![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Ja już po pysznej śniadaniowej owsiance. Masija wydaje mi się, że ginekolodzy najczęściej je przepisują, bo coś z tego mają ![]() ![]() ![]() Dzisiaj robię bułeczki otrębowe ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o tabletki to ja wam powiem, że też słyszałam o tym, że Yasminy przepisują bardzo często właśnie przez tę umowę z koncernem farmaceutycznym... Co wiecej, często ginekolodzy przepisują je nawet bez badań! ;/
Ja biorę Cilest i nie mam żadnych skutków ubocznych, no chyba że przytyłam przez tabletki, ale nie jestem w stanie tego stwierdzić, bo równoczesnie z tabletkami miałam jeszcze co najmniej dwa wiarygodne powody przytycia i w tym momencie, po 1.5 roku, nie jestem w stanie stwierdzić, który jest prawdziwy ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- A poza tym dzień dobry! Ja właśnie śniadanko zjadam, herbatka i bułeczka z szynką konserwową ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie zimnoo, śnieg za oknem i okropny wiatr. Ja już po II śniadaniu-owsianka, a na I kromki z wędzoną szynką z pomidorem i cebulą ![]() Zaparzyłam już dzban czerwonej i idę leżeć bo umieram z bólu ![]() Dobry bigos nie jest zły ![]() U mnie właśnie stoi cały wielki gar bigosu i coś czuję, że dzisiaj na obiad będzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze powalę TŻta na kolana na wakacjach,a co! ![]() mariposa, Narrhien - no właśnie tak coś mi tym zalatywało, bo za dużo znajomych coś je stosowało.. Jak jeden mąż. Której się nie zapytam, to Yasmin.. Słyszałam też, że one mają podobno najmniejsze stężenie hormonów ale chroniące nadal, i dlatego są tak przepisywane młodym kobietom.. Nie wiem czy to prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
a ja jestem świeżo po programie 'Wiem co jem' ( korzystam z faktu, że w domu mam tv
![]() 1. Najlepszy jest z pszenicy durum (mąka semolina) - gdy mamy makaron z tej pszenicy wcale nie musi zawierać on jajek! 2. Makaron najlepiej gotować al dente - czyli kilka minut krócej niż sugeruje producent na opakowaniu. Rozgotowany makaron ma większy indeks IG, czyli o więcej % podnosi poziom cukru w krwi. 3.Jeśli gotujemy makaron, bo chcemy zrobić spaghetti nie zaleca się go płukać, taki tylko odsączony będzie lepiej 'przyczepiał' się do sosu. 4. Jeśli chcemy żeby makaron nadawał się na posiłek dietetyczny musimy uważać z czego robimy sos. Wiadomo : tłuste mięso, śmietana etc. mają dużo kalorii. No cóż, Ameryki nie odkryli, ale ja nie wiedziałam że rozgotowany makaron ma większy IG niż taki al dente. A więc dziewczynki, rezygnujemy z makaronów za złotówkę ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Masija - ja szczerze mówiąc nie bardzo wiem, jaki skład ma Yasmin, ale wiem, że te tabletki są strasznie drogie (tzn w porównaniu do moich, bo opakowanie Cilestu to koszt 10zł
![]() Ja nie mówię,że to złe tabletki, bo wiadomo, dla niektórych będą idealne, a dla niektórych beznadziejne. Ale to trzeba wykonać specjalistyczne badania, żeby tabletki dobrać, a jak lekarz przepisuje ot tak, od ręki, to strach się bać... Moniś - ach, makaron - co to jest? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsza dawka ruchu zaliczona
![]() Fakt, Yasmin jest strasznie drogi, ja płacę 46zł, a w niektórych miastach są pewnie jeszcze droższe ![]() Też oglądałam ten program o makaronie i od razu poleciałam sprawdzać skład tych makaronów, które mam w domu. Co ciekawe, makaron z biedronki za jakieś 2zł był właśnie z pszenicy durum, a jakiś droższy ze zwykłej. Więc nie warto sugerować się ceną, trzeba czytać skład ![]()
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki! tez jestem studentka, wiecznie niezadowolona z wagi, wiec chetnie dolacze. juz jestem na 2 innych watkach, diete liczenia kcal stosuje od 8.12.2010 (dziennie 800-1000), nie wiem ile waze dokladnie, bo nie waze sie przed i w czasie okresu, ale na pewno kolo65. mam 168cm, nie czuje sie przy kosci, bo mam raczej umiesnione cialo ale i tak chcialabym miec 5 z przodu :< .
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na Wizażu diety poniżej 1000kcal są w dziale "Krzywe zwierciadło". Organizm potrzebuje pozywienia, to nie o to chodzi, by ograniczać mu kalorie, bo kalorie TEŻ są do życia potrzebne! Tylko trzeba wybierać kalorie zdrowe, łączyć posiłki tak, by zawarte tam składniki współgrały ze sobą... Kalorie różnego pochodzenia na różny sposób się spalają. Podam przykład białka - kalorie dostarczane przez produkty białkowe spalane są dużo wolniej, niż np. takie z węglowodanów (z zwłaszcza z cukrów prostych), co sprawia, że możesz zjesc tyle samo kalorii zawartych w białkach i tyle samo kalorii zawartych w węglodowanach, po czym po węglach przytyjesz, a po białkach nie. Samo liczenie kalorii na dłuższą metę niewiele da, bo liczba kalorii tak naprawdę ma niewielkie znaczenie (oczywiście jeśli to nie są liczby typu 10000 dziennie ![]() Ja tam kurcze nie niszczyłabym sobie organizmu dla głupich 5kg. Może jeszcze gdyby to było 30kg nadwagi, byłabym zdesperowana, to kto wie... Ale 5kg, na dodatek przy braku nadwagi? Bardzo ryzykowne. Poza tym piszesz,że nie jesteś przy kości, że masz umięśnione ciało - dlaczego więc obchodzi cię, ile ważysz? Kazdy wie,że mięśnie są cięższe od tłuszczu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
Po wczorajszej wizycie w Sphinxie odkryłam co jest moim głównym problem. Jem po prostu za szybko! przez co jem więcej, bo do mózgu nie zdążą dotrzeć informacje, ze coś już wciągnęłam. O ile sphinx kojarzył mi się zawsze z olbrzymimi porcjami, wczoraj się zdziwiłam ... niby duży talerz, ale wszystko poukładane na płasko i przyklepane, że tak naprawdę za dużo tego jedzenia nie było
![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Moniś a co to za makaron?
![]() A o tym gotowaniu to ja też nie wiedziałam. Ciekawe ![]() Narrhien Cilest 10 zł?! To faktycznie duża przebitka z tymi, które kosztują nawet te 30zł.. A długo już go bierzesz? ![]() mariposa dokładnie-skład. Co prawda ja na razie się uczę składów i staram się je analizować jednak od tego trzeba zacząć. Czytanie ![]() summer girl witaj. Nie chcę Cię odstraszać i zniechęcać lub nastawiać złowrogo ale nie było to moim celem, aby ten wątek był kolejnym przykładem złego i wybacz, ale bezmyślnego odchudzania. Który bądź, co bądź prowadzi do efektu jojo. Choć to i tak najmniejszy problem. Nie chciałabym aby ten już nasz, wątek był propagatorem diet poniżej 1000 kcal. Zresztą wystarczy poczytać Dietetykę i jej mały regulamin. Narrhien już dużo napisała z tego, co chciałam powiedzieć więc proszę, zmień podejście. Bo na takiej diecie nic dobrego nie zrobisz. Ja już po obiedzie-stek z karkówki z surówką. A teraz czerwona herbata. Właśnie się dowiedziałam, że teoretycznie (bo jeszcze nie mamy zaproszenia ![]() ![]() Tylko teraz będę musiała myśleć na kiecką. No i nad jaką taką figurą! ![]() ![]() No a w ogóle to mam nadzieję, że pójdziemy bo ciągnie mnie ogromnie na wesele ![]() ![]() Mama mnie woła, żebyśmy zrobiły ciasto ![]() Moniś świetny av ![]() Edytowane przez masija Czas edycji: 2011-02-12 o 14:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieem, motywacja! Ale jeszcze na wieczór brat chce pizzę zamówić bo mamy mała imprezę ![]() ![]() ![]() Mamy są okropne! ![]() ![]() Co do ava to niestety nie pomogę Ci bo jestem kompletnie zielona w takich sprawach ![]() Obchodzicie walentynki? ![]() PS. zobaczyłam na zakupowym taką pościel.. http://allegro.pl/160x200-posciel-16...445293732.html będzie moja ![]() PS 2. mnie zdemotywowało więc też dla Was, jeśli lubicie KFC Mc'a ![]() http://ecostam.blox.pl/2010/10/Kurczakowy-przysmak.html http://ecostam.blox.pl/2010/11/Nuget...aktywacja.html Edytowane przez masija Czas edycji: 2011-02-12 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Bułeczki otrębowe upieczone
![]() ![]() ![]() Masija fajna ta pościel ![]() My raczej nie obchodzimy walentynek, żadnych prezentów nie kupujemy, tylko sobie idziemy gdzieś do restauracji czy na pizzę, kupujemy winko ![]() ![]() Wkurzyłam się bo chciałam zadzwonić do restauracji zarezerwować stolik na jutro i okazało się, że ona jest zamknięta od stycznia ![]() ![]() Fuuuj dobrze, że nie jadam takich rzeczy...
Jeśli chcesz - znadziesz sposób. Jeśli nie chcesz - znajdziesz powód. Edytowane przez mariposa88 Czas edycji: 2011-02-12 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z walentynkami mam problem bo chcielibyśmy je spędzić jakoś tak inaczej niż zwykle i tu pojawia się ten problem 'jak?' pewnie skończymy na kawie w kawiarni i też będzie miło ![]() A pościel bardzo ładna aczkolwiek ma wymiary z tego co zauważyłam 160x200cm a to zdecydowanie za małe na moją kołderke, a wzory mają tam fajne i to za jaką cenę ![]() Ja ostatnio z mamą dwa torty robiłam, z pysznej śmietany kremówki... i.... nawet palca nie oblizałam..... ![]()
![]() |
![]() |
#76 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O TY Za to lanie Ci sie nalezy moja droga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Walentynek nie obchodzę, nie mam z kim ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
Cześć, podziwiam wszystkie studentki, które są w stanie się odchudzać
![]() ![]() ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=507442 Edytowane przez 123asia Czas edycji: 2011-02-13 o 01:15 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Witaj w gronie odchudzających się asia
![]() Też tak mam, że stosowanie jakiejś określonej diety mi kompletnie nie wychodzi. Zawsze mam ochotę zjeść coś, czego akurat nie powinnam ![]() Niestety na razie możemy sobie pomarzyć o prawdziwych warzywach i owocach, to co jest teraz nawet w połowie nie smakuje tak jak w sezonie. Ja ratuję się mrożonkami ![]() Dzisiejszy dzień na pewno nie będzie dietkowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny dzień
![]() ![]() Uf, w końcu dzisiaj jadę na studia i do mojego TŻta ![]() Śniadanie -4 malutkie kromki chleba z serem Ricoletta + pomidor i herbata. Na razie nie mam siły wcisnąć siebie nic więcej ![]() asia witaj ![]() ![]() ![]() Co do pościeli to akurat u mnie jest 160/200 więc powinno wystarczyć ![]() mariposa i wiesz już co z tymi kuponami do pizzerii? ![]() Moniś a szukasz? ![]() ![]() A, co do walentynek to my nie obchodzimy. Ani ja, ani TŻ nie lubimy tego święta. A romantyczną kolację to robimy sobie co jakiś weekend ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#82 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A pościel GENIALNA ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą nie jedz jednego dużego posiłku dziennie, tylko najlepiej 5 małych. Dzień dobry, ja tak na szybkiego, bo TŻ marudzi, że piszę na kompie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hm... ja to jestem tzw. wiecznym singlem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
A mi nie wyszły
![]() ![]()
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książkę można na chomiku znaleźć ![]() Cytat:
Te bułeczki z natury nie rosną jakieś wysokie, niestety, ale da się je przekroić wzdłuż. A ja mam smutną wiadomość... chyba będę musiała zrezygnować z Dukana... Od 2 tygodni mam na ustach koszmarne zajady, których nie mogę się pozbyć, mam specjalną maść od lekarza i nic ![]() Po drugie, na początku miałam śliczna buzię, ale teraz wychodzi mi paskudna skaza białkowa w zastraszającym tempie (przykład - dzisiaj rano przy makijażu jeden policzek miałam gładki, a już po kilku godzinach, na mieście, wylazło mi na buzi...). Prawdopodobnie to od jajek, bo byłam jako dziecko na nie uczulona, a nie wyobrażam sobie Dukana bez jajek, niestety... Jest coraz gorzej, myślałam, że to przejściowe, ale kurcze... Co prawda schudłam już 5kg i to mnie satysfakcjonuje (aczkolwiek celem było 10), ale tak głupio rzucać dietę, skoro tak dobrze mi idzie. No i aspekt finansowy... zwyczajnie na Dukana nie starcza mi kasy,myślałam,że zaoszczędzę, bo nie jadam na mieście i nie kupuje słodyczy ani chipsów (a to była moja zmora), ale gdzie tam! TŻ mi poradził, żebym zamiast dalszego odchudzania postarała się utrwalić to, co już teraz zrzuciłam i po prostu zdrowo się odżywiać oraz dużo się ruszać. Sama już nie wiem... co ważniejsze - ładna, gładka buzia czy smukła figura...?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i mam nadzieje, ze wszelkie dolegliwosci Ci mina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
znajdziecie miejsce na jeszcze jedną stu dentkę??:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Narrhien moim zdaniem buzia. Nie chcę żebyś mnie źle zrozumiała-figura jest również ważna. Jednak moim zdaniem mieć problemy z twarzą, wywalanie kasy na maści, lekarzy i walczenie z tym a mieć problem z figurą.. wybieram zdrową skórę.
Przecież Dukana możesz rzucić-są inne diety a i tak możesz trzymać się ogólnych zasad i chudnąć. Po prostu odrzuć to, co jest dla Ciebie złe. Takie moje zdanie ![]() Mam nadzieję, że minie Ci to szybko, i nie martw sie ![]() Moniś heh, to tak jakbyś mówiła o mnie dopóki nei poznałam TŻta.. Sami ekhm... ![]() malenka jasne, że tak ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.