|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dekoracja sali weselnej ! :)
Czesc dziewczyny mam sale w kolorze bordo brąz złoto ekri wystrój jest taki hotelowy ale musze sama zrobić dekoracje za młoda pare w jakim kolorze proponujecie ja zrobić???Dodam ze suknie mam ekri i chciała bym zeby to wszytsko jakos pasowało i moja wiązanka i wystrój sali. Jak myśałam o pomarańczowym kolorze zeby jakos ożywić sale bo boję sie ze jak zrobie w bordo to siew szytsko zleje RATUNKU !!!!!
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na etapie wymyślania dekoracji...tylko że imprezę zorganizujemy w ruinach zamku Drahim...dominuje cegła i drewniane ławy...może któraś z Was organizowała wesele w podobnym miejscu i może mi doradzi jaką dekoracje zaprojektować? Będę wdzięczna za wszelkie pomysły
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Może masz Jakies zdjecia Sali.
Wtedy będzie Łatwiej ![]() Pozdrawiam Kaśka;* |
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edyta2125 a może biel? Hmm do złota, bordo i ecru będzie pasowało w sumie...
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-20 o 19:54 |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje,że Biel będzie pasowała najbardziej do sali.
Wrzuć jakieś zdjęcia Napewno będzie Łatwiej ![]() Pozdrawiam Kaśka;* |
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sierpniu ma być bardzo ciepło więc myślę, że będziemy tańczyć na klepisku Chodziło nam o klimat i myślę, że jeśli chodzi oto to nikt nie będzie zawiedziony.Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Czyżby Stanisław był gejem? Edytowane przez hajduczkawojtusia Czas edycji: 2010-09-26 o 23:38 |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaaaa no widzisz not o materiały absolutnie nie, bo mi się to kojażyło z takim no wiesz murowanym pałacem/zamkiem
a ja tak to słuchaj to moze np co jakiś kawałek w szklanej/kamionkowej misie czy dużym kielichu świeczki pływające, no i kwiaty a'la polne by pasowały można by je w wazonach ustawić, popodwieszać przy krokwiach lub w formie wianków opleść wokół szklanych mis. Szkoda, że ma tylko 2 te świeczniki, bo takie mosiężne co kawałek by pasowały bardzo. pocjodnie też mogłyby dać ciekawy efekt, ale nie wiem czy to wykonalne.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-01-21 o 20:32 |
|
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Przyznam, że zadanie udekorowania takiego miejsca nie jest proste....kwiaty polne biorę jak najbardziej pod uwagę. Muszę pomyśleć nad tym żeby nie było zbyt eklektycznie
Jak któraś z Was znajdzie jakieś zdjęcia w sieci dekoracji podobnego miejsca to proszę o link. Ja też usilnie poszukuję czegoś interesującego. Jak coś znajdę od razu Wam pokażę
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Do hajduczkawojtusia
Moim zdaniem dobrze będzie jak wystroicie Jakos Ciekawie stoły weselne. Białe obrusiki,jakaś organza po środku,świeczniki,piękne bukieciki z polnych kwiatków ![]() Miejsce Samo w Sobie jest SUPERRR... ![]() Dużo tu stroić nie musicie. Pozdrawiam Kaśka;* |
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy okazji znalazłam bardzo ciekawe połączenia kolorystyczne, które mi się spodobały. Może któraś z Was również skorzysta z tych pomysłów.
Czyżby Stanisław był gejem? Edytowane przez hajduczkawojtusia Czas edycji: 2010-09-26 o 23:38 |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Może nie ten temat, ale podobny.
Proszę o wzór hostii do dekoracji komunijnej. |
|
|
|
|
#73 |
|
Zadomowienie
|
JA postanowiłam sama udekorowac salę i kościół
.Mam grono koleżanek,które mi pomogą.Mam przede wszystkim masę pomysłów.Skorzystam tylko z pomocy kwiaciarki,żeby mi zrobiła kwiaty do Kościoła pod ołtarz ,stroik na salę do dekoracji naszego stołu no i bukiet dla mnie.Mnóstwo materiałów i tanich pomysłów dostepne jest na allegro. Np. kupię 100 m bordowego materiału (cena ok. 250-300zł ),starczy mi na przeciągnięcie pasów od środka sufitu do ściany na sali tanecznej i jadali.Chcem zrobić kurtynę za nami za stołem.Na pewno zostanie na dekorację kocioła,np. dywan do ołtarza. Za nami powieszę również 2 białe serca( cena 40-100zł ).Można równiez kupić po 5 zł serca ze styropianu i owinąć je tiulem,efekt taki sam i tani. Do dekoracji można dokupić 2 złote obrączki (cena ok 15zł ) Na stół założe białe obrusy (pożyczone od kucharki) ,przez środek bedzie przebiegał złoty tiul.Do tego bordowe serwetki.Kilka wazoników róż bodrowych lub świeczniki. Na suficie pomiedzy materiałem i na filarach będą alony (10 zł za 100sztuk) Drzwi wejściowe -girlanda z balonów. Do Kościoła dokupię stroiki na ławki (ok 100zł za 10 sztuk),do tego jeszcze tiulowe kokardy na ławki. Ogólnie całą koncepcja jest bordow-złota z elementami białego
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
To jeszcze kilka propozycji
1.serca 64 zł 2.bela materiału 3.kula kwiatowa 19 zł 4.konfetti 5. dekoracja samochodu 85 zł (stroik na maskę,4 małe stroiki na klamkę,balony ) 6.serwetki 7.złoty tiul 8. komplet obrączek 18zł
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2010-02-18 o 13:20 |
|
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Chciałabym się poradzić. Muszę sama udekorować sobie salę i chciałabym powiesić pod sufitem szale z materiału...tylko, że nie wiem jaki się nadaje do tego celu, no i aby mnie koszty nie zjadły- proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Raczkowanie
|
Dekoracja sali weselnej ! :)
Cytat:
kampasiula ja zrobiłam serca sama, z kartonu wyciełam serca, owinęłam je światełkami a następnie organzą, dodałam kilka różyczek które zrobiłam ze wstążki i wyszedł taki efekt Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-07-21 o 18:29 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie. Mi się podobają dekoracje stołów z rozmachem
|
|
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() W sierpniu biorę ślub, dokładnie w poniedziałek zostanie mi pół roku do tej ceremonii i stwierdziłam, że najwyższy czas zająć się wystrojem sali weselnej oraz doborem bukietu, butonierki, zaproszeń i wszystkich tych dodatków, które powinny się razem komponować. Niestety nasza sala weselna jest z kategorii tych ciężkich... Właściciel postawił na wyrazistość co akurat przy sali weselnej nie jest dobrym wyborem, ale niestety ze względu na kilka rzeczy musieliśmy się na nią zdecydować, błagam Was o pomoc, może ktoś pomoże
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie sala nie jest trudna jeśli chodzi o dekorację.
Wszystko według mnie zależy ile ma się pieniążków do dyspozycji na ten cel. Mogłabyś podpowiedzieć o jakich kolorach myślałaś?
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Czy moglby mi ktos doradzic jaka najlepsza dekoracja pasowalaby do sali weselnej ktora jest cala z jasnego drewna.chcialabym aby to bylo cos skromnego i niekolorowego dlatego zastanawiam sie nad biela i skromnymi dodatkami z fioletu i zieleni..???co wy o tym myslicie??http://riverpark.com.pl/ To jest ta restauracja fotki znajdziecie w galeri pod nazwa sala weselna )
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
Mam dokladnie taki sam problem
![]() Tylko ze u nas jeszcze bardziej goralski klimat... http://www.ochodzita.com.pl/galeria.htm# Wiem ze poza kwiatami nic tam nie wymysle, ale zupelnie nie wiem co ze stolami zrobic...obrusy???? jakos mnie nie przekonuja...bez obrusow??? malo elegancko i weselnie jedynie kolor nie podlega dyskusji, zdecydowalam na delikatny fiolet w polaczeniu z pudrowym rozem i kremowym...to bedzie kolor przewodni calego wesela wiec i sala bedzie w tej kolorystyce...Tutaj dziewczyny rzucily kilka propozycji, na pewno cos z tego wykorzystam wiec moze i tobie cos sie sprzyda...ale klarownej koncepcji dalej brak ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...czma+ochodzita |
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam slub w sierpniu a glownym moim problemem jest dekoracja tej sali
kolor tez mam fiolet biel i troche zieleni.Obrusy napewno beda bo bez nich wydaje mi sie ze jakos lyso ale nie mam pojecia jakie kwiaty???napewno tez beda swiece tylko tez nie wiem w jakiej formie???myslalam ze to bedzie latwiejsze z drewniana karczma )
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Swietny watek
Ja poszukuje kwiatów do dekoracji sali - wlasciwie rozwiazan. Pani ktora ma dekorowac sale wg chce troche duzo za same kwiaty. No i teraz czas na inspiracji. W porcjach kwiatowych od chilanes kilka opcji znalazlam
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny powiedzcie mi czy mozna przymocowac material do scian i sufitow? bo ja jakos niemam wogule jak to zamocowac
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
zapytaj właściciela - możne maja jakaś taktykę?
można takerem przybić - ale to zostawi ślady dziurek przy zdejmowaniu.. można tez taśmą dwustronnie klejącą - tylko trzeba zrobić próby jak mocny klej ma być - żeby utrzymał dekoracje ale potem przy zdejmowaniu tynku nie zepsuł. możesz też haczyki wkręcić i do tych haczyków przypinać, to może najmniej szkód wyrządzić. |
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny!
we wrześniu wychodzę za mąż... jestem na etapie poszukiwania zaproszeń ale nie mam niestety pomysłu na dekoracje sali/stołów... zaproszenia planuję zamówić razem z wizytówkami więc dobrze by było gdyby to wszystko fajnie współgrało... chciałabym troszkę ożywić salę kolorem... może macie dla mnie jakieś dobre rady kolorek/kwiatY?? kompletnie się w tym nie odnajduje będe ogromnie wdzięczna za pomoc! pozdrawiam!zdjęcia sali: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0017939b1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1418765be.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d4b20395f.html Edytowane przez karolah89 Czas edycji: 2012-04-16 o 21:09 |
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam dosyc ladna sale i oprocz kwiato na stolach nie mialam juz nic z dekoracji organizowanego, a teraz zmienialabym tylko decyzje o dekoracji krzesel, ja mialam pokrowce ecru z kokardmi z tylu, dobrze ze nie byly z satyny bo to jest jakas masakra... teraz zakochclam sie w tego typu c sa tutaj http://inspirowanewesele.pl/dekoracj...lnych/pierwsze szesc zdjec mnie powalilo, cudowna idea na dekracje krzesel i w ogóle na motyw przewdni.
|
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
Jak nie masz pomysłu na salę to się nie przejmuj. Wiele kobiet go ma. Ach to nasze niezdecydowanie. Ja jak miałam wesele to też nie potrafiłam na nic się zdecydować bo zawsze coś mi nie pasowało albo wydawało mi się że inaczej mogłoby być lepiej. Mój narzeczony nie wytrzymał mojej huśtawki nastrojów i namówił mnie na firmę dekoracyjną. Totalnie rozwalili moje pomysły i zaproponowali nowe. Bardzo mi się podobało i polecam Ci skorzystać z takiej samej opcji co ja jeśli się wahasz. Ja korzystałam z tej oferty:
http://www.anna-dekoracje.pl/florystyka.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

Chodziło nam o klimat i myślę, że jeśli chodzi oto to nikt nie będzie zawiedziony.

-8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15