|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Małżeństwo+wspólne mieszkanie
Już widzę te kilka miesięcy mieszkania z teściami, jak facet ogólnie niechętny do wyprowadzki.
Ale jak ktoś jest naiwny i ma klapki na oczach w stosunku do swojego misia-pysia, to potem zazwyczaj musi gorzko za to zapłacić. |
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() - Jeśli myślicie o skromnym ślubie cywilnym+kościelnym lub konkordatowym, to po co zapożyczać rodziców i narażać na wypominki? Czemu rodzice mają Wam narzucać termin Waszego ślubu i wtrącać się w każdy szczegół organizacji (skoro już sponsorują imprezę, to na pewno będą mieć swoje trzy grosze)? - Za co chcecie kupić własne mieszkanie w przyszłym roku, skoro na wesele nie macie? - Myślę, że Twoja propozycja wynajęcia czegoś wspólnie jest najlepsza pod kątem Twojego dobrego samopoczucia i zdrowych relacji. Nie przekonuj narzeczonego na siłę, bo pomieszka z Tobą i wróci do mamusi. On musi to sam zrozumieć. Tak jak już tu było wspomniane, jeśli zamieszkasz u teściów "na jakiś czas", termin wyprowadzki na swoje zapewne przedłuży się w nieskończoność, bo TŻ będzie wygodnie. Chyba że jednak chcesz z nimi mieszkać, to co innego... Komentarze dziewcząt są bardzo trafne! Zastanów się nad tym ślubem.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2010-10-13 o 15:29 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Rozeznanie
|
Kilka takich wypowiedzi już padło, ale zgadzam się, że z rodzicami i teściami najlepiej się układa jak się mieszka osobno. I każdy sam pilnuje swojej kasy, garnka, łóżka, atmosfery w domu, sposobu na wychowanie dzieci itd.
Dajcie sobie szansę sami i według własnych zasad zbudować swój dom i swoje szczęście. |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
według mnie: nie zapożyczajcie się na wesele - jest to jeden dzień, który oczywiście chcesz, aby był wyjątkowy, ale może taki być i bez pożyczki, którą będziesz się później (bądź Twoi rodzice) martwić przez najbliższy czas
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad 1 jakiz to dziwny zbieg okoliczności ale ja również zaliczam się do tych nie marzących o slubie... ![]() ad2 tez mnie to zastanawia skoro tak trudno znaleśc 15 tyś na wesele to jeszcze trudniej będzie znaleść sumę o jedno zero więcej ![]() ad3 tak jak pisałam wczesniej...rozwiewaj wszelkie wątpliwości przed ślubem i będąc absolutnie pewną podejmuj decyzje wiążące na całe zycie.... chociaż, może się mylę bo okazuje się ze już nawet raty cementują małżeństwa ![]() http://www.wprost.pl/ar/212909/I-ze-...statniej-raty/
/Evita Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2010-10-13 o 20:56 |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze propozycje nalezy interpretowac jednoznacznie wlasnie jako jako mieszkanie z tesciami. Nijak nie wychodzi inaczej. Wybor nalezy do zalozycielki watku. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Odkopuje temat, bo nie chcę zakładać nowego
![]() Od ponad 2 lat mieszkamy z TŻ ( w lipcu 2012 wzieliśmy ślub) u teściów. Układa się nam naprawdę dobrze, bardzo rzadko bywają jakieś problemy. Dobrze dogaduję się z teściami, ba nawet lepiej niż z rodzicami. Od razu po ślubie kupiliśmy własne mieszkanko
|
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Ślub ślubem. Nie ucieknie, ale druga część Twojego postu jest sprawa o tyle ważną, ze będzie miała wpływ na całe twoje życie. To dowszystkich mających takie problemy.
Tez naiwnie wierzyłam, ze bedzie dobrze. Kobieta też fochy czasem puszczała... Wstyd mi tu opisywać co dzieje się teraz. Jeszcze bez dzieci było okej, od czasu narodzin synka wszystko runęło. Trzyma nas tylko nasza miłość, ale kazdy dzień jest walką o szacunek. Zastanów się wiec bardzo dobrze, czy macie tak solidne fundamenty ze wytrzymacie mimo wszystko? Ja wszystkim którzy nie mają, ślub polecam skromny, a mieszkanie z teściami ZDECYDOWANIE odradzam, choc jak w życiu - są wyjątki. Edytowane przez Brenda Czas edycji: 2013-01-11 o 23:22 |
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

.
skoro tak trudno znaleśc 15 tyś na wesele to jeszcze trudniej będzie znaleść sumę o jedno zero więcej