|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cześć dziewczynki! Melduję się w nowym wątku
![]() ![]() ![]() Justine, śliczny brzuszek, taki okrąglutki i zgrabniutki ![]() ![]() Lilijka3, jak mnie tak w kroczu kuło to kazali mi brać magnez 3x2 i nospę 3x1 i pomogło, odkąd biorę jest dużo lepiej ![]() Mam jeszcze pytanie do Was. Właściwie z rzeczy dla dziecka to mam już prawie wszystko, zostały mi do kupienia tylko te rzeczy z apteki, sól fizjologiczna, coś na kolki itp. Chciałam zapytać co Wy kupujecie do pielęgnacji pępuszka? Bo wszędzie czytam o czym innym. Raz piszą, że najlepsza piochtanina, potem, że te gotowe gaziki nasączone do jednorazowego użycia i gdzieś jeszcze pisali o całkiem innym leku, nie pamiętam nazwy, ale jakiś nowy i drogi podobno, w sprayu ale słyszałam, że wcale nie taki dobry i w końcu zgłupiałam już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
moje typy do skreslenia:
Rekinka83 Zadie Izus123 Jessy gociak58 Zosik Ann84 Mila24 Kasiek_26 Edi581 Bsiab Monis1 Pysiowa karinaaa AmmBuziaczek Greczynka kopikos humbak |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
vilya pediatrzy też stwierdzili, ze nie ma cech wcześniactwa
![]() Urodziłam dokładnie w 35t + 6d, według moich obliczeń ![]() lilijka dzisiaj postaram się Ci przesłać te materiały o które prosiłaś ![]() Odnośnie laktatorów, ja mam ręczny najzwyklejszy na świecie i na prawdę polecam ![]() gociak58 najlepszy na pępuszek jest spirytus 70% A ta nowość to pewnie Octanisept. Na jego temat powiem tyle, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. A Octaniseptem można przemywać rany, płukać gardło, pryskać na krosty i robić płukanki pochwy. Także ja używam spirytusu. Pępuszek ślicznie się już zasuszył i pewnie lada dzień odpadnie. Ach i miałam dodać jeszcze, żebyście nie kupowały Sudocremu. Dobry ale strasznie wysusza skórę. Lepszy jest Bephanten - już sprawdziłam. I tylko do stosowania na pupcię. Na wysuszoną skórę np. na nóżkach najlepszy Linomag Wstawiam jeszcze zdjęcie mojego Okruszka w dniu kiedy wróciła do domku ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-03 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj synek ostatnio wypadl ze spacerówki a tam raptem pol merta moze bo tez sie zapomnial ja mialam laktaror reczny przy kamilku i nie polecam... skonczylo sie na rehabilitacji nadgarstków... drugi raz tego błędu nie popełnie, a sciagalam mleko okolo miesiaca
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sudocrem już kupiłam ale malutkie opakowanie więc , będe używała bardzo sporadycznie a dokupie te które podałaś ![]()
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Enia_ sudocrem jest bardzo dobry, ale jak już są jakieś większe odparzenia. To pielęgnacji i zwalczania zaczerwienienia warto mieć coś lżejszego
![]() ![]()
#67 |
Zadomowienie
|
Sara jest śliczna.
Co do piętrowego łóżeczka dla 4 latki to chyba jednak za wcześnie - nią mam dzieci ale takiemu maluchowi nie wiadomo co do głowy przyjdzie. Co do wykreślenia to ja nie mam nic przeciwko jeżeli tak ustalicie. Ewentualnie można rozważyć, podobnie jak w wątku mam chyba listo- grudniowych osobną listę pod tytułem: zagubione po drodze. Pozostawiam wam wolną rękę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No własnie, OCTANISEPT ![]() ![]() Co do laktatora, też mam ręczny z Baby One, dostałam zupełnie nowy od cioci, mam nadzieję, że będzie dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Można wypisać te dziewczyny i dodać aby się odezwały, damy im np. 2 tygodnie jeśli nie będzie odzewu wtedy można usuwac ![]()
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Adaś jest cudowny
![]() Cytat:
co do usunięcia nieaktywnych wizazystek - jestem za! Jesuis - dziękuje za telefon! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Koperco-czy ty w Gdansku masz tez takie jaja z poczta-ja zamiast listow poleconych dostaje w 80% awizo do odbioru na poczcie. Dzisiaj nawet sie pytalam jakim cudem listonosz nie daje rady doniesc moich listow pod drzwi, jak ma 10 min z buta do mnie-to sie dowiedzialam, ze zamawiam za duze przesylki (rozmiar B5) i oni takich nie nosza...ze mam sobie paczki zamawiac od ludzi to wtedy paczkonosz mi doniesie...normalnie paranoja...napisalam oficjalna skarge na poczte-zobaczymy czy to cos da.
#74 |
Zadomowienie
|
Marika Sara prześliczna
![]() ![]() ![]() a laktator ja w końcu kupiłam aventu ale ręczny bo chce wrócić do pracy i nie wiem czy zawsze będzie szansa podpiąć się do prądu a baterie zawsze się mogą wyładować Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-03 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero co prosiłam o dopisanie mnie do listy a tu juz wykasowywać mnie chcecie ![]() ![]() Sara sliczniutka i faktycznie nie przypomina wczesniaczka a moze tak mi sie wyobraza tylko ze wczesniaczki sa jeszcze takie malenkie.W kazdym badz razie zycze duzo usmiechów dla was kobietki ![]() Zazdroszczę tak szybkiego przebiegu porodu ![]() Co do pietrowego lóżeczka to ja dla swojej małej bym jeszcze nie kupila ,teraz ma 3,5 lat .Ale to dla tego ze ona jest bardzo zywa i czesto zapomina ze cos moze byc niebezpieczne a w nocy budzi sie czesto na siusiu i bałabym sie ze zleci a ta drabinka wyglada na dość wysoką chyba. Co do laktatora polecam z Aventu ,ręczny ,sprawdził sie u mnie super .Mialam jakis taki bezfirmowy z all ale to do smieci poszedl od razu bo nic nim nie mozna bylo sciagnac,a elektryczne mocno zaciskaja piers wiec na samym poczatku karmienia sprawia to dodatkowy bol.Laktatorem recznym sama stymuluje z jakim naciskiem sciagam pokarm wiec jest to w tych pierwszych dniach do zniesienia, gdzie piersi sa jeszcze nie przyzwyczajone wiec moga bolec. Teraz rowniez mam kupiony z Aventu a w pogotowiu elektryczny medeli ale to tylko przez przypadek to kupilam go bardzo tanio.
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zagubione po drodze to bardzodobry pomysł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Też chciałam Adasia, ale mój TŻ nie bardzo i do nazwiska też nie bardzo pasuje i w rodzinie jest już kilku Adasiów, więc na razie stanęło na Kacperku
![]() Magdaka13, dobrze, że napisałaś tą skargę, bo to dziwna wymówka, w stylu, że za duże paczki zamawiasz. Przecież to twoja sprawa co kupujesz ![]() Widzę, że też jestem na liście do wykasowania a w ogóle dzisiaj zobaczyłam, że w końcu zostałam wpisana na główną listę oczekiwajek, bo wcześniej pisałam kilka razy z prośbą o wpisanie i nie byłam dopisana, ale już jestem i dziękuję ![]() ![]() Edytowane przez gociak58 Czas edycji: 2010-12-03 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#79 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ł,ozeczko fajne , ale mój 3,5 latek na pewno by sie na nie nie nadawał teraz... on potrafi spasć ze zwykłego na spaniu ![]() Cytat:
![]() ![]()
29.06.2007 nareszcie mamy Mateuszka ![]() Edytowane przez Madzia:)) Czas edycji: 2010-12-03 o 13:21 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sliczna ta twoja ksiezniczka-na drugim zdjeciu superancka mina, wyglada naprawde na szczesliwa.... jak z 10 przykazan szczesliwego czlowieka ![]() Dobrze, ze wszystko sie tak ladnie skonczylo-bo juz sie balam, ze jak wczesniaczek to bedzie miala jakies problemy-a tu widze, ze po prostu jej bylo na swiat spieszno. A zoltaczke to podobno prawie wszystkie dzieci maja po porodzie. A ty jak sie czujesz? mam nadzieje, ze calkiem dobrze...jakby co to mocno przytulam szczesliwa mamuske ![]()
![]() |
#81 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tylko że to bardzo żywiołowy chłopczyk, nawet jak śpi to się bardzo wierci ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#82 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ślicznotka, i mam wrażenie że cały czas buzinka uśmiechnieta. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Co do skracajacej sie szyjki, to ja wlasciwie specjalnie objawow nie mialam, jakis boli czy czegos, za to mialam wrazenie ze cos mi sie dzieje z pecherzem, mialam uczucie stalego parcia na pecherz, wiec myslalam, ze mam jakies zapalenie czy cos, a po zalozeniu pessara juz takiego uczucia nie mam. Takze roznie to bywa.
Natomiast mam teraz dylemat, bo (jak juz pisalam ale w skrocie przypomne) wyszlo mi w usg, ze mam za male dzieciatko jak na 31 tydzien ciazy (srednie pomiary wyszly na 28.5 tc) i lozysko 3 stopnia i kaza mi czekac do 14 grudnia na usg i zobaczyc czy rosnie, jesli nie to szpital i byc moze wczesniejsze rozwiazanie. I teraz nie wiem co robic, bo co jesli lozysko nie jest w stanie malego dozywiac czy dotleniac... Moze lepiej by bylo od razu pojsc do szpitala? Co byscie zrobily? Wczoraj bylam u 2 lekarza i tez powiedzial, ze mozna zaczekac do 14 grudnia, robil sam pomiary i wychodzily na 30,31 tydzien a jestem teraz w 32, z tymze on nie jest specjalista od usg ciazowego, powiedzial, ze mierzyl, zeby mnie uspokoic. Nie wiem co mam o tym wszystkim myslec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Magiczna Konstelacja- ja bym chyba poczekala jeszcze chwile(tak z tydz.), jesli 2 lekarzy tak samo mowi, ze mozesz poczekac. Moze za malo jesz?
Ale od razu pedz do szpitala-jesli ruchy dziecka beda slabsze albo znikna.
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2010-12-03 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
No więc tak:
Sara - przepiękna! ![]() ![]() ![]() Imię Adam - zawsze mi się podobało - uwielbiam je i to było oprócz Antosia (w razie chłopca) drugie przez nas rozpatrywane ![]() Za wykreśleniem nieaktywnych osób też jestem - tylko z wyjątkiem tych które wypisała Supernovaja, bo one faktycznie się czasem pojawiają. No i poza Gociakiem i Kariną bo one dopiero co pisały ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Magiczna Konstelacjo może faktycznie warto poczekać te dwa tygodnie? Choć ja znając siebie poszłabym do innego lekarza sprawdzić ale takiego który jest w tym specjalistą. |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym jechała już teraz...............
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
MARIKA naprawde wielkie gratulacje bo córcia słłłłłłłooooooooodddddkkk kaaaa
normalnie do zacałowania ![]() ![]() ![]() ![]() oby Sara dalej ładnie rosła i była grzeczna ![]() dołączam się do prosby agape.. daj znać jak tam się sprawią pieluszki wielorazowe bo ja juz kompletuje je.. a tak w ogole jak pomysle ze jutro zaczynam 33 tydzien to stres mnie ogarnia.. a brzuchol mi tak urusl ze wszystko dwa razy dluzej robie bo mi we wszystkim przeszkadza.. czuje się jak kulka ![]() ![]() oby powrocil do 65 bo jak nie to bede musiala nowe rzeczy pokupowac.. z tego calego stresu ze urodze tez wczesniej w koncu wzielam sie za szykowanie pokoiku dla malucha.. wlasnie są robione gladzie w weekend moze jakies farby sie kupi za ok tydzien lozeczko przychodzi i ja skoncze malowac komodki to juz cos z tego bedzie.. najgorsze ze ja sama jeszcze nie jestem do szpitala przygotowana a lekarz mnie straszy ze przez moje swędzenie calego ciala moge wyladowac w szpitalu ale na razie czekam na wyniki wątrobowe.. bo jak nie skrocona szyjka to teraz to.. nie licząc od samego początku co sie ze mna dzialo.. chyba przeszlam wszelkie niedogodnosci ciązowe ![]() ![]() oby maly byl zdrowy ja rybka |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
nie czekaj dwóch tygodni ,upewnij się może u 3 lekarza a jakby co to lepiej do szpitala ,zawsze mozesz powiedziec ze slabe ruchy czujesz a jest taka sprawa i zbadaja ciebie ,bedziesz spokojna.
nie zadreczaj sie tyle czasu bo to tez nic dobrego dzidziusiowi nie da. lepiej dmuchac na zimne masz do tego prawo.
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
magdaka 13 nie wiem, moze ma na to wplyw, ze jestem na diecie cukrzycowej, schudlam zreszta 2kg. Enia nie strasz! Mam nadzieje, ze jest po prostu maly. ehhh chyba sie zapisze do 3 lekarza i niech robi dodatkowe badania, bo faktycznie nie wiem czy wytrzymam do 14. tyle tylko ze maly aktywny jest i rusza sie jak szalony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.