![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyna i preznt
A Ty nadal jestes z " pania wielmozna" Jesli tak, to co sie dziwisz ze tak postapila?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Konto usunięte
|
Jak wyżej (szczególnie gdyby facet mi nigdy nie dawał prezentów lub jakieś drobiazgi, a potem nagle wyskoczył z biżuterią; w innych okolicznościach sprawdziłabym nie tyle sam naszyjnik, co producenta - lubię poznawać nowe strony www, marki, zaraz bym szukała innych produktów). Z czystej ciekawości - z tej samej, z której sprawdzam producentów rzeczy upolowanych w lumpku, czy ceny produktów, które kupiłam "stacjonarnie" (lubię wiedzieć, czy przepłaciłam, czy też w necie jest drożej). Niepotrzebnie o tym mówiła, ale widać bardzo szczera jest, nie owija w bawełnę - albo to lubisz, albo nie. Jeżeli nie, to zastanów się, czy ona Ci odpowiada jako partnerka (skoro masz na nią potem nadawać na forum).
---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-11-03 o 06:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Dla ciekawskich - kosztował około stówy. Czy to coś zmienia?
..ale wiecie co.. u niej w rodzinie tak właśnie jest. Bo niedawno pewien facet zainteresował się jej siostrą, 2 lata starszą i całkiem niedawno kupił jej pierścionek. Moja opowiedziała mi o tym jak zapytałem o ich historię. No i po krótkim czasie jej siostra też nalegała aby powiedział jej ile kosztował ten pierścionek. Nie chciał powiedzieć. Ale potem ona go zaszantażowała, że jak jej nie powie to mu go odda. No i dowiedziała się, że kosztował 400zł ponoć. I to też dolało oliwy do ognia bo to było tej samej rozmowy gdy powiedziała, że dowiedziała się ile mój kosztował. I tak sobie myślę... mój naszyjnik 100... pierścionek dla siostry 400. Nie ma siły na to, że człowiekowi robi się głupio, że tak mało wydał. No ale, żeby szantażować aby dowiedzieć się ile prezent kosztował? Take jej siostra widać jest jeszcze bardziej "prostacka". Edytowane przez chcemiecpewnosc Czas edycji: 2010-11-03 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Konto usunięte
|
Chyba nic nie zmienia, chociaż tyle się o tym produkowałeś, że myślałam, że wydałeś jednak na swoją panią przynajmniej 400-500 zł. Zrób sobie rachunek sumienia, czy bardziej przeszkadza Ci to, że sprawdziła, czy to, że to było tylko 100 zł. Dla jednego to drogi prezent, dla innego wzruszenie ramion.
Możesz się pocieszyć faktem, że skoro była zdziwiona tym, że aż tyle na nią wydałeś, to powinieneś się cieszyć - prezent za 300 zł przyprawi ją o śpiączkę z wrażenia i będziesz miał problem z głowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Sprawdzilabym ze zwyklej ciekawosci i przy okazji poszukalabym pasujacych kolczykow
![]() Znamy mozliwosci finansowe naszych mezczyzn. I szczegolnie jesli jestesmy w poczatkowej fazie znajomosci to chcesz wiedziec czy cena prezentu jest w jakis sposob proporcjonalna do jego zarobkow, tak samo sama szacujesz ile mozesz przeznaczyc ze swojej pensji na prezent dla niego. Ja bym to nazwala testem znajomosci ![]() Ale nigdy bym go nie zapytala o cene ani nie wspomniala ze wiem ile kosztowal ![]() Zreszta nie widze tutaj powodu do rozstania. Powinniscie wyjasnic sobie pewne sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak opisywałeś swoją dziewczynę w innych wątkach. Jak nosiłeś ją na rączkach by przypadkiem bucików sobie nie pobrudziła i takie tam inne...
Dziwie się, że nadal z nią jesteś. Cytat:
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-11-03 o 07:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
tylko 100zl.. nie wiedziałam, że facetowi bardziej zależy jak da droższy prezent. lepszy brzydki ale droższy niż ładny, który nie pasuje? ja tez mam zasade, że nie sprawdzam nigdy, ważne czy mi się podoba i ważny gest a nie sprawdzenie ile dla niego jestem warta.. prezent za 100 to skąpstwo a za 500 to już wielka miłość? czasem jak mój tż idzie do pracy na noc kupuje mu głupiego snickersa i puszkę coli, niecałe 5 zł a cieszy bo ważniejszy fakt to danie komuś czegoś a nie cena.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Pamiętam jak opisywałeś swoją dziewczynę w innych wątkach. Jak nosiłeś ją na rączkach by przypadkiem bucików sobie nie pobrudziła i takie tam inne... Dziwie się, że nadal z nią jesteś. " To nie jest akurat Twoja sprawa. Jeśli on tak z nią postępuje, to widocznie to mu odpowiada. Ty wcale nie musisz być taka jak jego dziewczyna, jeśli nie chcesz. Nie wiem co to wnosi do tematu. "Chyba nic nie zmienia, chociaż tyle się o tym produkowałeś, że myślałam, że wydałeś jednak na swoją panią przynajmniej 400-500 zł." ![]() "Tak tez cos mi sie wydaje ze autor czuje wyrzuty sumienia dlatego szuka na forum wsparcia ![]() A dlaczego niby miałby mieć wyrzuty sumienia? Bo kupił za tani naszyjnik dla swojej kobiety? Moim zdaniem jest mu zwyczajnie przykro, bo jego dziewczyna nie doceniła jego gestu, tym bardziej, ze nie miał pracy i było mu ciężko. Jedynie co mogę zarzucić, o czym już pisałam, to to, że autor zachwycał się swoim zakupem. To mogło spowodować taką reakcję jego dziewczyny.
Edytowane przez Deixisss Czas edycji: 2010-11-03 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pogrubionego: liczy się gest, o ile się ten gest ma (i nie o kasę tu chodzi, chociaż ja zawsze będę powtarzać: facet, któremu zależy inwestuje w związek również finansowo). Bo facet może raz na 5 lat dać złamanego kwiatka i również wyciągnąć to hasło - że przecież liczy się gest i się ciesz, że kwiatka dostałaś. Dla mnie liczy się przede wszystkim chęć sprawienia mi przyjemności, trafność prezentu (nieważne, czy to czekolada, kiść winogron, czy kolczyki za stówę), to, że ktoś się postarał, ale także - w miarę - regularność (raz na ruski rok i z łaską - sorry, wtedy to mogę już mieć w d... ten "gest"). Jeżeli autor wątku chciał ukochaną obdarować, aby jej sprawić przyjemność, to należy to chwalić, ale jeżeli powody są inne, to wtedy należy się zastanowić, czy aby na pewno dobrze się to rozegrało. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-11-03 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Ja bym też z ciekawości sprawdziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Pomijam fakt naszyjnika na ten temat juz mowilam.
pozatym autorze skoro oczerniasz swoja dziewczyne, ktora niby tak bardzo kochasz (kocha sie nie tylko za zalety ale i wady!) to po co z nia jestes ? mowisz, ze jest prostaczka, prozna kobieta, jej siostre tez oczerniasz czy to jest wporzadku ? przez jakis naszyjnik tak pisac o drugim czlowieku ? skoro uwazam, ze czlowiek jest prozny i prosty to z nim nie jestem prawda... a autor widze jest z ta Pania tylko tak sobie zle o niej pisze na boku... bo wie, ze tego nie zobaczy... i tak bronicie go, ze to dziewczyna zla, niedobra bo cene znalazla, powiedziala ile kosztowal... ale on biedny zuczek piszac tak chamsko o swojej kobiecie jest wporzadku ![]() bo przeciez zamiast porozmawiac normalnie z "Pania" lepiej zrobic afere i ublizac osobie drugiej za jej plecami ![]() Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2010-11-03 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Skoro nie miał pracy, to miał nie kupować artykułów pierwszej potrzeby, tylko dlatego, żeby robić prezenty swojej dziewczynie? Bo jeśli będzie za tani to źle, jeśli da 3 miesiące później to nie będzie jej cieszył, bo nie dał wcześniej.
Ja tego nie rozumiem, może dlatego, że ja prezentów nie wiem jakich nie wymagam. Po prostu lubię gdy ktoś o mnie pamięta i nie jest dla mnie wązne ile kto na to wydał.
![]() |
#76 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Och, Jezu, już nie przesadzajcie z tym oczernianiem, chłopak chce się na forum wygadać, przecież nie lata po polu i nie wrzeszczy do kazdego,że to zła kobieta była, tylko w miarę anonimowo wyrzuca z siebie emocje.
Jakoś jakby dziewczyna pisała: "Kurde, mój chłopak zachował się jak cham" to by nie było "Dlaczego go oczerniasz?" tylko "Tak, to cham, rzuć go!". Albo "Moja matka jest podła, zwyzywała mnie", albo "Z mojego męża zrobił się straszny leń i brudas, no wytrzymać z tym trutniem się nie da!". Wątpię, żeby chłopak czerpał przyjemność z obgadywania swojej dziewczyny na forum, zwłaszcza, że to jest ten typ, co księżniczkę na rekach nosi. A wątek? No wątek jak wątek, są różne wątki i różni ludzie, Autor ma taki konkretny problem, zraniło go zachowanie dziewczyny, nie bardzo je rozumie i chce zasięgnąć babskiej rady - to sie chwali. Lepiej pogadać o tym na babskim forum i starać się zrozumieć sytuację niż dusić w sobie. Nawet jesli dla nas problem jest z kosmosu, dla niego jest ważny. Już nie bądźcie takie negatywnie nastawione do niego, dziewczyny ![]() Rozmowa to oczywiscie konieczność i należy ją przeprowadzić, ale nie ma nic gorszego niz rozmowa w emocjach. Dobrze, że chłopak wyrzuca to z siebie tutaj, oczyści się i uspokoi przed pogadanką z dziewczyną.
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2010-11-03 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie napisał też, ze jest materialistką. Może przypisałaś sobie pewien ton wypowiedzi i tak Ci ładnie się posklejało, ale to może być mylne. Ok, zawsze lepiej porozmawiać, w tym masz rację, ale nie powiedziałabym, że autor obraża swoją dziewczynę za plecami. Ty nigdy nie żaliłaś się nie wiem, przyjaciółce itp. na swojego faceta? Nigdy nie prosiłas o radę nikogo? Nie wierzę.
![]() |
![]() |
#79 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że on czerpie swego rodzaju przyjemność z tego, że może "materialistkom" napisać coś uszczypliwego - w ten sposób radzi sobie ze swoimi kompleksami i nie musi mówić tego swojej "ukochanej". Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-11-03 o 09:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A o to najbardziej. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() Jak dla mnie to była czysta prawda i podpisałabym się rękoma i nogami pod jego wypowiedzią przytoczoną wcześniej przez Ciebie.
Edytowane przez Deixisss Czas edycji: 2010-11-03 o 09:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autor z prawie każdym "problemem" w ich związku zakłada wątek. Skoro coś mu w niej przeszkadza to niech się rozstaną.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Może nie ma bliskiej osoby, której mógłby się wyżalić, wypłakać w ramię, więc zakłada wątki na forum. Proste.
Ale nie widzę w tym nic złego.
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie szukajmy w nim na siłę wad i błędów, bo jego dziewczyna pewnie też bez winy nie jest (patrząc zwłaszcza na poprzednie wątki). I myslę,że z dziewczyna porozmawia - widziałam w poprzednich wątkach, że wziął sobie do serca rady Wizażanek, również te krytyczne. Więc jednak coś do niego dociera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie musi prz tym pisać, np":[I]Take jej siostra widać jest jeszcze bardziej "prostacka".
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Nie roztrząsając innych twoich problemów w związku, w tym konkretnym przypadku twoja dziewczyna wykazala się kompletnym brakiem klasy niestety
![]() ![]() A jeśli już tak bardzo chciała wiedzieć to mogła zwyczjnie sprawdzić i to wszystko. Mówienie o tym to stawianie osoby obdarowującej w idiotycznej sytuacji, jakby na to nie patrzeć. Następnym razem, gdy będziesz miał kupić jej jakiś prezent to nie będzie to przyjemność tylko męczące rozkminianie, czy aby cena odpowiednio wysoka, bo przecież ona sobie to sprawdzi ![]() Na twoim miejscu oczekiwałabym od niej przeprosin, chodź niesmak po czymś takim pozostanie, niestety na długo ![]() Edytowane przez Biedronilla Czas edycji: 2010-11-03 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dla tych co jednak sprawdzają ceny.
Teraz mi tak przyszło do głowy... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Wniosek z tego taki ze najbezpieczniej kupic drozszy prezent bo materialsitka sie ucieszy a ta druga nie bedzie miala nic przeciwko skoro ceny i tak nie sprawdzi
![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2010-11-03 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem po co sprawdzac cene prezentu... Przeciez liczy sie gest, a nie cena.
Ja widzialam kiedys cene mojego pierscionka zareczynowego, dowiedzialam sie przypadkiem, fakt, kosztowal troche mniej niz myslalam ![]()
![]() |
#89 | |||
Zakorzenienie
|
Ja to widzę tak, wpada na forum seksita który właściwie wpada tu obrażać kobiety i posłuchać jaka jego dziewczyna jest wredną i głupią prostaczką, ale potem wskakują razem wesoło do łóżka
![]() Nie znamy całej prawdy. I z tym życiem o chlebie i wodzie by kupić kwiatka - od kiedy piwo i imprezowanie jest do życia niezbędne ? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście to ona ma same wady i ona jest tragiczna beznadziejna, jej rodzina też jest żałosna. ale autor wątku jest białą niewinną lilijką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- A no i moim zdaniem dziewczyna owszem wykazała się brakiem taktu, ale jak tak czytam co piszę ten facet... Mogło być tak, że on biedny jadł suchy chleb i odejmował sobie od ust byle by kupić swojej księżniczce diamenty, ona sprawdziła w internecie i była wielce niezadowolona że to tylko 300 zł... Może być tak że przez kilka lat związku był baaardzo skąpy czego ona w końcu nie zniosła. A gdy w końcu jej coś kupił gadał o tym 24 na dobę, co doprowadzało ją do szału (wyglądasz tak pięknie w tym co ci kupiłem, ach zakładasz to CO CI KUPIŁEM? a gdzie masz TO CO CI KUPIŁEM?) sprawdziła cenę bo mogły ją męczyć ciągłe przechwałki ![]() NIE WIEMY JAK BYŁO i autor wątku nam na pewno tego nie zdradzi. Nie sądzę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez sprawdzila bym cene tak z ciekawosci
![]() Ale jesli by mi moj TŻ robil jakies wymowki i jeczal z tego powodu to bym sie wkurzyla i oddala taka juz jestem ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.