Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :> - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-02-06, 17:29   #61
Marzycielkaa19
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

A powiesz jak to mniej wiêcej ugotowa³a¶? ¶wietny pomys³

83kg------------------------------68kg

Szym <3
Marzycielkaa19 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:00   #62
anamoi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 314
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

W³a¶nie wszama³am pieczon± pier¶ z kuraka z sosem czosnkowym i gotowanym kalafiorem
Mam pytanie odno¶nie naszych spadków na wadze- wa¿ymy siê kiedy chcemy czy mo¿e zrobimy jaki¶ dzieñ w tygodniu kiedy bêdziemy raportowaæ nasze postêpy?

83-80-79-78-77-76-75 -74-73-72-71-70

cel I 75kg/176cm

anamoi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:09   #63
Anolis
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Witajcie Dziewczyny, równie¿ chcia³abym siê przy³±czyæ do Waszego w±tku
Mam na imiê Ania, mam 21 lat, 173 cm wzrostu i wa¿ê obecnie oko³o 66 kg ( dok³adnie napiszê we wtorek, bo dopiero wtedy bêdê mia³a dostêp do wagi).

Próbujê siê odchudzaæ od bardzo dawna ale niestety w tej kwestii mam na koncie zdecydowanie wiêcej pora¿ek ni¿ sukcesów Od po³owy listopada do ¦wi±t by³am na Dukanie i schud³am 7 kg ale pó¼niej pojecha³am w góry na Sylwestra i przerwa³am dietê i nie uda³o mi siê ju¿ do niej wróciæ. A teraz na dodatek sesja i moje zajadanie stresów ... no i niestety czê¶æ z tych utraconych kilogramów wróci³a.

Ale postanowi³am, ¿e koñcze z tym i biorê siê za siebie, ale z rozs±dkiem Przede wszystkim chcê ca³kowicie zrezygnowaæ ze s³odyczy bo to one mnie zabijaj± Bia³ego pieczywa i ziemniaków nie jem, fast - foody te¿ rzadko wiêc z tym problemu nie bêdzie.
Poza tym basen tak czêsto jak tylko siê da i jak tylko pogoda siê troszeczkê poprawi to zaczynam biegaæ. No i postaram siê zmobilizowaæ do brzuszków (chocia¿ ich nienawidzê!!!)

Mam nadziejê, ¿e razem z Wami tym razem mi siê uda
Anolis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:26   #64
natalq7
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Cytat:
Napisane przez anamoi Poka¿ wiadomo¶æ
Mam pytanie odno¶nie naszych spadków na wadze- wa¿ymy siê kiedy chcemy czy mo¿e zrobimy jaki¶ dzieñ w tygodniu kiedy bêdziemy raportowaæ nasze postêpy?
dobry pomysl moze niedziela rano ? ... wtedy wiekszosc z nas ma wolne

Anolis witamy )
Stary 2011-02-06, 18:28   #65
anetaszym84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Cytat:
Napisane przez Marzycielkaa19 Poka¿ wiadomo¶æ
A powiesz jak to mniej wiêcej ugotowa³a¶? ¶wietny pomys³
2 duze piersi z kurczaka pokroilam na sredniej wielkosci kawalki.Zagotowalam razem z mieszanka chinska w malej ilosci wody( uzylam 3/4 paczki).Dodalam 2 czerwone cebulki i 2 kostki rosolowe(wolowe)..Na koniec, gdy skladniki staly sie prawie miekkie dodalam fiks do dan chinskich(rowniez kupiony w biedronce).Trzeba go rozmieszac w 300 ml zimnej wody i po prostu wlac.Dzieki niemu danie stalo sie odpowiedniej konsystencji i nabralo niesamowitego smaku i aromatu.Troche pieprzu i ewentualnie przyprawy do gulaszu i gotowe.Zajêlo mi moze 1.20 minut.Wyszlo pysznie, zdrowo, niskokalorycznie.Mozna podac z ryzem, albo makaronem.Jak kto woli.Polecam goraco
anetaszym84 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:30   #66
murka04
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 762

Cytat:
ja proponujê sobotê lub niedzielê - wtedy ka¿dy bêdzie mia³ rano czas na zwa¿enie, bo przed szko³± czy prac± rano to nie ma czasu ani ochoty

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
No i postaram siê zmobilizowaæ do brzuszków (chocia¿ ich nienawidzê!!!)
a mo¿e zamiast brzuszków inne æwiczenia na brzuch? ja robiê je od ponad miesi±ca i nie widzê jakiej¶ znacznej poprawy, dopiero kiedy doda³am inne æw. to zauwa¿y³am ró¿nicê.
murka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:42   #67
anamoi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
ja proponujê sobotê lub niedzielê - wtedy ka¿dy bêdzie mia³ rano czas na zwa¿enie, bo przed szko³± czy prac± rano to nie ma czasu ani ochoty

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

a mo¿e zamiast brzuszków inne æwiczenia na brzuch? ja robiê je od ponad miesi±ca i nie widzê jakiej¶ znacznej poprawy, dopiero kiedy doda³am inne æw. to zauwa¿y³am ró¿nicê.
Musia³a¶ ¼le co¶ zacytowaæ bo to nie ja pisa³am, ¿e ich nienawidzê

cel I 75kg/176cm

Stary 2011-02-06, 18:45   #68
murka04
Zadomowienie

o faktycznie, mój b³±d chodzi³o mi o wpis Anolis
Stary 2011-02-06, 18:52   #69
cichazabka
...

Wiadomo¶ci: 4 320

Dobry pomys³ z wa¿eniem siê. Najlepsza chyba bêdzie niedziela
Nie tylko ty nienawidzisz brzuszków
cichazabka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 18:54   #70
murka04
Zadomowienie

no to ustalone - w niedziele siê wa¿ymy i mówimy o postêpach (b±d¼ ich braku)
Stary 2011-02-06, 19:02   #71
anamoi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
no to ustalone - w niedziele siê wa¿ymy i mówimy o postêpach (b±d¼ ich braku)
Lepszy brak postêpu ni¿ zwy¿ka na wadze- tak wiêc przy zastojach pamiêtamy zawsze mog³o byæ gorzej

cel I 75kg/176cm

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 19:08   #72
frantic_witch
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

ja mia³am ten problem, ¿e MUSIA£AM zwa¿yæ siê przed i po ka¿dym posi³ku to by³o silniejsze ode mnie, nie wiedzia³am czy bêdê je¶æ kolacji dopóki siê nie zwa¿y³am. wagê mia³am w ³azience tak¿e rozbiera³am siê do bielizny i sprawdza³am wagê.
ale postanowi³am z tym skoñczyæ, bo stwierdzi³am ¿e to ju¿ siê przeradza w obsesjê. wtawi³am wagê do kuchni i nie bêdê siê wa¿yæ w ubraniu (z kilogram wiêcej wychodzi) przy wszystkich bo siê strasznie wstydzê
i bêdê wyci±ga³a wagê tylko w niedzielê tak samo jak centymetr krawiecki i siê bêdê wa¿y³a i mierzy³a co tydzieñ. teraz nie wiem czy przyty³am przez normalne jedzenie czy jak zobaczy siê dopiero za tydzien
a¿ siê tego bojê....
bêdzie:
55 kg

cel:
1. 65 kg -> [osi±gniêty]
2. 60 kg -> [osi±gniêty]
3. 55 kg !!!!

Zapuuszczam w³osy!!
Bêd± po sam± dupê
frantic_witch jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:44   #73
uhahana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 681

Skoro to dopiero pocz±tek, to i ja siê do³±czê

frantic_witch te¿ biorê sterydy niestety, ale muszê przyznaæ, ¿e kiedy¶ wbrew pozorom mocno schud³am, bior±c je, ale to by³y pocz±tki i mia³am wiêcej samozaparcia.

A ostatnio siê zapu¶ci³am i dobi³am do ok. 70 kg. Dok³adniej zwa¿ê siê jutro na czczo. Ju¿ siê ¼le z tym czujê po prostu.
A zamierzam po prostu wróciæ do racjonalnego jedzenia, 4-5 posi³ków dziennie, bez s³odyczy i sma¿onych potraw, t³ustych sosów itp. Kiedy¶ pomog³o, wiêc teraz te¿ powinno. Zamierzam zjechaæ do 60 kg., ale nawet ma³y spadek mnie ucieszy Poza tym skoñczy³am sesjê i mam 2 tygodnie wolnego, wiêc warto je przeznaczyæ na co¶ takiego, bo inaczej bêdê siedzia³a i z nudów jad³a. Ahoj!
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Edytowane przez uhahana
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:45
uhahana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:34   #74
flo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

Cytat:
Lepszy brak postêpu ni¿ zwy¿ka na wadze- tak wiêc przy zastojach pamiêtamy zawsze mog³o byæ gorzej
swieta prawda!
Stary 2011-02-06, 21:55   #75
blonde_hair
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 395

Mi odpowiada kazdy dzien na wazenie(waze sie niestety duzo czesciej niz raz w tyg)

Z grzeszkow zjad³am dzis 2 kruche ciasteczka(ale na taki rarytas bede sobie pozwala³a co niedziele, zeby nie zwariowac)
a tak pozatym to na kolacje by³ jogurcik light i godzina spaceru z dzieckiem

Mi te palcuszki otrebowe nie smakowa³y
Stary 2011-02-07, 16:02   #76
Saligia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 125

Hej, dziewczyny
Mog³abym siê do was przy³±czyæ?
Przede wszystkim chcê zmieniæ swoj± dietê na zdrowsz± i zrezygnowaæ ca³kowicie ze s³odyczy na sta³e, a co
Wzrost-169
Waga-64
Stary 2011-02-07, 16:07   #77
murka04
Zadomowienie

Saligia jasne, ¿e tak, witamy
Stary 2011-02-07, 16:09   #78
natalq7
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

wiec jak Wam dzien mija ?
Stary 2011-02-07, 16:11   #79
murka04
Zadomowienie

ja w³a¶nie skoñczy³am æwiczenia i idê pokrêciæ hula-hop'em, a pó¼niej nauka

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 16:17   #80
Saligia
Raczkowanie

Brawo, zazdroszczê ci silnej woli
Mnie klasa maturalna tak mêczy, ¿e nie mam si³y na ¿adne æwiczenia.
Ale my¶lê nad jog± lub tañcem brzucha i chyba siê rozejrzê nied³ugo za jakimi¶ DVD.
Stary 2011-02-07, 16:30   #81
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 421

Ja bym chcia³a chodziæ na zumbê Na obiad ³oso¶ + ziemniaki + buraczki. A teraz powrót do teorii i historii mediów
kochanica_szatana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-07, 16:32   #82
uhahana
Zakorzenienie

Ja uwielbiam wszystkie filmy 'aerobikowe' z TYM panem Mam tylko ten problem, ¿e miejsca za ma³o trochê... ale jak siê chce, to mo¿na.
Póki co, dzisiaj siê zwa¿y³am, ju¿ nie podjadam, wm³uci³am ok. 1000kcal do teraz i zastanawiam siê, czy warto wyci±gaæ ju¿ rower, ale ponoæ jeszcze ma zima wróciæ, ych.

Z jednej strony Wam zazdroszczê tej matury, a z drugiej cieszê siê, ¿e to wszystko ju¿ za mn±
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2011-02-07, 17:07   #83
anetaszym84
Raczkowanie

Ja zjadlam jakies 1250 kcal.Moze to wszystko na dzisCwiczylam z 15 minut motylkiem, a teraz ide machac ze 20 minut hantelka.
Kidy wiosna zawita na dobreNie moge sie doczekac!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 17:56   #84
murka04
Zadomowienie

no mog³aby przyj¶æ ale taka prawdziwa, bo jak na razie z tej wiosny u mnie tylko deszcz i zalane parki.
idê jeszcze poæwiczyæ
Stary 2011-02-07, 19:01   #85
Saligia
Raczkowanie

oj, mi siê ju¿ tak marzy wiosna. spacery po parku, kiedy wokó³ zielono...sama przyjamno¶æ.
Macie mo¿e dziewczyny jakie¶ sprawdzone dietkowe przepisy? Smaczne i ma³o kaloryczne? Ja polecam wszelkie pasztety warzywne.
Stary 2011-02-07, 19:08   #86
uhahana
Zakorzenienie

A ja wszystko to, co ugotowane na parze
Choose life.
'

Stary 2011-02-08, 10:19   #87
anusia_31
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

Cytat:
Napisane przez parva Poka¿ wiadomo¶æ
To i ja siê przy³±czê Jestem studentk± i niestety nie mam wagi, wiêc nie wiem ile wa¿ê (mo¿e to i dobrze), ale chcia³abym zrzuciæ tak ze 3 kilo.
Niestety ca³a moja aktywno¶æ fizyczna ogranicza siê do codziennych porannych biegów na autobus
Przede wszystkim chcê zacz±æ zdrowo siê od¿ywiaæ, je¶æ normalne ¶niadania (a nie jak do tej pory - batoniki i kawê z automatu lub pe³ne majonezu bu³ki z bu³kowozu stoj±cego pod naszym wydzia³em). Odrzucam te¿ s³odkie napoje na rzecz czerwonej herbatki i wody mineralnej. I wyrzekam siê mojej wielkiej mi³o¶ci - majonezu kieleckiego
Ogólnie chcê je¶æ mniej, ale zdrowiej

A na jutrzejsze ¶niadanie planujê zje¶æ musli z jogurtem naturalnym S³ysza³am du¿o dobrego o owsiance, ale niestety mnie ciep³e mleko nie przejdzie przez gard³o
Zdrowe ¶niadanie: 2 kromki chleba razowego z serkiem twarogowym poni¿ej 8% t³uszczu do tego pomidor , ogórek i co tylko zechcesz w postaci warzyw. Do tego zielona herbata. I najwa¿niejsze jest zje¶æ to ¶niadanie jak naszybciej po wstaniu. ( Korzystam z porad dietetyka, dlatego pozwoli³am sobie napoisaæ ) POwodzenia
anusia_31 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-08, 11:03   #88
Natyyy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 72

Dziewczyny! ¦wietny w±tek!!
Ja przechodze na zdrow± diete od tygodnia -"od jutra"
ale tym razem siê uda³o i jestem uwaga uwaga!! OD WCZORAJ

Wiêc pozwólcie ¿e czasami wpadnê
Anamoi- fajna sprawa z tymi plackami, ¿e te¿ wcze¶niej na to nie wpad³am, jak wróce z ferii u rodziców to zaczn± cudowaæ w kuchni.
Jak narazie jem co jest ale bez bia³ego chleba, chude wie¶niaki owoce, obiad trochê mniejszy zwyczajnie... Wszystko do 1500kcal i od tygodnia du¿o æwiczê(póki jest na to czas)..
Te¿ czekam na WIOSNÊÊ wiosna to moja najwiêksza motywacja, Do tego jeszcze wesele na które idê w czerwcu.
Mój pierwszy cel to 70kg..
Pozdrawia Trzymam kciuki za dzisiejszy dietkowy dzieñ !! i idê poæwiczyæ

.. a je¿eli wydaje ci siê, ¿e co¶ jest niemo¿liwe..
to wiesz co robiæ....
Natyyy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-08, 11:16   #89
anetaszym84
Raczkowanie

A ja wczoraj cwiczylam motylkiem przez caly moj ulubiony serial.Tak, jak zawsze wydaje mi sie, ze trwa on 5 minut, tak wczoraj wydawalo mi sie, ze przynajmniej 1,5 godziny.Teraz bede tak robic co dzienNo od pn.-do pt. znaczy sie.A motylek-swietna sprawa.Pracuje nad ramionami, biustem, udamiPolecam i pozdrawiam!
Stary 2011-02-08, 11:39   #90
anamoi
Raczkowanie

Za³ama³am siê dziewczyny
zmierzy³am siê i wysz³o mi, ¿e w talii mam 84 cm w pasie na wysoko¶ci pêpka 95, a w ty³ku(najszersze miejsce ) 107 nie chce mi siê ¿yæ

cel I 75kg/176cm

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.