|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: WSPÓLNE ODCHUDZANIE OD 25.10.10 cz.1 !! ZAPRASZAM!
A rzeczywiście to dobry patent
choć zapewniam, że jak takiego gotowanego kurczaka wymiesza się z warzywami, świeżymi ziółkami to ...ach, już mi ślinka cieknie![]() A odnośnie przepisu na piersi kurczaka, dla tych którzy ich nie znoszą ze względu na suchość mięsa to szczerze polecam pierś faszerowaną warzywami - ja uwielbiam wersje szpinakową ale robioną na parze. Chudość zachowana a soczystość gwarantowana
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
hej hej, Jestem Anna zamierzam schudnąć razem z Wami ok 8 kg. Jestem ciekawa jak nasza współpraca będzie się rozwijać i czy dojdziemy do celu.
od siebie powiem ze kocham słodycze i głównie z tym mam proplem. ale zamierzam ich nie jesc, mam nadzieje ze bedziemy sie wspierać |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wiem, że oficjalnie rozpoczynamy jutro, ale już dziś zdecydowałam się na podjęcie kroków ![]() Mój jadłospis wygląda tak: śniadanie: jajecznica z cukinią i pieczarkami obiad: kilka kawałków z piersi kurczaka w panierce + groszek + buraczki + gryz ćwiartki ziemniaka później była zielona herbata podwieczorek: mała butelka soku marchwiowego + trochę orzechów nerkowców ( wiem, że nie są najlepsze w diecie, ale muszę dostarczać organizmowi tłuszcze, żeby nic się nie rozregulowało )kolacja: zacierka na mleku Chyba jak na 1. dzień nie jest najgorzej, prawda? Miło widzę wszelkie uwagi ![]() Powodzenia dziewczyny, trzymam mocno kciuki
58-57-56-55-54-53-52-51-50 ![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() ![]() WAKACJE 2011 NIECH BĘDĄ MOTYWACJĄ. początek diety 24.10.2010 _________________________ _______ I belong to you, I belong to you..You belong to me |
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
pozwólcie, że też się dołączę ![]() ważę 60 kg i chciałabym zrzucić jakieś 6-7 kg
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Fajniusio
ale od jutra pozbywasz się panierki i pomysłu na wszelkie kluseczki, szczególnie wieczorem...inaczej będę krzyczała jak pilnować się to na całego![]() A tak poważniej - fajnie, sporo warzywek, chude mięsko, zdrowe tłuszcze z orzeszków. Piękny początek. |
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za skomentowanie ![]() Ja muszę lecieć do moich kochanych książek, tak więc ,,do zobaczenia" w najbliższej wolnej dla mnie chwili ![]() Mam nadzieję, że zobaczę to same pozytywne wpisy!
58-57-56-55-54-53-52-51-50 ![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() ![]() WAKACJE 2011 NIECH BĘDĄ MOTYWACJĄ. początek diety 24.10.2010 _________________________ _______ I belong to you, I belong to you..You belong to me |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Wiiitam!
Można się przyłączyć? ![]() Na początek chciałabym zrzucić 5kg Ćwiczenia i zero : słodyczy, napojów gazowanych, fast foodów które i tak jadam rzadko
|
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Hej sporo mnie nie bylo :P ja zaczęlam dziś (wczoraj była pelnia)
jestem na etapie oczyszczania ogranizmu robię to przez 3 dni(ale ten etap od jutra) zupa zupelnie z warzyw bez żadnych kostek poprostu woda i ważywa. Jak już się oczyszczę to zamierzam kontynuować to co robie teraz czyli jeść przedewszystkim zdrowo + ćw.2xdziennie narazie jest spoko. Jedną z wielu rad którymi chciała bym się podzielić to jest: jeśli macie do wyboru zjeść warzywa gotowane albo surowe wybierzcie gotowane, po gotowanych szybciej bedziecie nasycowe(mniej ich zjecie) a surowych trzeba bedzie zjeść więcej żeby poczuć sytość jeśli gotujecie je same to wrzucajcie je na gotującą wodę wtedy nie stracą z witamin które w nich są. A i jeszcze jedno w żadnym wypadku nie mieszamy ziemniaków z jakim kolwiek mięsem, nie wiem jak się to fachowo nazywa, ale powoduje to że bardziej się tyje. Pozdrawiam od dziś już jestem codziennie
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Jako, że mając plan łatwiej jest się kontrolować, postanowiłam ułożyć sobię jadłospis na jutro:
I posiłek: jajecznica z 2 jaj (może lepiej z 3?), 2 kromki razowca z masełkiem, jeden mały pomidorek, zielona herbatka II i III posiłek: ( w szkole na przerwach) 2 kromki razowca z chudą szynką, małe jabłko, zielona herbata /lekcje mam od 8-15,20 i wydaje mi się, że jest za mało i coś powinnam dorzucić, jakiegoś banana, mały jogurt naturalny z fitellą?/ IV posiłek: pół woreczka ryżu, pierś z kurczaka, sałatka, herbatka |
|
|
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Trafiłam na Wasz wątek nie całkiem przypadkowo gdyż tak się składa, że potrzebuję pomocy oraz wsparcia w odchudzaniu, gdyż codziennie powtarzam sobie "Od jutra" i jakoś nie mogę się do tego wziąć. Ruszam z wagą 72kg.;/ mój pierwszy cel to gładkie 70kg. Czy mogę liczyć na Wasze wsparcie i pomoc? Obiecuję, że odwdzięczę się tym samym. Buźka;*.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Zapraszamy zapraszamy
)
|
|
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
to może ja też się dołączę...? pozwolicie?
![]() co prawda juz niby tydzien jestem na diecie (weight watchers) ale jakos samemu to tak o nawet nie wiem co jeszcze napisac, bo nieszczegolnie sie udzielam na forach wszelakich, a chetnie bym zaczela pozdrawiam wszystkie i zycze wytrwalosci
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny i ja się przyłączam do wizażowej grupy wsparcia
od jutra dieta !!!
|
|
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
co sądzicie na temat skakania na skakance? nawet to lubię, ale zależy mi na zrzuceniu tkanki tłuszczowej, a nie rozbudowaniu np. łydek...jeśli chodzi o sport u mnie w grę wchodzi jeszcze bieganie...co mi radzicie? zastanawiam się jeszcze nad kupnem chromu...serdeczne dzięki za przyjęcie, to dla mnie wiele znaczy, na prawdę
|
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Niekoniecznie; a jak to dieta ta weight watchers??
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj 1150, to niewiele zważywszy że jestem w jesiennej depresji połączonej z pms-em
![]() pozdrawiam 'nowe' członkinie wątku
|
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!!
Też chciałabym się do was przyłączyć. Mam 22 late i walcze z kilogramami od kąd pamiętam. Mam 164 cm wzrostu i ważę od jakiegoś czasu 60kg, a chciałabym 55kg, a może i 50kg? Zaczęłam dietę od piątku. Ograniczam jedzenie, więcej się ruszam ale nie mam czasu na ćwiczenia, biegam też żadko, a powinnam ![]() A jak wygląda mój bilans? (nie umiem za bardzo przeliczać kalorii) A więc ta: Piątek 22.10.2010 Śniadanie: • 2 kromki chleba z masłem (400kcal) • kawa rozpuszczalna z 2 łyżeczkami cukru (200ml +10 g cukru 2 łyżeczki 40 kcal) Obiad: • kawa rozpuszczalna z 2 łyżeczkami cukru (200ml +10 g cukru 2 łyżeczki 40 kcal) • makarony z sosem bolońskim (ok. 150g) • makarony z torebki (nie zalewane wodą ok. 100g) Kolacja: • 3 kromki chleba z masłem (600kcal) • kawa rozpuszczalna z 2 łyżeczkami cukru (200ml +10 g cukru 2 łyżeczki 40 kcal) • piwo razem: 1500kcal za dużo Sobota 23.10.2010 Śniadanie: • 2 kromki z masłem (400kcal) • 4 okienka czekolady (200 kcal) Obiad: • Zupa chińska (250 kcal) Kolacja: • 2 kromki z twarożkiem (400 kcal) • kawa rozpuszczalna z 2 łyżeczkami cukru razem: 1300 kcal Niedziela 24.10.2010 Śniadanie: • sok z czarnej porzeczki (50 kacl) • 1 kromka z twarożkiem i kukurydzom (200 kcal) Obiad: • sok z czarnej porzeczki (50 kacl) • 1 kromka z twarożkiem i kukurydzom (200 kcal) • Makaron z zupy chińskiej (100 kcal) Kolacja: • 2 kromki chleba z twarożkiem (400kcal) • 1 wafelek • kawa rozpuszczalna z 2 łyżeczkami cukru razem: ok. 1200kcal |
|
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dołączam się!!
Chcę schudnąć ok. 5 kg. Miami, skakanie na skakance jest dobrą rozgrzewką np. przed bieganiem . Poza tym, bieganie w niższych temperaturach sprawia, że spalamy więcej kalorii, więc to świetny pomysł na odchudzanie (najlepiej biegać w zróżnicowanym terenie, a nie na bieżni). No, to od jutra... ...
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
miami2 skakanie na skakance dobre na odchudzanie jest
takie typowe kardio na spalanie. radze w ladne dni biegac, w brzydkie skakac chyba ze chcialas uskuteczniac skakanie na dworze...?![]() unigue a to zalezy o co pytasz bo jesli o zasady to radze poszukac w sieci, za duzo sie rozpisywac bym musiala jesli chodzi o zdrowotnosc, to przy trzymaniu sie zasad jest jak najbardziej zdrowa zbilansowana etc. i z pewnoscia jest dla osob ktore maja slabosci do czegos w skrocie to chodzi o to wyliczasz punkty na podst. kalorycznosci i zawartosci tluszczu w pokarmach. zalezy ile wazysz, jak aktywna fizycznie jestes, tyle tych punktow mozesz zjesc dziennie drugelis jesz za duzo wegli i tluszczu a za malo bialka i warzyw. i tej kawy troche chyba tez nie bardzo poczytaj najpierw cos o odchudzaniu, bo przy takim jadlospisie dlugo nie pociagniesz
|
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie. Mam nadzieję, że i ja mogę się przyłączyć do wątku. Przede mną również 5 kg do zrzucenia, miło byłoby efekty ćwiczeń i rozsądnego odżywiania się zobaczyć na 6 grudnia jako rewelacyjny mikołajowy prezent dla samej siebie
![]() Pełna motywacja! |
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
ja tez sie przylaczam. Zamierzam stosowac diete z czasopisma SUPER LINIA. Nosi ona nazwe DIETA ZA GROSIK. w sumie to nie dieta tylko menu na cały tydzien ale mysle ze da sie przezyc. napisze o niej cos wiecej za dwa dni ale tak jak wy zaczynam od jutra. Waze 64.5 przy wzroscie 156. do 19,12 chce schudnac jakies 6 kilo. no to nie trzymajmy za siebie kciuków tylko bierzmy sie do roboty.
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się przyłączyć? Mam zamiar powrócić do moich 52kg sprzed 1,5 miesiąca, bo przytyłam w tym czasie aż 10kg (przez kompulsy) i czuje się teraz strasznie ciężko i grubo.
Trzymam za was kciuki i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
Hej ;* mogę dołączyć ? byłam zapisana juz na kilku wątkach ale... umarły smiercią naturalną ;/
Mam 168 wzrostu i ok 58 kg. Marzy mi się 53/53 <33 Znam już mnóstwo książek na temat odchudzania , ćwiczeń itd . dlatego chętnie udzielę też rad Szukam motywacji gdzie tylko można ! Ważę się co tydzień i ostatnio moja waga pokazała 57.5 . Walczę dalej !
|
|
|
#84 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będziemy Cię wspierac;D
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Ja również się dołączam.
Obecnie ważę 62 kg przy wzroście 156 . Więc nie jest za ciekawie. Mam zamiar ważyć 50 kg czyli 12 kg przedemną Śniadanie: jajecznica, 2 kromki pieczywa chrupkiego posmarowane serkiem niskotłuszczowym, do tego 2 plasterki pomidora i woda z cytryną Pozdrawiam ![]()
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Butterfly widze ze zaczełyśmy dzien nie tylko takim samym wzrostem ale i identycznym sniadaniem
Ja tez jestem juz po jajecznicy, pieczywie chrupkim i pomidorku. Herbata jeszcze gorąca to czekam az wystygnie. Na II śniadanie wyciągniety tyle co z lodówki jorurt zeby sie ogrzał a nad obiadem sie zastanawiam. Jadam co 3 godziny czyli o 8 - 11 - 14 - 17 - 20. Na podwieczorel banan, a obiad i kolacja to jeszcze zagadka. No i picie wody i herbatek mam w planie. Wierze Dziewczyny, że tym razem się uda a wtedy świętujemy
|
|
#87 | |
|
BAN stały
|
witam was drogie Panie
![]() moja dietka od dziś tak jak mówiłam.. cały weekend spędziłam na leżeniu w łozku bo mam angine ;/ ale dzięki temu jeść mi się przynajmniej nie chce :P skubne coś tam a tak to leki i jedynie mleko z miodem ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
jak mogłabym was zostawić![]() tylko leżakowanie miałam cały weekend bo chooooorooooba :/ |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie! A więc od dziś odchudzanko. Mam takie założenia:
a) mniejsze porcje, b) nie łączę mięska z ziemniakami, c) jem regularnie i nie podjadam między posiłkami, d) nie jem nic po 20-tej, e) staram się jeść wolniej - dzięki temu przy mniejszych porcjach poczuję się syta, f) 4-5 razy w tygodniu ćwiczę po godzince, g) staram się wysypiać, h) i nie jem słodyczy (tak jak w podpisie ).Humorek dopisuje, więc pozbawiona mędzenia, łatwiej zabieram się za odchudzanie. Może przy odrobinie dobrej woli zrzucę te kilogramy. Układać jadłospisu na każdy dzień i przeliczać kalorii nie specjalnie mi się uśmiecha, więc mam nadzieję, że to wystarczy. Do tej pory dużo z nudów podjadałam między posiłkami, zatem zaprzestanie tego będzie dużym plusem. Większych wyrzeczeń nie dam rady wprowadzić, niestety nie mogę i tak wcinać wszystkiego z uwagi na nietolerancję pokarmową i nie chcę sobie nastręczać "co ciekawszych " niedobotów. A zresztą, skąd miałabym czerpać energię, przy większych ograniczeniach?Zgodnie z planem ostatni dzień diety przypada w przeddzień Wigilii, a później stabilizacja, baaardzo stopniowo powracam do normalnego odżywiania. Być może jestem marzycielką, no nie no, ale musi się udać! W razie czego więcej czasu przeznaczę na odchudznie, niż zakładam. Pozdrowienia dla Was
Edytowane przez Mariel_ Czas edycji: 2010-10-25 o 10:11 |
|
|
|
|
#89 |
|
Idiotka
|
Witam!
Mogę też się przyłączyć? Chciałabym zrzucić min. 15 kg... Bo strasznie się zapuściłam... ![]() Rok temu byłam na diecie przez 3 miesiace i schudłam 8 kg.. ale niestety ... mialam kryzys po ktorym przytyłam 10 kgTakze najwyższy czas się za siebie wziąć, aby w wakacje jakoś wyglądać.. Bo tegoroczne wakacje to była tragedia...Zawsze jak zaczynam dietę to mówie,że to będzie ostatnia, ale nigdy mi to nie wychodzi... mam nadzieje,że teraz wyjdzie... ![]() A jak tak patrze na wasze wagi wyjściowe - to w porównaniu do mnie jesteście szczupłe.. ![]() Jak na razie zjadłam na śniadanie : 2 jajka na miękko +kromka chleba z błonnikiem + zielona herbata+ kawa. Na resztę dnia jeszcze nie mam pomysłu jeśli chodzi o jedzenie. ![]() Mam nadzieję,że mnie przyjmiecie do swego grona! Pozdrawiam
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
No, pewnie! Witamy Adziorek1990
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

choć zapewniam, że jak takiego gotowanego kurczaka wymiesza się z warzywami, świeżymi ziółkami to ...ach, już mi ślinka cieknie

)

" niedobotów. A zresztą, skąd miałabym czerpać energię, przy większych ograniczeniach?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)