|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
moja tez za moim ojcem wsieku dostaje, za mama tak samo, no i za tesciowa rowciez wiec ona taka wsio kochająca jest:P
ja zaraz musze z Franką do weta jechać, później z dworca odbiore tezeta zawioze go do pracy wracam i z mala pewnie znowu od 14 do jakiejs 19 na dworze czas spedze ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
love you
![]() gratulowac!!!!! ![]() i spadam juz, bo jedziemy do nie-tesciow-papatki
#63 |
Zakorzenienie
|
ja tez uciekam bo mala sie budzi
![]()
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
![]() ![]() Oliwka bardzo dziękuję Ci za komplementy ![]() ![]() ![]() ![]() U nas znowu wczoraj była kąpiel brata z siostrą ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też swojego ostatnio w marketowy koszyk wsadziłam i też był zachwycony ![]() ![]() ![]() ![]() Megi musimy się synami zamienić na trochę - Ty mojego odchudzisz, ja Twojego podtuczę i spania nauczę ![]() W ogóle to uważam że weekend powinien mieć zawsze 3 dni. 4 dni pracy i 3 dni przerwy ![]() dusiaka głowa do góry!! Będzie dobrze ![]() ![]() ![]() Daria trzymam kciukasy!! (A czemu Twój tż sam nie jeździ autem??) Baobabku wspaniale dziadek się Kubulinkiem zajmuje ![]() ![]() Moja mama za to mówi Dyziowi taki wierszyk: "Mama mówi żem grubasek, że popękał na mnie pasek, że się wszystko na mnie pruje, a że mamę to kosztuje. Niech sobie mówi co sobie chce, bo w dzisiejszych czasach Polska koooooooocha się w grubasach" ![]() A może my byśmy się spotkały w przyszły długi weekend??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-02 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A daj linka do tych bluzeczek ![]() Fajne te wierszyki ![]()
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w wózku masz podnóżek podnoszony czy nie? daj fotkę jak małą widać w wózeczku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do spotkania, zapraszam do nas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Małemu znowu nurofen dałam, bo taki marudny i cieplejszy. spać nie chce tylko jęczy, ja zaraz też zacznę. a do tz sie nie odzywam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia a może po prostu za dużo ludzi Erwi miał w koło i odreagowuje stresy ![]() Baobabek dziękuję za zaproszenie ![]() ![]() ![]() ![]() Pop łer ar juuuuu? Co u mojej synowej??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-11-02 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ja też sie melduję na nowym wątku.
Nazwa trochę mnie rozczarowała - jakoś tak dziwnie że nic o sexsie nie ma? ![]() ![]() Jaka ja zmęczona jestem ![]() Od piątku jestem z ciągłej drodze. A z dzieckiem to jeszcze bardziej mączące. Mała się nam przez to rozregulowała - co chwila zmiana i nowe miejsce, nowi ludzie. Pisałyście że nie wszystkie lubicie to święto. Ja też go nie lubię - rodziców mam pochowanych w dwóch różnych miejscach w dwóch różnych województwach. A w to święto muszę tam jechać bo nie chciałabym abym w tym dniu nie było kwiatów i świeczek na ich grobach. Ja jakoś lansu na cmentarzach nie widzę tylko że my wiecznie w biegu i nie mamy czasu się tak przyglądać innym. Moja siostra ma 3 dzieci więc też jest zaganiana. No i u nas jest zawsze wesoło przy grobach. My wtedy wspominamy i opowiadamy dzieciom jakieś śmieszne zdarzenia z życia naszych rodziców. Sadzamy dzieci na grobach czyli na kolanach dziadków. Czasami ludzie na nas dziwnie się patrzą ale my to mamy gdzieś. Wczoraj było mi tak ciężko się z nią rozstać ja w jeden samochód sama a oni wszyscy w drugi i pod Opole. Razem z Vasco i Igorem. ![]() I to nic że chodzę nie wyspana jak z małą jestem - jak ja za nią tęsknię. Oby do piątku.
#73 |
Zakorzenienie
|
hej!!!!!!!!!
Witam po weekendzie my zaliczylismy w sobote 30-ste urodziny u kuzyna, w niedziele 30-ste urodziny kolegio i wczoraj kilka cmentarzy. Mysia GRATULUJĘ!!!!! naspiosz nam cos wiecej! CHWALE SIE!!! Moja Michasia może nie raczkuje, może nie ma zebów i sama z pozycji lezącej nie usiądzie... ale za to od niedzieli mówi BABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to tak czysto i pieknie!!!!!!! CUDOWNIE USŁYSZEC cos co cos oznacza !!!! a jak sie cieszy jak wyowie baba!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Moja też zaczęła mówic BABA I MAMA i jeszcze wczoraj kilka razy wyszło jej amm.
Jeju czekam na tego pełzaka i puzzle piankowe,bo coś dojśc nie mogą-może dzisiaj. Mała mi coś kaszlec zaczęła,jutro mamy szczepienie to zobaczymy czy coś się dziac nie zaczyna. Dobra idę sprzątac.
#75 |
Zakorzenienie
|
Grymelka - oglądałam właśnie Wasze zdjęcia. Przystojniak rośnie. I nic dziwnego że on tak lubi się przytulać - bo on właśnie tak przytulaśnie wygląda
![]() ![]() ![]() ![]() Moja mała wczoraj "bawiła się" ze swoją kuzynką (2 letnią) i tamta tak ją rozśmieszyła że Oliwka się śmiała jakieś 15 minut i to tak ciągiem i tak głośno że piętro niżej było ją słychać. Ona jeszcze nigdy w swoim życiu się tak nie śmiała. Ona się śmiała a ja płakałam. Cała rodzina TZ się zleciała aby zobaczyć co się dzieje. Może w końcu zacznie sie śmiać i będzie miała śmiech po mnie. Ba jak ja się zaśmieję np. w kinie to wszyscy się ze mnie śmieją a nie z filmu ![]()
![]() |
#76 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihi - z jednej strony fajnie, że się tak młodo wygląda, ale z drugiej... ![]() ![]() ![]() Zresztą Gmyrelka też wygląda jakby się z podstawówki urwała ![]() Cytat:
![]() Tako rzekłam i proszę się ze mną nie kłócić - jak jestem niewyspana jestem zła i kłótliwa ![]() Cytat:
![]() teraz przed Tobą długa droga z budowaniem zaufania, że radzą sobie bez Ciebie i że tam jest wszystko jak należy. Musisz uwierzyć, że starają się by było jak najlepiej. Mi z tym idzie coraz lepiej, choć początki były trudne i burzliwe ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem, czy ludzie jakoś się dowartościowują, jak już rzucą "złotą" radą? Parę razy ktoś u mnie próbował rzucić, żebym dała pierś, to odparowałam, że nikt moimi piersiami dysponował nie będzie i niech się na swoich skupi ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
najpierw sie zamelduje
![]() ![]() dzisiaj musze zamontowac bramke bo w locie zlapalam Julke jak zblizala sie do schodow jak perszing szla taranem na przod za Tztem a kilka sekund wczesniej bawila sie ze mna na macie zadzwonila kolezanka wiec podeszlam do telefonu patrze a jej nie ma wygladam za drzwi a ta milimetry od schodow niby 2 schodki najpierw sa a pozniej 11 ale lepiej zabezpieczyc juz teraz ![]() ![]()
#78 | |||
Zakorzenienie
|
To melduję się posłusznie na nowym wątku.
Moja dzidzia wstała dzisiaj o 5 ![]() Cytat:
Groby dziadków Tż sprzata od lat sam i syuacja jest podobna. Potrafią skrytykować "dekorację". A i cieszę się że już 3-ci rok z rzędu pogoda nie sprzyjała pokazom futer ![]() Ja też zombi jestem to taki mój nowy image ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratulacje decyzji ![]()
![]() |
#79 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I w ogóle gratulacje dla wszystkich dzieciaczków za postępy we wszystkich dziedzinach ![]() Madzia to pewnie za dużo ludzi było i dziecko się z rytmu wybiło, dzieci nie lubią takich zmian i zamieszań , też mam bonanze wieczorem jak jestem u teściowej z małym a tam się gości nazjeżdża. _______________________ Dzisiaj pobudka była trochę później bo przed 6 ![]() ![]() O pobudkach nocnych już nie wspomnę bo to już jest rutyna , rano wstaję z zamkniętymi oczami dosłownie będzie cud jak kiedyś z Mikiem na rękach ze schodów nie polecę. A jeszcze wczoraj zamiast iść spać siedziałam i oglądałam "Waleczne serce" scena końcowa jest super i uwielbiam Mela Gibsona. To w sumie pierwszy film który obejrzałam od kilku miesięcy . ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Mojego Mika tez starszy brat potrafi najbardziej rozśmieszyć mały aż piszczy ze śmiechu, dzieci się jakoś rozumieją |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Zmian nazwiska coś mi przypomniała.
Ostatnio zostałam uświadomiona że ja jako "matka samotnie wychowująca dziecko" ![]() ![]() Oczywiście z jednyj strony to pozytywne że pomaga się rodzicom samotnie wychowującym dzieci ale z drugiej strony dlaczego pełna rodzina nie może doliczyć dzieci?. Ja nigdy zwrotów z podatku nie miałam więc zwrot to dla mnie nowość. Naprawdę odkąd mam dziecko to moje Państwo coraz mniej na mnie zarabia.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-11-02 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Witam i melduję sie na nowym wątku...
Ja ostatnio jakoś tak nie mam czasu i sił wchodzić na neta. No i jak wracam z pracy lub mam wolny dzień to chce jak najwięcej być przy Werci. W pracy ok. Już się wkręcilam i szczerze mówiąc jestem zadowolona, że podjęlam taką decyzję. Pewnie powicie, że ze mnie wyrodna matka ale takie życie dla mnie lepsze... oczywiscie tęsknię za malą, wciąz o niej myślę i biegnę z pracy do domu żeby ją wycałować (ona mniej tego chce ![]() Dzis pierwszą noc przenieśliśmy się do drugiego pokoju. Mała spala sama ![]() ![]() ![]() Dzis musialam odespać wiec kladlam sie wczoraj o 20.30 spać. Bo poprzedniej nocy zaraz po pracy (o 20.00) szliśmy z tż na imprezę i wróciliśmy o 3 a mala jak na zlośc obudzila się o 5.20 i nie myslala już o spaniu... ale warto było. Odreagowalam trochę, wybawilam się ijest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
melduje w nowym wątku
![]() moja Zosia jak na razie śpi, usypia kolo 20 to budzi się 7-8. Chociaż jakiś miesiąc temu też było kilka nocy to budziła się co chwile;/ Zośka jeszcze wogóle ząbków nie ma, wieć co najgorsze przed nami. Ja mam jakieś ciężkie dni, wszystko mnie wkurza. Chyba przez to wczorajsze święto, mieliśmy bardzo cięzki rok. ![]() ![]() Zosia zaczyna raczkować i próbuje stawać przy wszystkim. Madziwnia mozesz mnie dopisać na pierwszej stranie ![]() sara 85 (Iza, 25 lat) ur. 26.03. 3400g, 56 cm Zosia cc
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2010-11-02 o 11:07 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
po wypadku nie chce jezdzic. Nasza mala tez juz gada mama amama abuba ata baba jaba ema i takie tam;P nie mniej jednak najbardziej cieszy mnie jak na mnie patrzy i mowi mama;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tz jeszcze nie dal znac bo padl mu telefon, sirota zaspana zle podlaczyl ladoware w nocy i sie nie naladowal, nawet nie wiem o ktorej wraca zeby go prosto do pracy zawiesc i na pkp pod niego pojechac, moze cos wymysli i da jakos znac.... mala usnela wiec wpadlam ![]() co do podnozka w wozku jest podnoszony , moze byc opuszczony wtedy wystarczy odpiac rzep i sie go chowa tak ze nie widac ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Kiki dziękuje za kompelementy ![]() Kot został nazwany-BRENDA.
![]() |
#85 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
plmadzia - przebodźcowane dziecko i tyle za dużo tłumu ludzi nowych itp .dzieciaki tak reagują Cytat:
i łapie co tam na nim jest i do kosza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas nocka fatalna mała stwirdziła koło 7 ze już spac nie bedzie i marudziła , wierciła się itp .. szlag . nie wiem kiedy ja się wyspie wkońcu normalnie , ale chyba już przywykłam . eehhh Czy ktos ogrzewa dom pompą ciepła ?
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Jakie kupujecie kombinezony za zimę ?
Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-11-02 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23005895]Jakie kupujecie kombinezony za zimę ?[/QUOTE]
Ja mam cocodrillo . Ale jakbym nie miała pewnie bym coś wypolowała na allegro bo pewnie na jednym się nie skończy , a można fajne trafic za 30-50 zł używki. Ale kto co lubi oczywiście . Piekna fota i piękne ma włosiska ![]() Darusiaa- twój TZ to niech lepiej wsiada do auta bo potem to juz wogóle jeździł nie bedzie .
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Ollencja - zakochałam się. Zobaczyłam Twojego Skarba i aż oczy mi się zmokrzyły, a głupio tak płakać w pracy - cudo
![]()
#89 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;23005895]Jakie kupujecie kombinezony za zimę ?[/QUOTE]
sama słodycz my mamy 2 kombinezony jeden polarkowy drugi polarkowo taki szeleszczacy jedno czesciowe i 1 taki zwykly materialowy dwu czesciowy mamy jeszcze dwie kurteczki takie grubsze i jedne spodnie takie jak od kombinezonu pasuja do tych kutreczek i kozuszek taki zapas mamy na zime wiec chyba ona nam nie grozna dziewczyny czy ktoras z was wie jaki powinien byc rozmiar glowki dziecka w wieku 9 miesiecy ? albo gdzies macie jakies statystyki szukam ale nie moge nic znalesc ![]()
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Erwi poszedł spać, Eryk ma swoje gazety z zadaniami, a ja mam roz****ziaj w pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() Libra mam pytanko bo twój tz kupuje małemu ciuchy w niemczech, możesz polecić jakiś konkretny sklep z tanimi i fajnymi ciuchami? najlepiej taki co miałby ulotki w necie żebym sobie coś wybrała ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- tak chciałam zacząć licytować taki zestaw zabawek, tylko cena przesyłki mnie odstraszyła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.