|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: pomóżcie przyszłe mamuski w wyborze wózka
jak widac nie wszedzie jest tak fajnie...w Lublinie sa 3 duze sklepy z dzieciecymi rzeczami i nigdzie nie ma glebokich (bez spacerowki) szok!
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Jak do tej pory nie spotkałam się z sama gondolą w sklepie - zawsze 2w1. A wcale nie korzystałam ze spacerówki z dwufunkcyjnego, bo chciałam na pasach skórzanych i z pompowanymi kołami więc był cieżki. Dla mnie też byłaby wtedy idealna sama gondola.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-02-14 o 11:35 |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
chcialabym sie dowiedziec czy macie jakies opinie o Delti Emu? Podoba mi sie wyglad ale nie wiem jak to sie sprawdza w praktyce. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Kasia |
|
|
|
|
#64 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny na chwilke obecna testuje Musiaka po mieszkaniu powiem jedno wszystkim polecam ;-) I wlasnie na tym stelazu 3rider-wozek jest tak zwrotny ze szok-ost nawet przylapalam meza jak smiga miedzy fotelami ;-)
|
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Polecam strone www. bangla.babyonline.pl
gdzie sa opinie wszystkich wozków. Odkryłam ja wczoraj, tez musze cos wybrac a łatwo nie jest. Drogie wozki sa niby stabilne i td ale np niekompletne lub posiadaja kubełkowe siedziska spacerowe.... |
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek, bo nie chcę zakładać nowego. Zastanawiamy sie jaki wybrać wózek.
1. Termin porodu mam na koniec lutego, więc w zależności od tego jaka będzie zima, na pierwszy spacer wyjdziemy w połowie/pod koniec marca. 2. Dziecko będzie w kombinezonie/śpiworku, więc gondola chyba nie musi być ogromna- na wiosnę/lato będę ubierać maluszka coraz cieniej. 3. Na wózek planujemy wydać ok. 1500 zł, bo potem i tak trzeba kupić lżejszą spacerówkę. 4. Szukam wózka: * typu 2 w 1 (fotelik już mam), * z dobrym serwisem, * skrętne koła , czterokołowiec * regulacja rączki (mąż wysoki, ja niska) * waga mi nie przeszkadza, mieszkam w domu, *może być duży, mamy kombi Mam 3 typy ![]() 1) X-lander model X-A, cena ok. 1400 zł, z tego co czytałam, mamy narzekaja na małą gondolę i fakt, że spacerówka nie rozkłada się do pionu, a także, że jej montaż opiera się na paskach- nie ukrywam, że wózek mi się podoba, ma nowoczesny design, jest bardzo zwrotny i lżejszy w porównaniu z kolejnymi typami (waży 14 kg); 2) Tako Captiva, najtańszy , cena ok. 1150 zł, dużo kolorów, dużo cięższy, ale większa gondola, ponoć lepsza spacerówka, ma również chyba regulację poziomu siedziska w gondoli, spacerówkę mozna montować w obu kierunkach jazdy; 3) Jedo Fyn 4DS- cena ok. 1500 zł, największa, zachwalana gondola, wózek cięzki, dużo osób narzeka na spacerówkę. Dodam tylko, że TŻ popatrzył tylko na firmy, przeczytał o każdym jedną stronę i wybrał XA, sugerując się marką
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Jedo fyn 4ds na wahaczach. Gondola super-duża, ciepła budka, wózek zwrotny, fajne koła, duży kosz. Rewelacja. Spacerówka-ciężka, dla mnie brzydka. Minusem też jest ta sama budka. Przy ponownym przełożeniu do gondoli(sprzedaż, drugie dziecko) budka jest wyblaknięta bo była używana i przy gondoli i przy spacerówce. Widać dużą różnice koloru.
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie, mnie również nie podoba się spacerówka w Jedo
nie ukrywam, że po kolejnym dniach spędzonych z wujkiem Google, obejrzeniem kolejnych filmików, przeczytaniem kolejnych opinii, oraz pojawianiem się wózków w snach skłaniam się ku XA
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)I dokupiłam później cybex topax.
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie dziewczyny, czy to naprawdę taka duża róznica te kilka cm? Większość gondoli ma 75-78 ( z przewagą na 78), a XA, jak wspomniałam, 73. Więc czy np. 5 cm to naprawdę tak wiele znaczy?
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej w sklepie sobie postawić je obok siebie i widać wtedy. Dla mnie różnica była duża, ale ja kupowałam model 2010 także nie wiem jak to się zmieniło od tego czasu.
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z wozkow (widzę,ze chcesz skrętnokołowca) mogę polecić jeszcze Bebe Beni -linia Roana,polskiej firmy -tutaj link - http://allegro.pl/najlepsza-oferta-b...735572217.html jest lekki,zwrotnym,dobrze składalny,spacerówkę i gondolę mozna montowac przodem i tyłem do kierunku jazdy ,a do tego montować na dwóch wysokościach Ja jeżdziłam wozkiem tej firmy ,ale innym modelem ( Marita) ,i był bez zarzutów
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie o coś takiego mi chodziło, dzięki
A który wózek ma gondolę 84 cm? Największy jaki spotkałam to chyba Jedo z 80 cm.
|
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
witajcie...
i ja rozglądam się za bryką dla Mautka który pojawi się wczesną wiosna... spodobał mi się proponowany przez Stokrotkę Bebe Beni... a sami rozważamy Coletto http://babynet.pl/coletto-marco-polo...wy-p-2772.html i ciekawa jestem waszych opinii... musi być lekko bo 3 piętro bez windy nie będzie nam ułatwiał spacerów ![]() a może macie inne jakieś pomysły... |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
wiem, że trochę zbaczam z tematu ale macie większe doświadczenie - jakie nosidełka byście poleciły?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.