|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
ale wylewnego mężusia chyba tak...
|
|
#62 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co się dzieje z tymi kobietami!?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak mi przez moment przyszło do głowy ![]() Niby troska o pacjentkę ale gdyby któraś z Wizażanek była w potrzebie to pan Rafał jest w pogotowiu i nie trzeba mieszkać w W-wie.Polecony dojdzie wszędzie
|
||||
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#64 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
czy to nie prowokacja?
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Prowokacja lub nie, ale Autorki wątku ani widu, ani słychu
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta dzwoniła, bo sądziła, że może na swojego ginekologa liczyć w takiej sytuacji, widocznie się przeliczyła i jak na mój rozum, to wydaje mi się że Twój mąż, zacny ginekolog i zaufany lekarz stracił pacjentkę. W każdym bądź razie ja po takiej akcji z pewnością wymieniłabym go na innego
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Ale to że tutaj wywleka się takie sprawy nie zmienia faktu że niektóre laski są bez mózgu-przecież zabiezpieczyć się to nie jest nic trudnego-chyba każdy wie jak to zrobić a jeśli nie wie to niech tyłka nie nadstawia.
Podejżewam że co drugi lekarz opowiada w domu o bezmyślnych pacjentach i ma z tego niezły ubaw.Tak to już jest. |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no podsumowując ja rozumiem i jestem pewna, że lekarze sobie rozmawiają ale póki rozmawiają przypadkami a nie pacjentami to niech rozmawiaja bo takie rozmowy się prowadzi żeby się uczyć chociażby a jak ktoś się zajmuje plotami typu panna XYZ po raz trzeci przez sylwestem chce tabletkę po bo nie może kolan razem trzymać to już dla mnie inna sprawa...
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do zachowania autorki - hahaha śmiech na sali, dzięki, że podałaś imię swojego męża, jak będę miec potrzebę pójścia do gina, będę na Rafała uważać.. Istnieje tajemnica lekarska! Taki lekarz powinien być usunięty...
|
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ma powiedzieć dietetyk, do którego chodzą pacjenci przez 2 lata, ciągle trują o tym samym, on im ustala diety, tłumaczy milon razy to samo, a oni i tak tyją i dalej zrzędzą. Albo kardiolodzy, którzy pacjentom z chorobą wieńcową po raz enty tłumaczą, że golonka, wódeczka i ciasto na deser to nie jest dobra dieta dla nich i wbijają sobie gwoździe do trumny.
|
|
|
#74 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przecież babka nie dzwoniła do Ciebie, tylko do swojego lekarza. Nie miałaś najmniejszego prawa tak się zachować.![]() Cytat:
Ja też więcej bym nie zadzwoniła. Wolałabym znaleźć lekarza, którego żona nie wyrywa mu telefonu w czasie rozmowy ze mną i nie wyzywa od głupich idiotek. ![]() Cytat:
Cytat:
Skoro lekarz tą tabletkę nadal przepisuje, to znaczy, że nie widzi przeciwwskazań. |
||||||
|
|
|
|
#75 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A lekarz, który przypisuje tabletki? Chciałabym wierzyć, że każdorazowo informuje o skutkach sięgania po tabletki "po". Nie może odmówić przecież przypisania preparatu na podstawie swojej moralnej oceny takich kobiet. Cytat:
|
|
|
|
#76 |
|
... choć nie Westwood
|
No właśnie- co się dzieje z tymi kobietami?! Wtryniają się do pracy męża, są bezczelne wobec jego pacjentek, już nie mówiąc, że wiedzą o ich prywatnych sprawach i jeszcze dziwią się, że pacjentki oczekują pomocy od swojego lekarza, który przecież po to jest i z tego się utrzymuje. A tu klops.
Moim zdaniem skoro lekarz uświadomił co do ryzyka, a kobiety i tak napychają się hormonami (to ok, jest głupie, ale to ich prywatna sprawa i lepiej, żeby nie miały dzieci skoro są nieodpowiedzialne, prawdaż? ), to tylko i wyłącznie ich sprawa- skoro mąż jako lekarz nie odmówił przepisania tych tabletek (a przecież może) to tym bardziej autorko nie masz najmniejszego prawa oceniać tych kobiet i jeszcze ich wyzywać. Zachowanie kompletnie poniżej krytyki. Jakbym się dowiedziała, że mój lekarz rozpowiada o moich dolegliwościach czy problemach swojej żonce i to jeszcze na tyle dokladnie, że jego żona od razu wie z czym dzwonię to pozwałabym go i miałabym wielką nadzieję, że straci prawo do wykonywania zawodu
|
|
|
#77 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po za tym zgadzam sie z powyzszym postem w 100 %
|
|
|
#78 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Swoją drogą jest na Wizazu temat o strasznych ginekologach. Tylko czekać aż pojawi się post o niejakim panu Rafale... świat jest mały. Nie zdziwiłabym się.
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, żebym przebiła jej opony w aucie, ale nie tak.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#80 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klauzula sumienia. w przypadku spirali, tabletek po i antykoncepcyjnych działa to najsilniej. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Btw co do tego co napisała Luba - mi się to w głowie nie mieści Do głowy by mi nie przyszło zdobywać numeru prywatnego ginekologa co dopiero zawracać mu d... CZYMŚ TAKIM w prywatnym czacie, to trochę bezczelne.Pomijam sytuacje gdy dany ginekolog prowadzi ciąże i pracuje w szpitalu coś nie wiem jakoś to można usprawiedliwiać ;p |
|||
|
|
|
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
ppewnie jej wstyd za te *******y, ktore tu nawypisywala.
Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa, czy to obejmuje też sytuacje, kiedy to lekarz może odmówić LECZENIA (no to też "świadczenie zdrowotne"), jeśli będzie to sprzeczne z jego sumieniem? Bo dostanie dziecko z zapł. in vitro, które się rozchoruje (albo - co lepsze - matkę takiego dziecka), a lekarz pokaże "o, takiego", bo on jest przeciwny tej metodzie, a dziecko mu wisi - nawet kościół tych dzieci chrzcić nie chce, to on nie będzie leczył. Ja tu takie s-f opisuję, ale mnie już chyba nic nie zdziwi..
|
|
|
#83 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. |
|||
|
|
|
|
#84 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie daje mu to wcale a wcale prawa do umoralniania a jedynie odmowy to jest lekarz, ma postawić diagnozę i leczyć albo po wysłuchaniu pacjentki zgodzić się na coś z powyższych bądź nie od zbawiania świata to on na pewno nie jest Cytat:
przecież pan Rafał sam jej numer dał panna go nie szukała na nk żeby numer znaleźć tylko po prostu dostała (oczywiście mówie o wątku a nie przypadkach dziwnych pacjentów) poza tym "zawracanie głowy czymś takim" eeee próba uniknięcia niechcianej ciąży to "zawracanie głowy" byle czym? no prosze Cię sytuacje - panna "nie zawraca głowy" swojemu lekarzowi "czymś takim" a 2 miesiące później idzie do tego samego lekarza się wyskrobać - oczywiście wcześniej się umawia bo poskrobac można kiedykolwiek, nie ma problemu typu 72h więc bez zawracania zbędnego głowy się obchodzi faktycznie - konieczność wzięcia tabletki na wzięcie której jest maks 72h a im wcześniej tym lepiej to "zawracanie głowy" byle czym i bez powodu.... chociaż może coś w tym jest... wypisanie tabletek po to jak zwykła wizyta - zarobi np. 50-100zł zalezy ile bierze za wizyte a taka aborcja robiona na lewo ? faktycznie niech lepiej panna pierdołami głowy nie zawraca to lekarz sobie więce zarobi i to jeszcze w terminach umówionych a nie w czasie prywatnym
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-10-25 o 16:37 |
||
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt nr 2, za aborcję zgarnąłby o wiele więcej, więc może żona pana Rafała jakoś w tę stronę myśli..? ![]() -- się zdublowałyśmy, bo dopisałaś o tym, co ja..
|
|
|
#86 | ||
|
Zakorzenienie
|
... W takiej sytuacji to idziesz do lekarza pierwszego kontaktu o 6 rano, bo tabletki PO przepisać może każdy - dentysta, weterynarz, nie tylko ginekolog
Cytat:
mam ochotę przewalić oczami najbardziej jak tylko się da.---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
jak ginekolog nie przyjmuje codziennie o każdej porze dnia i nocy, to niech idzie gdziekolwiek indziej
|
||
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli awaryjną sytuację masz w sob. lub w niedz. (lub w święta), to najszybciej dogadasz się z prywatnym lekarzem (no, moja poradnia jest poza zasięgiem od pt. 18.00 do pon. 8.00 - a tu musisz brać jeszcze pod uwagę, że możesz trafić na lekarza, który ci pig. nie przepisze i szukasz dalej - a czas leci) - jeśli chodzi się do gin. prywatnie, to też nie widzę problemu, żeby zadzwonić. To akurat jego "działka".
|
|
|
#88 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie od dzis wiadomo,że pewne święta,wolnemają większy wpływ na ilość urodzeń,ale chyba 9 miesięcy po wakacjach to nagminne. ![]() a ja mam małe pytanie,które zawsze chciałam zadań,a nie miałam komu. jak sobie radzisz /tłumaczysz prace męża i wizyty niektórych kobiet? ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
kiedy jest w domu na urlopie,czy wolnym wyłącza telefon i nikt do niego nie ma pretensji. nie ma nic gorszego od spoufalania się z obcymi ludźmi. |
||
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
4 pytania do autorki:
1. gdzie podziewa się autorka niosąca umoralnienie światu?coś czuję, ze to prowokacja 2. Dlaczego autorka jeszcze wyraźnie jest dumna ze swego chwalebnego czynu??-> Mąż nie odzywał się do mnie z 2dni ,ale warto było -nie dzwoniła już nigdy więcej 3. skąd pacjentka ma wiedzieć, że szanowny doktor Rafał wypoczywa w USA? ma prywatny to dzwoni na prywatny i nie musi kontaktować się z gabinetem wcześniej. 4. czy szanowna żonka ma własne życie, pracę i sprawy tak by nie musiała, żyć pracą swego męża a tym bardziej jego pacjentek? |
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz mi tylko jedno czy jak dziewczyna pójdzie sobię do jakiegokolwiek innego lekarza to nie będzie to samo zawracanie tyłka tylko innej osobie? Co to panu Rafałkowi czy jak mu tam było nie można zawracać tyłka ale jak dziewczynia pójdzie z tym samym probleme gdzie indziej i Rafałek ma spokój to już nagle nie jest zawracanie ? w soboty, niedziele cięzko znaleźć kogoś komu się akurat nie bedzie niczego zawracać zresztą terminy u lekarzy prywatnych to na ogół minimum tydzień, dwa a recepta jest potrzebna w ciągu dnia więc siłą rzeczy to jest i będzie zawracanie tyłka nawet jak ktoś siedzi w pracy - bo ma inne pacjentki i ktoś nagle ma problem który trzeba szybko rozwiązać i przyjąć go poza kolejką zresztą ja ci źle nie życzę ale już widzę jakbyś w podbramkowej sytuacji (z twoim podejsciem do posiadania dzieci) postanowiła ryzykować zajeście w ciąże i kombinowanie kasy na aborcję żeby tylko broń boże szanownemu ginekologowi wekkendu nie popsuć ![]() no już to widzę jak swoją szanowną macicę poświecisz dla tego szczytnego celu ;D
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2010-10-25 o 18:42 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Przecież babka nie dzwoniła do Ciebie, tylko do swojego lekarza. Nie miałaś najmniejszego prawa tak się zachować.
), to tylko i wyłącznie ich sprawa- skoro mąż jako lekarz nie odmówił przepisania tych tabletek (a przecież może) to tym bardziej autorko nie masz najmniejszego prawa oceniać tych kobiet i jeszcze ich wyzywać. Zachowanie kompletnie poniżej krytyki.
No chyba, żebym przebiła jej opony w aucie, ale nie tak.