![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dla osób ważących ponad 100 kg...
Dziewczyny, mam niedyskretne pytanie
![]()
![]() |
#62 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Moim zdaniem Twój problem z wagą wynika z tego, że nie masz wiedzy o zdrowym odżywianiu ani zdrowym odchudzaniu. Wieczorne napady masz prawdopodobnie dlatego, że przez całą resztę dnia jesz bardzo kiepsko i mało. Jesz za mało posiłków, za małe śniadanie i kiepski obiad bez białka... Po samych warzywach na patelnię bardzo szybko będziesz głodna, nie ma siły, żeby było inaczej. Efekt jest taki, że na wieczór jesz to, co prędzej byś mogła zjeść na śniadanie, czyli te trzy kromki chleba. Ser żółty na diecie to w ogóle powinien odpaść. Jogurty owocowe też... Nie wiem jakie jesz płatki, ale jeśli są z cukrem to też nie za dobrze. Spróbuj jeść więcej (szczególnie rano), częściej, bardziej różnorodnie i bardziej regularnie. Poprzeglądaj sobie wątek z codziennymi jadłospisami, podawaj swoje do poprawki, dziewczyny pomogą. Ewentualnie idź do dietetyka po jadłospis. Chyba robisz sobie sporą krzywdę swoim sposobem odżywiania. ![]() Zresztą pomyśl, gdybyś miała taki jadłospis: śniadanie: grahamka z chudą wędliną i warzywa (pomidor, ogórek, sałata, co tam lubisz)/owsianka - bardzo sycące, wiele osób lubi, chociaż nie wszyscy II śniadanie: np jogurt naturalny (jak za mało słodki, dosłodzisz słodzikiem albo ksylitolem) z owocami (samodzielnie tam wkrojonymi) Obiad: pierś kurczaka grillowana z ziołami/pieczona w folii/smażona na teflonie bez tłuszczu, 1/3 torebki brązowego ryżu/kaszy gryczanej, kaszy jęczmiennej, zależy co lubisz, warzywa Podwieczorek: serek homogenizowany z orzechami (zdrowe tłuszcze trzeba jeść, są niezbędne organizmowi, stąd orzechy ![]() ![]() Kolacja: Jajecznica, warzywa jakie lubisz (bez pieczywa)/sałatka z tuńczyka i jajka na twardo byłabyś znacznie bardziej najedzona, rozpędzałabyś swój metabolizm, jadłabyś znacznie więcej białka niż obecnie, a mniej tłuszczu. Jadłabyś więcej witamin, w diecie miałabyś niezbędne tłuszcze... Jak ciągnie Cię do słodkiego, to możesz skorzystać z dukanowych przepisów na desery, niektóre są naprawdę smaczne, albo zrobić budyń bez cukru raz na jakiś czas (posłodzić sobie jakąś inną substancją). Albo tak na szybko zrobić kakao z mleka, łyżeczki gorzkiego kakao (np decomoreno, ma mało tłuszczu) i słodzika, u mnie to pomaga trochę na chęć na czekoladę. Mam nadzieję, że nie poczujesz się urażona, życzę Ci jak najlepiej i chciałabym trochę pomóc w odchudzaniu ![]() ![]() Można się odchudzać dość smacznie i skutecznie zarazem. Wydaje mi się, że troszkę popadłaś w skrajność, co się zdarza - trzeba sobie uświadomić, że nie zawsze mniej znaczy lepiej na diecie ![]() Ok, już kończę, bo się rozpisuję bez sensu nadmiernie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Lexie bardzo mądre rady
![]() ![]() Pannasenna odnośnie problemu ze słodyczami, to ja też jestem ich wielką wielbicielką, ale zauważyłam, że jak kilka dni nie je się słodyczy to jednak wyostrza się zmysł smaku i np. owoce wydają się słodsze. Ja wczoraj wieczorem miałam chętkę na słodkie i wtrąciłam mandarynkę i po sprawie. Wiadomo, że nie obędzie się to bezboleśnie, ale parę dni trzeba się uprzeć a później nawet nie będziesz już mieć ochoty na słodkie. Wiem co piszę, bo już kilka razy udało mi się uwolnić od "słodyczowego głodu". A z przepisów dukanowych polecam nutelle (ja akurat nie używałam aromatu orzechowego tylko rumowego i wychodziło super). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
http://dukan.blox.pl/2011/01/Konkurs...Roku-2010.html KOCHANE GŁOSOWAĆ NA KAROLINKE! macie tu jej przepisy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Witam wsystkie dietkujace panie
![]() Weekend czas zacząc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A powiedzcie mi tylko jedna rzecz czy podaczas tej diety zakazane sa wszystkie owoce??? Bo ja nie wiem czy dlugo wytrzymam bez jakiegkolwiek owocka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale mozna sobie radzic - w lidlu jest syrop wisniowy i chyba alinowy - bez grama cukru ![]() ![]() mozesz tez sobie kupic aromaty do ciast i kawy - wisniowe, brzoskwiniowe, pomaranczowe, cytrynowe itp..... mozna przetrwac spokojnie ![]() do dziewczyn na dukanie - jedzcie ryby - wedzone, pieczone itp - maja pelno witamin i zdrowych tluszczy - od razu samopoczucie bedzie lepsze i poczujecie wiecej energii i cale jajka - nie bójcie sie zoltka - na diecie nie je sie tluszczu zwierzecego wiec cholesterolu nie dostarczacie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielkie dzieki Emilko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki! Ja też marzę o dwucyfrowym wyniku . Kilka razy mi się to udało - niestety na krótko . Może tym razem??? Może przy Waszym wsparciu będzie łatwiej? Motywację mam bardzo silną - chciałabym iść ulicą nie zatrzymując się co kawałek żeby odpocząć . A w tej chwili przy wadze 120 i wieku 50+ jest to niemożliwe . Pozdrawiam i życzę dużo samozaparcia w walce z tymi wstrętnymi KG.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
witamy kolejną lodziankę
![]() dziewczynki okazalo sie ze nie mam grypy. tylko anginę niedrożną... koszmarnie się czuję... dzis teoretycznie 5 dzien dukana. wczoraj nieswiadomie zgrzeszylam plastrem zoltego sera. i przyznam się, ze zaczyna mi to sprawiac frajdę. a mianowicie ten fakt ze jestem dosc silna zeby nie jesc slodyczy ktore zawsze byly moim problemem... poki co ze 100 ważę 96. wiem ze poki co to tylko efekt utraty wody ale zobaczymy dalej. tylko zastanawiam się jak to zrobić z drugą fazą, ile dni warzyw na ile dni bialka. i przyznam się ze warzyw nigdy nie lubilam wiec zapewne bede jesc warzywka z woka z kurakiem i wsio. zrobilam kurczaczka w folii w piekarniku, ale jakos sie robic nie chcial to odrobinką oleju go podlalam, ale zjadlam taki mizerny kawaleczek ze chyba nawet sie nie liczy. a dzis od rana jajecznica z 3 jaj z wedlinka z indyka morlinki, zaraz otręby na mleczku sobie zrobię. mimo fatalnego stanu zdrowia przyznam się Wam ze utrata choc minimalnej wagi mnie poki co bardzo motywuje, brzuch mi się wydaje mniej wystający. i czekam na wyzdrowienie zeby plywac... co do nawykow zywieniowych-mam fatalne. u mnie w domu zawsze jadlo sie tlusto i ciezko, rolady w gestym sosie plus kluski śląskie(żelazne) badz kopytka to moj faworyt... do tego kupa ciast, slodkosci. zawsze bylam okragla, ale zaczelo mi to przeszkadzac dopiero niedawno. zaczelam miec mniej energii, szybko sie meczylam. czulam sie wielka i ociężala... trzymajcie kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Lexie, wielkie dzięki za porady. Rzeczywiście dały mi trochę do myślenia. Czy Ty przypadkiem nie proponujesz mi przejścia na Dukana? Bo to chyba jadłospis z Dukana. W sumie wiem, że nie powinnam jeść np. jogurtów owocowych, ale ciężko mi czasami zjeść inaczej tym bardziej, że rzeczywiście odmawiam sobie wielu rzeczy. Czy rzeczywiście można używać słodziku w diecie? U mnie najgorzej jest z regularnością w dalszym ciągu ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
to nie jest jadlospis z dukana, bo tam nie mozna ani chleba, ani kaszy, ani orzechow
jezeli chcesz joguty owocowe to polecam jogobelle light, bardzo dobre sa - na slodziku, ale nie jest on wyczuwalny - jestem bardzo wrzaliwa na ten specyficzny smak sa tez kefiry i jogurty pitne 0% - poszukaj w sklepach - w tesco jest napewno sporo tego - jak dla mnie juz gorsze w smaku a slodzik mozna na diecie - ten zwykly w tabletkach i w plynie (teraz juz nie sa na szkodliwym aspartamie) - w kauflandzie jest spory wybor ksylitol - cukier brzozowy - naturalny slodzik - bez cukru a smakuje super, lepiej niz cukier ![]() stevia - tez naturalna - w necie napewno mozna kupic, i pewnie tam gdzie ksylitol, ma specyficzny smak, nie probowalam jej... nie mozna slodzic glukozą i fruktozą - to nie slodziki cukier trzcinowy - to zwykly cukier
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Jestem znów
![]() ![]() ![]() A co sądzicie o następującym jadłospisie (wymyślonym przeze mnie)?: - śniadanie - 2 kromki ciemnego chleba posmarowane chudym twarożkiem +1 jajko na miękko + mleko LUB 2 kromki ciemnego chleba z chudą wędliną i warzywami + zielona herbata - 2 śniadanie - sałatka owocowa - obiad- pół torebki ryżu ciemnego + pieczona pierś z kurczaka + jakaś sałatka - podwieczorek - zupa chuda lub jogurt naturalny (łeeee) z musli - kolacja- analogicznie do śniadania PS Wiem, że powinnam wykluczyć owoce, ale nie jestem w stanie chyba z nich zrezygnować.
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
przelicz sobie kalorie, zebys nie miala ich za malo
na kolacje - twarozek - bialy ser + jogurt/homo/ ja uwielbiam z presidentem - jako smietana, naa slodko z cynamonem, odrobina kakao, na slone ze szczypiorkem/papryk/rzodkiewka (oo mam peczek rzodkiewki w lodowce calkowicie zapomnialam o nim) cos z jajek - jajecznica, omlet, na twaro itp, faszerowane - najprosciej do zoltka dac odrobine jogurtu, pieprz duzo zieleniny i wpakowac spowrotem do jajka ryby - wedzone, tunczyk - pyszna jest salatka (serek wiejski+tunczyk z wody+ cebula + pieprz+ ogorek kons. + jajko (mi z jajkiem jakos nie pasuje, maz woli z ) kolacja musi byc bialkowa drugie sniadanie tez jest do zmiany - moze salatke grcka sobie zrob? albo z kurczakiem jakas (nie jem miesa wiec nie podam zadnej propozycji na takie) podpytaaj sie Dagi o przepisy - ona jest zmuszona do kombinowania dietetcznego wiec moze podrzuci Ci jakies zreszta zobaczysz jak waga bedzie reagowac no i trzymaj sie stalych por posilku, i nie jedz po nocy ![]() wegle najlpiej jesc do 12-15 godziny
![]() |
#74 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Twój ostatni jadłospis mi się nie podoba ![]() Ten zaproponowany podoba mi się bardziej ![]() ![]() ![]() Pamiętaj, żeby jeść regularnie co ok.3 godziny, to nie będziesz nigdy głodna. Przegłodzenie się wywołuje później ataki głodu, wilcze apetyty wieczorem i inne takie atrakcje ![]() A, jeszcze co do tego słodzika. Teorie są różne na jego temat, jedni uważają, że szkodzi, inni, że nie. Nie spotkałam nigdzie żadnych badań potwierdzających, że słodzik robi krzywdę. Wiem, że cyklaminian sodu staje się toksyczny po przekroczeniu jakiejś tam dawki, więc go raczej nie używam ![]() ![]() Istnieją też teorie, że sam słodki smak słodzika w ustach pobudza trzustkę do wyrzutu insuliny w oczekiwaniu na cukier do strawienia, ten cukier się nie pojawia, więc człowiek się robi głodny. To można dość łatwo zaobserwować na sobie, jeśli po wypiciu herbaty ze słodzikiem regularnie robisz si głodna, to pewnie niestety słodzić nie za bardzo możesz, bo pobudzisz sobie tylko apetyt. U mnie tego efektu nie ma. Osobiście używam różnych słodzików, staram się nie przesadzać. Słodzę głównie herbatę albo kawę i czasem jakiś deser jak mnie najdzie na słodkie. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2011-01-16 o 01:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
ja uzywam slodzika krogera, jest smaczny, czuje sie po nim ok, wiec ne ma problemu uwazam. chce w koncu dzis sie zabrac za buleczki, ale skrobii nie mam wiec nie wiem czy upiekę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powinnaś zamienić kolejność - grahamkę zjeść do 16:00 a ok. 19:00-20:00 jogurt i bilans wyszedłby na zero, a tak poszło w boczki. ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- I ten sos vinaigrette!!!! Same puste kalorie, jeden z najbardziej kalorycznych sosów. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- W przykładowym jadłospisie podajesz na śniadanie 2 kanapki i jajko, a może na odwrót - 2 jajka i jedna kanapka??
![]() |
![]() |
#77 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Sos nie musi być zły, można go zrobić głównie z wody i ziół z dodatkiem oliwy i octu, już nie demonizujmy go tak strasznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
DZIEŃ DOBRY PĄCZUSIE- nawet'' cyborgi'' czasem mają awarie,więc i mnie dopadło chorobsko.
BUDYNIEK-czyżby do łodzi przywędrowala epidemia anginy? ![]() WITAM ![]() ![]() Dietki trzymam się nadal ( zwłaszcza że nic przelknąc nie mogę z powodu anginy ), ale staram się bardzo wcinać ukochane bialka ![]() BABCIEANIU- ktorą część miasta lodzi masz zaszczyt zamieszkiwać? dzis na obiadek planuje dzwonki łososia pieczone w kombiwarze+brokuly+sos czosnko-jogurtowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
dzien dobry można dolaczyć??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
AGNES90-jesli zmagasz sie z tymi samymi problemami to ja jestem jaknajbardziej ZA.....a jeśli nie brakuje ci poczucia humoru to nawet POWINNAŚ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
a dziękuję
![]() mam 20 lat własciwie jedną nogą już 21 zawsze byłam troszke grubsza od swoich koleżanek ale jakoś trzymałam forme ale odkad nie pracuje dostalam jakiegoś kryzysu i przytyłam znowu moim największym problemem są słodycze i to że zaczynam jeść ok 12 w południa i oczywiscie obowiązkowo na moje wieczorne seriale jakiś batonik był czy czekolada i tluszcz się odkładal ... na końcu w grudniu powiedziałam dość tego pora zaczać zadbać o siebie i zawzielam się strasznie zaczelam diete od 1 stycznia zaczelam nowe życie prowadze diete 1200-1300 kal do tego jezdze codziennie 3o km rowerkiem i widze efekty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja poki co nie wiem czy powinnam kontynuowac, czy zrobic tygodniowa przerwe i zaczac uderzeniowke jeszcze raz. bo za malo jem, a woda ktora pije wychodzi sama bo mam caly czas goraczke :/ Daguś, kiedy wspolne dukanowe zakupki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
no mam zwykla wage za 25 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Cześć , jak tam postępy ? Ja na ścieżkę wojenną po raz n-ty wkroczyłam tydzień temu . Po tygodniu 1,50kg w dół.Niby nie dużo ale jakby tak sobie wyobrazić ,że to jest 6 paczek smalcu mniej -to już cieszy. No i kierunek słuszny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Babciuaniu - a może zamiast 3 posiłków powinnaś spożywać 5, na śniadanie duuuużo ,ale zdrowego jedzenia, żeby na cały dzień mieć czas. A do obiadów polecam górę surówek lub gotowane warzywka.
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- tfu - nie czas tylko energię - co innego myślałam, a co innego napisałam
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
ja jem duzo na śniadanie np 2 kromki chleba razowego z szynka i do tego platki z mlekiem albo chlebek i rybke w galarcie obiad to rożnie ale juz mniej potem jakiś owoc i kolacje np serek wiejski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie w kolejnym dniu zmagania sie z dietka
![]() Na razie nie przeszlam jeszcze na ducana tylko postanowilam ograniczyc pewne produkty a zwlaszcza slodycze, które mnie gubia ![]() Powiem Wam ze strasznie ciezko idzie mi ta zimowa dietka zdecydowanie wole odchudzac sie latem, ale tu chodzi o to zeby do lata to juz laska byc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
u mnie chyba zima lepiej niż latem bo latem to co chwile grille robimy i oczywiście zimne piwko z sokiem na tarasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Walka z kg trwa nadal obecnie jest mnie mniej o 4,5 kg
![]() ![]() BABCIUANIU-jesteś ''najbliższą" mi wizazanką bo ja mieszkam przy CZMPolki .jesteś w tej dobrej sytuacji że mieszkasz przy basenie''Angelika'' są tam super masarze w wodzie, nawet umarlemu pomogą. JA zazwyczaj na basen chodze do hotelu ''Ambasador" cena ta sama 12zl na godzine , ale zdecydowanie mniej ludzi i bliżej. BUDYNIEK- zakupy to ja mam u siebie bo prowadze sklep niestety spożywczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.