Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 12:35   #61
gociak58
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cześć dziewczynki! Melduję się w nowym wątku Zaglądałam tu codziennie, tyle, że udzielałam się rzadko, czasem nie nadążałam Was czytać heh, ale mam nadzieję, że teraz pójdzie mi lepiej Marika, Sarunia jest śliczna i jaką ma świetną minkę na drugim zdjęciu Po tym jak przeczytałam, że już urodziłaś to jeszcze tego samego dnia spakowałam sobie torbę do szpitala i mojemu synkowi też, bo wystraszyłam się okropnie, że i mnie może złapać w najmniej oczekiwanym momencie, tym bardziej, że byłam już na podtrzymaniu i mam skróconą szyjkę. Dlatego lepiej być przygotowaną. U mnie już zaczął się 34 tc i modlę się, żebym dała radę wytrzymać chociaż jeszcze do Nowego Roku (tp : 24 styczeń) bo synuś jest nieduży i martwię się, że jakbym urodziła teraz, to miałby kłopoty z oddychaniem itp.

Justine, śliczny brzuszek, taki okrąglutki i zgrabniutki Ja w 34 tc mam chyba sporo mniejszy i jakiś taki "kanciaty" trochę

Lilijka3, jak mnie tak w kroczu kuło to kazali mi brać magnez 3x2 i nospę 3x1 i pomogło, odkąd biorę jest dużo lepiej Jeśli będzie Cię mocno bolało, to postaraj się jak najwięcej leżeć i odpoczywać, bo ja jak chodziłam dużo to było gorzej, bardziej bolało wtedy.

Mam jeszcze pytanie do Was. Właściwie z rzeczy dla dziecka to mam już prawie wszystko, zostały mi do kupienia tylko te rzeczy z apteki, sól fizjologiczna, coś na kolki itp. Chciałam zapytać co Wy kupujecie do pielęgnacji pępuszka? Bo wszędzie czytam o czym innym. Raz piszą, że najlepsza piochtanina, potem, że te gotowe gaziki nasączone do jednorazowego użycia i gdzieś jeszcze pisali o całkiem innym leku, nie pamiętam nazwy, ale jakiś nowy i drogi podobno, w sprayu ale słyszałam, że wcale nie taki dobry i w końcu zgłupiałam już

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6j44j2cgtly5x.png
gociak58 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:36   #62
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

moje typy do skreslenia:
Rekinka83
Zadie
Izus123
Jessy
gociak58
Zosik
Ann84
Mila24
Kasiek_26
Edi581
Bsiab
Monis1
Pysiowa
karinaaa
AmmBuziaczek
Greczynka
kopikos
humbak

gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:37   #63
MARIKA.S
Zadomowienie

vilya pediatrzy też stwierdzili, ze nie ma cech wcześniactwa dlatego tak szybko zostałyśmy wypisane do domu bez żadnych dodatkowych zleconych badań typu okulista, neurolog itp.

Urodziłam dokładnie w 35t + 6d, według moich obliczeń

lilijka dzisiaj postaram się Ci przesłać te materiały o które prosiłaś

Odnośnie laktatorów, ja mam ręczny najzwyklejszy na świecie i na prawdę polecam Taki jak na zdjęciu, kosztuje ok. 35 zł.

gociak58 najlepszy na pępuszek jest spirytus 70% A ta nowość to pewnie Octanisept. Na jego temat powiem tyle, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. A Octaniseptem można przemywać rany, płukać gardło, pryskać na krosty i robić płukanki pochwy.
Także ja używam spirytusu. Pępuszek ślicznie się już zasuszył i pewnie lada dzień odpadnie.

Ach i miałam dodać jeszcze, żebyście nie kupowały Sudocremu. Dobry ale strasznie wysusza skórę. Lepszy jest Bephanten - już sprawdziłam. I tylko do stosowania na pupcię. Na wysuszoną skórę np. na nóżkach najlepszy Linomag

Wstawiam jeszcze zdjęcie mojego Okruszka w dniu kiedy wróciła do domku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1157035824118482.jpg (60,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3764z.jpg (379,0 KB, 100 załadowań)

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-12-03 o 12:44
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:45   #64
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
Jak ja powiedziałam ostatanio teściowej, że gdyby była dziewczynka byłaby Hania, a ona mi referat strzeliła na temat tego imienia, to się prawie zagryzłam z nią a że jestem złośliwa, to na przeciw fanaberii dałabym tak na imię taka ze mnie zła kobieta w ciąży

Witam się na nowym wątku, my dalej walczymy z zapaleniem zatok, małża wczoraj połamało już na dobre, pomimo, że dzielnie walczył, żeby nie być przez nas chorym noc mamy wycięta (kolejną) z głowy

JeSuis dziękuję za telefon

Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które już mają dzieci, mamy problem z Amelką, tzn. mieliśmy w planach zakup łóżka piętrowego ( metalowy stelaż z Ikei, może któraś kojarzy) z pustym dołem, ale zastanawiamy się z małżem, czy dla 4-latki to nie za wcześniej
Chodzi nam o kwestie bezpieczeństwa i wygody tak samo, teraz jak chorowała, siedziałam przy łożeczku, trzymałam za reke, miziałam, mam obawy, że mi się w nocy obudzi i zapomni że jest wysoko i wylezie przez barierke i spadnie z 1.6 jestem przewrażliwiona?

Łożko takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70161829
ja bym sie bala zostawic dziecko tak wysoko, mi sie zdaje ze to dla 6-latków

moj synek ostatnio wypadl ze spacerówki a tam raptem pol merta moze bo tez sie zapomnial

ja mialam laktaror reczny przy kamilku i nie polecam... skonczylo sie na rehabilitacji nadgarstków... drugi raz tego błędu nie popełnie, a sciagalam mleko okolo miesiaca
Stary 2010-12-03, 12:48   #65
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
vilya pediatrzy też stwierdzili, ze nie ma cech wcześniactwa dlatego tak szybko zostałyśmy wypisane do domu bez żadnych dodatkowych zleconych badań typu okulista, neurolog itp.

Odnośnie laktatorów, ja mam ręczny najzwyklejszy na świecie i na prawdę polecam Taki jak na zdjęciu, kosztuje ok. 35 zł.

gociak58 najlepszy na pępuszek jest spirytus 70% A ta nowość to pewnie Octanisept. Na jego temat powiem tyle, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. A Octaniseptem można przemywać rany, płukać gardło, pryskać na krosty i robić płukanki pochwy.
Także ja używam spirytusu. Pępuszek ślicznie się już zasuszył i pewnie lada dzień odpadnie.

Ach i miałam dodać jeszcze, żebyście nie kupowały Sudocremu. Dobry ale strasznie wysusza skórę. Lepszy jest Bephanten - już sprawdziłam. I tylko do stosowania na pupcię. Na wysuszoną skórę np. na nóżkach najlepszy Linomag

tez chyba zakupie zwykły ręczny, bo szkoda mi wydac 200zł na porządny elektryczny a nie wiadomo czy mi sie przyda w ogóle
sudocrem już kupiłam ale malutkie opakowanie więc , będe używała bardzo sporadycznie a dokupie te które podałaś
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:52   #66
MARIKA.S
Zadomowienie

Enia_ sudocrem jest bardzo dobry, ale jak już są jakieś większe odparzenia. To pielęgnacji i zwalczania zaczerwienienia warto mieć coś lżejszego Także miej go w pogotowiu
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:52   #67
vilya
Zadomowienie

Sara jest śliczna.

Co do piętrowego łóżeczka dla 4 latki to chyba jednak za wcześnie - nią mam dzieci ale takiemu maluchowi nie wiadomo co do głowy przyjdzie.

Co do wykreślenia to ja nie mam nic przeciwko jeżeli tak ustalicie. Ewentualnie można rozważyć, podobnie jak w wątku mam chyba listo- grudniowych osobną listę pod tytułem: zagubione po drodze. Pozostawiam wam wolną rękę.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 12:55   #68
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
moje typy do skreslenia:
Rekinka83
Zadie
Izus123
Jessy
gociak58
Zosik
Ann84
Mila24
Kasiek_26
Edi581
Bsiab
Monis1
Pysiowa
karinaaa
AmmBuziaczek
Greczynka
kopikos
humbak

ja proponuję żeby któraś z dziewczyn wysłała PW do dziewczyn i zapytała co i jak bo ja pomimo, że żadko się udzielam, to podczytuję, kopikos, humbak, mila24 czy izus123 jeszcze niedawno pisały

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
ja bym sie bala zostawic dziecko tak wysoko, mi sie zdaje ze to dla 6-latków

moj synek ostatnio wypadl ze spacerówki a tam raptem pol merta moze bo tez sie zapomnial

ja mialam laktaror reczny przy kamilku i nie polecam... skonczylo sie na rehabilitacji nadgarstków... drugi raz tego błędu nie popełnie, a sciagalam mleko okolo miesiaca
znajoma zostawiała swoją 4latke na takim łożku i się sprawdziło, ale wiadomo, co dziecko to inna opinia ale jestem tego samego zdania że chyba jednak za wcześniej
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 12:57   #69
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
ja proponuję żeby któraś z dziewczyn wysłała PW do dziewczyn i zapytała co i jak bo ja pomimo, że żadko się udzielam, to podczytuję, kopikos, humbak, mila24 czy izus123 jeszcze niedawno pisały

znajoma zostawiała swoją 4latke na takim łożku i się sprawdziło, ale wiadomo, co dziecko to inna opinia ale jestem tego samego zdania że chyba jednak za wcześniej
wiesz co w BRW sa podone z kotarka na dole, tylko ze łóżko jest na wys 1 m mniej wiecej
Stary 2010-12-03, 13:00   #70
gociak58
Raczkowanie

Cytat:

No własnie, OCTANISEPT Tak to się nazywało. Czyli rozumiem, że tego nie warto kupować. O tym sudocremie też słyszałam, że do zwykłej pielęgnacji nie jest zbyt dobry, ewentualnie wtedy, jak już są mocne odparzenia. Ja kupiłam ten z Nivea baby przeciw odparzeniom, mam nadzieję, że będzie OK. A sól fizjologiczną w ampułkach też trzeba? Bo mama mi jęczy, że najlepszy to rumianek do przemywania oczek itp, ale wszędzie piszą, że sól i też w końcu nie wiem

Co do laktatora, też mam ręczny z Baby One, dostałam zupełnie nowy od cioci, mam nadzieję, że będzie dobry

Stary 2010-12-03, 13:01   #71
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Sara jest śliczna.

Co do piętrowego łóżeczka dla 4 latki to chyba jednak za wcześnie - nią mam dzieci ale takiemu maluchowi nie wiadomo co do głowy przyjdzie.

Co do wykreślenia to ja nie mam nic przeciwko jeżeli tak ustalicie. Ewentualnie można rozważyć, podobnie jak w wątku mam chyba listo- grudniowych osobną listę pod tytułem: zagubione po drodze. Pozostawiam wam wolną rękę.
Bardzo dobry pomysł z tymi zagubionymi
Można wypisać te dziewczyny i dodać aby się odezwały, damy im np. 2 tygodnie jeśli nie będzie odzewu wtedy można usuwac
09.09.2009

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 13:01   #72
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Jak Wam się podoba imię Adaś? Jestem jeszcze w trakcie poszukiwań.
Adaś jest cudowny Nasz synu to będzie Adaś!
Cytat:
Dzień Dobry w ten słoneczny dzień !

Ja również melduję się na nowym wątku chociaż zapewne będę wpadała troszkę rzadziej

Przepraszam jeśli kogoś nastraszyłam opisem porodu, ale nie pisałam chyba o tym, ze ból jest nie do opisania tylko uczucie jakie towarzyszy parciu A to zupełnie inna bajka
Ból był znośny, sama się dziwiłam, że nawet w miarę wytrzymałam....być może gdybym rodziła dłużej dałby mi się we znaki. Ale w tym przypadku był tak mniej więcej 20-krotnie silniejszy niż przy miesiączce.

Sara urodziła się mając 52 cm
Mam w związku z tym problem z ciuszkami.....bo byłam przygotowana na większego klopsa Esterka musiała mi przywieźć ciuszki od lalek.....
Moja Kruszynka jak na razie jest grzeczna jak Aniołek. Ślicznie śpi, pięknie je i robi zólte kupki Oby tak dalej

W trzeciej dobie po porodzie dostała żółtaczkę, ale wypisali ją do domku. Miała jednak przez jedną noc i dzień zastosowaną fototerapię. Leżała sobie ze mną na sali na specjalnych lampach i się wygrzewała. Teraz stosuje naturalna fototerapię słoneczkiem
Rozwija się prawidłowo i jest bardzo silna. Była dzisiaj u nas położna i dziwiła się, że wcześniaczek a sama już na brzuszku obraca główkę

Wstawiam parę zdjęć z ostatnich dni Mojej Małej Księżniczki
1 zdjęcie jeszcze w szpitalu na tatusinych rączkach
2 zdjęcie w szpitalu na lampach do fototerapii
3,4,5 zdjęcie w domku, dwa ostatnie sprzed godzinki
malutka jest śliczna!!!!! Naprawde. Pewne dziś spędze cały dzień na patrzeniu na to zdjęcie i zastanawianiu się, jak będzie mały wyglądał. Wogóle jeszcze nie dochodzi do mnie, że mam takiego szkraba w brzuchu!!!! kurcze..

co do usunięcia nieaktywnych wizazystek - jestem za!

Jesuis - dziękuje za telefon!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:12   #73
magdaka13
Wtajemniczenie

Koperco-czy ty w Gdansku masz tez takie jaja z poczta-ja zamiast listow poleconych dostaje w 80% awizo do odbioru na poczcie. Dzisiaj nawet sie pytalam jakim cudem listonosz nie daje rady doniesc moich listow pod drzwi, jak ma 10 min z buta do mnie-to sie dowiedzialam, ze zamawiam za duze przesylki (rozmiar B5) i oni takich nie nosza...ze mam sobie paczki zamawiac od ludzi to wtedy paczkonosz mi doniesie...normalnie paranoja...napisalam oficjalna skarge na poczte-zobaczymy czy to cos da.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:12   #74
agape
Zadomowienie

Marika Sara prześliczna:l ove: zdaj relacje jak tylko zaczniej testować te pieluszki wielorazowe - jestem strasznie ciekawa

a laktator ja w końcu kupiłam aventu ale ręczny bo chce wrócić do pracy i nie wiem czy zawsze będzie szansa podpiąć się do prądu a baterie zawsze się mogą wyładować

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:14
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:18   #75
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
moje typy do skreslenia:
Rekinka83
Zadie
Izus123
Jessy
gociak58
Zosik
Ann84
Mila24
Kasiek_26
Edi581
Bsiab
Monis1
Pysiowa
karinaaa
AmmBuziaczek
Greczynka
kopikos
humbak

dopiero co prosiłam o dopisanie mnie do listy a tu juz wykasowywać mnie chcecie

Sara sliczniutka i faktycznie nie przypomina wczesniaczka a moze tak mi sie wyobraza tylko ze wczesniaczki sa jeszcze takie malenkie.W kazdym badz razie zycze duzo usmiechów dla was kobietki
Zazdroszczę tak szybkiego przebiegu porodu

Co do pietrowego lóżeczka to ja dla swojej małej bym jeszcze nie kupila ,teraz ma 3,5 lat .Ale to dla tego ze ona jest bardzo zywa i czesto zapomina ze cos moze byc niebezpieczne a w nocy budzi sie czesto na siusiu i bałabym sie ze zleci a ta drabinka wyglada na dość wysoką chyba.

Co do laktatora polecam z Aventu ,ręczny ,sprawdził sie u mnie super .Mialam jakis taki bezfirmowy z all ale to do smieci poszedl od razu bo nic nim nie mozna bylo sciagnac,a elektryczne mocno zaciskaja piers wiec na samym poczatku karmienia sprawia to dodatkowy bol.Laktatorem recznym sama stymuluje z jakim naciskiem sciagam pokarm wiec jest to w tych pierwszych dniach do zniesienia, gdzie piersi sa jeszcze nie przyzwyczajone wiec moga bolec.
Teraz rowniez mam kupiony z Aventu a w pogotowiu elektryczny medeli ale to tylko przez przypadek to kupilam go bardzo tanio.
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:18   #76
agape
Zadomowienie

Cytat:

Zagubione po drodze to bardzodobry pomysł

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:18   #77
gociak58
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Też chciałam Adasia, ale mój TŻ nie bardzo i do nazwiska też nie bardzo pasuje i w rodzinie jest już kilku Adasiów, więc na razie stanęło na Kacperku Ale Adaś mi się zawsze podobało.

Magdaka13, dobrze, że napisałaś tą skargę, bo to dziwna wymówka, w stylu, że za duże paczki zamawiasz. Przecież to twoja sprawa co kupujesz ja nawet jak mam wielkie pudła to listonosz zawsze sam tacha a awizo tylko wtedy, jeśli nie zastanie nikogo w domu.

Widzę, że też jestem na liście do wykasowania a w ogóle dzisiaj zobaczyłam, że w końcu zostałam wpisana na główną listę oczekiwajek, bo wcześniej pisałam kilka razy z prośbą o wpisanie i nie byłam dopisana, ale już jestem i dziękuję Melduję, że już się odnalazłam i będę się udzielać częściej

Edytowane przez gociak58
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:22
Stary 2010-12-03, 13:18   #78
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Moja siostra też Alicja i drugiej takiej wariatki nie znam Oczywiście pozytywnie zakręconej

Witam Dziewczyny w nowej części! Tytuł piękny, uświadomił mi jak już niewiele zostało do końca...

Marika dzięki za opis porodu! Łezka się w oku zakręciła...

Jesusis telefon zapisałam, dzięki.

Czy Was tez tak strasznie bolą biodra? Normalnie chodzę jak kaczka A przewracanie się w nocy z boku na bok to już niezłe manewry.

Jak Wam się podoba imię Adaś? Jestem jeszcze w trakcie poszukiwań.
Adas-bardzo ladne imie, tak moj brat sie nazywa. Powiem ci, ze wariat z niego jakich malo...taki strasznie pozytywnie zakrecony no i zaradny jak malo kto...choc czasem kosztem innych niestety...
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-12-03, 13:20   #79
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

Cytat:
a że jestem złośliwa, to na przeciw fanaberii dałabym tak na imię taka ze mnie zła kobieta w ciąży

ja tez jestem wredna nasze [propozycje były Szymon lub Filip, ale jak tesciowa powiedziała, ze szymon sie jej zawsze podobało, to zapadła decyzja ze Filip

Ł,ozeczko fajne , ale mój 3,5 latek na pewno by sie na nie nie nadawał teraz... on potrafi spasć ze zwykłego na spaniu

Cytat:

piekna maleńka a z sudocremem sie nie zgodze, ja Małego chowałam przer 2 lata na nim i dupcia zawsze super była, nigdy zadnego problemu, a dwie wakacje w pampkachale tylko troszeczke i tylko na pupcie

Edytowane przez Madzia:))
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:21
Madzia:)) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:22   #80
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry w ten słoneczny dzień !

Ja również melduję się na nowym wątku chociaż zapewne będę wpadała troszkę rzadziej

Przepraszam jeśli kogoś nastraszyłam opisem porodu, ale nie pisałam chyba o tym, ze ból jest nie do opisania tylko uczucie jakie towarzyszy parciu A to zupełnie inna bajka
Ból był znośny, sama się dziwiłam, że nawet w miarę wytrzymałam....być może gdybym rodziła dłużej dałby mi się we znaki. Ale w tym przypadku był tak mniej więcej 20-krotnie silniejszy niż przy miesiączce.

Sara urodziła się mając 52 cm
Mam w związku z tym problem z ciuszkami.....bo byłam przygotowana na większego klopsa Esterka musiała mi przywieźć ciuszki od lalek.....
Moja Kruszynka jak na razie jest grzeczna jak Aniołek. Ślicznie śpi, pięknie je i robi zólte kupki Oby tak dalej

W trzeciej dobie po porodzie dostała żółtaczkę, ale wypisali ją do domku. Miała jednak przez jedną noc i dzień zastosowaną fototerapię. Leżała sobie ze mną na sali na specjalnych lampach i się wygrzewała. Teraz stosuje naturalna fototerapię słoneczkiem
Rozwija się prawidłowo i jest bardzo silna. Była dzisiaj u nas położna i dziwiła się, że wcześniaczek a sama już na brzuszku obraca główkę

Sliczna ta twoja ksiezniczka-na drugim zdjeciu superancka mina, wyglada naprawde na szczesliwa.... jak z 10 przykazan szczesliwego czlowieka
Dobrze, ze wszystko sie tak ladnie skonczylo-bo juz sie balam, ze jak wczesniaczek to bedzie miala jakies problemy-a tu widze, ze po prostu jej bylo na swiat spieszno.
A zoltaczke to podobno prawie wszystkie dzieci maja po porodzie.

A ty jak sie czujesz? mam nadzieje, ze calkiem dobrze...jakby co to mocno przytulam szczesliwa mamuske
Borysek ur. 05.04.2013

Stary 2010-12-03, 13:23   #81
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Jak ja powiedziałam ostatanio teściowej, że gdyby była dziewczynka byłaby Hania, a ona mi referat strzeliła na temat tego imienia, to się prawie zagryzłam z nią a że jestem złośliwa, to na przeciw fanaberii dałabym tak na imię taka ze mnie zła kobieta w ciąży

Witam się na nowym wątku, my dalej walczymy z zapaleniem zatok, małża wczoraj połamało już na dobre, pomimo, że dzielnie walczył, żeby nie być przez nas chorym noc mamy wycięta (kolejną) z głowy

JeSuis dziękuję za telefon

Dziewczyny mam pytanie do tych z Was, które już mają dzieci, mamy problem z Amelką, tzn. mieliśmy w planach zakup łóżka piętrowego ( metalowy stelaż z Ikei, może któraś kojarzy) z pustym dołem, ale zastanawiamy się z małżem, czy dla 4-latki to nie za wcześniej
Chodzi nam o kwestie bezpieczeństwa i wygody tak samo, teraz jak chorowała, siedziałam przy łożeczku, trzymałam za reke, miziałam, mam obawy, że mi się w nocy obudzi i zapomni że jest wysoko i wylezie przez barierke i spadnie z 1.6 jestem przewrażliwiona?

ja mam w domku prawie 3,5 latka i nie wyobrażam go sobie na łóżku piętrowym choć bardzo by chciał by mu takie kupić. Czasem potrafi z normalnego spać a co dopiero z takiego
Tylko że to bardzo żywiołowy chłopczyk, nawet jak śpi to się bardzo wierci

Cytat:
Enia_ sudocrem jest bardzo dobry, ale jak już są jakieś większe odparzenia. To pielęgnacji i zwalczania zaczerwienienia warto mieć coś lżejszego Także miej go w pogotowiu
ja na codzień używałam linomagu a na zaczerwienienia sudocrem...

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość

malutka jest śliczna!!!!! Naprawde. Pewne dziś spędze cały dzień na patrzeniu na to zdjęcie i zastanawianiu się, jak będzie mały wyglądał. Wogóle jeszcze nie dochodzi do mnie, że mam takiego szkraba w brzuchu!!!! kurcze..

co do usunięcia nieaktywnych wizazystek - jestem za!

Jesuis - dziękuje za telefon!
Adaś to śliczne imię... moj Tż ma tak na imię
Stary 2010-12-03, 13:24   #82
e_rosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość

[FONT=Arial]W Wado. Ja się obawiam, że do Krakowa mogę nie dojechać. Do Bielska też. Jeszcze teraz z tym rozwarciem i miękką szyjką to to może w każdej chwili być.
hehe ja tez się boje że nie dojadę głównie przez tą pogdę, hehe to może nawet się spotkamy na porodówce

Cytat:

ślicznotka, i mam wrażenie że cały czas buzinka uśmiechnieta.
e_rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:32   #83
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Co do skracajacej sie szyjki, to ja wlasciwie specjalnie objawow nie mialam, jakis boli czy czegos, za to mialam wrazenie ze cos mi sie dzieje z pecherzem, mialam uczucie stalego parcia na pecherz, wiec myslalam, ze mam jakies zapalenie czy cos, a po zalozeniu pessara juz takiego uczucia nie mam. Takze roznie to bywa.

Natomiast mam teraz dylemat, bo (jak juz pisalam ale w skrocie przypomne) wyszlo mi w usg, ze mam za male dzieciatko jak na 31 tydzien ciazy (srednie pomiary wyszly na 28.5 tc) i lozysko 3 stopnia i kaza mi czekac do 14 grudnia na usg i zobaczyc czy rosnie, jesli nie to szpital i byc moze wczesniejsze rozwiazanie. I teraz nie wiem co robic, bo co jesli lozysko nie jest w stanie malego dozywiac czy dotleniac... Moze lepiej by bylo od razu pojsc do szpitala? Co byscie zrobily? Wczoraj bylam u 2 lekarza i tez powiedzial, ze mozna zaczekac do 14 grudnia, robil sam pomiary i wychodzily na 30,31 tydzien a jestem teraz w 32, z tymze on nie jest specjalista od usg ciazowego, powiedzial, ze mierzyl, zeby mnie uspokoic. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:40   #84
magdaka13
Wtajemniczenie

Magiczna Konstelacja- ja bym chyba poczekala jeszcze chwile(tak z tydz.), jesli 2 lekarzy tak samo mowi, ze mozesz poczekac. Moze za malo jesz?
Ale od razu pedz do szpitala-jesli ruchy dziecka beda slabsze albo znikna.
Borysek ur. 05.04.2013

Edytowane przez magdaka13
Czas edycji: 2010-12-03 o 13:42
Stary 2010-12-03, 13:41   #85
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość
Co do skracajacej sie szyjki, to ja wlasciwie specjalnie objawow nie mialam, jakis boli czy czegos, za to mialam wrazenie ze cos mi sie dzieje z pecherzem, mialam uczucie stalego parcia na pecherz, wiec myslalam, ze mam jakies zapalenie czy cos, a po zalozeniu pessara juz takiego uczucia nie mam. Takze roznie to bywa.

Natomiast mam teraz dylemat, bo (jak juz pisalam ale w skrocie przypomne) wyszlo mi w usg, ze mam za male dzieciatko jak na 31 tydzien ciazy (srednie pomiary wyszly na 28.5 tc) i lozysko 3 stopnia i kaza mi czekac do 14 grudnia na usg i zobaczyc czy rosnie, jesli nie to szpital i byc moze wczesniejsze rozwiazanie. I teraz nie wiem co robic, bo co jesli lozysko nie jest w stanie malego dozywiac czy dotleniac... Moze lepiej by bylo od razu pojsc do szpitala? Co byscie zrobily? Wczoraj bylam u 2 lekarza i tez powiedzial, ze mozna zaczekac do 14 grudnia, robil sam pomiary i wychodzily na 30,31 tydzien a jestem teraz w 32, z tymze on nie jest specjalista od usg ciazowego, powiedzial, ze mierzyl, zeby mnie uspokoic. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec
a wcześniej wiek się pokrywał, czy też mówiono, ze moze być młodsza ciąża. Może powinnaś wybrać się jeszcze do jakiegoś innego lekarza polecanego w twoim rejonie. Bo do 14 to są 2 tygodnie więc szkoda twoich nerwów. Sama nie wiem, chyba najlepiej jeszcze skonsultować sie z jednym lekarzem. Choć pewnie na óżnych usg różni lekarze inaczej pomierzą i faktycznie powinno się porównać po jakims czasie na usg tym co się już wcześniej robiło. Nie wiem co mam Ci doradzić, przykra sytuacja.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:45   #86
make_up_istka
BAN stały

No więc tak:

Sara - przepiękna! Ja chcę już tez moją córeczkę!!! Szkoda, ze to dopiero 34. tydzień...

Imię Adam - zawsze mi się podobało - uwielbiam je i to było oprócz Antosia (w razie chłopca) drugie przez nas rozpatrywane

Za wykreśleniem nieaktywnych osób też jestem - tylko z wyjątkiem tych które wypisała Supernovaja, bo one faktycznie się czasem pojawiają. No i poza Gociakiem i Kariną bo one dopiero co pisały

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Magiczna Konstelacjo może faktycznie warto poczekać te dwa tygodnie? Choć ja znając siebie poszłabym do innego lekarza sprawdzić ale takiego który jest w tym specjalistą.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:46   #87
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiczna Konstelacja Pokaż wiadomość

MOja kuzynka miała dokładnio to samo co Ty............usg pokazało że dziecko jest troszke za małe i okazało się że nie pobierało w ogóle pokarmu od mamy.............. oczywiście odrazu szpital i wczesniejsze rozwiązanie, to był 34 tydzień, mały wczesniaczek ale przybierał ładnie po urodzeniu w szpitalu i teraz tez jest w porządku
Ja bym jechała już teraz...............
09.09.2009
Stary 2010-12-03, 13:50   #88
Louboutinka
Raczkowanie

MARIKA naprawde wielkie gratulacje bo córcia słłłłłłłooooooooodddddkkk kaaaa
normalnie do zacałowania
oby Sara dalej ładnie rosła i była grzeczna

dołączam się do prosby agape.. daj znać jak tam się sprawią pieluszki wielorazowe bo ja juz kompletuje je..

a tak w ogole jak pomysle ze jutro zaczynam 33 tydzien to stres mnie ogarnia..
a brzuchol mi tak urusl ze wszystko dwa razy dluzej robie bo mi we wszystkim przeszkadza.. czuje się jak kulka az sie dzisiaj zmierzylam i wyszlo mi rowno 100..masakra no ale cóż uroki ciązy..
oby powrocil do 65 bo jak nie to bede musiala nowe rzeczy pokupowac..

z tego calego stresu ze urodze tez wczesniej w koncu wzielam sie za szykowanie pokoiku dla malucha.. wlasnie są robione gladzie w weekend moze jakies farby sie kupi za ok tydzien lozeczko przychodzi i ja skoncze malowac komodki to juz cos z tego bedzie..
najgorsze ze ja sama jeszcze nie jestem do szpitala przygotowana a lekarz mnie straszy ze przez moje swędzenie calego ciala moge wyladowac w szpitalu ale na razie czekam na wyniki wątrobowe.. bo jak nie skrocona szyjka to teraz to.. nie licząc od samego początku co sie ze mna dzialo.. chyba przeszlam wszelkie niedogodnosci ciązowe normalnie pech..
oby maly byl zdrowy ja rybka
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 13:54   #89
karinaaa
Zadomowienie

nie czekaj dwóch tygodni ,upewnij się może u 3 lekarza a jakby co to lepiej do szpitala ,zawsze mozesz powiedziec ze slabe ruchy czujesz a jest taka sprawa i zbadaja ciebie ,bedziesz spokojna.
nie zadreczaj sie tyle czasu bo to tez nic dobrego dzidziusiowi nie da.
lepiej dmuchac na zimne masz do tego prawo.
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 14:03   #90
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Cytat:
a wcześniej wiek się pokrywał, czy też mówiono, ze moze być młodsza ciąża. Może powinnaś wybrać się jeszcze do jakiegoś innego lekarza polecanego w twoim rejonie. Bo do 14 to są 2 tygodnie więc szkoda twoich nerwów. Sama nie wiem, chyba najlepiej jeszcze skonsultować sie z jednym lekarzem. Choć pewnie na óżnych usg różni lekarze inaczej pomierzą i faktycznie powinno się porównać po jakims czasie na usg tym co się już wcześniej robiło. Nie wiem co mam Ci doradzić, przykra sytuacja.
W 21 tygodniu wyszlo, ze maly jest na 20 tydzien.

magdaka 13 nie wiem, moze ma na to wplyw, ze jestem na diecie cukrzycowej, schudlam zreszta 2kg.

Enia nie strasz! Mam nadzieje, ze jest po prostu maly.

ehhh
chyba sie zapisze do 3 lekarza i niech robi dodatkowe badania, bo faktycznie nie wiem czy wytrzymam do 14. tyle tylko ze maly aktywny jest i rusza sie jak szalony.
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości