DOBRY fotograf ślubny - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 21:53   #61
paula62
Raczkowanie

Dot.: DOBRY fotograf ślubny

Cytat:
Napisane przez 21kasia21 Pokaż wiadomość
Tzn.? Rozwiń może myśl, bo "profesjonalny punkt widzenia" to troszkę zbyt ogólnie brzmi
Jednym słowem szukam kogoś naprawdę dobrego. Ja patrzę na zdjęcia jako osobą nie mając o nich pojęcia po prostu albo mi się podobają albo nie. chciałabym aby ktoś mi doradził przynajmniej na temat zdjęć tych 3 panów. Który najlepszy waszym zdaniem??
paula62 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:19   #62
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez paula62 Pokaż wiadomość
Jednym słowem szukam kogoś naprawdę dobrego. Ja patrzę na zdjęcia jako osobą nie mając o nich pojęcia po prostu albo mi się podobają albo nie. chciałabym aby ktoś mi doradził przynajmniej na temat zdjęć tych 3 panów. Który najlepszy waszym zdaniem??
Dobry to pojęcie względne, dla każdego znaczy coś innego
Grunt, abyś w zdjęciach znalazła to "coś", aby Cię urzekły.
Ja przy wyborze ślubu widziałam wiele fotografów, podobały mi się np. zdjęcia od Małachowskiego, ale ceno był dla nas poza zasięgiem, nie ta liga. W efekcie wybraliśmy go i ta decyzja była słuszna, jego też mogę Ci polecić.

Ogólnie jest dużo rzeczy, na które zwracać uwagę prócz samych zdjęć, bo to też ważne, pisałam o tym nie raz na forum, jak to u mnie wyglądało: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=62.
Zwróć uwagę, co oferuje, czy zabezpiecza płyty i za dodatkowe egzemplarze każde sobie płacić, jakie ma podejście do swojej pracy, czy dolicza sobie za dojazd np. 1km=1zł. Dla mnie ważny był fakt, jak przyszedł ubrany na ślub, bo u kuzynki był fotoziutek, który przeszedł w krótkich spodenkach i t-shircie z reklamą firmy, wyglądało to strasznie... Jak z terminem oddania zdjęć, czy można się spotkać np. w połowie drogi gdzieś, pooglądać albumy, czy na stronce wrzuca tylko najlepsze fotki, a nie ma relacji np. z całego wesela.

Powodzenia

Edytowane przez 21kasia21
Czas edycji: 2015-11-09 o 21:48 Powód: link
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? ***
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:34   #63
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Dobry to pojęcie względne, dla każdego znaczy coś innego
Grunt, abyś w zdjęciach znalazła to "coś", aby Cię urzekły.
Ja przy wyborze ślubu widziałam wiele fotografów, podobały mi się np. zdjęcia od Małachowskiego, ale ceno był dla nas poza zasięgiem, nie ta liga. W efekcie wybraliśmy www.sm-foto.pl i ta decyzja była słuszna, jego też mogę Ci polecić.

Ogólnie jest dużo rzeczy, na które zwracać uwagę prócz samych zdjęć, bo to też ważne, pisałam o tym nie raz na forum, jak to u mnie wyglądało: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=62.
Zwróć uwagę, co oferuje, czy zabezpiecza płyty i za dodatkowe egzemplarze każde sobie płacić, jakie ma podejście do swojej pracy, czy dolicza sobie za dojazd np. 1km=1zł. Dla mnie ważny był fakt, jak przyszedł ubrany na ślub, bo u kuzynki był fotoziutek, który przeszedł w krótkich spodenkach i t-shircie z reklamą firmy, wyglądało to strasznie... Jak z terminem oddania zdjęć, czy można się spotkać np. w połowie drogi gdzieś, pooglądać albumy, czy na stronce wrzuca tylko najlepsze fotki, a nie ma relacji np. z całego wesela.

Powodzenia
Dziękuję za pomoc
Ten, którego wybraliście również ma ładne zdjęcia i najważniejsze, że wy byliście zadowoleni. Jednak wydają mi się zbyt zwyłke i typowe.
Ja szukam czegoś niebanalnego w zdjęciach. Chcę aby moje zdjęcia nie były prozaiczne a wyjątkowe i z pomysłem. Nie mówię o tych z ceremonii tylko ogółem.
Zgodzę się z tobą co do ubioru i podejścia do klienta. Bez tego nie ma mowy o zdjęciach.
Sądzę ,że wy zapłaciliście dobra cenę biorąc pod uwagę całość i wasze zadowolenie. Pozazdrościć ! Mam nadzięję, że jak uda nam się kogoś znaleźć również będziemy zadowoleni.
Stary 2013-05-17, 18:38   #64
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez paula62 Pokaż wiadomość
Dziękuję za pomoc
Ten, którego wybraliście również ma ładne zdjęcia i najważniejsze, że wy byliście zadowoleni. Jednak wydają mi się zbyt zwyłke i typowe.
Ja szukam czegoś niebanalnego w zdjęciach. Chcę aby moje zdjęcia nie były prozaiczne a wyjątkowe i z pomysłem. Nie mówię o tych z ceremonii tylko ogółem.
Zgodzę się z tobą co do ubioru i podejścia do klienta. Bez tego nie ma mowy o zdjęciach.
Sądzę ,że wy zapłaciliście dobra cenę biorąc pod uwagę całość i wasze zadowolenie. Pozazdrościć ! Mam nadzięję, że jak uda nam się kogoś znaleźć również będziemy zadowoleni.
To życzę powodzenia, aby trafił się ten odpowiedni dla Was fotograf
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
Stary 2013-05-23, 11:12   #65
paula62
Raczkowanie

Cytat:
To życzę powodzenia, aby trafił się ten odpowiedni dla Was fotograf

Dziękuję ale na pewno będę potrzebować w najblizszym czasie pomocy wizażanek. Jestem umówiona z tym fotografem co polecały dziewczyny jak cena będzie ok to się zdecydujemy.
Stary 2013-05-29, 14:06   #66
olabobby
Przyczajenie

Jesli jeszcze nikogo nie wybraliscie, polecam www.studio500.pl
Pozdrawiam.
olabobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-29, 16:34   #67
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez olabobby Pokaż wiadomość
Jesli jeszcze nikogo nie wybraliscie, polecam www.studio500.pl
Pozdrawiam.
A ja polecam zapoznać się z regulaminem, bo reklama na wizażu jest płatna...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-01, 09:25   #68
paula62
Raczkowanie

Uff.... Byliśmy wczoraj na spotkaniu Osobiście jestem bardzo zadowolona, ale Tż jak to facet bardziej interesowało go studio i sprzęt niż zajmowanie się fotografem na własny ślub.... Chyba do mnie będzie jednak należało ostatnie słowo
Tak jak pisały dziewczyny są różne pakiety do wyboru. Mamy dać znać ostatecznie do poniedziałku ale raczej na 99 % zdecydujemy się na tego fotografa póki ma wolny termin. Po za tym sympatyczny i sprawiał wrażenie skromnego. Nie namawiał nas na siłę jak inni tylko przedstawił swoje propozycję i to było super.
Co do cen i pakietów to jak się zdecydujemy to weźmiemy ten pakiet 200 zdjęć i 40 w plenerze lub studio. Właśnie nad tym musimy się zastanowić Tak jak pisały dziewczyny chyba wystarczająco.
Stary 2013-06-03, 13:22   #69
helcia86
Raczkowanie

Hej, a moge wiedzieć na kogo się zdecydowałaś?
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-10, 21:33   #70
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Hej, a moge wiedzieć na kogo się zdecydowałaś?

Oczywiście Zdecydowaliśmy się na Pana Łukasza Radzięta z Krakowa www.wed.com.pl
Gdyby nie to forum to chyba do tej pory byśmy szukali.....
W sumie to namiary wziełam od dziewczyn z wizażu ale mam nadzięję, że się nie zawiedziemy. Ufam wam moje drogie

Helcia86 a jesteś na etapie poszukiwań ??
Stary 2013-06-11, 08:41   #71
helcia86
Raczkowanie

My już poszukiwania zakończyliśmy zdecydowaliśmy się na Karola Pałkę z fotokwadrat. Poleciła nam go Kasia Chudy z summerstudio, ona niestety nie miala wolnego terminu.
Teraz sen z powiek spędza nam kamerzysta....
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-27, 13:44   #72
taammaraa
Przyczajenie

Ja szukałam bardzo długo fotografa, bo Ci którzy mi się podobali kosztowali po 4-5 tysięcy, a dla mnie to było wybitnie za dużo.
A zdjęcia mam cudne. Mam na przykład zdjęcia w wodzie i w płatkach róż
Mogę polecić- fotograf fajny, widać że lubi to co robi a tacy ludzie z pasją są najlepsi.
Jego strona: www.soft-light.pl
taammaraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-27, 23:48   #73
maja_raffi
Przyczajenie

Uwielbiam wracać do zdjęć ślubnych i cieszę się że wybrałam swojego fotografa.. dlatego wybierajcie dobrze!

Edytowane przez maja_raffi
Czas edycji: 2014-01-13 o 22:55
maja_raffi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 12:57   #74
paula62
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taammaraa Pokaż wiadomość
Ja szukałam bardzo długo fotografa, bo Ci którzy mi się podobali kosztowali po 4-5 tysięcy, a dla mnie to było wybitnie za dużo.
A zdjęcia mam cudne. Mam na przykład zdjęcia w wodzie i w płatkach róż
Mogę polecić- fotograf fajny, widać że lubi to co robi a tacy ludzie z pasją są najlepsi.
Jego strona: www.soft-light.pl
No niestety dobry i ceniący się fotograf takie ma ceny oczywiście w zależności od opcji. Ale tak jak piszesz jak kogoś nie stać to dobrze znaleźć kogoś z pasją !
Och jak się cieszę ,że to już mamy z głowy...
Stary 2013-06-28, 14:16   #75
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez maja_raffi Pokaż wiadomość
Ja polecam Pana Grzegorza Skarżyńskiego bo robił zdjęcia na moim ślubie i jesteśmy z mężem zachwyceni znajomi oglądają nasze zdjęcia i często pytają o namiary. Uwielbiam wracać do tych zdjęć i cieszę się że wybrałam właśnie tego fotografa aby uwiecznił najważniejszy dzień w moim życiu oto link do jego strony: http://fotografia-trojmiasto.pl/ Serdecznie polecam!
Słaba reklama dziewczyno, zważywszy, że w innym wątku napisałaś, że planujesz dopiero ślub, a tutaj, że jesteś już po ślubie...
Sama sobie przeczysz, raportuję.
Poza tym stopka Cię zdradziła

Cytat:
Ja również uważam że zdjęcia to cudowna pamiątka W przyszłym roku sama biorę ślub i już nie mogę się doczekać. Kamerzysty nawet nie chcę widzieć na oczy bo to dodatkowy stres według mnie, poza tym kasetę się ogląda raz i potem się już do niej nie wraca a zdjęcia są pamiątką na zawsze Zdecydowałam się na tego samego fotografa co moja koleżanka i ona była bardzo zadowolona więc mam nadzieję że ja również będę. Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post41536426

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-28, 15:48   #76
Zmija165
Przyczajenie

Witam,

A ja polecam mojego fotografia ślubnego. Piękne zdjęcia, super kadry, zawsze potrafił rozśmieszyć i dzięki temu mamy genialne zdjęcia ślubne. Uchwycił wiele pięknych i momentów dzięki niemu możemy cieszyć się i wspominać bez końca. Pozdrawiam

http://krzysztofprzybysz.com/slub/ tu podaje link do strony
Zmija165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-28, 19:42   #77
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez Zmija165 Pokaż wiadomość
Witam,

A ja polecam mojego fotografia ślubnego. Piękne zdjęcia, super kadry, zawsze potrafił rozśmieszyć i dzięki temu mamy genialne zdjęcia ślubne. Uchwycił wiele pięknych i momentów dzięki niemu możemy cieszyć się i wspominać bez końca. Pozdrawiam

http://krzysztofprzybysz.com/slub/ tu podaje link do strony
Tobie też płacą za reklamę?

Stary 2013-06-28, 20:49   #78
mariuszwojcicki
Raczkowanie

Julia Molner i Paweł Słowik, to dwa mocne punkty na warszawskiej mapie foto. Drogo ale świetnie.

p.s.
oni mi nie płacą za reklamę, po prostu ich cenię i lubię z nimi pracować
mariuszwojcicki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-01, 21:42   #79
kreoolka
Rozeznanie

Witam wszystkich ! Ale mnie tu nie było Widzę ,że w dalszym ciągu spory o fotografów.
Moim zdaniem warto wyrażać swoje opinie i dzielić się doświadczeniami na forum o ile faktycznie nie jest to zwykła reklama.
Dzięki temu forum zorganizowałam połowę wesela. Fotografa też tu znaleźliśmy i tak naprawdę kiedy tu nie powrócę będę go polecać bo faktycznie spisał się na medal. Dziewczyny pomagajmy sobie a nie utrudniajmy !
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-23, 14:52   #80
marley1986
Przyczajenie

Mnie osobiście najbardziej podoba się chyba Piotr Piątek. Moja siostra zaś miała Mariusza Dudę z Krakowa i cała rodzina jest zachwycona. Pierwszy ma za sobą dużo wygranych konkursów fotograficznych, drugi zaś jest typowym reporterem.
Stary 2013-07-24, 07:23   #81
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez fotografia_slubna_ll Pokaż wiadomość
spam
Na reklamę nie stać? Zgłaszam.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-07-28 o 09:05
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? ***

Stary 2013-07-24, 09:04   #82
kreoolka
Rozeznanie

A ja będę się trzymać naszego fotografa pana Łukasza Radziętę !! Dostaliśmy już zdjęcia ślubne i przeszły nasze oczekiwania dlatego tym bardziej będę go polecać. Może i do tanich nie należy ale jego zdjęcia są warte każdej ceny. Mój mężuś jest bardziej podekscytowany niż ja
kreoolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 07:42   #83
Cicija
Przyczajenie

Ja polecam Jakub Kupiec Photography

Edytowane przez Cicija
Czas edycji: 2015-12-16 o 08:35
Cicija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-25, 18:14   #84
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy moge liczyc na pomoc przy fotografie?
Pewnie troche nietypowo bo szukamy TANIEGO i w miare porzadnego fotografa. Co wazne raczej nie interesuje Nas stos zdjec, chcielibysmy max 100 fotek. Troche z kosciola, w aucie, na sali i plener ktory u Nas bedzie obok sali weselnej . Ogolnie pewnie do max 20 by byl fotograf potem juz tylko kamera.
Fotograf z Warszawy najlepiej choc samo wesele bedzie w Ostrowi Mazowieckiej jakies 100 km od stolicy.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 09:19   #85
natalia_85
Przyczajenie

Sporo czasu spędziłam kiedyś na wszelkich forach, blogach i stronach internetowych w poszukiwaniu "dobrego fotografa ślubnego". Mogę z czystym sumieniem polecić ProAction z Wrocławia.

Atomoowka: czy są tani? To zależy co rozumiesz przez to słowo. Zadzwoń do nich i sama oceń

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-12-05 o 08:50 Powód: ukryty link
natalia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-26, 12:48   #86
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy moge liczyc na pomoc przy fotografie?
Pewnie troche nietypowo bo szukamy TANIEGO i w miare porzadnego fotografa. Co wazne raczej nie interesuje Nas stos zdjec, chcielibysmy max 100 fotek. Troche z kosciola, w aucie, na sali i plener ktory u Nas bedzie obok sali weselnej . Ogolnie pewnie do max 20 by byl fotograf potem juz tylko kamera.
Fotograf z Warszawy najlepiej choc samo wesele bedzie w Ostrowi Mazowieckiej jakies 100 km od stolicy.
Tani i dobry, nie zawsze idzie za sobą w parze, aczkolwiek są wyjątki.
Co tzn. tani, bo to pojęcie bardzo względne.
Ile max jesteście w stanie na niego wydać?

Stary 2013-07-26, 16:51   #87
Atomoowka
Wtajemniczenie

Tani t tani naprawdę do tysiąca.
Nie wiem czy to realne, ale jak pisałam Nas interesuje naprawdę kilka fotek 20-30. Kościół, jak TŻ do mnie przyjedzie, powitanie na sali i obok kilka fotek na dworze. O 19-stej może kończyć pracę.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-26, 18:06   #88
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Tani t tani naprawdę do tysiąca.
Nie wiem czy to realne, ale jak pisałam Nas interesuje naprawdę kilka fotek 20-30. Kościół, jak TŻ do mnie przyjedzie, powitanie na sali i obok kilka fotek na dworze. O 19-stej może kończyć pracę.
Jak dla mnie ciężko będzie Ci znaleźć kogoś taniego i zarazem dobrego, w takiej cenie to tylko fotoziutki Ci zostaną...

Stary 2013-07-26, 19:51   #89
Atomoowka
Wtajemniczenie

Wiesz chyba dla Was dobry i dla mnie to jednak inne wyobrażenie.
Ja chce ot zwykłego fotografa, z aparatem cyfrowym który zrobi fajne, nierozmazane fotki na których będzie widać np całą postać, a nie ucięte nogi. Nie oczekuje żadnego achh i czarów czy uchwycenia magii chwili.
Serio do kwestii fotek jakiejś dużej wagi nie przywiązujemy, chcemy jedynie kilka fotek żeby postawić w ramkę, pokazać synkowi jak będzie duży.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-07-26, 20:54   #90
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Wiesz chyba dla Was dobry i dla mnie to jednak inne wyobrażenie.
Ja chce ot zwykłego fotografa, z aparatem cyfrowym który zrobi fajne, nierozmazane fotki na których będzie widać np całą postać, a nie ucięte nogi. Nie oczekuje żadnego achh i czarów czy uchwycenia magii chwili.
Serio do kwestii fotek jakiejś dużej wagi nie przywiązujemy, chcemy jedynie kilka fotek żeby postawić w ramkę, pokazać synkowi jak będzie duży.
Toż to o tym mówię, że dla każdego pojęcie "dobry i tani", znaczy coś innego. Ja wychodzę z założenia, że ślub ma się raz w życiu, a zdjęcia są dla mnie ważniejsze niż kamera, ale skoro macie takie wymagania i budżet, może być Wam niezwykle ciężko znaleźć "dobrego i taniego", ale z tego, co pisałaś, to jest to raczej "tanie" niż "dobre", przyzwoite bym rzekła Teraz robienie zdjęć jest modne, bo kupuje się lustrzankę za 1tys zł i myśli się, że sama robi ona zdjęcia Powstają np. Anna Nowak Photografhy itp.

Może macie kogoś wśród znajomych, kto robi zdjęcia, jako hobby?
Na różnych portalach są też ogłoszenia od osób, które chcą poszerzyć portfolio i za darmo/za drobną opłatą wykonają zdjęcia na ślubie. Zawsze można się udać do lokalnych 'fotografów', mających swój punkt usługowy w Twoim lub bliższym mieście i popytać. Kolejna opcja, poszperać po portalach, które oferują usługi fotografowania i wysłać zapytania do fotografów. Powodzenia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości