![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Ahh, te babcie. Właśnie mnie dziwi to, że babcie takie nie mają siły ustać w autobusie, na przystanku, w kolejce, a przed blokiem, żeby zjechać sąsiadkę to mają tyyyyyle siły stać albo popchnąć kogoś, byle tylko być pierwszym, bo jak wiadomo złośliwe tramwaje uciekają jak tylko chce się do nich wejść. Dziwi mnie to, że niektórzy są takimi pozerami. Potrafią być raz z jednym towarzystwem i być zupełnie innym, a przy nas jeszcze kimś innym. Ba! Potrafią nawet skomentować jak to bardzo nie podoba im się to towarzystwo. A za chwilę znowu idą tam, by udawać wielką przyjaźń. Normalne? Nie rozumie ludzi, którzy nie liczą się ze zdaniem innych. Ostatnio zwróciłam delikatnie koleżance uwagę, że nie każdemu w naszym gronie może podobać się taki pomysł jaki ona przedstawiła. A ona na mnie naskoczyła z krzykiem, że ją to nie obchodzi itp. Dziwi mnie też, że tyle ludzi wstydzi się przyznać, że chodzi do kościoła, albo że wierzy w Boga <bądź udaje - nie wiem> Ja osobiście jestem wierząca i delikatnie mówiąc wkurza mnie jak ktoś wybausza oczy na mnie, bo szczerze mówię o tym.
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2010-11-17 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOT E=BJean;23289008] - zero uśmiechu na codzień, spotkać kogoś radosnego na uczelni lub na ulicy to normalnie święto. [/QUOTE] nie każdy się musi szczerzyć wszem i wobec. A zwłaszcza jak trzeba wstać na ósmą i buzia się drze, ale z innego powodu niż uśmiech :p [QUOT E=BJean;23289008] - odmawianie imprez/spotkań czy jakichkolwiek sytuacji wieloosobowych na rzecz siedzenia przed kompem lub telewizorem. [/QUOTE] Boże, niektórzy po prostu wolą taki sposób spędzania czasu. Czy to przestępstwo? [QUOT E=BJean;23289008] - sekretarki, czy one wszystkie są takimi mrukami?! Co pójdę do dziekanatu to na sam widok ich twarzy, grymasu i olewczego odpowiadania na moje pytania dostaje szewskiej pasji. - nakładanie 2 cm warstwy podkładu oraz odbieganie kolorem skóry o conamniej 4 tony od przeciętnego człowieka. Nie zrozumiem tego nigdy. Szczególnie gdy wychodzi się z domu z bladą szyją i uszami. - kłamanie gdzie się jest i co robi. SZczególnie gdy sie mówi "dzis nie moge jestem u lakiernika" a pół miasta cie widziało u fryzjera. - ludzie którzy zapoznają się z Tobą ale na drugi dzień wstydzą się powiedziec czesc czy chwilke pogadac lub panicznie uciekaja bo nie wiedza jak sie zachowac. -ludzie ktorzy umieja pogadac tylko po % a bez... spali buraka i oczy wbije w ziemie i tyle pogadasz z takim ;D TO MNIE DZIWI STRASZNIE.[/QUOTE] cóż, nie każdy jest takim super ekstrawertykiem jak Ty ![]() to jest po prostu kwestia osobowości.
![]() |
#63 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozmowa "no wiesz, pamiętasz tego Juliana co mieli piątkę dzieci nie? matka się zachlała, on też pije i tłukł te dzieci... zabrali mu najmłodsze. ale to taki dobry człowiek, taki dobry! -oj tak tak, w niedziele to nawet z nimi do kościoła poszedł!" "a tak pamiętasz tą no... jak ona miała, Ewkę? co miała szóstkę dzieci i mieszkali w kawalerce? no, to znalazła sobie nowego typa z którym jest w ciąży, leje ich wszystkich równo, ta ich Magda 15 letnia to w zakładzie poprawczym jest i też chyba w ciąży, ten ich Arek to zgwałcił sąsiadkę i jest w Areszcie -porządna rodzina, porządna! nikt nie zrobił aborcji, stara się kobieta przecież..." "No mówię ci, jak spotkałem tego Marka, no wiesz mamo, z liceum to tragedia. Jaką on ma tępą tą dziewczynę, studiów nie ma, chyba jest kosmetyczką, taka wypindlowana jakby na rozdanie Oskarów szła a to tylko piwo było! Boże, no okropna po prostu, głupia jak cholera. nawet mi się nie chciało z nią rozmawiać. I skąd taka bura kosmetyca ma niby na takie dobre skórzane buty? Phi, pewnie się prostytuuje albo tańczy gdzieś. " "Taa a ją to kurdę stać nie? Pewnie kradnie, na pewno kradnie, no bo skąd ma mieć?" to rzeczy które po prostu uwielbiam, kocham ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- A no i motyw że najwięcej ma do powiedzenia osoba która nie wie nic w temacie -a ona studiuje KOSMETOLOGIĘ czyli pewnie pacynkuje sobie pysk od rana do wieczora -a ja ci mówię, ona się puszczała -taka sklepikarka, co ona niby może wiedzieć o życiu? cały czas stuka te cyferki, pewnie jest głupia -prości ludzie nie mają uczuć itp :/ ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Ale się rozpisuję ![]() jeszcze -jak wyjdziesz za mąż to zobaczysz! -prawdziwa rodzina to przynajmniej dwójka dzieci -jak urodzisz dzieci, to dopiero zobaczysz! a i -boże te głupie babska na youtube co się malują, one chyba nie mają co robić, widać że stare niedzieciate panny, poważni dorośli stateczni ludzie się takim gównem nie zajmują (cytat autentyczny) tja ![]() Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-11-17 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
zawsze mam racje
|
muszynianko: a co powiesz na to, że argument: bo oni jechali do kościoła to nie mogli jechać szybko potrafi w sądzie paść?
![]() Taka moja znajoma uczestniczyła w wypadku (nie z jej winy, ale zanim uznali, że to nie jej wina to trochę potrwało ![]() ![]() Przyklejajcie chrześcijańskie symbole na samochody, może was uniewinnią jak kogoś przejedziecie ![]()
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
zawsze mam racje
|
O kolejna rzecz (mnie to dużo rzeczy denerwuje/śmieszy dziwi
![]() A mianowicie pogląd, że z urlopu trzeba wrócić opalonym. Opalić to się mogę i na swoim balkonie, nie muszę do tego pokonywać 650 czy ilu tam km, żeby się położyć na plaży. Bo ludzie mają jakąś manie, żeby było po nich widac, że byli na urlopie ![]()
#68 |
Zadomowienie
|
![]() |
#69 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Uwielbia(my?) mówić. Nawet mimo tego, że sami często nie postępuje(my?)/nie żyje(my?) według standardów, jakie innym przytaczamy twierdząc, że powinni. No, ale w końcu inni nas nie rozliczają, a my innych. ![]() Ociera się to momentami o hipokryzję. Bywa że i forum tego przykładem. ![]() Ale to nieco abstrahując... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
No dokładnie ! Też się z tym spotkałam
![]() Pamiętam jak kuzynka się "dopalała" na podwórku po niezbyt słonecznym urlopie nad morzem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Wiecie co mnie njbardziej dziwi i jednoczesnie irytuje?
To, ze wszedzie, po prostu na kazdym kroku zauwazam osoby ktore mierza innych wzrokiem. Po prostu gora-dol i tak do kilku razy. Po prostu nie moge z tego. Nie zdzierze i koniec. Na przystanku, na ulicy WSZEDZIE. ![]() ![]() Czy ktos moze mi to wyjasnic? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Jeszcze od siebie dorzucę, choć mówiłam już o tym z x razy, mit magicznej 30tki i że ze wszystkim - ze WSZYSTKIM trzeba się uwinąć zanim się przekroczy ten Rubikon
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Niestety nie umiem tego wyjaśnić, a spotykam się z czymś takim bardzo często. Tzw. obcineczka musi być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Dziwi mnie zachowanie ,które podam w przykladzie:
-Witam dziewczyny,jestem Ania i mam 14 lat.Chciałabym się was poradzić w pewnej bardzo ważnej sprawie.Otóż wczoraj wieczorem na moich majtkach zobaczyłam plamkę krwi.Nigdy jeszcze nie miesiączkowałam.Plamka się z czasem powiększała. Założyłam podpaskę i wszytko ustąpiło po 1 dniu.Czy to była pierwsza miesiączka? * Boże!! Dziewczyno!!Nie masz innych ważniejszych problemów? lub * Boże!! Dziewczyno!! Ja w twoim wieku to siedziałam z nosem w książkach i nie zastanawiałam się czy mam już miesiączkę. Dziwi mnie to zachowanie, ponieważ są problemy i problemiki. Dla nastolatki jest to duży problem i nie rozumiem takie wyśmiewania się z kogoś. Co innego gdyby: -HeYyYyY laski, jestem Anka ,mam 14 lat i jestem supcio pozytywnie nastawioną crazy laseczką... Ostatnio kochałam się z moim misiaczkiem pysiaczkiem i czy jestem w ciąży? to już co innego...
#74 |
Zakorzenienie
|
a mnie już chyba nic nie dziwi
![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...zZq_NiaQKMDVdw |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Biznes łómen a prawdziwych uszek do barszczu nie zrobi! (świąteczna miara kobiecości)
Bo jak Polak jest szczęśliwy, ma mieszkanie, samochód, żonę, pasję - to wszyscy wkoło węszą co jest nie tak -pewnie ukradł, na pewno go zdradza, oszalał A jak nic nie potrafią znaleźć -BUUU ale ma brzydkiego kota, o boooże jemu się chyba nudzi że robi zdjęcia, Jezu siedzi na d... i książki czyta, do roboty by się wziął jak ma tyle czasu ![]() Ja nie mogę, ja takie zachowania obserwuję cały czas w rodzinie, rzygać mi się chce aż. |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
Ale i tak najbardziej ze wszystkiego rozwala mnie argument pt. "co ludzie powiedzą".
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie fakt, że wielu ludzi nie rozumie, że ja NIE CHCĘ mieć ani męża, ani dzieci.
Dziwi mnie, że jak mówię, jakie studia skończyłam (kosmetologia) to ludzie patrzą na mnie jak na wariatkę i mówią, że to nie jest poważny kierunek studiów. Denerwują mnie ludzie, którzy nie rozumieją, że pracuję i czasami nie mam na nic ochoty - zwłaszcza jak wstawałam po 4 żeby iść a 6 rano na dostawę do pracy. Albo całkowity brak tolerancji dla innych. Ich ubioru, wyglądu, zachowań. Ubieram się mega sportowo, nie lubię szpilek, spódnic i rajstop. Zawsze noszę związane włosy. Irytuje mnie dziewczyna mojego brata, która za każdym razem jak jest u nas w domu, a ja mam dzień wolny robi mi wyrzuty, że chodzę w dresie i bez makijażu. Jak nie muszę, to po co.... Ludzki pogląd, który mnie dziwi? Że zawsze trzeba skończyć studia, mieć pracę najlepiej za biurkiem. A ja takiej pracy nie chcę! Uwielbiam pracę w sklpie z ciuchami w jednym z CH w Poznaniu. Albo oburzenie klientek, dlaczego 1.11 jest sklep zamknięty? Fałszywa troska - autentyczne: Starszy Pan podchodzi i mówi: -Biedne jesteście, musicie w niedziele pracować... Po czym sam wychodzi ze sklepu z żoną, wnuczką i całym tabunem ludzi, z zapełnionymi po brzegi siatkami.... A my wszystkie myślimy..."No gdybyś tu nie przychodził, to byśmy nie musiały pracować w niedzielę..." |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"och jak byłam podlotkiem też miałam czas na takie pierdoły" (układanie włosów, makijaż ogół czynności sprawiających że nie wyglądam jak pawian) he he heeeeeeeeeeeeeeeeee :| A jo i to że jestem "w czepku urodzona" normalnie nic tylko mi zazdrościć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Np rodzic zakazuje córce wrócenia po 22/23 itd. A dlaczego? Nie, że niebezpiecznie czy coś. Co ludzie powiedzą???!!!! Nie wypada, żeby dziewczyna tak sama późno wracała. Bary to są dla facetów ![]() No i powiedz coś tu człowieku... ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Mnie dziwi wszechobecny wyścig szczurów, tutaj podawany na przykładzie bycia najlepszym, posiadania najlepszych rzeczy, zdobywania najlepszych miejsc itp itd. Rozumiem zdrową rywalizację, ale takie kotłowanie się o drobiazgi mnie dziwi
![]() Poza tym ludzka nieżyczliwość i czepialstwo. Ktoś rzuca temat z błędem - ktoś inny się tego uczepia i wałkuje do 'usranej śmierci' ![]() ![]()
#83 | |||
CABIN CREW
|
Cytat:
![]() Cytat:
przypomniało mi sie.. dziwi mnie to że niektóre dziewczyny aby utrzymać przy sobie faceta wpadają na cudowny pomysł "to z nim wpadnę " ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
moja znajoma chodziła na solarium przed wczasami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
zawsze mam racje
|
W tym roku się przekonałam do kremów brązujących, ale we wcześniejszych latach raziłam bladością na kilometr
![]() Co ja się nasłuchałam o tym, że opalenizna mi nie zaszkodzi... A ja po pierwsze nie lubię leżeć i smażyć się jak jest 35 stopni. A po drugie jakbym chciała to i tak się nie opale, bo mam taką skórę, że byle co i czerwona, schodząca skóra. Ale do ludzi to nie dotrze, bo twierdzą, że mi się skóra przyzwyczai.... A potem jak patrzę na szyje i dekolty niektórych fanek opalania to mi słabo ![]()
#87 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciuchy, fryzury, make-up - wszystko na najwyższym poziomie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj ta fałszywa troska. Jak ja to dobrze znam. Kiedy pracowałam w markecie był on czynny w święconkę (do 22), w Wigilię, w Sylwestra (do 22). Klienci (mimo kartek na drzwiach) pytali do której jest czynne dajmy na to w Sylwestra. Kiedy otrzymywali odpowiedź, robili wieeeeeelkie oczy z niedowierzania, ale warto tu powiedzieć, że do samej 22 był w tym markecie ruch ![]() Przypomniałam sobie jeszcze, że wkurza mnie to, że ludzie nie czytają. Mam tu na myśli wszelakich kartek na drzwiach, tablic informacyjnych i podobnych. Pracuję w miejscu w którym od pół roku nie ma już poprzedniego sklepu, a mimo to ludzie wchodzą, widzą na półkach buty i dalej rozglądają się za sprzętem komputerowym ![]() Ostatnio miałam karteczkę na drzwiach, że zaraz wracam, klient stał pod drzwiami i miał jak nic napisane na czerwono jaka to branża. Otwieram mu drzwi i mówię proszę wejść, a on mi na to: to tu już nie ma komputerów. Kurczę no, tak ciężko się czyta ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#88 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Smażą się skwary aż skwierczy od małego, a potem zdziwko że można w wieku 32 lat nie mieć ani jednej zmarszczki mimicznej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() Miałam tak w poprzedniej pracy. Pierwsza kartka o zamianie jednego pomieszczenia na inne wisiała już przy drzwiach wejściowych, kolejna w windzie, potem co kawałek na korytarzu (na wysokości wzroku oczywiście), a i tak jakieś dwieście osób dziennie - ignorując ostatnią kartkę przywieszoną na drzwiach tegoż pomieszczenia - właziło do środka na pewniaka, tzn. że zastaną to co zawsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kolejna rzecz jaka mnie dziwi, kiedy mówię, że np. nie lubię lodów czekoladowych, to zwykle słyszę no jak możesz tego nie lubić, przecież to takie dobre, no spróbuj. Albo jak np. mówię po 100 razy, że kawy nie piję żadnej, ani capucino (czy jak tam to się pisze), ani czarnej ani rozpuszczalnej, no żadnej po prostu. Ludzie również się dziwią jak to jest możliwe. Wkurza mnie ocenianie innych ludzi przez swój pryzmat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to słodzę herbatę trzema łyżkami i wszyscy pytają "Jak ty możesz pić tak syrop". No mogę bo lubię.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.