![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: ??? Po DEKOLORYZACJI włosy PONOWNIE CIEMNE ???
Witam serdecznie
![]() Około 2 tygodnie temu w salonie fryzjerskim miałam wykonaną dekoloryzację z włosów czarnych ![]() Fryzjer użył Matrix Solutionist Color Erase. Ogólne włoski fajnie się odbarwiały i można było zaszaleć z jakimś ciepłym brązem. Niestety problem pojawił się w przypadku odrostów, które się nie odbarwiły ![]() Fryzjer mnie zapewniał, że za około miesiąc kolor się troszkę zmyje i będzie można nałożyć o ton jaśniejszy kolor. Od tamtej pory minęły 2 tygodnie, na początku jak to po farbowaniu kolor się wypłukiwał ale teraz to już wcale, a włosy nadal mają kolor ciemnego brązu ![]() Doradźcie proszę co robić aby kolor się troszkę rozjaśniał, dodam, że myję włoski co dwa dni w upalne dni prawie codziennie. Pozdrawiam moi kochani ![]() Edytowane przez deeskaa Czas edycji: 2013-03-07 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Hejka wszystkim
Jak robiłam dekoloryzacje dwukrotnie dodam że długo... długo farbowanie włosy na czarno, pierwszy raz po Color peel włosy na obrotach obrazu powróciły do naturalnego reszta w kolorze czarny z prześwit brązu. Od razu nałozylam drugi dekoloryzator na resztę włosów unikając odrostów, ruszyło je i miałam śliwkowo-brązowe. Po czym chciałam uzyskać rudy miedziany kolor i nałożyłam farbę najjaśniejszą jaka była w sklepie z tym odcieniu, dodam że po dekoloryzacji każdej plukalam włosy z 10-15 min. Jakie moje zdziwienie było jak żyłem farbę z włosów i włosy były kruczo-czarne??
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś po deko nałożyć na włosy oxydant 3% chociażby, żeby zablokować ciemnieniei
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc dziewczyny, mam podobny problem.
Z czarnych wlosow zrobilam dekoloryzacje dwa razy, teraz mam brazowe wloski, ale widze ze mi ciemnieja. Moj błąd bo uzylam przy zmywaniu dekoloryzatora zwyklego szamponu. A po paru dniach kupiłam farbe jasny blond Garniera Colors Naturals 8.0 i przetestowalam ją na pasemku, ale pasemko wyszlo zamiast jasniejsze to ciemniejsze... Czy jak rozciencze oxydant z tej farby uzyskam efekt lekkiego rozjasnienia zamiast przyciemnienia wlosow? Zalezy mi by stopniowo wrocic do naturalnego blondu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
??? Po DEKOLORYZACJI włosy PONOWNIE CIEMNE ???
Mi tez dziś koncówki ściemniały ;( co prawda to był tylko test, bo konkretna dekoloryzacje będę robić jutro
Edytowane przez wasienka Czas edycji: 2016-01-21 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Połóż po deko oxy 3% na chwilę. Jeśli włosy ciemnieja, pigment dalej jest we włosach i trzeba powtórzyć zabieg.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
a jak można domknąć łuski ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.