![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krakowskie Mamy
Rudaa faktycznie, jestem z zachodniej polski, a dokladnie z Wlkp. Dlatego ja cały czas wychodze na dwor i to mnie zdradza przy pierwszej sposobnosci, ze jestem nietutejsza
![]() A co do miejsc, to nie znam za wiele, chociaz obok mnie w Parku Macka i Doroty na Klinach jest fajne ogrodzone miejsce gdzie dzieci mogą sie wyszaleć i są ławeczki dla mam. Ale tak szczerze, to niewyobrazam sobie abym dala rade z wami pogadac, jak mała bedzie sie bawic z innymi dziecmi, bo ona jeszcze gapa i podchodzi pod huśtawki, ja wolałabym jednak spacer, bo wtedy przynajmiej ją przypne w wozku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Widzę, że u nas niezła rozbieżność co do spotkania, to może tak na 2 razy.
Te z nas, które wolą spacer (jak Asia była na tyle mała, to też wolałam) niech się umówią na spacer. A te z nas, które wolą spotkać sie na placu zabaw, niech sie umówią na placu zabaw. Może niektóre z nas wybiorą to i to? Albo jeszcze inna opcja i tu ponownie polecę Park Jordana. W miarę duży i ogrodzony park w centrum Krakowa, z kilkoma placami zabaw - miejsce dobre i na spacery i na rower i z ławeczkami przy placu zabaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
mi w sumie wszystko pasuje, więc mam nadzieję, że i na spacer i na plac zabaw uda mi się dotrzeć. Miejsce dla mnie też w zasadzie bez znaczenia, bo tak czy siak będę musiała z tej mojej huty dojechać
![]() ![]() ![]()
Idę tam, gdzie idę. Nie idę, gdzie nie idę. Idę tam, gdzie lubię. Nie idę, gdzie nie lubię. ------------------------------------------------ --> Adaś <--jest z nami od 08.01.2010 Edytowane przez eudaimonia Czas edycji: 2011-03-29 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny bardzo fajna strona o atrakcjach i wydarzeniach dla rodzin i dzieci polecam
http://gogaga.pl/?mod=wydarzenie&city=3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Zrobiło się cieplutko, maj za pasem, więc przypominam o spotkanku;-))
są nadal chętne? to propozycję terminów proszę ![]()
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Ja nadal chętna. Spacerujemy na ogół między 11 a 15,ale zawsze mogę się dostosować jakoś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
my również bardzo chętnie dołączymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Ja chwilowo pass.
Ja może dopiero w drugiej połowie maja, albo na samym początku czerwca? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Czy są tutaj Mamy z Krakowa?
Czy są tutaj Mamy z Krakowa? a może już istnieje wątek dla osób z Krakowa? Chętnie dołączę, będę wdzięczna za link
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Matka na full etat
|
Dot.: Czy są tutaj Mamy z Krakowa?
ja jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy są tutaj Mamy z Krakowa?
Ja też jestem
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=505420 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i szukam inspiracji do twórczego spędzania czasu z moimi dzieciakami:p Strasznie fajnie widzieć tyle krakowskich mam ![]() W domu mam dwa łobuzy: Fryderyk ma 5 lat, a Klara 2 lata. Oprócz tego jest jeszcze marudzący mąż;p i kot ![]() Macie jakieś pomysły, co można by robić z dzieciakami w czerwcowy weekend? Błonia i Zakrzówek wychodzą nam już bokiem;p Gdzieś w oczy mi się rzuciło, że coś szykuje się na Małym Rynku. Słyszałyście coś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
A może zoo??? Dzieciaki mojej szwagierki je uwielbiają bo mój skarbek jest jeszcze za mały. A oprócz tego Inwałd - park miniatur, lub dinolandia- (czy jakoś tak) park dinozaurów, poza tym powtórze park jordana, Kryspinów.....
Dziewczynki co z Naszym spotkaniem?? A może dziewczyny z Prokocimia są chętne na spacer?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- No i oczywiści ogród botaniczny ![]()
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Ooo!! Zoo jest super
![]() ![]() ![]() Zaglądacie może czasami na strony z różnymi krakowskimi wydarzeniami dla dzieci?? Zdarzyło mi się kilka razy skorzystać i było całkiem fajnie. Zawsze to jakieś urozmaicenie, zwłaszcza dla mojego Fryderyka. Za rok pójdzie do szkoły, niech zażyje trochę kultury;p http://gogaga.pl/?mod=wydarzenie&d=1...&type=&locale= http://czasdzieci.pl/krakow/wydarzenia/id,25921c7b.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś z tym spotkaniem/spacerem nam nie wychodzi dogadywanie
![]() Jesli chodzi o atrakcje to te, które mi przyszły do głowy juz zostały wymienione. Ja nie jestem rodowitą krakowianką, a mała jeszcze za mała,żeby ją jakieś wydarzenia mocno interesowały, więc doświadczenia w tej kwestii nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Mogłybyście mi polecić jakiegoś dobrego okulistę dziecięcego w Krakowie? Bo mam wrażenie, że Lence trochę oczko ucieka i chcę to sprawdzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja też melduję się w wątku, z moją sześciomiesięczną córeczką ![]() Co do okulisty to polecam gabinet na ul. Bociana, prywatnie, tam przyjmują specjaliści od zeza i naprawdę umieją badać dzieci, bo nie każdy okulista robi to chętnie. I jeszcze dr Bilska, dawniej w Medicinie, teraz nie wiem gdzie ale można wygooglować, ogromnie doświadczona. Na NFZ przyjmował kiedyś okulista na Alei Pokoju, chyba 2A, w tym Dziecięcym Specjalistycznym Centrum coś tam, ale terminy były koszmarne jakieś, nie wiem jak teraz. Nie trzeba skierowania mieć. Jeśli potrzebowałabyś optyka z oprawkami dla dzieci to jest na Galla, przecznica od Lea. Powodzenia
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
O dzięki za wyczerpujące informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Nie wiem niestety ile kosztuje wizyta. Myślę, że sporo niestety.
Podobnie oprawki i szkła dla dzieci, duży wydatek to bywa, a okularki przy leczeniu zeza trzeba czasem kilka razy zmieniać. Jeśli ten zez wymaga jakiejś korekcji zabiegowej to wiem że te panie dr z Bociana kieruja jakoś do Scanmedu chyba na NFZ bezpłatnie. Myślę, że możesz zadzwonić tam i po prostu zapytać co i jak ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Farminka i jak ci okuliści na ul. Bocianiej? Słyszałam, że jedna z lekarek jest warta polecenia, ale niestety wizyta jakoś 120-150zł (ale podobno warto)
znalazłam coś dla dzieciaczków w soboty w Krakowie: http://www.qlturka.pl/afisz,brak,-,11006.html Mnie cena wejścia do krakowskiego zoo przeraziła, już nie wspomnę o Inwałdzie (park miniatur i dinolandia zarazem) a dla lubiących wycieczki znalazłam http://www.park-ogrodzieniec.pl/atra...jskich_25.html mieliśmy się tam w ub. niedzielę wybrać, ale pogoda niezbyt dopisała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Wybraliśmy się tam na bociana i muszę przyznać, że jestem zadowolona z wizyty. Lekarka konkretna, bez pośpiechu, nastawienie pod kątem właśnie tego problemu o który mi chodziło i sprzęty pomagające w badaniu właśnie dzieci. Cena niestety 150zł, ale okuliści ogólnie zawsze się cenią... Na szczęście okazało się, że niepotrzebnie się martwiłam i Lenki oczka zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny!!
a może odnowimy, odświeżymy wątek? Na pewno jest tu troszkę mam z Krakowa, chętnych na pogaduchy czy spotkania, spacery itd. Jestem mama listopadowa 2011 małej Helenki. Mieszkamy na Bronowicach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem świeżo upieczoną mamusią - moja Madzia w niedzielę kończy 8 tygodni ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
hej,
Jestem z Krakowa(Piaski Nowe), jeszcze nie jestem mamą, ale lada dzień- termin na 1-7 lipca. Jest tutaj ktoś z tych okolic? Mam pytanie też o dobrego pediatrę na NFZ polecacie kogoś z tych rejonów?ewentualnie prywatnego pediatrę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też z okolic Wieliczki (7 km) ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() chciałam się przywitam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
O widzę 'bratnią duszę' - uwielbiam aktywnie spędzać czas a póki co jestem troszkę ograniczona tym, że nie znam okolic i nie mam towarzysza a jako osoba uwielbiająca towarzystwo smutno mi samej się szlajac po mieście. Mąż większą część czasu pracuje a ja jak wyniosę 17kg wózek + 8kg Zosi to albo chodze po mieście całymi godiznami albo nie wychodzę wcale bo wybranie się z takim bagażem + zabranie prowiantu (mimo prawie 6m, jemy co 2h). Jak znajdziesz coś aktualnego to z wielką przyjemnością się wybiorę, może nawet zabiorę mojego Pana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie konkretnie mieszkasz? Ja mieszkam w gminie Niepołomice ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
poszukuję mam z Krakowa
Witam wszystkich!
Ponieważ jestem tu nowa i z góry zakładam że możliwe że był kiedyś podobny wątek, ale szukam towarzystwa dla siebie i mojej córy w czasie wolnym... Niestety zima za pasem i szykuje się siedzenie w domu... Więc może jest tu jakaś mama szukająca podobnie jak ja koleżanki, przyjaciółki oraz kumpelstwa dla swojej pociechy??? Na co dzień pracuję, żonuję, ale w wolnym czasie brakuje mi wspólnych pogaduszek przy kawce z kimś z kim znalazłabym wspólny temat... Jest tu taka mama? pOZDRÓWKA...... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
Ja też jestem krakowską mamą, w zasadzie wielicką, ale do Krakowa bliziutko :P
No i mój trzyletni syn chodzi do przedszkola na Kozłówek ![]() Chętnie poznamy nowych znajomych z dziećmi w podobnym wieku. Przy okazji zapraszam do siebie na fanpage: foto niezapominajki, co miesiąc organizuję konkurs w którym do wygrania jest darmowa sesja dziecięca lub rodzinna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niewiem czy watek nie umarł ? Ja również jestem wielicko/krakowską mamą 4 miesiacznej dziewczynki ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.