![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: mam wszystko, ale nie to czego potrzebuję.
Tylko wiesz tu nie chodzi o to, że Ty musisz bezpośrednio coś powiedzieć np. o tym, że uważasz siebie za piękność czy coś w tym stylu. Mi chodzi tu raczej o taki ogólny sposób bycia, to się wyczuwa po prostu.
Wydaje mi się, że powinnaś zmienić trochę nastawienie, odpuścić na chwilę szukanie chłopaka na siłę, wrzuć na luz (odnośnie poszukiwania partnera i oceniania siebie). Najmilsze rzeczy przychodzą zazwyczaj wtedy kiedy najmniej się tego spodziewamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Jako osoba średnioatrakcyjna zawsze mnie zastanawia, jak "ładni" mogą być samotni. Albo inaczej - mogą narzekać na samotność, skoro mogą pstryknąć i to zmienić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tego juz nawet komentowac nie ma co. ------------------------------------------------- Alez bije od Ciebie zarozumialstwo. Watek liczy tylko niecale 3 strony a Ty zdazylas juz kilkakrotnie (!!) napisac, ze jestes piekna, madra, rozsadna, naturalna, zabawna. Wcale sie nie dziwie, ze jestes sama. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-12-27 o 01:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to prawdziwa pewność siebie to nie wiesz ![]() bo udowadniasz że je masz mówiąc że jesteś ładna, rozsądna i mądra to kompletnie niezrozumienie ![]() gwarantuje Ci że osoba brzydka, lekkomyślna i niemądra także może być pewna siebie : ![]() ja np wiem że pięknością nie jestem i jestem niefajna (no niestety w przeciwieństwie do Ciebie) a pewna siebie jestem ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2010-12-27 o 02:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Jestem pod wrażeniem Twojej osoby, możemy się umówić. W zamian chcę połowę Twoich zarobków i uchylenia rąbka tajemnicy: jak to jest z tą za***istością? Człowiek się taki rodzi czy wystarczy łykać gdwiezdny pył? (PS Nie mam tu na myśli kokainy...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
No cóż - Twoje posty trochę przeczą same sobie: "mam wszystko" /"brak mi kogoś"; "jestem pewna siebie"/ "źle mi bez kogoś kto mnie uwielbia", plus te (niepotrzebne) dane o zarobkach i sytuacji - nie dziw się, że ktoś - tak jak powyżej Kaerb potraktował wątek sarkastycznie
Przyznać trzeba, że tytuł zwraca uwagę ![]() a do sedna rzeczy: DESPERACJA - DESPERACJA - DESPERACJA taki sygnał wysyłasz, nieświadomie - jak język ciała. jedyna rada - polub swoje życie takim jakie jest teraz, naucz się żyć w pojedynkę - wtedy masz szansę na poznanie partnera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Buc
|
Cytat:
znów zabłysnę moją złotą radą - nie masz co robić, więdniesz, to tyłek w troki i do wolontariatu się zapisać, iść do domu dziecka, placówek dla dzieciaków z rodzin dysfunkcyjnych i pomagać a nie jęczeć , jaka ja biedna, nie mam nikogo a jestem piękna, mądra i bogata.W tyłkach się poprzewracało.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23997053]Rzeczywiscie, jestes taka niezwykla
![]() Oj tak, zeby pracowac i studiowac jednoczesnie to trzeba miec IQ minimum 150. Tego juz nawet komentowac nie ma co. ------------------------------------------------- Alez bije od Ciebie zarozumialstwo. Watek liczy tylko niecale 3 strony a Ty zdazylas juz kilkakrotnie (!!) napisac, ze jestes piekna, madra, rozsadna, naturalna, zabawna. Wcale sie nie dziwie, ze jestes sama.[/QUOTE] Mam te same odczucia..coś mi się wydaje, że to co Ci powiedziała koleżanka to prawda a przyjaciółka znając Cię nie chce być z Tobą szczera.. nie musisz mówić, że masz wszystko by człowiek, który z Toba przebywa poczuł, że jesteś zarozumiała i nie do zniesienia.. może skontaktuj się z byłym i niech on Ci powie czemu Cię zostawił..myślę, że właśnie z takiego powodu.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Uuu, to u nas w grupie sami niezwykli studenci.
![]() ![]() ![]() ![]() Szukając partnera z nudów na pewno nikogo nie znajdziesz, gwarantuję Ci. Proponuję postawić na rozwój osobisty. Może nowy język? Wolontariat? Może jakiś aerobik, nauka tańca, basen? Jest tyle możliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? Uważam, że słowa, które są kierowane do nanax są zbyt chamskie. Ale w Waszych wypowiedziach jest coś racji, tak to prawda.
Skoro ciągle powtarzasz, że jesteś ładna, mądra i te sprawy - to świadczy o tym, że nie jesteś tylko taka, ale też wyrozumiała. A tych cech faceci nie cierpią. Nie lubią panienek typu "Jestem najlepszą laską na świecie, żadna mi nie dorówna". Nie mówię, że jesteś tego typu kobietą, ale powoli zmierzasz ku temu, zgadzacie się ze mną?? A co do tego ile zarabiasz... Wydaje mi się, że chodziło Ci tutaj o to, żeby pokazać, że zarabiasz niezłą sumkę i to Ci starcza na swoje wydatki, i że nie potrzebujesz faceta tylko po to, żeby płacił za Ciebie wszystko. Ja to w ten sposób zrozumiałam ![]() I zgadzam się z tym, że powinnaś się jakoś rozerwać. Poprzez jakieś nauki tańca, basen, siłownia (tam znajdziesz facetów, którzy wpadną Ci w oko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Moze faceci sie czuja zagrozeni. Skonczylas szkole. Chodzisz na studia zarabiasz duza kase. Niektorzy faceci lubia dziewzyny bardziej zalezne od nich. Wtedy czuja sie bardziej mescy. Sama widzisz ze wczesniej nie mialas z tym problemow. jak pisałas wczesniej jestes jeszcze zbyt pewna siebie. Niektorzy moga to odbierac inaczej niż w pozytywny sposb. Np że jestes zaozumiala -choc nie mowie ze tak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
Napiszę tak. Utarło się, że to facet ma więcej zarabiać. Jednak nasza cywilizacja odznacza się tym, że i panie, i panowie pracują. Pozostał jednak atawizm poczucia bezpieczeństwa u pań i oczywiście męska duma u panów. Nie wiem jak to opisać, przykład będzie najlepszy taki: Wyobrażam sobie małżeństwa lekarza i nauczycielki, ale nie wyobrażam sobie małżeństwa lekarki i nauczyciela. Przynajmniej z tego co widzę, gdy kobieta więcej zarabia, często coś nie tak jest w tym związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Nie chodzi mi o to ze wina jest kobiety ze jest wyksztalcona a on nie. tylko o to ze faceci sie takich kobiet boja... tak to juz jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kolejna koleżanka utrzymuje swoją rodzinę (w miarę swych możliwości biorąc dodatkowe zlecenia, nadgodziny), podczas gdy mąż siedzi w domu, gotuje obiady, zawozi dziecko do szkoły i zajmuje się chorą teściową - taki układ akurat wymusiło życie, bo w pewnym momencie mąż stracił pracę i miał problem ze znalezieniem kolejnej. W międzyczasie rozchorowała się teściowa (wymaga stałej opieki) i końcem końców wspólnie doszli do wniosku, że lepiej gdy on zostanie w domu i da sobie spokój z szukaniem pracy. Ale znam też kobiety, które chodzą podłamane po wypłacie, bo: "mamy ciche dni - mąż zobaczył wyciąg z naszego konta i się okazało, że to ja zarobiłam w tym miesiącu więcej" ![]() Podstawa to zdrowy dystans i świadomość zarabiania na rzecz wspólnej kasy. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() To, że widzisz u siebie i wymieniasz cechy, które uważasz za zalety nie świadczy o tym, że masz poczucie własnej wartości. Wtedy nie potrzebowałabyś chłopaka, by czuć się lepiej. W ogóle jest u Ciebie nanax taka dziwna mieszanka desperacji z hm... mówiąc delikatnie - wygodnictwem - już w pierwszym poście: nie wiem, czy dziś mam gorszy dzień, czy może dlatego, że prawie co roku na świętajakiś mój chłopak do mnie przyjeżdżał, a teraz nikt nie przyjedzie, czy może sama myśl o tym, że już nie będę miała chłopaka tak mnie przygnębia? Chcesz mieć chłopaka, żeby był elementem świątecznej tradycji jak choinka, czy prawdziwego partnera? Chcesz mieć kogoś z przyzwyczajenia, siłą rozpędu, żeby tylko był taki ktoś? To jest trochę instrumentalne podejście i chłopcy z którymi się spotykałaś to wyczuwali - i desperację i to, że chcesz mieć chłopaka żeby mieć. Jest dla Ciebie niebezpieczeństwo - w tym stanie polecisz na byle kogo ![]() Święta to specyficzny czas dla singli - łapią doły, przeczekaj, wracaj na studia i wypełnij swój czas sama. Edytowane przez Aper Czas edycji: 2010-12-27 o 10:44 Powód: literówka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Myślę, że jak na studentkę to całkiem dobrze sobie żyjesz i wcale się nie dziwię, że piszesz, że wszystko masz, masz mieszkanko, pieniądzę na ciuchy itd.
Jedyne co mnie przeraża to fakt, że będąc sama nie wiesz kompletnie co ze sobą zrobić i faceta traktujesz jak sposób na życie. Ja po 5 letnim związku przez ponad 1,5 roku byłam sama, bez większego zainteresowania ze strony mężczyzn, ale jakoś nie rozpaczałam, wręcz przeciwnie, miałam czas dla siebie i całkiem miło wspominam ten okres. Spotykałam się z koleżankami, pracowałam, chodziłam na zakupy, sporo czytałam, miałam czas aby zadbać o swoje zdrowie, kondyncję, chodziłam na imprezy, natomiast rozumiem, że Ty bez faceta nie istniejesz i myślę, że w jakimś sensie to jest Twój problem. Spróbuj zrobić coś tylko dla siebie, że tak powiem, bez użycia faceta ![]()
![]() |
#76 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceń się,to się ceni ![]() I ogólnie wszystkich ludzi. Cóż to za kierunek,na którym nie ma co robić? ![]() Cytat:
Brawo! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Na czym polega Twoja niezwykłość? I dlaczego uważasz,że w wieku 21 lat nie powinno się pracować? [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23997053]Rzeczywiscie, jestes taka niezwykla ![]() Oj tak, zeby pracowac i studiowac jednoczesnie to trzeba miec IQ minimum 150. Tego juz nawet komentowac nie ma co. ------------------------------------------------- Alez bije od Ciebie zarozumialstwo. Watek liczy tylko niecale 3 strony a Ty zdazylas juz kilkakrotnie (!!) napisac, ze jestes piekna, madra, rozsadna, naturalna, zabawna. Wcale sie nie dziwie, ze jestes sama.[/QUOTE] Jamestwon,jak zwykle popieram Twoją wypowiedź. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dlaczego? Przecież te dwie grupy zawodowe najwięcej narzekają na niskie zarobki? ![]() ![]() Powinno im pasowac wspólne klepanie biedy. ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Tak,nie miałam tak jak Ty...bo miałam o wiele lepiej. ![]() ![]() Zresztą,nie zamierzam uderzać w te same tony co Ty i licytować się kto jest bardziej bogaty,piękny i zdolny. Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2010-12-27 o 13:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
1. Chodzę na tańce, na imprezy. POstanowienie moje noworoczne jest takie, że zapiszę się na siłownie, będę chodzić na basen, i kurs tańca towarzyskiego.
2. paranojewedwoje - masz rację. Ja pisałam o pracy itd. nie żeby pokazać ile zarabiam, tylko łasnie jak piszesz, że nie jestem zależna od faceta, i żeby nie myślał ze zależy mi na kasie. 3. To nie ja, a moja mama mówi, że wcale nie muszę pracować, bo jestem młoda i całe życie przede mną pracy, ale mimo wszystko pracuję. Nie jest ciekawie, ale jakoś dam radę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
O, no to powodzenia z tą siłownią, basenem i kursami tańca.
Dasz radę, poznasz kogoś - na pewno. Tylko pamiętaj - bądź sobą i zwiąż się z facetem, który w pełni Cię zaakceptuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.