![]() |
#61 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perełki cruelty - free
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cha cha, dobrze że mi powiedziałaś, bo ja jeszcze bym głupia zamówiła przez internet :S Ale poszukam i powącham na pewno
![]() Cytat:
Water (Aqua), Aluminum Chlorhydrate, Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Peg - 100 Stearate, Magnesium Aluminum Silicate, Fragrance, Sea Salt (Maris Sal/Dead Sea Salt), DMDM Hydantoin, Simmondsia Chinesis (Jojoba), Seed Oil, Rosa Canina (Rose Hips), Fruit Oil, lodopropynyl Butylcarbamate Listy składników dezodorantu Aloe Ever Shield nie mogłam nigdzie znaleźć, a byłam naprawdę ciekawa.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-06 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Avon
Mam mieszane uczucia co do tej firmy (Color trend i seria Naturals to katastrofa). Ale perełką jest Planet SPA: - maseczka z minerałami z Morza Martwego (szara glinka). Genialnie oczyszcza! Nie nakładam grubej warstwy, ale to wystarczy - cera promienna, pory zmniejszone, skóra wygładzona. Szok. Mój numer 1 całego Avonu, - japońska wersja ryż i sake. Z tego miałam maseczkę (po wyschnięciu robi się maska, którą zdzieramy - czuć, że wszystkie paskudztwa zostają wyciągnięte) i balsam do ciała (rozświetlający). Zapach cudowny, bardzo intensywny - koleżanka wysmarowała się nim na wakacjach, gdy szłyśmy na działkę i pół dnia się utrzymywał, przyzwoicie nawilża. - śródziemnomorska kuracja parafinowa do stóp i dłoni, super nawilżenie, kończyny są gładkie przez długi czas. - odżywka do włosów tajski kwiat lotosu. Przepięknie pachnie, dlatego zamówiłam sobie olejek do masażu. O samym kosmetyku nie mogę powiedzieć nic złego ani dobrego, ponieważ nie mam problemów z włosami. Pióra się błyszczą i bez problemu rozczesują, ale to cecha której się spodziewam po każdej odżywce. Ogólnie - Planet SPA jest warta swojej ceny, ale ponieważ Avon robi promocje, to warto na nie czekać (Morze Martwe kupiłam za 9.90 ![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2010-12-06 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1. PEG-100 stearate - (cytuję za moim ulubionym słownikiem, wybacz niezgrabne tłumaczenie z j. ang.) dowody na toksyczność organów, szerkie skutki uboczne dla organizmu w średnich dawkach, szkodzi na żołądek i podobne organy, odkłada się w wątrobie, toksyczny dla środowiska naturalnego, testy na zwierzętach wykazują zaburzenia rozrodcze, badania wykazały właściwości rakotwórcze w dużych dawkach, podrażnienia skóry w małych dawkach. Więcej nie chce mi się pisać, to już chyba wystarczy, poza tym ma kolor żółto-czerwony w moim słowniku (zielony - OK, żółty - średnio szkodzi, czerwony - omijać z daleka) 2. DMDM hydantoin - to jest po prostu killer najwyższej próby, kolor czerwony w słowniku (ja omijam każdym kosmetyk, który ma dmdm hydantoin w składzie, niezależnie od tego, na którym jest miejscu), szkodzi na nerki, wątrobę, rakotwórczy, podrażnia skórę i ogólnie to naprawdę szkodliwy składnik, dużo gorszy niż osławione już parabeny! Pomijając te 2 składniki to zawiera jeszcze aluminium, które wprawdzie powoduje, że jest świetnym antyperspirantem (ten składnik hamuje wydzielanie potu), ale nie ma nic wspólnego z ekologią. Tak więc dezodorant - jak wiele innych, a pewnie znajdą się tańsze, które są równie skuteczne, ale tak samo nieekologiczne. Żeby nie było offtopa to dodam, że z cruelty-free to ja bardzo lubię kolorówkę smashbox (mają znaczek z króliczkiem na opakowaniach), a puder halo hydrating wprost uwielbiam ![]()
Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników ![]() naturalnie proste Edytowane przez Sicilia Czas edycji: 2010-12-06 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Glycerin, Deionized Water, Sodium Stearate, Disodium Cocoamphodipropionate, Saccharomyces Ferment (Natural Vegetable Enzyme), Corn Starch, 1,2-Octanediol 2-Phenoxyethanol (Coconut Oil Derived), Sodium Hydroxymethylglycinate, Sorbitol, Sodium Bicarbonate, Kaolin, Alcohol, Stearic acid, Polysorbate 20 A jeśli mogę spytać to gdzie dorwałaś taki słownik? Jest taki dostępny na internecie? ![]() I kolejne pytanie (jeśli mogę) - jaki dezodorant używasz (albo polecasz)? Na koniec odnośnie Smashboxa - no ponoć jest świetny (cena też "świetna" :P), ale u nas zleciał na listę firm niepewnych niestety, bo należy do niepewnego koncernu Estee Lauder. Ja używam zamiast tego Urban Decay (ale w Pl to chyba średnio dostępne).
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-06 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że smashbox kupił Estee Lauder. Z kolei La Mer też należy do EL, ale algi na pierwszym miejscu w składzie to coś, co jest warte tej bandyckiej ceny... chyba że sama sobie je zbiorę nad Pacyfikiem, ususzę, utrę i ukręcę z nich krem ![]() Sama bym chętnie spróbowała Urban Decay, ale nie ma u nas. Teraz skończyłam dezodorant sanoflore (nowa wersja, dużo lepsza od tego, co było na rynku w zeszłym roku) i kupiłam l'occitane - wersja z certyfikatem eco cert. Zdjęcia obu są w mojej galerii ![]() Słownik to darmowa aplikacja na Iphone o nazwie Ingredient Watch - to najlepszy słownik składników kosmetycznych, na jaki trafiłam, nawet bez znajomości angielskiego można się zorientować po kolorach, co jest szkodliwe, a co nie.
Reklama kosmetyków na mnie nie działa, dopiero lista składników ![]() naturalnie proste Edytowane przez Sicilia Czas edycji: 2010-12-06 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-06 o 19:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
co do chanel też sie zastanawiam za co wyleciała z listy PETY bo promuje sztuczne futra więc pod tym względem na pewno nie ,ale dużo w tym sezonie na wybiego wełny może to jest czynnikiem ?nie wiem ale gdyby ktoś wiedział coś na ten temat proszę o info
![]() i polecam cienie z vipery piękne kolory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Może ta strona się komuś przyda:
szkodliwe składniki kosmetyków http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
To powiedzcie coś może więcej o tej Viperze, co? :P Które kosmetyki konkretnie są warte polecenia, jakie kolory itd itp (nigdy jej nie używałam, to nic nie wiem).
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Linusiaczek znam Lavere i Logone, ale akurat nie używałam jeszcze ich dezodorantów. Z Lavery uwielbiam produkty do włosów: szampony, odżywki, pianki do włosów.
Cosmeticsdatabase to bardzo dobra strona (pod warunkiem znajomości angielskiego). Myślę, że ten słownik z mojego Iphona jest trochę z tą stroną powiązany. Dezodorant l'occitane chyba jest mniej więcej w cenie dr nona (ok. 60 zł - z tego co widziałam w internecie). Sanoflore jest dużo tańszy, zwłaszcza jak jest promocja w superpharm (-20%), co się często zdarza. Fakt, że l'occitane przegina z cenami, dlatego rzadko cokolwiek tam kupuję, poza tym jest sporo innych tańszych firm z certyfikatem, a l'occitane ma większośc produktów z kiepskim składem (tylko bodajże jedna seria ma certyfikat eco cert, a udają, że tacy są ekologiczni i fajni ![]()
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z dezodorantami naturalnymi męczy mnie, że działają krótko, ja pod koniec dnia czuję po prostu zapach potu, a dla mnie to jest jednak koszmarnie nieprofesjonalne w robocie tak się czuć ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Na wątku z Lush'owym pytałam się czy mogłyby stworzyć listę kosmetyków, które można kupić w ciemno i się człowiek nie przejedzie, ale nie chciały się podzielić swoimi doświadczeniami.... Słyszałam opinię, że ta firma jest przereklamowana, podobnie jak MAC.
Linusiaczek - dezodoranty i antyperspiranty nie działają cały dzień nawet jeśli jest to garnier czy lady speed stick. To moje zdanie - nie trafiłam nigdy na taki, który utrzymywałby komfort do wieczora. Po kulkach, które wykańczam kupię ałun w sztyfcie - zobaczymy cóż to za mineralne cudo pod pachy. Perła: cienie Inglot. Tańsza wersja MAC (tych drugich nie miałam, posiłkuję się opinią, którą często słyszę na YT). Pigmentacja - pierwsza klasa, spory wybór kolorystyczny, przystępna cena. Nie wszystkie są super, myślę, że lepiej inwestować w matowe niż zawierające brokat. Szkoda, że nie mają nazw - byłoby więcej zabawy. Paletki są bardzo trwałe, z lusterkiem, eleganckie, jeśli się wybrudzą to łatwo je wyczyścić. Osobiście uwielbiam tą firmę, mam sporo ich rzeczy, nigdy nie trafiłam na bubla, czy produkt, który mnie rozczarował.
![]() |
#77 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do cieni Inglota, zwłaszcza w systemie freedom, to potwierdzam. Cienie matowe są boskie - miałam 2 odcienie takie jakby wpadające w łosoś, a także 1 fiolet. Bardzo byłam z nich zadowolona ![]() Natomiast ich bazy pod cienie nie polecam, koleżanka kupiła i była załamana ( na KWX też słabe recenzje). Lepiej kupić tańszą a lepszą bazę Joko (ok 10zł bodajże). Ja używam bazy NYXa obecnie i też jestem zadowolona, ma fajną konsystencję ![]() A co do przereklamowanych firm naturalnych to niestety taka prawda, że niekóre firmy jadą na haśle "używamy ekoskładników" itp, a guzik mają z tym wspólnego... tego się często boję. Kiedys kupiłam takie masło do ciała Boots,a jak zobaczyłam skład, to mało nie padłam. Nie wiem czy Lush jest 1 z nich, ale może i tak być. Chociaż bardzo wiele dobrego słyszałam o ich szamponach do włosów w kostce i zamierzam wypróbować. Ale poza tym myślę, że jak kupować to coś o prostych składach, co jeśli nie pomoże, to chociaż nie zaszkodzi (np. taki olej kokosowy trudno jest przereklamować ![]() A z tymi dezodorantami... faktycznie, nie wszystkie działają cały dzień, ale jeśli używam dezodorantów w 100% naturalnych, to szybko czuć różnicę ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-07 o 17:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Bazę pod cienie kupię ArtDeco, ponieważ nie słyszałam ani jednej negatywnej opinii na jej temat. Innym bazowym hitem, już w wyższej cenie jest Urban Decay.
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Odesłały mnie do kwc... <smutny pyszczek> a tam recenzja jednego kosmetyku waha się między maksymalną ilością gwiazdek i minimalną.
Z Lush'a mam szampon w kostce Seanic. Czekał na swoją kolei aż zużyję stary szampon - jutro jego debiut ![]()
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-09 o 01:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Na ten produkt buszując po kwc nie kliknęłam, ponieważ peeling mnie nie interesował, ale faktycznie ciekawa rzecz
![]() Szampon Big też byłby dla mnie - z solą morską. Btw - Białym Jeleniem moja koleżanka myje twarz po zmyciu wieczorem makijażu i stan jej cery bardzo się poprawił. Nie słyszałam nigdy o Wielbłądzie, nawet go chyba nie widziałam na półkach sklepowych :/ Trzeba spróbować - lubię kupować nowe rzeczy. Czy Wy też odczuwacie frajdę podczas używania kosmetyków cruelty-free? Ja dzisiaj gapiłam się na swoją starą szminkę rimmel i mam ochotę "chmolnąć ją na gnój", jak to mawiała moja prababcia.
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Niektóre kosmetyki, co są testowane, a jeszcze zostały, używam, chociaż głównie te drogie, muszę powiedzieć, że parę w złości wywaliłam... zwłaszcza te co i tak lubiłam średnio. Co do Białego Wielbłąda to mnie jedna z wizażanek uświadomiła, że bardzo podobny skład, tyle że Jelenia produkują z tłuszczu zwierzęcego, a Wielbłąd jest z substancji roślinnych, też wcześniej tego Wielbłąda na oczy nie widziałam. Sorbet, podpatrzyłam na innym wątku, że szukasz antyperspirantu... a widziałaś Bloker z Ziaji? ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-10 o 17:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niedługo mam urodziny - znajomi wiedzą co chcę dostać (cruelty-free, naturliś), zobaczymy co z tego wyniknie i jak bardzo się będę cieszyć z kosmetyków. Perła nad perłami: nawilżający balsam do ust Carmex. Po użyciu go wargi są nawilżone na parę dni, bardzo wydajny, mentolowy, na początku zapach szpitalny, ale po kilku użyciach nawet się to lubi ![]()
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2010-12-10 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A właśnie, apropos zimy, zastanawiałam się nad tym czy np. można taki olej kokosowy albo masło jojoba używać w zimie na buzię? Jak myślicie? A jeśli chodzi o pomadki ochronne to ja słyszałam bardzo wiele o Carmexie, ale jeszcze nie używałam. Obecnie używam mojej szminkowej KWC australijskiej firmy W.S. Badger. Pachnie cudownie naturalnie, jakby miodem. I nie jest to ten sam balsam, który otrzymał takie średnie recenzje na KWC, to inny, ten mój jest w typowej formie pomadki. Ale coś nie jestem pewna czy one są już do dostania w Polsce ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-10 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Carmex to absolutne cudo ! wszystkie moje koleżanki się nim zachwycają no i oczywiście ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, mnie bardzo zaintrygowała pomadeczka z Ziaji (KLIK), próbowałaś? Wygląda na tanią i fajną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.