Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 22:15   #61
marticia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
nooo,to niczym Arab w Egipcie ja jak tam byłam w styczniu to jednak w tej temp. nosiłam krótki rękaw
a przepraszam! Jeszcze Rosjanki wieczorem w Egipcie wyciągały futra

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

zazdroszczę. ja nawet nie mam szwagierki a właściwie bratowej ale czekam na ślub któregoś głąba cierpliwie
ktoregos glaba?
No wlasnie tu na mnie mowia, zem Polka przeterminowana.

Kasik, ja ogladalam i sie ciesze.. w twarz TZowi, zreszta on Milanista, wiec wisi mu to i ciesyz sie razem ze mna
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 22:22   #62
Judi21_84
Zakorzenienie

Dorbarq ja rzadko jeżdżę autobusami, wsadzam zad w auto, włączam ogrzewanie i cieszę się że nie muszę stać na tych przystankach....Temu mi tam zima nie przeszkadza
Ale tak jak Wersta napisała to do marca, bo tak jak w tym roku było to porażka. Zima nie chciała pójść, wiosny w zasadzie nie było wcale.

No nic, w sumie cieszę się z tego że wygrała Paulina. Ta Olka mnie jakoś wkurzała. Choć przyznam że nie wiem jak ona sobie w tym wielkim świecie poradzi. Angielskiego niet, kto jej tam będzie tłumaczył na początku...

Dobranoc
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 00:29   #63
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

melduję się i ja

ja jestem na 7 miejscu //czyli chyba bez zmian, idę swoim tempem //

Judi fajny ten piesek

Jowiszku ja bym też nie mówiła o aparacie
to co robisz ze sobą to prywatna sprawa i nic im do tego

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:30   #64
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć babeczki

Jaka jestem wkurzona! na tap madl ja tam byłam za Olą Ten sztuczny uśmiech Pauliny mnie dobijał, dla mnie to ona ma krzywe zęby i jest po prostu fatalnie nienaturalna Jak patrzyłam na Olę, gdy chodziła to dla mnie jest twarz do gazety, nie Paulina bo dla niej uważam PhotoS jest podstawą funkcjonowania w tym świecie.

Tak jak pisze Jowiszkowa, trzeba dużo płakać, użalać się, bo chłopak mnie zostawił, bo chcę spełnić marzenia mamy. Nie mogę... co za wybór

Poza tym małż oczywiście zapomniał mi sanek z garażu wyciągnąć, wiedziałam że tak będzie. Licz na siebie i tyle w tym temacie Zobaczę jaka jest dziś temperatura i może się wytoczę z Olgierdą bo mineralnej w domu nie mam

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 07:58   #65
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dzien dobry baby!

Witam z zasypanych Gliwic

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 08:33   #66
anka1900
Zakorzenienie

hello
u nas też śniegi po pas tej jesieni

muszę obczaić, czy warto się wybrać na przechadzkę
ta sterta niewygodnych ubrań wierzchnich mnie zniechęca

dziś ostatnia partia firanek do zmiany, juz mi się wszystko pierze

jak siedzę w domu z Mikim to nie zakładam mu pampka, chodzi w majtasach z tetrą, lub majtkach treningowych, muszę co pół godziny wysadzać, to jest ok, ale jak jest jakaś złość to nie ma bata , majtasy zawsze mokre
ale wnioski, marne, mechanicznie to robię, żadnego porywu sedesowego w Mikim nie zanotowuję
a majtasy terningowe są wg mnie super, bo nic po nogach nie leci, i tylko zazwyczaj majtasy są mokre a nie cała garderoba
takie są dość chłonne
http://allegro.pl/bambinomio-majtki-...342316887.html
bo ma jeszcze inne z mothercare, to już nie są takie super,raczej na dalszy etap edukacji
ogólnie wilgoć w kroku mojemu synowi nic a nic nie przeszkadza
Stary 2010-12-02, 08:36   #67
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

witajcie po dłuuugiej przerwie stęskniłam się
już nie zdążyłam odpisać na tamtym wątku i połowy nie pamiętam...
ale do Kasiulki mojej kochanej - paczusia doszła, więc ogłaszam - tadaam!! Maluśna też ma h&m-owy szlafroczek jaki cudny i cieplusi boski dzięki ogromne (i za całą resztę też )

nie będę odosobniona jeśli powiem, że rz.ygam zimą no co to za masakra dziś u nas szłam jezdnią do pracy bo chodniki w 90% nieodśnieżone służby drogowe nie dają rady, zaspy u nas na pół metra tż do pracy też szedł pieszo (a ma dość daleko) bo garaż ma zasypany aż do klamki a łopata w środku...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 08:42   #68
Aisza21
Wtajemniczenie

Witam lipcówki,

Przepraszam,ze sie wcinam w wasz wątek ,jestem z wrzesniówek,których już nie ma na wizażu,ale was czasem podczytuję i bardzo was lubię

Chciałam tylko Kasiulce doradzic w spr wózka i już znikam.Otóż Kasiu,moim zdaniem ideał to Jane Slalom.Nowy jest drogi,ale używki można kupić za ok 600zł.Ma najszersze ,najwieksze siedzisko w wózkach w swojej klasie,pompowane koła,a przy tym jest lekki (9,5kg).Mój ponad dwuletni synek o wzroscie 100cm i 18,5kg wagi się w nim mieści.Obejrzyj go sobie,może się zdecydujesz.
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 08:43   #69
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

echh a ja będę jechać w sobotę na pogrzeb..
zmarła wczoraj moja najukochańsza babcia

It is what it is

Stary 2010-12-02, 08:46   #70
Judi21_84
Zakorzenienie

hello

Kasiunia a skąd Ty wytrzasnęłaś drugi szlafroczek?? Jestem nie w temacie Czyżby jednak paczka z allegro przyszła?

U nas też świat zasypany, gdzieś za godzinę idziemy na spaceros
Stary 2010-12-02, 08:51   #71
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Aniś strasznie to przykre i jeszcze przed świętami...

Judi - tak, szlafroczek do Kasiuni jednak dotarł (a właściwie to leżakował na poczcie ). a że Kasia już zdążyła drugi nabyć to ja od niej ten allegrowy odkupiłam
Stary 2010-12-02, 08:54   #72
Cestia
Zakorzenienie

Anisiu bardzo mi przykro

Kurcze, nie wiem co się ostatnio dzieje, że co wchodzę na neta to czytam o czyjejś śmierci Najpierw Gabriela Kownacka, potem żona gen. Andersa, tata znajomej z neta, teraz Anisiowa babcia Takie kruche i okrutne to życie.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 09:02   #73
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dzięki baby...

Powiem wam, że ona do samego konca miała sprawny umysł i bez trudu rozpoznawała swoje 10 dzieci, ktorych część z nich byla przy niej, a ci co nie mogli to rozmawiali z nią przez skype.
Moja mama się spłakała, bo wczoraj z babcią rozmawiała, a Ona ciagle chciała moją mamę słyszeć i ją wołała, by pod koniec powiedziec jej, że ją bardzo kocha.. Nie chciejcie wiedziec, jak moja mama to wstrzasnelo. Cale zycie nie slyszala tego slowa, a wczoraj na lozu smierci to uslyszała od swojej matki.
Przepłakała całą noc, a do mnie dotarła ta smierc dopiero dzisiaj..
Jakiś rozdział mojego życia się skonczył. Pewne pokolenie wczoraj przestało istnieć..
Ona bardzo tesknila za dziadkiem, ktory zmarl 23 lata wczesniej. Ciesze sie tylko z tego, ze w koncu są razem..

It is what it is

Stary 2010-12-02, 09:04   #74
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Anisiu...
Stary 2010-12-02, 09:06   #75
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

It is what it is

Stary 2010-12-02, 09:19   #76
dorbar
Wtajemniczenie

Witajcie,
ja tak na szybko bo mam dużo pracy,

wyszłam dzisiaj na pierwszy dzienny autobus i jaki byl dla mnie szok jak zobaczylam te zaspy (nie myślalam, że az tyle napada). Autobus przyjechał punktualnie, ale utknął w zaspie, a że ode mnie innym się nie wyjedzie to złapalam stopa, potem się przesiadłam na autobus (jak już do miasta dojechałam) potem w kolejny (na który czekałam z 40 minut )
potem musiałam iśc kawałek przez zaspy
zmarznieta dojechalam do pracy a tam brama zamarznieta i musiałam budynek obejść by wejść drugą bramą - po prostu masakra.
Ale dojechałam, wypiłam trzy kawki - śniadaniówki i klepie jak głupia te rachunki
Stary 2010-12-02, 10:26   #77
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anisia - nie wyobrażam sobie, co Twoja mama przeżyła...to musiał być dla niej wstrząs, naprawdę

Dorbarku - wyobrażam sobie jaka koszmarna musiała być twoja podróż do pracy mojemu znajomemu zasypało drzwi wejściowe od domu tak skutecznie, że do pracy wychodził oknem...
zdecydowanie nie lubię takiej zimy

ja mam teraz palący problem z zimowym strojem mojej córki kombinezonu nadal nie mam, chodzi w tym z zeszłego roku, ale on naprawdę jest na styk...spodnie dobre tylko jak stoi, jak usiądzie to 1/3 łydki odkryta. kurtka tyłka nie zakrywa na all nie widzę nic ciekawego, w sklepach netowych wykupione nawet odpowiednich butów-śniegowców nie mogę dostać
Stary 2010-12-02, 10:47   #78
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasiula dla Ciebie:
Warunki w których wózek idzie bez problemu, co najwyzej trzeba mocniej popchać-tam gdzie śnieg jest już dość glęboki.

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2010-12-02 o 16:44
Stary 2010-12-02, 11:01   #79
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Judi - boski jest ten wózek z takimi kołami chyba żadna zima nie jest straszna Tymuś ma fajny ten kombinezon tchibo a psinka... przeurocza, ja uwielbiam uszy u psów tej rasy, takie sterczące - prześmieszne

edit: ja wózka nie używam już jakieś 1,5 miesiąca...obecnie nie ma szans parasolką wyjechać, moja mama łazi z Mają pieszo na spacery i zakupy. ciekawe czy na wiosnę jeszcze się przyda?

Edytowane przez Mała75
Czas edycji: 2010-12-02 o 11:03
Mała75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 12:06   #80
wersta
Zakorzenienie

żeby przenigdy nie przyszło Wam do głowy kupić ten kredkopodobny wytwór http://allegro.pl/pastele-akwarele-k...1.html#gallery takiej syfiozy w domu nie miałam po niczym już wszystkie wywaliłam ukradkiem
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:20   #81
Kasiulka22
Zakorzenienie

Baby powiem tak!

Trzeba mnie było dzisiaj zbierać z chodnika dosłownie i w przenośni. Otóż na spacer wzięłam sanki, umęczyłam się jak wół bo gdzieniegdzie musiałam spychać je na śnieg po kolana a w innych miejscach jechałam po czarnych chodnikach. Chciałam żeby Ola szła na nogach, ale po 10 krokach chciała żebym ją na ręce brała więc zapakowałam na sanki i darłam dalej, ale ona mi zasnęła, siatka z zakupami pękła, wysypały mi się wody, chleb w śnieg...

Nikt nikt nie zapytał nawet czy może mi pomóc! mówię Wam baby jakie mamy społeczeństwo, ale dobra... zadzwoniłam po brata i on dopiero mi pomógł, ale oczekałam się, myślałam że będę wyć jak tam stałam

Mam dośc więcej z domu nie wyjdę

Judoi bardzo dziękuję za fotki wózeczek jest oszałamiający! bez takiego nie ma dla mnie szans po prostu

Maluśna cieszę się, że wsio doszło bo już się martwiłam. mam nadzieję że nie było to wszystko jakoś traumatycznie zmiażdżone bo miałam za małą kopertę.

Jane Slalom bardzo mi się podoba, zwłaszcza taki niebieski w kolorowe kropki tylko właśnie cena, nówka 1400 z hakiem... muszę polować na jakieś okazje, jednakl nie obędzie się bez wózka, albo przesiedzę zimę w domu

Stary 2010-12-02, 12:34   #82
jowisz
Zakorzenienie

też mam problem bo nie mam jak dowozić Igi do przedszkola. dziś małż ją niósł na rękach ale jak ja jutro dam radę ? to jest daleko, ok. kilometra, wózkiem nie da rady, a w śniegu będziemy tam szły ze 30min.

a trudno kupić sannki bez samochodu

w ogóle to ledwo siedzę tak się umordowałam dziś. najpierw pół godziny czekania na autobus, potem szukałam budynku firmy w zaspach po kolana, spóźniłam się 20min. na rozmowę (jutro facet oddzwoni lub nie)

potem wiozłam te panormaki do ramiarza, na szczęście ok. 10tej już tramwaje jako tako jeździły bo wcześniej nie widziałam ani jednego. wróciłam o 12. piję kawę i idę leżeć.

Iga w przedszkolu tak jak wczoraj,nie chciała się ruszyć z krzesełka. tylko obserwowała jak dzieci się bawią i mają rytmikę.. siku z panią też nie zrobiła mimo,że jej się chciało, ehh

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

a ten pier.do.lo.ny śnieg wciąż tu pada. dżisas komu przeszkadzały zimy bez śniegu zawsze był mi obojętny,ale raczej byłam na nie, teraz nienawidzę
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:41   #83
Cestia
Zakorzenienie

Judi, boski macie ten wóz I jeszcze przestroga co do psiaka, uważaj żeby Lunka nie wychodziła bardzo wygrzana (np. przy kaloryferze) bezpośrednio na mróz Bo ona taka "niskopodłogowa" jest... żeby sobie pęcherza i nerek nie załatwiła Cudna jest, ledwo się odznacza od tego śniegu

Kasiunia, i naprawdę przez cały ten czas jak czekałaś na brata, nikt Ci nie pomógł??? Co za gady Kochana, powóz musisz nabyć koniecznie
Stary 2010-12-02, 12:44   #84
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa ja tak samo pisałam stronę czy dwie wcześniej, kiedyś całkiem lubiłam zimę, te tańczące płatki śniegu - magia TO DLA MNIE BYŁA, CZĘSTO SIADAŁAM NA PARAPECIE I OBSERWOWAŁAM, teraz nienawidzę to mało powiedziane!!! Minęła mnie dziś babka z maluchem w wózku coś a'la moje toledo to tak mi się żal zrobiło mojej biednej zwiśniętej przez pół sanek Olgierdzi

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Judi, boski macie ten wóz I jeszcze przestroga co do psiaka, uważaj żeby Lunka nie wychodziła bardzo wygrzana (np. przy kaloryferze) bezpośrednio na mróz Bo ona taka "niskopodłogowa" jest... żeby sobie pęcherza i nerek nie załatwiła Cudna jest, ledwo się odznacza od tego śniegu

Kasiunia, i naprawdę przez cały ten czas jak czekałaś na brata, nikt Ci nie pomógł??? Co za gady Kochana, powóz musisz nabyć koniecznie
Nikt każdy się tylko gapił, bo zakupy mi się wysypały więc było na co popatrzeć.

Nawet jak szłam ledwo ciągnąc sanki tam gdzie było odśnieżone, faceci starsi, młodsi, każdy mnie minął. Takie mamy społeczeństwo

Za to doszło mi Play Givenchy na pocieszenie

Stary 2010-12-02, 12:45   #85
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
też mam problem bo nie mam jak dowozić Igi do przedszkola. dziś małż ją niósł na rękach ale jak ja jutro dam radę ? to jest daleko, ok. kilometra, wózkiem nie da rady, a w śniegu będziemy tam szły ze 30min.

a trudno kupić sannki bez samochodu

w ogóle to ledwo siedzę tak się umordowałam dziś. najpierw pół godziny czekania na autobus, potem szukałam budynku firmy w zaspach po kolana, spóźniłam się 20min. na rozmowę (jutro facet oddzwoni lub nie)

potem wiozłam te panormaki do ramiarza, na szczęście ok. 10tej już tramwaje jako tako jeździły bo wcześniej nie widziałam ani jednego. wróciłam o 12. piję kawę i idę leżeć.

Iga w przedszkolu tak jak wczoraj,nie chciała się ruszyć z krzesełka. tylko obserwowała jak dzieci się bawią i mają rytmikę.. siku z panią też nie zrobiła mimo,że jej się chciało, ehh

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

a ten pier.do.lo.ny śnieg wciąż tu pada. dżisas komu przeszkadzały zimy bez śniegu zawsze był mi obojętny,ale raczej byłam na nie, teraz nienawidzę
no niestety - u nas też pada parking urzędowy nam zasypało a rano kolega odśnieżał godzinę, żeby ci co dotarli wogóle do pracy mogli postawić gdzieś auto jestem ciekawa jak będę wracać pługów coś nie widać ani nie słychać
Jowiszkowa - Iga się przyzwyczai do dzieci dobrze, że nie płacze za Tobą, ona potrzebuje trochę czasu na zaaklimatyzowanie się daj jej czas.

Kasieńko - nie zazdroszczę dzisiejszej przygody... a ludzie są normalnie chamscy na maksa zero współczucia dla bliźniego w potrzebie
paczuszka doszła w całości, słodkie gadżety (tu pogrożę ci trochę ) lekko zduszone ale wsio ok Majeczka zaciesza

Edytowane przez Mała75
Czas edycji: 2010-12-02 o 12:46
Mała75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:49   #86
anka1900
Zakorzenienie

ja za zimą nie przepadałam ani nie przepadam
mieszkałam wszak na peryferiach L. więc do autobusu miałam prawie 2 km, możecie sobie jedynie wyobrazić, jak przez zaspy mogłam się przedzierać a jak sypało w twarz i trzeba było jednak gdzieś sie wybrać, no koszmar, i te zaspy równo z ogrodzeniem

byłam z Mikim na spacerze godzinnym, nie ma tragedi w sensie aury i temperatury, poszliśmy na nożkach, ale po jakimś czasie mojemu się przypomniało że sanek nie zabrałam i w ryk, myślałam że go rozszarpię no jakoś potem mu przeszło , widać że sanki mają być na podorędziu, czy księciunio będzie na nich jechał czy nie

normalnie koszmar z moimi upodobaniami kulinarnymi, ugotowałam zupę z mieszanki jakiejś wiosennej, tak apetycznie mi pachniala, jak przyszłam ze spaceru to mi sie już odwidziało i wypiłam kawę z drożdżówką ( bo mnie naszła w sklepie ochota ) a zupy pewnie juz dziś nie tknę

wersta to mówisz że emmy to ok spacerówki ? to jest powóz który bardzo mi podchodzi pod gust dla przyszłego bobasa
kupiłabym używkę w komplecie , jeśli spacerówa byłaby w miarę ok
pufa ma jedo bartatinę i niestety gondola ok, ale spacerówka im się nie sprawdziła bo bobas jakoś im spływał z siedziska wiec kupili szybko samą spacerówkę x-landera

a laski jak miałyście inglesiny magnum, to się sprawidziła dla bobasa tak max do roku ?
bo jeszcze taki wózek mam na oku, tanio używki chodzą, pewnie nie jeden bobas w nich jeździł ale pal licho, jeśli całość działa nienagannie
Stary 2010-12-02, 12:53   #87
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Jowiszkowa - Iga się przyzwyczai do dzieci dobrze, że nie płacze za Tobą, ona potrzebuje trochę czasu na zaaklimatyzowanie się daj jej czas.
O dokładnie, też tak myślę, że najważniejsze jest to, że Iga nie płacze Widziałam taką dziewczynkę w zerówce, więc trochę starszą. Poobserwowała przez kilka dni i któregoś dnia jak gdyby nigdy nic dołączyła do dzieciaków. Dobrze będzie

Kasiunia skandal

A u nas dziś dla odmiany pogoda rewelacyjna. Delikatnie na minusie i słoneczko od rana. Ale to pewnie w nagrodę za wczorajszy armagedon A tak poza tym Maluśna, łączę się z Tobą w bólu bo Mati też bez kombinezonu Kurtka ma przyjść dziś lub jutro, a czy którejś lasce albo mnie uda się do weekendu spodnie kupić to nie wiem. Takuśna, wybyła godzinę temu na wojaże więc siedzę i kciuki trzymam żeby spodnie znalazła

Edytowane przez Cestia
Czas edycji: 2010-12-02 o 12:58
Stary 2010-12-02, 13:09   #88
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cestusia - hardkor normalnie z tym kombinezonem nie mam pomysła zupełnie. też rozważam zakup kurtki i spodni osobno jeśli nie dostanę kombinezonu w całości. zobaczymy, poszperamy
Stary 2010-12-02, 13:10   #89
wersta
Zakorzenienie

Kasiulko, co za ludzie jak trzeba o pomoc to nikogo ani widu jak zwykle

Anka to (oprócz wagi - ale go nie musiałam znosić) wózek ideał w zosinym bardzo dużym plusem jest ta ekoskórzana tapicerka po tym jak popatrzyłam na wózki na ulicach, to trafiliśmy idealnie. np. w moim przypadku (większość spacerów w lesie po wertepach) 3kołówka odpada zupełnie spacerowałyśmy z zochową kumpelką, ona jeździ właśnie takim 3k. wózkiem, to mamuśka pociła się niezmiernie w terenie.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 13:37   #90
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dzięki baby kochane

Ja dziś ubrałam Olę w kombinezon zeszłoroczny, na styk poza tym wygląda jak pudzian bo miała taki gruby sweter pod spodem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości