|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
siala faritatko! ty to masz jednak fiolaaaa
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Agraveczko pięknie wyglądasz, ale chyba miałaś w ciąży podobną fryzurkę?
![]() Zapomniałam. Jusdan to okropne ![]() Lizaczek dziękuje za życzenia Kochane Cioteczki ![]()
#64 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Kasia, Jusdan wspolczuje przejsc ze szpitalem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
witam, a ja nie mogę spać ... obudziłam się jak mój wychodził do pracy i... nie moge zasnąć
fajnie by tak było przytulić sie do śpiącej Mileny ale nie chce jej prznosić z łóżeczka do mojego łoża bo pewnie by się obudziła a z tymi Włochami to zazdroszczę, chciałabym tam pojechać jeszcze raz bo jak byłam 6 miesiącu to strasznie mnie męczyło zwiedzanie tych ruin wszędzie wielkie schody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
i ja spac nie moge Wojtus jeszcze spi , mąż tak samo. a ja juz od 6 wpatrywalam sie w sufit. a co tam - podam wam link mojego profilu na nk (jesli ktos bedzie chcial wyslac zaproszenie aby zobaczyc zdjecia prosze o nick z wizazu) - http://nk.pl/#profile/3687676
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasienka2607 Czas edycji: 2010-12-19 o 07:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kto by smial ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze odezwalas sie wreszcie bo czesto sie zastanawialam co tam u was. dobrze ze juz po operacji. a jak dlugo Wojtus bedzie mial ta szyne? slodki jest. no i sporo wazy ![]() melduje sie w nowym watku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
o jak ja zazdroszczę tym co mogą się wyspać, mi wystarczy przytulić głowę do poduszki i już mogłabym spać, ale mała ma inne zdanie na ten temat
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Dzieeeeń Dobryyy
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
my już po sniadanku Milena wstała o 8,30 szkoda tylko że ja nie moglam spać
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- nawet odśnieżyłam wejście do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
aniaa22 - Wojtuś musi mieć tą szynę przez całą dobę jeszcze do marca, a potem tylko na noc do ok. 4 roku życia.
Ja już jej mam dosyć. mały zaczyna już siadać, a przez tą szynę mu nóżka sinieje. Koszmar... Wszystkiego Naj dla Aliski ![]() ![]() Siala - do niedawna byłyśmy tj sąsiadkami - ja pochodzę z Bytomia :P
#73 |
Zakorzenienie
|
#74 |
Zakorzenienie
|
dzidzia wszystkiego co najsłodsze dla Aliski
![]() ania stęskniłam sie za Tobą! niezawsze znowu sie nam zapodziałaś ![]() Moje Bubu dawno nie widziane. |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
opowiadaj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Siala z Hd bylo troche inaczej niz z Karolcia. Karolcie dziewczyny troche osaczyly. Nikt nie musi miec wiecej niz 1 dziecko, nie ma takiego obowiazku przeciez, ja jestem jedynaczka i dobrze mi z tym, nie wiem jak to miec siostre, ale wiem jak to miec swoj pokoj tylko dla siebie i inne rzeczy, mimo to ja chce miec dwojke dzieci, bo jestem egoistka i chce je miec dla siebie!!! Ja nie bede biadoloc by Karolcia wrocila, bo kolejne odejscie jej bylo dziecinne, ale rozumiem, ze moze jej byc przykro, bo sie starala naprawic stosunki, ale miala pod gorke. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to w weekend raczej w domu nie siedze a nawet jesli, to ktos jest u nas, wiec po imprezie czytam tylko a pisze jak mam sile ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Aliska naj, naj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
niezawsze ale tutaj nie chodziło( przynajmniej mi) o to, że ona chciała miec jedno dziecko, tylko najbardziej wkurzyły mnie te jej argumenty i to ciągłe powtarzanie jak to sie dusi w domu, jak jej źle bo musi siedziec i nie możne sie rozwijać, i ze już musi wrócić do pracy bo zwariuje. To po co jej była Nastka?! I ten jej tekst, że ma w zyciu cele jak samochód, dom, studia, dziecko, schudniecie wymienione jednym tchem. Dla mnie osobiście jest rzeczą niedojrzała traktowanie dziecka jako celu, punktu na liście życzeń. Poza tym naprawde starałam sie ją zaakceptować, zrozumieć po tej pierwszej kłótni. Jednak teraz jestem pewna, że dramatyzuje, wyolbrzymia i za wszelką cene chce zwrócic na siebie uwage. Bo po raptem 2 tygodniach znowu pojawiły sie opisy idealnej rodziny, grona znajomych a co dopiero była zrozpaczona i taka samotna. Coś mi tu nie gra. Nie lubie bajkopisarzy.
a żebys wiedziała, że tęskniłam ![]() Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-12-19 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Niezawsze Aliska dziękuje.
I zapomniałabym. Wszystkiego najwspanialeszego dla Natalki Martysku ![]()
#80 |
Rozeznanie
|
Hej!
U nas nocka średnia, ale odespałam rano,jak tż przejął stery ![]() Dzisiaj przyjeżdza do nas moja mama. Ale się cieszę, że będziemy mieć z Agatką towarzystwo. Co prawda tylko przez 3 dni, ale dobre i to ![]() Agravka kupuję tę kaszkę w sklepie ze zdrową żywnością. Ja też dosypuję na razie 1 miarkę (no wczoraj było 1,5 miarki). Jusdan współczuję przeżyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() dla Alisy i Natalki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
I zaległe dla Janki
![]()
#83 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też się zatrzymałam z muzyką ( molesta- klasyk ale molesta reaktywacja to tragedia dla mnie ) i od ciąży praktycznie nie słucham nie wiem czemu ![]() ale jestem ciekawa co mój synek będzie kiedyś słuchać ![]() Siala za 13 stopni to ja bym chyba zabiła tych ludzi. i koniecznie kłućcie sie o obniżenie ceny za ogrzewanie bo za co niby macie tyle płacić skoro nie grzeją ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
oo ale pomysłowe ![]() ![]() ola_k11 udanego wyjazdu ![]() marta ja też miałam właśnie takie wrażenie, że straaasznie źle, potem sobie wyjaśnili i znowu sielanka ale nie chciałam pytać i wnikać bo może faktycznie tak było. ale z doświadczenia wiem, że jeżeli chodzi o te sprawy to nie jest takie łatwe, chyba, że to uzależnienie było ściemą. i nie wiem co jeszcze miałam pisać bo oczywiście na raty czytam ![]() wczoraj miałam przeboje z choinką, koleżanka co ma szkółkę przywiozła nam. rozpakowaliśmy i sie okazało, że choinka wys 2 metry a rozłożysta na 3 metry i zajęła pół pokoju ![]() ubrałam ją i w nocy się przewróciła ![]() i dzisiaj rano od nowa syf bo obcinaliśmy dolne gałązki żeby mocniej w stojaku stała i narazie sie trzyma ![]() a mój rekinek jak zjadł o 20 tak kolejne jedzonko o 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ale nie dziwne jak o tej 20 zjadł 230 ml mleczka z 8 łyżkami kaszki ryżowej ![]() dzisiaj ciąg dalszy zdobienia pierniczków ![]() aa jeszcze pytanie mam przy kaszlu takim dość intensywnym ale nie częstym ( z 2- 3 razy w ciągu godziny ) powinniśmy iść do lekarza ? mój tż chory i malutki się chyba zaraził ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-12-19 o 13:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
dzidzia, wiolek kochane
![]() tz jedzie dzis na narty ![]() a ja wlasnie uspilam krolewne nowa metoda czyli w lozeczku z tetra pod nosem i ze szczotka w uzyciu ![]() czesanie ostatnio dziala na nia usypiajaco, ciekawe na jak dlugo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alisa musi dotykać buzią tetry zarówno przy uspokajaniu jak i przy odkładaniu do łóżeczka. Pieszczoch mały. Muszę tą szczotkę przetestować ![]()
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Teraz dopiero doczytuje jaka mnie burza ominela.
Ehhhh jakby to powiedzieli w Hameryce whatever ![]() Cytat:
czesze ja taka mala szczotka dla bejbikow i odplywa w 2 minuty ![]() no i oczywiscie zawsze ze smokiem, to dla niej znak ze idziemy spac ![]() czego to moje dziecie nie wymysli, a raczej czego to ja nie wymysle zeby tylko pomoc jej zasnac ![]() wiolek ja jednak mam nadzieje, ze sie nie zarazil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
bry! wogole to snila mi sie dzis karolcia.. mowila ze za nami teskni, podglada ale nie wroci. ot jaki sen hehe. wiolek a jak ty mu dalas te 8 lyz kleiku? do butli? czy z miseczki? jak butla to jaki smok masz ze przeplynelo?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Dawno, dawno mnie tu nie było, nie oddzywałam się z kilka wątków ale musicie mi wybaczyć bo maluszek zajmuje 99 % mojego czasu a ten 1% to jest pisanie pracy magisterskiej. Ja z pytaniem, wiem że może ten temat był kilkakrotnie poruszany ale niestety nie mam czasu nadrabiać. Rozszerzyłam mojemu gugusiowi dietę, zaczełam od kaszki, potem po kilku dniach kleik, nastepnie jabłusszko i marchewka... no i mam problem... Synuś przy bączkach okropnie płacze0 jakby go bolały. Odstawiłąm więc już 2 dzień wszystko i jest znowu tylko na samym mleku, jednak bączki dalej idą bolesne. Nie wiem czy to wina pokarmów czy już coś, bo biedaczek tak płacze ![]()
#89 | |
Zadomowienie
|
vette dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 8 łyżek kaszki ryżowej. na opakowaniu pisze, że do 160 ml mleka 4-5 łyżek dać to ja do 230 ml dałam 8 ![]() ![]() aaa i dodaje to do mojego mleczka do butli. i wcale nie jest gęste -troszeczke tylko zagęszcza mleko ( nie wiem może mm bardziej zagęczcza ) ale daje przez smoczek trójprzepływowy ustawiam na I i i tak muszę uważać żeby mały się nie dławił. a zapomniałam napisać, że te 230 ml to on zjadł w 5 minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | ||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() udanego wyjazdu kochana, baw sie dobrze i milo spedz czas!! Cytat:
Cytat:
![]() Strasznie radykalne to, co piszesz i nie widzialam, zeby ktorakolwiek z dziewczyn tutaj miala podobne zalecenia. Jak dasz od razu kilka skladnikow naraz, to nie bedziesz potem wiedziec, co uczula w razie czego...Moim zdaniem trzeba dzieck ostopniowo oswajac ze smakami, a nie tak w przeciagu miesiaca dac mu wszystko do sprobowania... o rany jaki slodziak ![]() o jak mu dobrze ![]() dziewczyny anoxa juz wyjechala?? A co karolci to ja tylko raz jeszcze powtorze, ze tu nie chodzilo o to, ze chce miec 1 dziecko. Jasne, ze ma do tego prawo i to jej sprawa. Ale po prostu jej historie nie byly spojne ze soba, bo nie jest trudno zauwazyc, jak ktos najpierw pisze jedno, a potem zupelnie co innego...Jesli miala jakies klopoty to powinna sie podzielic, moze ktos by jej pomogl, doradzil. A jej posty baaaaaardzo czesto byly lakoniczne, wiec mozna by sadzic, ze wszystko ok u niej... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.