz? tą lżejszą czy bardziej odżywczą? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Kremik z Ziaji mialam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...oc.html&next=1 . Ale u mnie w Toruniu ciezko go znalezc ( w Superpharmie byly tylko 4 sztuki). Fakt moze masz racje sprpobuje Babydreama tylko nie wiem za bardzo ktory konkretnie... Rival de Loop tez kojarze serie wiec popatrze jutro. Sensibio sobie chwalilam, nie pdoraznila, dopbrze oczyszczal, koil. ale narazie potrzebuje czegos do mycia razem z woda ![]() Cytat:
Gdyby to onja spowodowala wysyp, to raczej by inaczej wygladal (wiem po innych kremach jak to sie objawialo) ![]() Aqualie uzywam lzejsza i sobie chwale ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy krem z Ziaji powodowal powstawanie zaskornikow? Bo patrze na KWC ze ma niezle recenzje. Na podraznienia moge Ci polecic z Pharmaceris Octopirox - kojacy krem do twarzy. Aktualnie go mam i jest bardzo skuteczny. O czym przekonuje sie odkad leczy moje podraznienie po triacnealu. Wczesniej nie wiedzialam jaka ma skutecznosc, poniewaz nie mialam podraznien,wiec ciezko mi go bylo ocenic pod tym wzgledem. I co najwazniejsze na moje oko nie zatyka porow. A uzywam go juz 3 tygodnie. Zel Babydream uzywalam w tej duzej niebieskiej butelce 500 ml, bylo tam zdjecie dziecka i napis pod nim Kopf bis FuB ![]() Poza tym z Babydream jest jeszcze mleczko i tonik nawilzajace skore. Ale tez nie probowalam. Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-01-12 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
To i owo, a ściślej: CiuchOWO/kosmetykOWO http://szafa.pl/profil/SubRosa_ zapraszam ![]() Edytowane przez SubRosa1985 Czas edycji: 2011-01-13 o 00:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Pseudofeministka ta skoncentrowana emulsja z Ziai ma w składzie*:
-Czysta escyna, Prowitamina B5 (D-panthenol), Trokserutyna, Witamina C, Witamina E. Zaś ten krem na noc, uszczelniający naczynka zawiera*: - Czysta escyna, Prowitamina B5 (D-panthenol), Trokserutyna, Witamina C, Witamina E. Także tego ![]() ![]() Jeżeli chodzi o skuteczność - oba działają, z tym, że nie jest to jakieś natychmiastowe, spektakularne działanie - na co zwykłam się nastawiać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście to tylko moje subiektywne, szczere (jako, że nikt mnie NIESTETY nie opłaca ![]() *mowa tylko o składnikach aktywnych.
To i owo, a ściślej: CiuchOWO/kosmetykOWO http://szafa.pl/profil/SubRosa_ zapraszam ![]() Edytowane przez SubRosa1985 Czas edycji: 2011-01-14 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
![]() |
#70 | |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Ja też wczoraj właśnie zakupiłam pierwszą tubkę triacnealu, wcześniej używałam diacneal i nie widzę dużej różnicy między tymi dwoma ![]() ![]() Cytat:
![]() Twoja koleżanka chyba powinna się dokształcić w zakresie filtrów ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2011-01-15 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście każdy ma prawo robić ze swoją twarzą, co mu się tylko podoba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast ja jak zaczelam czytac watki o Diacnealu,to mimo wszystko postanowilam używac wysokiego filtra, bo troche mnie stresowala niska ochrona,wiec dla spokoju psychicznego;d uzywam emulsje solcerin z Iwostina ,ale niestety zostawia tlusty film ktory powoduje,ze sie swiece i troche podklad mi zmywa( a nie mam jakos wybitnie tlustej cery) i jest troche gestawa i obawiam sie,ze moze zatykac pory. Wiec może polecilabys jakis ktory nie powoduje swiecenia twarzy i ktory bylby lzejszy i mialby 50+?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety większość kremów z wysokim filtrem jest ciężka i tłustawa ![]() ![]() Jednak najbardziej lubię filtr marki Klorane, myślałam, że go wycofali, ale ostatnio udało mi się go upolować ![]() Możesz wypróbować też Sorayę, ale moim zdaniem jest nieco cięższa od Klorane, no i nie miałam okazji przetestować jej w większym nasłonecznieniu, więc póki co nie do końca jej ufam ![]() Poczytaj też wątki filtromaniaczek, ja nie jestem na bieżąco jeśli chodzi o nowe produkty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kremy rzeczywiscie dzialaja. Kupilam sobie dwa ten uszczelniajacy na noc i nawilzajacy lagodzacy podraznienia na dzien. Smarowalam sie nimi przez 3 dni,oczywiscie odstawiajac Tri. i wszelkie zaczerwienienia, podraznione czerwone krostki zostaly zniwelowane. Tak wiec polecam osobom, ktore szukaja ratunku dla podraznien. Jeszcze nie wiem jak z zapychaniem,bo uzywam ich kilka dni dopiero, ale po czasie wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy! Używam traicnealu od ponad miesiąca. Nie będę się rozpisywać na temat tego jak w etapach na mnie działał, w każdym razie w tym momencie efekty są super (pierwsza kuracja która mi naprawdę pomogła- bo miałam już sięgać po retanoidy).
Niestety mam trochę inny problem. Jako nawilżacza używałam Avene Hydrance Optimale Riche i po jakimś miesiącu, parę dni temu zaczął na mnie strasznie dziwnie działać... nie wiem- to chyba objawy podrażniania. Otóż kiedy rozsmarowuję go na twarzy to bardzo szczypie i zostają po nim takie czerwone placki. Dziwi mnie to bardzo bo miałam wrażenie,że to taki lekki krem, który nie może zaszkodzić... Podleczyłam się trochę sudocremem, przestałam na parę dni używać Hydrance ale dziś wróciłam i znowu podrażnienie (trochę mniejsze niż za pierwszym razem ale jest).Nie wiem co mam z tym zrobić i nie wiem na co ewentualnie zamienić Hydrance. Doradźcie proszę, bo moja wiedza w tym temacie jest nikła!
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli już doprowadzę do podrażnienia, zbyt częstym używaniem di/triacnealu, to niestety każdy krem na mnie działa tak jak na ciebie hydrance ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I co mam w takim razie zrobić z hydrance? Odstawić i zamienić na coś innego czy używać dalej? (dziś rano już mnie tak nie podrażnił)... dzięki wielkie za odpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#80 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w te noce, w które nie stosuje triacnealu, nakładam coś nawilżającego (ostatnio olej z karotki z mieszanką olejków eterycznych lub nivea przeciwzmarszczkowy z kwasem hialuronowym), bo nie potrzeba mi już nic przeciwtrądzikowego. Jeśli zmniejszysz częstotliwość triacnealu, to pewnie będziesz mogła znowu używać hydrance bez podrażnień. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
........
Hej,mam na wymianę Triacneal,kupiony w aptece,otworzony w zeszłym tyg.użyty ze 3 razy tylko.Chętne osoby prosze pisać na PW.
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
mnie udało się jeszcze kupi diacneal(2 opakowania). stosuję go co noc a w dzień nawilżam biodermą hydrabio rich i ochraniam ją filtrem spf 30
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
witajcie
ja kupiłam triacneal 4 dni temu.porówniana z wczesniejszym diacnealem nie mam ![]() użyałam go 3 razy na noc.zadnego szczypania pieczenia nic.mam cere trądzikowa tłusta. twarz myje płynem miceralnym ziaji potem nakładam triacneal na noc. rano nakładam na razie krem z filtrem 50 avon dla dzieci bo takowy znalazłam w domu.nie swieci sie bardzo nie ma białych plam po nim.tlusty jest wiec chyba od razu nawilza ![]() zamówiłam na tronie polleny ewa krem z filtrem 50 bo czytałam ze dobry matujący i nie drogi bo 4 zł ![]() na razie nie widze zadnych zmian ale to i dobrze, zadnych tzn zadnych nowych niespodzianek ![]() kiedy zaczęłyscie sie łuszczyc?kiedy był u was wysyp? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
ja nie mialam jako takiego wysypu. ale gdzieniegdzie mi sie splycily grudki ( za duzo ich znowu nie mam)na tyle ze w ciagu tyg mysle ze wyjdzie przynajmniej jedna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Ja wysypu po diacnealu nie miałam wcale
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaledwie kilka wątków wyżej jest odpowiedz na Twoje pytanie. Wystarczy jedynie trochę pogrzebać ![]() I jak masz takie podraznienia to optymalnie co najwyzej i najlepiej jest sie smarowac triacnealem co drugi dzien. Efekty i tak beda widoczne. A Hydrance zostaw az CI sie skora uspokoi troche. I jak ja podleczysz to wtedy wroc do niego. Cytat:
Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2011-01-22 o 01:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Hej! Mam do Was pytanko jako doświadczonych z Diacnealem (Triacnealem). Czy stosowanie hormonów (konkretnie tabletki antykoncepcyjne) mają jakiś zły wpływ na twarz w połączeniu z tym specyfikiem? Pytam, bo słyszałam o takich przypadkach, że porządnie uczuliło to połączenie. Głównie to mnie blokuje przed zastosowaniem Triacnealu.
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
Dzięki.
![]()
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Uzywam triacnealu od dwoch tygodni i mogę powiedziec o nim ze jest strasznie gesty przez co ciezko go rozsmarowac na twarzy i przez co jest niewydajny i szybko sie konczy oraz lekko barwi twarz na kolor żółty. Nie mam uczucia szczypania po nałożeniu albo jakiegoś innego dyskomfortu.
Przez pierwszy tydzien cera była coraz ladniejsza natomiast drugi tydzien to wysyp mnostwo pryszczy nie na całej twarzy ale zwlaszcza z boku jednego policzka okolice brody, żuchwy troche czoło zazwyczaj sa to małe czerwona pryszcze czasem jakies z malutka białą główką, twarz jest praktycznie cala czerwona taka chropowata i w ogóle okropna ale nie jest bardzo przesuszona. Zaznaczam ze w mojej pielęgnacji nie stosuje żadnego innego środka wysuszającego, twarz jest ściągnięta i suchsza niż normalnie ale nie ma żadnych suchych płatów odstających skórek itd na dzień nakładam zel hialuronowy z pantenolem i nie mam żadnych problemów idących za przesuszona skóra. Wysyp jest okropny musze nakladac wielka maske na twarz zeby wyjsc z domu ale postaram sie pomimo tego wysypu wytrwać (chociaz mam taka ochote czasem rzucic tym bo nawet podklad wyglada na twarzy okropnie) i napisze za dwa tygodnie jak sie sprawy maja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.