Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-21, 18:17   #61
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

smuuuuuuutno mi, potrzebuję czułości, chyba przytulę się do nowych śpioszków dla dzidziusia bo u dziadków nie mam nawet misia

czy ja mogę też zjechać do Was do Wrocławia z Katowic?? Bo od dawna już się tam wybieram. Komunikacja kolejowa w jak najlepszym porządku
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:22   #62
hawea
Rozeznanie

GG do hawea
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
smuuuuuuutno mi, potrzebuję czułości, chyba przytulę się do nowych śpioszków dla dzidziusia bo u dziadków nie mam nawet misia

czy ja mogę też zjechać do Was do Wrocławia z Katowic?? Bo od dawna już się tam wybieram. Komunikacja kolejowa w jak najlepszym porządku
pewnie musimy jakiś termin ustalić, żeby wszystkim pasowało
nie smuć się

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:24   #63
muron
Zakorzenienie

dzieki za wsparcie, ja mam dość ostre zapalenie, nie to że same bakterie- stąd antybiotyk
Zadzwoniłam do swojej położnej i mówię: ej, nagadaj mi bo wpadam w paranoję;-)

Dzis wieczorem pierwsza dawka, ciekawe jak to smakuje (to saszetki, granulat)

Własnie wrócilismy z Pizza Hut pojechalismy na festwial makaronu i pizzy, wszyscy się objedlismy, ale ja własściwie tylko po 1/3 porcji, nie chcę za dużo węglowodanó, ale TŹ wpapusiał po mnie za każdym razem. OPrzynajmniej pośmiałam sie po tym dniu.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:

mieszkasz w centrum Katosów?

Przywiozę misia;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:31   #64
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
dzieki za wsparcie, ja mam dość ostre zapalenie, nie to że same bakterie- stąd antybiotyk
Zadzwoniłam do swojej położnej i mówię: ej, nagadaj mi bo wpadam w paranoję;-)

Dzis wieczorem pierwsza dawka, ciekawe jak to smakuje (to saszetki, granulat)

Własnie wrócilismy z Pizza Hut pojechalismy na festwial makaronu i pizzy, wszyscy się objedlismy, ale ja własściwie tylko po 1/3 porcji, nie chcę za dużo węglowodanó, ale TŹ wpapusiał po mnie za każdym razem. OPrzynajmniej pośmiałam sie po tym dniu.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

mieszkasz w centrum Katosów?

Przywiozę misia;-)
tak, przy jednej z głównych ulic, a obecnie jestem przed Mysłowicami
Stary 2010-10-21, 18:32   #65
Jessy_
Raczkowanie

Również witam w nowym wątku
Dopiero teraz miałam chwilę aby usiąść do forum a tu aż tyle do nadrabiania...!

Ja wizytę u lekarza mam w poniedziałek i powiem, że przed każda też mam stracha aby tylko nie chcieli mnie zatrzymać w szpitalu, bo ja dla odmiany borykam się z anemia - a wyniki zamiast polepszać się mam coraz gorsze
Będę musiała sprawdzić ten przepis na bombę witaminową - może jutro się za nią wezmę...

co do kilogramów to ja już 9 wrzuciłam przed 52 a teraz już 61 a to 26 tydzień co będzie później!!! ale pocieszam się tylko tym, że mój lekarz twierdzi ze do 18 mogę spokojnie dobić i przy mojej wyjściowej wadze to jest wszystko w normie.
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:34   #66
gosiaczek071
Zakorzenienie

ja tez jestem z (okolic) wrocławia ale na spotkanie sie raczej nie piszę, co ja z małą zrobię

ja mam z kolei dosc...wody!!! wypilam dzis ponad 1,5 litra i umieram, sikam co 5 minut (nie przesadzam) co ja mam tak codziennie pic duzo? przez 4 tygodnie/???

i tak mnie dzis jakis skurcz zlapal na samym srodku dołu brzucha (matko, jak to brzmi...) ze nie moglam isc... nie wiem co jest, czy to ma zwiazek z tymi nerkami...? czy maluch mi przyfasolil.... ostatnio jakos sie obkrecil chyba i smyrał mnie po pęcherzu a wczoraj ka ogladalam tv, polozylam sobie pilota na brzuchu i nagle taki kop ze pilot sie przesunal on sie wogole jakos duuuuzo rusza, choc dzis troszke mniej- tak jak wasze.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:34   #67
marleen32
Rozeznanie

Marika dzieki za dopisanie do listy
Co do widocznosci tytulu wpisujesz (lub kopiujesz ) miedzy znaczniki url adres dajesz klamerke i piszesz co chcesz by bylo napisane
czesc pierwsza, mam nadzieje, ze dobrze wyjasnilam.
Wlasnie widze ze tu mozna bezposrednio link dac, ale wtedy caly link sie wyswietli wiec sprobuj manualnie.
czesc pierwsza oczywiscie to jest link do drugiej czesci, ale ja tylko przyklad podaje, a Ty wpisz co chcesz
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 18:34   #68
cytrynka3002
Zadomowienie

Dziewuszki melduję się w nowym wątku!!

Dopiero znalazłam czas, żeby do Was zajrzeć...jutro w dzień nadrabiam zaległości!! Bo dziś padam dosłownie z nóg - cały dzień w domu mnie nie było - oj, muszę trochę zwolnić tempo, bo czuję sama po sobie, że już sił tyle nie mam...

Jutro jedziemy po łóżeczko. Na razie kupujemy tylko łóżeczko i materac, nad resztą musimy pomyśleć - czy też w sklepie od razu wsio kupić i mieć z głowy, czy na all popatrzeć jeszcze. Ale i tak mega się cieszę! Mam nadzieję, że w weekend mężulek je złoży i pochwalę się Wam na forum, a co.

Supernovaja - fajowy brzucholek!

Marika.S - super, że podjęłaś się przejęcia wątku - nasze forum uratowane, hehe

Miłego i spokojnego wieczorku dla Was i Bąbelków w brzuszkach

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-21 o 18:38
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:37   #69
muron
Zakorzenienie

Cytat:
tak, przy jednej z głównych ulic, a obecnie jestem przed Mysłowicami
to przyjadę zdzielic Twojego chłopa;-)

zjadłabym malin:-(

wera czy chodzi nie tyle o cytryne ale o naturalną witaminę C, prawda?

3-4 tyg? Długo;-( Ale po tym antybiotyku powinna byc duża zmiana po 4 dawkach-taka jest kuracja. Ja już 29 tc mam mniej czasu;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:38   #70
marleen32
Rozeznanie

Eh widze, ze prze ta klamerke zaraz link sie pokazal
A, wiec klamerka to to [
sprobuje jeszcze raz
klamerka otwierajaca url= tu caly adres strony od http........pl klamerka zamykajaca, to co chcesz napisac klamerka otwierajaca [/url], mam nadzieje, ze teraz bardziej logicznie wytlumaczylam.
Ladysiht witaj
Stary 2010-10-21, 18:42   #71
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
to przyjadę zdzielic Twojego chłopa;-)

zjadłabym malin:-(

wera czy chodzi nie tyle o cytryne ale o naturalną witaminę C, prawda?

3-4 tyg? Długo;-( Ale po tym antybiotyku powinna byc duża zmiana po 4 dawkach-taka jest kuracja. Ja już 29 tc mam mniej czasu;-)
a ja truskawki.........a ty skąd jesteś???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 18:44   #72
mysiopez
Zadomowienie

ja jestem w kropce;( zastanawiam się nad dwoma wózkami: baby alu jet i espiro gtx. Pierwszy jest lekki, drugi baaardzo ciężki, ale bardziej mi się podoba wykończenie. cena w sumie podobna. za 2 tyg chcemy już kupić wózek a tu dylemat...

espiro gtx:
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...265880904.html

baby alu jet:
http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...274373295.html

co radzicie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 18:46   #73
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja jestem w kropce;( zastanawiam się nad dwoma wózkami: baby alu jet i espiro gtx. Pierwszy jest lekki, drugi baaardzo ciężki, ale bardziej mi się podoba wykończenie. cena w sumie podobna. za 2 tyg chcemy już kupić wózek a tu dylemat...

espiro gtx:

baby alu jet:

co radzicie?
A jednak nie espiro?? Za duży wybór w tym sklepie mamy. Ja nie mam dylematu, bo muszę wnosić wózek na 4 piętro. Ale my kupujemy w grudniu, więc też mi się pewno zmieni jeszcze kilka razy.

Stary 2010-10-21, 18:46   #74
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
kma, ale najpierw podpiekłaś paprykę w piekarniku?
Tak, papryka njapierw 20 minut w piecu siedziała...

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
chcialam tylko napisac ze ja mialam e.coli w pierwszej ciazy wynik dostalam 10 marca i na to zinnat-antybiotyk, ostatni mialam wziac 24 marca a 23 marca urodzilam (wczesniej o 2 tyg) coreczke i zdrowa jest, nie zarazila sie ode mnie, wiec trzeba byc dobrej mysli.
ja też Zinnat brałam.

Cytat:
Tobie Molala( widziałaś jej twarz?, mnie Jarosław Kaczynski!!!!!!!!!!!!!Sie działam z nim i Komorowskim przy stole, takim metalowym kawiarnianym i powiedziałam, że głosowałam na pO i byłam kiedyś w UW ( a to prawda;-)) a on cały czas gadał do siebie jak już naprawdę psychiczny!
Jezuuu, Kaczyński?? Tfu...co za koszmar...

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok.
Kochane, czy ja się chwaliłam, że to moja trzecia ciąża . Mam juz prawie 5 letnią córeczke - Lilianke i prawie 3 letniego synka - Michała. Teraz też bedzie synek - myśle na Julianem, bardzo mi się to imię podoba.
Miałam 2 cesarki i teraz też oczywiście będzie cesarka.
o widzę, że nie tylko mnie Julian się podoba

Witam na nowym wątku, znów musiałam sporo nadrobic

Ale mam ochotę na coś słodkiego!!! Chyba zaraz idę Rafaello upichcic
Stary 2010-10-21, 18:47   #75
marleen32
Rozeznanie

Muron a, masz jakies podejrzenie skad to zapalenie?
Bo ja wlasnie oprocz bakterii, i krwi w moczu tez ostre zapalenie mialam, no i gdybalysmy z lekarka i doszlysmy, ze chyba to dlatego, ze za malo pilam.
Normalnie pilam straszne ilosci, ale wtedy mialam spory stres (TZ do szpitala nagle trafil z zagrozeniem zycia), no i ja wtedy najmniej myslalam o jedzeniu czy piciu...
Na szczescie antybiotyk pomogl, Tz sie wykaraskal jakos, i mam nadzieje, ze wiecej tego typu "emocji" nie bede miala..
Choc u nas fatum jakies ze szpitalami, juz 5 osoba z najblizszej rodziny, w szpitalu lezy, normalnie jeden wychodzi, drugi idzie, a przedwczoraj to i tesciowa i siostra TZ w szpitalu byly, ta druga operowana nawet, tesciowa dalej lezy, wiec jakis tam stres ciagle jest .
No, ale picia pilnuje tym razem i mam nadzieje, ze bedzie ok
Stary 2010-10-21, 18:51   #76
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Ale mam ochotę na coś słodkiego!!! Chyba zaraz idę Rafaello upichcic

Matko...ale by zjadła takie ciacho!!

Mysiopez
- napisz mi przepis na te twoje pyszne rogaliki - od poniedziałku za mną chodzą...

Stary 2010-10-21, 18:56   #77
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

espiro gtx:

baby alu jet:

co radzicie?
zdecydowanie podoba mi się ten drugi....

ja dzisiaj widziałam w sklepie obok szpitala, gdzie chcę rodzić mój wymarzony wózek, ale jak na razie zapomnieć muszę o nim.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Muron a, masz jakies podejrzenie skad to zapalenie?
Bo ja wlasnie oprocz bakterii, i krwi w moczu tez ostre zapalenie mialam, no i gdybalysmy z lekarka i doszlysmy, ze chyba to dlatego, ze za malo pilam.
Normalnie pilam straszne ilosci, ale wtedy mialam spory stres (TZ do szpitala nagle trafil z zagrozeniem zycia), no i ja wtedy najmniej myslalam o jedzeniu czy piciu...
Na szczescie antybiotyk pomogl, Tz sie wykaraskal jakos, i mam nadzieje, ze wiecej tego typu "emocji" nie bede miala..
Choc u nas fatum jakies ze szpitalami, juz 5 osoba z najblizszej rodziny, w szpitalu lezy, normalnie jeden wychodzi, drugi idzie, a przedwczoraj to i tesciowa i siostra TZ w szpitalu byly, ta druga operowana nawet, tesciowa dalej lezy, wiec jakis tam stres ciagle jest .
No, ale picia pilnuje tym razem i mam nadzieje, ze bedzie ok
picie to ważna sprawa, ja tak się załatwiłam na początku ciąży i oczywiście miałam podejrzenie o niewydolność nerek
Stary 2010-10-21, 18:57   #78
kma1982
Wtajemniczenie

właśnie przyszła bluza, którą zamówiłam na all - używana (ale jak nówka) bluza GAP dla młodego na 3-6 miesięcy za 12 zł

http://allegro.pl/gap-swietna-ciepla...261457963.html
Stary 2010-10-21, 18:57   #79
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

espiro gtx:

baby alu jet:

co radzicie?
Bardziej podoba mi się drugi
Stary 2010-10-21, 18:58   #80
dewi
Rozeznanie

ja się melduję dalej zakatarzona i ogólnie osłabiona... dostałam antybiotyk do psikania do gardła mam nadzieję że pomoże ...

Cytat:

trzymaj się kochana .... ja jestem z sosnowca ale obecnie mieszkamy w siemianowicach śl...

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Również witam w nowym wątku
Dopiero teraz miałam chwilę aby usiąść do forum a tu aż tyle do nadrabiania...!

Ja wizytę u lekarza mam w poniedziałek i powiem, że przed każda też mam stracha aby tylko nie chcieli mnie zatrzymać w szpitalu, bo ja dla odmiany borykam się z anemia - a wyniki zamiast polepszać się mam coraz gorsze
Będę musiała sprawdzić ten przepis na bombę witaminową - może jutro się za nią wezmę...

co do kilogramów to ja już 9 wrzuciłam przed 52 a teraz już 61 a to 26 tydzień co będzie później!!! ale pocieszam się tylko tym, że mój lekarz twierdzi ze do 18 mogę spokojnie dobić i przy mojej wyjściowej wadze to jest wszystko w normie.
ja będę testowała ten napój z kiszonych warzyw już w sobotę... ciekawe jaki bedzie w smaku... ale cóż dla malutkiej wypije ...
Stary 2010-10-21, 19:00   #81
zyrafa5
Raczkowanie

mysiopez drugi ładniejszy. Według mnie oczywiście.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:03   #82
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

mysiopez zadecydowałyśmy, że ten drugi

dewi a ja dzisiaj byłam w Siemianowicach u lekarza
Stary 2010-10-21, 19:06   #83
Chantalle
Raczkowanie

i ja melduje się w nowym wątku.
zastanawiam się nad usg 3D/4D. Fakt ze to w bedzie mnie kosztować w przeliczeniu na złotówki jakieś 600zł i za taką kasę mozna kupić dużo,ale z drugiej strony chcialabym mieć taką pamiątkę. przy blizniakach zaleca się skanowanie do 26tyg. ciazy,bo wteyd mozna zobaczyc oba elementy rownoczesnie. Jest termin wolny na skanowanie na 3 listopada, wtedy będę miec skonczone pełne 26 tygodni.
Z badania dostanę 2 płyty dvd,jedna z filmem, druga ze zdjeciami, do tego wydrukowane zdjecia oraz jakis tam fachowy opis maluchów.
Chyba zdecyduje się na to

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-21, 19:07   #84
dewi
Rozeznanie

Cytat:
mysiopez zadecydowałyśmy, że ten drugi

dewi a ja dzisiaj byłam w Siemianowicach u lekarza
no proszę jaki ten świat mały
Stary 2010-10-21, 19:11   #85
dizi
Zadomowienie

Melduję się i ja w III części! Ale jesteście dzisiaj produktywne
Spotkanie w realu- fajny pomysł, zabawnie wyglądałoby kilkanaście ciężarówek w jednym miejscu szkoda tylko, że ja mieszkam w innej części Polski
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:12   #86
marleen32
Rozeznanie

Cytrynka fajna bluza
Ja, tez powoli kupuje ubranka do malenstwa, z body chyba musze przystopowac, bo nazbieralo sie tego juz , ale TZ. chce takie z napisem "kocham tatusia" lub "ksiezniczka tatusia", to pewno te czy bede chciala czy nie on dokupi .
Chantalle tez sie zastanawiam nad tym 3D USg, i chcialabym i szkoda mi tyle kasy, tym bardziej, ze starsze dziewczynki tez tego typu pamiatek nie maja, a same zdjecia z usg, niewyrazne raczej, nie wiem dopytam jeszcze dokladnie ile to kosztuje u nas, co wtedy dostane, (czy film czy zdjecia tylko) i zdecydujemy, ale jak babka powie, ze jakies 150 Euro, to raczej odpuszcze, bo jednak teraz grudzien tuz, tuz, a z nim swiateczne wydatki, a w listopadzie trzeba auto podreperowac, i tez mechanik niezle nas "podliczyl", do tego podatek drogowy zaplacic i pol wyplaty nie ma...
Ja, wlasnie na ebayu kupilam sobie spodnie ciazowe i tunike, normalnie w szoku dzis odkrylam, ze prawie wszystkie moje normalne spodnie za male mi sa.
Moj TZ smieje sie, ze spodnie maja babciny kolor (bezowe), ale powiedzialam, ze do Kosciola beda dobre, tam nie podpadne haha, a w domu to moge w dresach smigac
Stary 2010-10-21, 19:15   #87
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
i ja melduje się w nowym wątku.
zastanawiam się nad usg 3D/4D. Fakt ze to w bedzie mnie kosztować w przeliczeniu na złotówki jakieś 600zł i za taką kasę mozna kupić dużo,ale z drugiej strony chcialabym mieć taką pamiątkę. przy blizniakach zaleca się skanowanie do 26tyg. ciazy,bo wteyd mozna zobaczyc oba elementy rownoczesnie. Jest termin wolny na skanowanie na 3 listopada, wtedy będę miec skonczone pełne 26 tygodni.
Z badania dostanę 2 płyty dvd,jedna z filmem, druga ze zdjeciami, do tego wydrukowane zdjecia oraz jakis tam fachowy opis maluchów.
Chyba zdecyduje się na to
O matko czemu aż 600 zł? ale z drugiej strony dla mnie taka pamiątka jest bezcenna
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:28   #88
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zyrafa5 Pokaż wiadomość
O matko czemu aż 600 zł? ale z drugiej strony dla mnie taka pamiątka jest bezcenna
bo to Dania,tu te ceny to normalka, tylko dla mnie to majątek bo zdarza mi się czasem jeszcze coś na złotóki przeliczyć

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:34   #89
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczynki.. to nie kwiestia podobania się wózka, ale jego funkcjonalności. W tym pierwszym budka zamykana jest całkowicie. tzn można go zakryć aż do pałąka. Kurde! dac kobiecie wybór!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-21, 19:59   #90
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczynki.. to nie kwiestia podobania się wózka, ale jego funkcjonalności. W tym pierwszym budka zamykana jest całkowicie. tzn można go zakryć aż do pałąka. Kurde! dac kobiecie wybór!
Mi się drugi podoba nie tylko ze względu na wygląd ale również (w moich oczach) na funkcjonalność
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości