|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wieczorne dłubanki
Gosiap165, tak to sznurki 3 mm.
Pierwsze zielone kolczyki był owijane wokół ciemno zielonej perły seashell bezpośrednio na perełce, drugie z niebieskim kaboszonem - kaboszon przyklejony do filcu, a potem obszywany. Oczywiście wszystkie kolczyki są podszyte filcem z tyłu, co je dodatkowo usztywnia i wzmacnia. Żadnego więcej usztywnienia nie potrzebują.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
No proszę, coraz piękniej i coraz bardziej skomplikowane prace
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Dora47, dziękuję
Staram się i też przyznam (nieskromnie), że niejaki postęp u siebie widzę , chociaż mógłby być szybszy ten postęp... A oto nowe, świeżo uszyte "kolczyczki". Maluszki, zaledwie 3 cm długości. |
|
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Dobre sobie "niejaki postęp"
postępujesz jak burza ![]() ostatnie śliczne i perłopławy
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
Dagus_gd, Klejnotki, dziękuję za odwiedziny
![]() Udało mi się wyprodukować 2/3 kompleciku, bo dostałam zapalenia jakiegoś nerwu ramiennego i... powłóczę (bynajmniej nie spojrzeniem . Dlatego pokazuję wisiorek i jeden kolczyk... drugi kolczyk zasadniczo gotowy, ale muszę jeszcze poprzyszywać koraliki gdzieniegdzie, co obecnie jest zadaniem ponad moje siły No ale z pomocą ibupromu i końskiej maści niebawem powrócę do formy
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Aniu, cieszę się, że Cię tu odnalazłam. Ja w sutaszu zdecydowanie nie gustuję, natomiast Twoje kolczyki i bransoletki ze srebra są piękne. Jeśli chodzi o sutaszowe, to ostatnie nawet mi się spodobały
Będziesz jeszcze robić z kamieni i srebra? Takie piękne zakupy kamykowe pokazałaś...
|
|
|
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
Witaj, Aniu
A już chciałam pisać zapytanko na PW FO, jak tam z realizacją Twoich planów? Szkoda, że Ci sutasz nie podpasował. Mnie też na początku niezbyt się podobał, aż nagle naszło na mnie olśnienie . Na razie jestem nim zafascynowana, sreberka i kamyki poszły w chwilową odstawkę, ale oczywiście leżą w pudełkach i oczekują na swoją kolej.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
O proszę, a ja do Twojego wątku wcześniej nie zawitałam. Teraz nadrabiam. Z pokazanych przez Ciebie prac bardzo podoba mi się TEN KOMPLET, TE KOLCZYKI - fajny pomysł, wyglądają bardzo ciekawie; TEN KOMPLECIK; TE KOLCZYKI i TE KOLCZYKI - w których bardzo mi się podoba sposób na równe rozmieszczenie kropelek
![]() A poza tym to świetnie Ci idzie z sutaszem. Bardzo ciekawe kształty i niesamowite kolory Świetne są TE KOLCZYKI, TE KOLCZYKI i TEN KOMPLET
|
|
#72 |
|
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam cały Twój wątek i jestem pod wrażeniem.
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
maluszki są super
|
|
|
|
|
#74 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję, dziewczyny, za odwiedziny!
No i sama nie czuję, jak sobie rymuję ![]() Wymądrzam się nieco w innych wątkach , to może wstawię coś nowego swojego... kupiłam nawet namiot bezcieniowy z "oprzyrządowaniem", .żeby te foty jakoś wyglądały, ale nie ma czasu, żeby porządnie potestować robienie zdjęć z jego pomocą. Wrzucam więc to, co się nadaje do oglądania jako-tako... 1. Nowa rzecz, wisior. 2. Już pokazywałam ten komplet, nie był wtedy skończony. Teraz już jest gotowy, ale fotki do d... |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Boże kochany jakie cuda pokazujesz.. i jakie trudne..
|
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Nie mogę wytrzymać i muszę pokazać jeden kolczyk, bo do drugiego zabrakło mi kawalątek sznureczka
Drugie zdjęcie to wisior do kompletu z kolczykami (konia z rzędem temu kto zgadnie, z którymi , bo wyszedł zupełnie inny - za bardzo się zagalopowałam) Aha, i jeszcze srebrne składaczki z karneolem i onyksem. Próbuję obfocić na nowo moje stare biżutki posługując się namiotem bezcieniowym, ale po beznadziejnej walce uważam, że chyba lepszy i szybszy czasami jest parapet... |
|
|
|
|
#77 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy kolczyk śliczny
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
ten pierwszy kolczyk, naprawdę świetna rewelacja...
![]() tak mi się podoba, że hoho
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
Aniu, pierwszy samotny kolczyk podoba mi się kolorystycznie. No i wisiorek ostatni, ten stary. Ten sutasz faktycznie taki pracochłonny? Ile czasu zajęło Ci mniej więcej zrobienie tego jednego kolczyka?
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
E_W, Carla-pwd, Witrylow - dziękuję ślicznie za pochwały! Fakt, milej się robi na duszy i skrzydełka kiełkują...
(takie malutkie, kurczaczkowe.... ) Cytat:
Jeszcze nigdy nie udało mi się uszyć jednej pary kolczyków w jeden dzień. No, ale wszystko przede mną!
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Ten jeden kolczyk i granatowy wisior z poprzedniego wrzutu świetne
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zadomowienie
|
Jak tutaj ładnie! Staranne, pomysłowe prace!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
Pistiss, Lunamin, dziękuję
Dawno się u mnie nic nie działo, miałam bezmiar pracy zawodowej i nie mogłam się odstresować sutaszowaniem. Ale już, póki co, trochę zwolniłam tempo i pokończyłam przynajmniej zaczęte robótki. Odświeżam więc wątek baaaardzo kolorowym wrzutem W sam raz na wiosnę! Tak bardzo mi się chciało pograć kolorami, że chyba trochę przesadziłam.... Ale co tam, fajnie jest! Przekwitają przebiśniegi, wyłażą pierwsze krokusy, robi się coraz bardziej kolorowo... tylko dlaczego mam teraz ochotę na kolczyki w tonacji szaro-czarno-srebrnej? ![]() No i zaległość - "jedynak" dostał braciszka
Edytowane przez zanna4 Czas edycji: 2011-03-25 o 11:51 |
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Landrynki są słodkie
ale chyba nie dałabym rady założyć Za to drugie kolczyki - w sam raz I czekam na kolczyki w tonacji szaro-czarno-srebrnej
|
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
Aniu, pierwsze szczerze
, ale za to te drugie śliczne, bardzo mi pasują kolory i forma taka nie przeładowana i nie nadmiernie skromna. Te pierwsze w formie też są fajne, jak się pod tym kątem przyjrzałam, ale kolorystycznie mi nie leżą. Wiesz, że przez Ciebie też spróbowałam sutaszu? Na razie lichutko, ale faktycznie to bardzo wciąga. Niestety aparat mi się rozładował i nie mogę się poddać konstruktywnej krytyce.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Te pierwsze kojarzą mi się z wesołym miasteczkiem
Ale zasadniczo te drugie, już w bardziej stonowanej kolorystyce, mi pasują.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Rozeznanie
|
Miały być w tonacji szaro-czarno-srebrnej - i są
Moja mama wprawdzie zapytała, co one takie grobowe? Ale jako jako odreagowanie nadmiaru kolorów były świetne Migdał Swarovski Silver Night, fasetowany onyks, srebro. Brakuje im jeszcze sztyftów z kulką, bo został mi jeno jeden, bez pary...
|
|
|
|
|
#90 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękne są te kolczyki! Moje ulubione kolorki, więc trudno ich nie pochwalić
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

, chociaż mógłby być szybszy ten postęp... 

. Dlatego pokazuję wisiorek i jeden kolczyk... drugi kolczyk zasadniczo gotowy, ale muszę jeszcze poprzyszywać koraliki gdzieniegdzie, co obecnie jest zadaniem ponad moje siły 

Świetne są 

, ale za to te drugie śliczne, bardzo mi pasują kolory i forma taka nie przeładowana i nie nadmiernie skromna. Te pierwsze w formie też są fajne, jak się pod tym kątem przyjrzałam, ale kolorystycznie mi nie leżą. Wiesz, że przez Ciebie też spróbowałam sutaszu? Na razie lichutko, ale faktycznie to bardzo wciąga. Niestety aparat mi się rozładował i nie mogę się poddać konstruktywnej krytyce.