![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Martensy - Wasze opinie.
W Gdańsku w Galerii Bałtyckiej jest sklep z Martensami. Tam kupiłam swoje. Wtedy sklep był pod logo Martensa. Teraz nie wiem, ale Martensy nadal tam sprzedają.
Nawet jeśli nie mają tam tego modelu, to możesz przymierzyć jakikolwiek but w tym klasycznym kroju i poznać rozmiar. Ten konkretny model na pewno jest gdzieś w internecie. A w samym sklepie widziałam też takie kwieciste, ale akurat nie w tym kolorze. Czasami mają w magazynie schowane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
o, dziękuję ślicznie za odpowiedź. jestem w galerii stosunkowo często, ale nie miałam pojęcia, że mogę tam kupić martensy.
![]()
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
To chyba teraz jest ten sklep http://www.galeriabaltycka.pl/doc_26...ers-shoes.html
Jakby co to widziałam Martensy jeszcze w HD na samym dole Galerii, ale tam akurat w ogóle nie mieli tych w kwiaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Pół życia przechodziłam w glanach, a w tym roku dostałam martensy
![]() Są lżejsze od glanów i to chyba jedyna rzecz, którą się różnią xD (jeśli chodzi o wygodę). Nie przemakają, idelne na każdą pogodę. ![]() Cytat:
http://i2.pinger.pl/pgr407/ba3750f20...2Bmartensy.jpg http://i2.pinger.pl/pgr64/29683ea100...tens+dziew.jpg http://1.bp.blogspot.com/_T6aPvpV8Q0...en-wearers.jpg albo w ogóle :P jeśli zawiążemy je do końca to będą obcierać nawet jak je rozchodzisz, zawiązane tak jak na zdjęciach nie mają nawet prawa ranić stopy ![]() ![]() A co do glanów jeszcze - w sumie w glanach zarzuca się nogami jak się chodzi, bo są ciężke. Moje martensiaki wyglądają tak: http://img1.cokupicstatic.pl/c_big8650463.jpg co prawda chciałam czerwone albo czarne, ale dostałam je za free więc nie narzekam ![]() Co do tego obdzierania - miałam przerwe w noszeniu "ciężkich butów" ponad rok, glany mnie nigdy nie obcierały, a martensy pierwszy dzień jak zawiązałam je do końca. Potem odkryłam, że wystarczy je zawiązać tak jak trzeba i mogę w nich sobie pobiegać 8h dziennie ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2012-10-07 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
W tym tygodniu w końcu zaopatrzyłam się w martensy. Wcześniej prawie 4 lata przechodziłam w glanach
![]() Nie są tak masywne jak glany, a głównie na tym mi zależało. Polecam stronę http://www.eastend.pl/, kosztują 389 zł, ale i tak dość często można otrzymać jeszcze jakąś dodatkową zniżkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Ja Martensy baardzo polecam, ware zdecydowanie swojej ceny. Moje mam już 6 albo 7 lat (!) i są tylko lekko schodzone, podeszwa jest jak nowa, co jest fenomenalne!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Wiecie może z czego zrobiony jest ten model- Dr Martens - 1460 Victorian Flowers, http://stylistki.pl/przedmioty/1460-...er-boot-44971/ Wydaje mi się że to jakiś materiał, nie skóra. I czy myślicie, że w zestawie z grubymi skarpetami nadawałyby się na zimę i śnieg?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Możliwe, że w swojej ofercie będzie miał je też sklep topend.pl, ale szczerze nie polecam - mój chłopak czekał na buty od marca do sierpnia i dopiero straszenie sądem pomogło. Możesz próbować na allegro (ja się już poddałam), ale uważaj też na topend, bo też się tam wystawiają ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- A wracając do właściwego wątku ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się, nie jedną zimę odmrażałam sobie stopy przez glany (pomimo grubych rajstop i ciepłych skarpet na nie), głównie przez tą blaszkę (bez której nie ma glanów ![]() ![]() za to martensy są świetne na każdą porę roku, no może nie na upały, ale jak kto lubi ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Martensy w zeberkę! :)
Hej!
![]() Jestem właścicielką nowych martensów w zeberkę. Byłam tak zdesperowana, ponieważ nie było mojego rozmiaru kupiłam większe. Myślicie, że jeżeli włożę ocieplaną wkładkę i grubszą skarpetkę, przetrwam w nich zimę? Naczytałam się już wiele na ich temat, że niektórzy kupują za duże i są okej, ale niektórych przy tym bardzo obcierają. Miałam do wyboru dwie wersje tych bucików, ponieważ jedne były z takiego jakby "włosia" a te drugie są całe ze skórki. Wygrały te skórzane. Co o nich myślicie? http://mnyassets.mrm.pl/assets/Users...ebra-51999.jpg Edytowane przez beccause Czas edycji: 2012-12-19 o 00:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Dot.: Martensy w zeberkę! :)
Według mnie są okropne, ale ważne żeby Tobie się podobały.
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Całkiem fajne. 16 lat temu miałam podobne, nosiłam chyba przez 6 lat.
Uważam, że Martensy trzeba kupić w swoim rozmiarze. Obcierać obcierają na początku do krwi, przynajmniej ja wszystkie przypłaciłam pęcherzami i zakrwawionymi piętami. Na zimę wg mnie martensy się nie nadają, to tylko cienka skórka, będzie Ci bardzo zimno. Ja w swoich chodziłam wiosną i jesienią, na zimę miałam HDki ocieplane grubym futrem. Poza tym martensy nie mają praktycznie profilowanej podeszwy i bardzo, ale to bardzo ślizgają się na śniegu i lodzie. Podsumowując: jeśli możesz to zwróć je i poczekaj na Twój numer bo teraz raczej i tak ich nie będziesz mogła nosić. Zwłaszcza, że szkoda by fajny wzór solą zniszczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
co do obcierania to kup compeed plasterki zelowe zeby chronic noge.
co rozmiaru - lepiej wymienic na swoj rozmiar. Wzor mi sie nie podoba, ale jak Tobie pasuje, to w sumie nie mam powodow odradzac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Wiem, że było już x wątków o martensach, ale potrzebuję pilnej rady. Od pewnego czasu zastanawiam się nad kupnem tych martensów: http://martensy.pl/p/73/3633/buty-dr...r-martens.html Kosztują ok. 530 zł, a więc wydatek nie mały. Zastanawiam się czy warto? Bo są oczywiście to oryginalne martensy ale brak w nich charakterystycznej żółtej nici i napisu AirWair na języczku z tyłu ![]() Więc proszę o małą radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dot.: martensy w kwiatki
wydają się być solidne i porządne
![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Wydatek niemały, ale na pewno dobrze spożytkowany
![]() Oryginalne mają to do siebie, że są solidnie wykonane i masz gwarancję, że po sezonie nadal będą dały się nosic ![]()
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Dzięki za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
martensy Mcarthur - opinie
Posiada któraś z was te buty? wypowiedzcie się, bo zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem czy warto. ja chciałabym się zaopatrzyć w białe lub czarne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Dot.: martensy Mcarthur - opinie
mam czarne z krótszą cholewką. kupiłam je półtora roku temu, nosiłam je całą zimę i jesień, nawet zdarzało się latem i wiosną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam że te buty są bardzo wyttrzymałe
![]()
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
a jeszcze mam pytanie co od rozmiarówki, jak to z nia jest. bo ja nosze 38/39, gdy mierzyłam sobie nr wkładki wychodzi mi 25cm, ale w conversach mam 24,5 ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.