Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 11:03   #61
monikal
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

ego fajne łóżeczko i pościel, ale będzie spała Dzidzia w przedpokoju? żatruję oczywista u mnie też nie na swoim miejscu na zdjęciu

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
widzę fotelik Maxi Cosi
a jaki wózek kupiliście?
x-lander xa i muszę powiedzieć, że jestem zadowolona, choć jedna osoba powiedziała że opony bez protektora i będą się ślizgały, ale to nabyta rodzina ....

u mnie też nie śmierdziało taki zapach drewna, za to wózek jak jakimś impregnatem przeciwdeszczowym - tak mi się kojarzyło

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:03   #62
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

ale mi dalyście do myślenia z tym materacem!!! ja tak myślę że jak chcemy łózeczko z ikei to od razu materac sie tam wezmie do niego, ale są tylko piankowe. noi teraz nie wiem czy dobre czy złe??? i czy mam pewność że będzie pasował materac nie z ikei ewentualnie??

bo z pościelą dla dzieci jest tak w ikei, że są jakieś zupełnie inne wymiary niż te nasze 2 standardowe,i kupując pościel poszwy dokupi się już tylko z ikei bo nic innego nie pasuje.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-26 o 11:04
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:06   #63
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
zważyłam się i jestem przerażona, jak mogłam przytyć 2 kg w 2 tygodnie??? przez tą cholerną zgagę mało jem, i tym bardziej jestem zdziwiona skąd to!!!
Ewelqa trzymajcie się !!!

aha i zauważyłam coś dziwnego, aż się dziś gina spytam. są takie dni że leże non stop i chodzę tylko do wc i do kuchni. ale jak teraz tż jest chory to mam troszkę wiecej chodzenia, i pranko i wogole. i zauważyłam ż e jak mam ten dzień leżący to bardziej mi sie brzuch napina i twardnieje niż jak jestem na chodzie. nie wiem czy ja jakaś inna jestem?
Też w 2 tygodnie przytyłam 1,5 kg A z tym brzuszkiem mam podobnie, jak leżę to jestem jakaś bardziej wyczulona na to chyba...

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Tity jak nie masz miejsca to może wyciągnij tylko z kartonu i postaw gdzieś za szafą, wtedy też będzie się wietrzyć.
To pewnie tak zrobię
Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
i od razu wam się pożalę dostałam jakiejś cholernej wysypki. zaczęło się od ud a teraz mam na brzusiu piję wapno i kurcze nie wiem skąd te plamki. zmieniłam krem na rozstępy - myślicie, że to od tego
Z tego co wiem to i ta cholestaza ciążowa objawiać się może wysypką, ale to po 30 tygodniu się robi dopiero, tak przynajmniej od położnej słyszałam. Jak nie przejdzie po zmianie kremu to do lekarza idź.

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Ja mam
Wszystkiego najlepszego

ego_ego ślicznie łóżeczko wygląda. Podoba mi się pościel
Kurcze nie mam przybornika, myślicie, że jest niezbędny?

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-01-26 o 11:09
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:07   #64
monikal
Raczkowanie

Cytat:
A jakiej wielkości masz łóżeczko bo widzę, że ten materac jest na 70/14ocm. Ja mam łóżeczko 60/120 i chyba ten materacyk będzie za duży
łóżeczko mam właśnie 140 na 70 i idealnie mi materac pasuje...
ale są i mniejsze u tego co podałam sprzedawcy tak jak i u innych

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2011-01-26 o 11:09
Stary 2011-01-26, 11:09   #65
izunia233
Zadomowienie

No to masz większe Ja muszę szukać mniejszego materacyka, ale jakoś się zebrać nie mogę
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:13   #66
Castia
Wtajemniczenie

ja tez ma 120/60 moze uda sie w koncu dzisiaj kupic

ale mi sie wywaliły na piersiach i pod jakieś czarne wągry - masakra wrrr
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:15   #67
ego_ego
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczynki, mam nadzieję, że synkowi też się spodoba, moim zdaniem tylko ten baldachim niepotrzebny, ale mąż chciał, to proszę bardzo, a na zmianę mam pościel fiotelową też z ochraniaczem i baldachimem

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
ego fajne łóżeczko i pościel, ale będzie spała Dzidzia w przedpokoju? żatruję oczywista u mnie też nie na swoim miejscu na zdjęciu
nieeee to zdjęcia były tam robione jak tz składał łżeczko, teraz stoi w sypialni, ale też jeszcze nie na swoim miejscu

Cytat:
ale mi dalyście do myślenia z tym materacem!!! ja tak myślę że jak chcemy łózeczko z ikei to od razu materac sie tam wezmie do niego, ale są tylko piankowe. noi teraz nie wiem czy dobre czy złe??? i czy mam pewność że będzie pasował materac nie z ikei ewentualnie??
no jeżeli kupisz standardowy wymiar łóżeczka, to chyba nie musisz koniecznie w ikei kupować materaca

ale mnie zmyliłaś tym avatarem nowym, piękny

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

ego_ego ślicznie łóżeczko wygląda. Podoba mi się pościel
Kurcze nie mam przybornika, myślicie, że jest niezbędny?
moim zdaniem jak masz jakąś komodę w pobliżu to nie jest niezbędny, ja mam bo był w zestawie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 11:16   #68
izunia233
Zadomowienie

A mam też pytanie o te nakładki sylikonowe avent. Kupujecie 1 czy 2 sztuki bo mi się wydaje, że jedna wystarczy, najwyżej będę przekładała z jednego na drugiego cyca.
Stary 2011-01-26, 11:16   #69
blackrose4u
Wtajemniczenie

my też mamy łóżeczko 120/60 a kołyska 90/40 (która bedzie na start u rodziców). Wkurzam się trochę że musze kupić dwa materace.

Ide piec mufinki z wiśniami tak mnie naszło jakoś

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:18   #70
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
agaaga89 ja też mam dziś wizytę także trzymam kciuki że będzie wszystko ok, jak narazie nie mogę z nerwów powietrza złapać, i czuję synka o dziwo, mimo że to nie jego godzina aktywności, pewnie mój stresik się przekłada...
To trzymamy kciuki za siebie wzajemnie napewno wrócimy z dobrymi wiadomościami

Ego śliczne łóżeczko ....

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:21   #71
Ahtaga
Wtajemniczenie

Witajcie. Ja już po drugim usg. Oszaleć można z tymi lekarzami... wszystko jest w jak największym porządku! Najpierw nic nie pytałam o nerki tylko pozwoliłam pani dr żeby sama najpierw wszystko oceniła i jak już widziałam, że kończy i nie ma żadnych zastrzeżeń to zapytałam o nerki, bo inny lekarz twierdzi, że budowa jednej jest nieprawidłowa pęcherzykowata, a ona że niemożliwe...wszystko tu jest prawidłowe. Kamień z serca spadł, ale ziarno niepokoju we mnie jeszcze tkwi, bo w sumie na podstawie czegoś ta wcześniejsza to powiedziała Póki co trzymam się tego drugiego badania i pójdę za 2 tyg do kontroli tak jak mi kazała i ciekawe co powie
A mały (jeszcze bezimienny ) waży 1501g. To chyba taka średnia norma.
A dziewczyny, jaki macie stopień dojrzałości łożyska? Bo ja mam II.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:25   #72
Mirabilka
Zakorzenienie

to super, że wszystko dobrze - też był porównała z dwoma lekarzami. A stopień łożyska nie wiem... nie mówił mi nigdy mój gin - idę 12 lutego czy jakoś tak to podpytam.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:27   #73
gosikk_s
Zakorzenienie

Melduję się na nowym wątku A u nas kolejne problemy, Aleks od nocy ma bóle brzuszka i lekką biegunkę, może to jelitówka? Co go złapie ból to strasznie płacze zrobiłam mu herbatkę ziołową i smectę ale jak na razie nie chce pić...

Avikusia, jeśli jadasz wystarczająco a waga rośnie powolutku to znaczy że taki masz organizm. Wcale nie trzeba przytyć 20kg, po to tylko żeby je potem z mozołem zrzucać. Ja po chorobie zjechałam 1,5kg i aktualnie (połowa 30tc) mam na plusie 5, to jedyny plus tego cholernego choróbska...Zaczynałam od 52kg przy 162cm wzrostu, teraz ważę 57. Dla mnie to wystarczająco dużo i życzyłabym sobie nie przekroczyć magicznej 60...Śliczny masz brzuszek

Marsylia, super masz parametry, ja pierwszą ciążę zaczynałam od 48 ale mam tylko 162cm. Przed porodem miałam koło 58, i niestety nie wróciłam do wagi przedciążowej Tą ciążę zaczęłam od 52, teraz mam 57 (30tc) ale to tylko dlatego że 1,5 mi zleciało po chorobie i jeszcze nie wróciło.

Kolba, super że Oleńka ładnie przybiera na wadze Pisz jak najczęściej, dla części z nas to już nie jest abstrakcja a pozostałym się przyda

Ewelqa, mam nadzieję że długo nie zabawisz w szpitalu, trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Tity, oj biedactwo, zdrówka życzę

Wanilia, mam nadzieję że moje dzieci nie zrobią ze mnie szybko babci, to się jakoś często dziedziczy a moja mama też urodziła mnie późno jak na tamte czasy (27 lat). A jakby nie patrzeć, będę mieć wtedy przynajmniej z 55 lat bo nie zakładam jakiś hardcorowych porodów w wieku nastu lat

Patrycja, wszystkiego najlepszego

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:27   #74
monikal
Raczkowanie

a chciałam się podzielić przypadkowym odkryciem, TZ mi ostatnio w Lidlu kupił mokre chusteczki, wypróbuję na sobie, bo mam przypadłość ciażową znaczy hemoroidy i kupił softino comfort 72 szt, co prawda nie mam porównania bo te co mam dla Zosiulka, z huggisa nie rozpakowywałam a chciałam wiedzieć jakie są możliwości inne. Zatem jak pisałam porównania nie mam ale z tego co piszecie ważne by były nawilżone i te są, nawet bardzo mogłabym rzec. fajniutki zapach, mięciutkie, bez parabenów i dużej ilości chemii tak mi się wydaje przynajmniej, opakowanie zwykłe miękkie, ale dobrze się zamykają, co mnie czasem przy tych mokrych chusteczkach do higieny intymnej denerwowało że nie trzyma. Także , je będę kupowała jak Zosiuleńka, będzie tolerowała. a są tylko może ciut za wąskie, zobaczę jakie są inne to napiszę porównanie...

podaję też ciekawostkę http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._zlobkami.html
bo ten temat nam obcy nie będzie...

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2011-01-26 o 11:37
Stary 2011-01-26, 11:28   #75
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja już po drugim usg. Oszaleć można z tymi lekarzami... wszystko jest w jak największym porządku! Najpierw nic nie pytałam o nerki tylko pozwoliłam pani dr żeby sama najpierw wszystko oceniła i jak już widziałam, że kończy i nie ma żadnych zastrzeżeń to zapytałam o nerki, bo inny lekarz twierdzi, że budowa jednej jest nieprawidłowa pęcherzykowata, a ona że niemożliwe...wszystko tu jest prawidłowe. Kamień z serca spadł, ale ziarno niepokoju we mnie jeszcze tkwi, bo w sumie na podstawie czegoś ta wcześniejsza to powiedziała Póki co trzymam się tego drugiego badania i pójdę za 2 tyg do kontroli tak jak mi kazała i ciekawe co powie
A mały (jeszcze bezimienny ) waży 1501g. To chyba taka średnia norma.
A dziewczyny, jaki macie stopień dojrzałości łożyska? Bo ja mam II.
no widzisz, super
no ale właśnie z lekarzami tez tak jest, u mnie dwóch twierdziło ze szyjka krotka nadająca sie na szew a jeden mowil ze długa jak u słonia
nie wiadomo komu wierzyć.
ale skoro do dzis nie urodzilam to chyba ten osttani mial racje
a ja to nawet nie wiem co z moim łozyskiem, nic mi nie mowil na ostatniej wizycie
ale II stopien na dzien dzisiejszy to moze taka juz norma...nie wiem

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-26 o 11:30
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:32   #76
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Witamy sie i my z Adriano w nowej czesci
Moze w tej uda mi sie wiecej udzielac

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:34   #77
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Patrycja wszystkiego najlepszego:r oza:

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:35   #78
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
a chciałam się podzielić przypadkowym odkryciem, TZ mi ostatnio w Lidlu kupił mokre chusteczki, wypróbuję na sobie, bo mam przypadłość ciażową znaczy hemoroidy i kupił softino comfort 72 szt, co prawda nie mam porównania bo te co mam dla Zosiulka, z huggisa nie rozpakowywałam a chciałam wiedzieć jakie są możliwości inne. Zatem jak pisałam porównania nie mam ale z tego co piszecie ważne by były nawilżone i te są, nawet bardzo mogłabym rzec. fajniutki zapach, mięciutkie, bez parabenów i dużej ilości chemii tak mi się wydaje przynajmniej, opakowanie zwykłe miękkie, ale dobrze się zamykają, co mnie czasem przy tych mokrych chusteczkach do higieny intymnej denerwowało że nie trzyma. Także , je będę kupowała jak Zosiuleńka, będzie tolerowała. a są tylko może ciut za wąskie, zobaczę jakie są inne to napiszę porównanie...
monikal a co bierzesz na te hemoroidy, bo ja też mam a wczoraj jak byłam u gina to całkowicie wyleciało mi z głowy, żeby zapytać się jakie mogę stosować leki?
Stary 2011-01-26, 11:38   #79
aja1
Zakorzenienie

No dobra kobiety uciekam do miasta.
Może w końcu dziś kupię podkłady poporodowe i koniec z zakupami

Aha, mam taki pomysł. Ponieważ lista mamusiek była robiona na samym początku i części mamusiek nie ma (zniknęły bez słowa). Ja postaram się przez tydzień (chyba starczy) zobaczyć kto się nie odzywa i wykreślę z listy.
Co Wy na to??

No i oczywiście które się odzywają, a ich nie ma lub są niepełne dane to pisać na pw.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 11:38   #80
gosikk_s
Zakorzenienie

Monikal, a jakie masz opony do x-landera? Bo ja tradycyjne gumowe (2 lata temu nie było innych) i jeździ jak czołg

Ahtaga, super mam nadzieję że poprzednia lekarka miała po prostu kiepski sprzęt. A skoro za 2 tygodnie kontrola, to znowu się upewnicie.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:41   #81
aja1
Zakorzenienie

Właśnie sobie uświadomiłam, że 7 lat temu byłam w szpitalu i czekałam z dnia na dzień kiedy będę rodzić. Młoda za tydzień ma urodziny, matko jak to leci.

Dobra uciekam.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:44   #82
emila28101987
Rozeznanie

Witam mamusie w nowym wątku

Oj jeszcze w starym wątku do nadrobienia 7 str a tu już tyle napisane

Miałam wczoraj wizyte - i dowiedziałam się że z moją szyjką się pogorszyło.. wcześniej była rozwarta na 0,5 a teraz na 1,5 i mam się maksymalnie oszczędzać żeby przetrzymać jeszcze z 2 tyg (tp 1.03) tylko że ja się oszczędzam i nie wiem co mam robić żeby jeszcze bardziej pozostaje mi leżeć i leżec

Poza tym miałam usg - mały ułożony główką w dół i waży 2920 duużyy chłop. Miałam też pobrany wymaz a za 2 tyg do kontroli - o ile prędzej nie urodze Oby nie - chciałabym tak gdzieś do 20 lutego wytrzymać..

W dodatku mam problem z kupnem wózka Cały czas miałam upatrzony Espiro Vector 4 Air - oglądałam go trzy razy i bardzo mi się podoba ALE jak byłam za 4tym razem zamówić (bo nie ma tego koloru co chciałam) poprzestawiali wózki w tej hurtowni - wcześniej ten Vector stał tak w rogu a teraz postawili go pośrodku wśród innych wózków i dopiero zobaczyłam że jest DUŻO mniejszy od innych wózków.. Mój powiedział że wygląda jak dla lalek i że może lepiej większy (wcześniej też mu się podobał) i że nawet ja będe musiała sie mocno nachylać nad dzieckiem (a mam wzrostu 157cm) a co dopiero on (184cm) ehh.. Spodobał mi się nawet też Espiro Atlantic.. i teraz mam dylemat który wziąć. Zamówiłam ten kolor co chciałam Vectora i dzisiaj mają dzwonić i mówić czy bedzie i musze się do tej pory zdecydować który.. Dalej bardzo podoba mi się Vector ale boje się że nie bedzie funkcjonalny.. Kobietki które macie któryś z tych wózków pomóżcie
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:48   #83
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
bo z pościelą dla dzieci jest tak w ikei, że są jakieś zupełnie inne wymiary niż te nasze 2 standardowe,i kupując pościel poszwy dokupi się już tylko z ikei bo nic innego nie pasuje.
dokładnie my wypełnienie kupiliśmy 110 na 135 jakoś a wszystkie poszewki są na 100x135. ale powiem ci że nawlekliśmy tą poszwę i te 10cm nie jest źle pasuje dobrze.

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
no widzisz. lekarze to potrafią zdenerwować człowieka super że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Aha, mam taki pomysł. Ponieważ lista mamusiek była robiona na samym początku i części mamusiek nie ma (zniknęły bez słowa). Ja postaram się przez tydzień (chyba starczy) zobaczyć kto się nie odzywa i wykreślę z listy.
Co Wy na to??

No i oczywiście które się odzywają, a ich nie ma lub są niepełne dane to pisać na pw.
jestem za sama miałam sobie z ciekawości ostatnio sprawdzić która kiedy ostatnio pisała i jak często

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:50   #84
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Witam mamusie w nowym wątku

Oj jeszcze w starym wątku do nadrobienia 7 str a tu już tyle napisane

Miałam wczoraj wizyte - i dowiedziałam się że z moją szyjką się pogorszyło.. wcześniej była rozwarta na 0,5 a teraz na 1,5 i mam się maksymalnie oszczędzać żeby przetrzymać jeszcze z 2 tyg (tp 1.03) tylko że ja się oszczędzam i nie wiem co mam robić żeby jeszcze bardziej pozostaje mi leżeć i leżec

Poza tym miałam usg - mały ułożony główką w dół i waży 2920 duużyy chłop. Miałam też pobrany wymaz a za 2 tyg do kontroli - o ile prędzej nie urodze Oby nie - chciałabym tak gdzieś do 20 lutego wytrzymać..
a rozwarcie masz zewnetrzne czy wewnetrzne szyjki? skrócona też jest?
ogolnie najlepiej odpoczywać leżąc jak najwięcej, jak będzie trzeba to wstawaj tylko do wc, chodzi o to,zeby ni bylo nacisku dziecka na szyjke jak chodzisz, tez tak mam

a poza tym to faktycznie masz juz duzego chlopa baaaardzo dobrze, ze juz tyle wazy ja swojego tez tucze i mam nadzieje,ze uda mi sie podtuczyc tak do 3 kilo wlasnie
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:51   #85
subtelle
Raczkowanie

Melduję się cześć Mamuśki!

Ewelqa- trzymaj się dzielnie!!!!

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Melduję się
Dzisiaj zapowiada się ciekawy dzień bo mój tż zabiera mnie do kina i na romantyczną kolację z okazji urodzin
Muszę się zrobić na bóstwo a u mnie w bloku wody nie ma bo rura pękła
Sto lat! I szczęśliwego rozwiązania

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Zaczynam trochę dygać, bo dokuczają mi bóle a raczej kłucia w szyjce od wczoraj w miarę regularne, nie ciągle tylko pulsacyjne i wcale nie przechodzi jak leżę plackiem parę godzin.... Szczęście, że dziś wizyta u gina, mam nadzieję, że same dobre wieści przyniosę
!!
Też mnie kłuje coraz częściej, szczególnie jak chodzę. a to oznacza coś złego????

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
my też mamy łóżeczko 120/60 a kołyska 90/40 (która bedzie na start u rodziców). Wkurzam się trochę że musze kupić dwa materace.

Ide piec mufinki z wiśniami tak mnie naszło jakoś

Też muszę kupić dwa, jedno do nas, drugie do rodziców. Kupuję na All, gryka-pianka-kokos, ale nie umiem się zdecydować na sprzedawcę...
przejrzę aukcje, które wkleiłyście, może będzie mi łatwiej.

Dziewczyny, nie mamy imienia
zawęziliśmy zakres do 4 imion i dupa dalej. Nie zdecydujemy się chyba....
Czemu to jest takie trudne????

Ja ostatnie dni w pracy, w pn idę do gina na wizytę i biorę już L4. To będzie 33 tc, chyba najwyższa pora.... już się nie mogę doczekać

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:51   #86
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
A mam też pytanie o te nakładki sylikonowe avent. Kupujecie 1 czy 2 sztuki bo mi się wydaje, że jedna wystarczy, najwyżej będę przekładała z jednego na drugiego cyca.
Widziałam w sklepie innej firmy pakowane po 2szt., ale nie pamiętam jakiej. Wychodziło trochę taniej, ale nie przyglądałam się.

Ahtaga, dobrze że wszystko w porządku, pewnie to kwestia sprzętu. Drugie badanie miałaś na lepszym aparacie?

Tż śmieje się, że jak dziecko wda się w nas to możemy być nawet prapradziadkami
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:52   #87
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Monikal, a jakie masz opony do x-landera? Bo ja tradycyjne gumowe (2 lata temu nie było innych) i jeździ jak czołg
no łyse Gosik Łyse pompowane jak to w x landerach ale łyse

izunia233 nie biorę na razie nic na tą nieszczęsną przypadłość, maślaneczkę piję, jak pójdę do dr to się go zapytam co mogę...

Stary 2011-01-26, 11:59   #88
mora103
Raczkowanie

Melduje sie z Erykiem w nowym wątku,rany ale juz napisałyście
Patrycja Wszystkiego najlepszego:r oza:
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:01   #89
emila28101987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
a rozwarcie masz zewnetrzne czy wewnetrzne szyjki? skrócona też jest?
ogolnie najlepiej odpoczywać leżąc jak najwięcej, jak będzie trzeba to wstawaj tylko do wc, chodzi o to,zeby ni bylo nacisku dziecka na szyjke jak chodzisz, tez tak mam

a poza tym to faktycznie masz juz duzego chlopa baaaardzo dobrze, ze juz tyle wazy ja swojego tez tucze i mam nadzieje,ze uda mi sie podtuczyc tak do 3 kilo wlasnie
właściwie to nie wiem bo powiedział tylko że była rozwarta na pół a jest na 1,5 a ja sama nie dopytałam nic bo strach mnie obleciał i myślałam że do szpitala pójde
no oby mój maluch nie podtuczył się do 4kg o ile jeszcze troche posiedzi
emila28101987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 12:02   #90
Mirabilka
Zakorzenienie

po ciężkich walkach na all o dres udało mi się wygrać dwie aukcje w sumie w sklepie do dziś wiszą te kolekcje hehe:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1409947421
http://allegro.pl/show_item.php?item=1409946850

a na lato marynarza:

http://allegro.pl/babaluno-3pack-bod...411745903.html
http://allegro.pl/babaluno-2pack-spo...418670506.html

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-01-26 o 12:06
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości