Nie myję się. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-14, 10:44   #61
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Nie myję się.

Cytat:
Napisane przez damngirl90 Pokaż wiadomość
Nie nie jest głupota. Nie każdy poci się jak świnia.
Ja mimo 35 st upału nie spociłam się ani razu, nie leje się ze mnie jak z innych.
To ,że nie pocisz się jak świnia nie znaczy ,że twoje ciało nie wydziela potu,sebum ,nie osiada na tobie kurz i brud.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 10:51   #62
Blond Wenus
Raczkowanie

Szczotka, pasta, kubek, ciepła woda, tak się zaczyna wielka przygoda. Myje zęby, bo wiem dobrze o tym, kto ich nie myje ten ma kłopoty, żeby zdrowe zęby mieć, trzeba tylko chcieć.

Szczotko, szczotko, hej szczoteczko, ooo zatańcz ze mną, tak w kółeczko, ooo w prawo, w lewo, w lewo, w prawo, ooo po jedzeniu, kręć się żwawo, ooo w prawo, w lewo, w lewo, w prawo, ooo po jedzeniu kręć się za żwawo, ooo.

Bo to bardzio wazna rzecz, zeby zdrowe zabki miec ! hahah
Blond Wenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:04   #63
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
To ,że nie pocisz się jak świnia nie znaczy ,że twoje ciało nie wydziela potu,sebum ,nie osiada na tobie kurz i brud.
Paulo, ależ z tego wątku dowiadujemy się, że są ludzie, którzy nie wydzielają żadnych wydzielin (i zapewne kurz, czy brud "z ulicy" również się ich nie ima).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:15   #64
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezpojecia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Z góry uprzedzę- to nie jest marna prowokacja, nie zmyślam, nie żartuję. Mam problem. Jest nim mianowicie jeden szczegół- nie myję się. Dobra, brzmi głupio, ale mam zaburzenia higieny, mam zawsze umyte, ułożone włosy, nigdy w życiu nie miałam odrostu, jestem czysto ubrana, nie mam brudnych rzeczy, mam zawsze maniciure i pediciure, lubię pierścionki, bransoletki, mam mnóstwo perfum, dobrych kosmetyków. No właśnie, ale podstawą jest mycie się - codziennie. Tylko że ja tego nie robię, często mam tak, że nie zmieniam majtek - obawiam się że nie uwierzycie, ale po prostu nie mam pojęcia dlaczego taka jestem, po prostu mi się nie chce. Nie chce mi się myć, chodzić mokra. Zęby myję tylko kiedy wychodzę gdzieś do ludzi. Potrzebuję jakiejś porady z waszej strony jak zwalczyć to "brudastwo" i motywacji, bo czasami mam tak, że umyję się i ten brud się ze mnie zwałkowuje, po prostu... To nie chodzi o to że jestem uboga i nie mam na mydło, moja rodzina to sami pedanci którzy nie wyobrażają sobie się nie umyć. Wszyscy są zadbani. Ja też - na pozór, bo jeśli zobaczyłybyście mnie na ulicy nawet przez ułamek sekundy nie przyszłoby wam na myśl ze opuściłam choć jedno mycie. A jednak... W tym załamaniu przy kostce zawsze jest brud, na szyi, na brzuchu...
Co mam ze sobą zrobić? Potrzebuję motywacji!
Mam nadzieję że nie powiecie ze sobie z Was żartuje.
Myjesz się podczas okresu? Czy ci sie nie chce

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:19   #65
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Paulo, ależ z tego wątku dowiadujemy się, że są ludzie, którzy nie wydzielają żadnych wydzielin (i zapewne kurz, czy brud "z ulicy" również się ich nie ima).
Polecałabym takim osobom zbadać swój narząd węchu

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:21   #66
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Polecałabym takim osobom zbadać swój narząd węchu
Nie, no co Ty, to my jesteśmy dziwne, że cokolwiek wydzielamy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 11:40   #67
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Wszystko jest kwestią nawyku. Jesli coś zaczneisz robić regularnie, to po pewnym czasie bedzie to tak naturalne jak posilek w ciagu dnia. Nie bedziesz sie zastanaawiala, czy Ci sie chce czy nie chce.
To naprawdę działa. Mialam tak ze ścieleniem łożka. Zaczęlam się zmuszać każdego dnia po wstaniu, aby je pościelić i teraz nawet sie nie zastanawiam, tylko automatycznie po obudzenia biorę się za nie. A uwierz mi, jestem leniem jakich mało... Weszło w nawyk i nie jest juz problemem. Podejrzewam, ze podobnie mozna zrobic z myciem(dziwne, ze rodzice nie wpoili Ci tego od dziecka...)

Pierzesz chociaz ubrania?
Chociaz to i tak bez sensu. Czyste, pachnące ciuchy zalożyć na brudne i śmierdzące ciało... bleh.
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 12:43   #68
muszynianka
Zakorzenienie

Wlasnie mialam pisać to co doli ;p przypomniało mi się że przez długi czas nie chciało mi się robić maseczek, peelingów, używałam tylko toniku i mleczka do demakijażu, żele żadne nie wchodziły w grę. No ale jak się zawzięłam to stało się to moją dzienną / tygodniową rutyną i sobie nie wyobrażam odmówić sobie peelingu, dwa razy w tygodniu, o. Tak samo maseczka.
Ale z cwiczeniami coś nie moglam tak ;d
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 12:46   #69
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Wlasnie mialam pisać to co doli ;p przypomniało mi się że przez długi czas nie chciało mi się robić maseczek, peelingów, używałam tylko toniku i mleczka do demakijażu, żele żadne nie wchodziły w grę. No ale jak się zawzięłam to stało się to moją dzienną / tygodniową rutyną i sobie nie wyobrażam odmówić sobie peelingu, dwa razy w tygodniu, o. Tak samo maseczka.
ćwiczenia tez mi nie mogą wejśc w nawyk. To samo jak codzienna nauka. ale pracuję nad tym.
Jest taki wątek: 20 dni bez narzekania... i nawet takie sprawy mogą wejśc w nawyk i się przestaje marudzić. ale dotrwałam tylko do kilku dni, wiec mózg nie mial tego jak zakodować.

Chociaz niestety tez mozna się nabawić zwykłych przyzwyczajeń. U mnie numer jeden jest komputer, odrazu po przebudzeniu go wlączam i musze przejrzec milion stron. no ale coz.. :P

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2011-02-14 o 12:48
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 13:42   #70
moooniaaaa
Zakorzenienie

Wy się nie śmiejcie bo moja koleżanka ostatnio przyznała,że normą jest niezmywanie przez 3 dni makijażu i mycie twarzy. W czwartek idzie na disco, wiadomo mocniejszy makijaż, potem w piątek wraca na weekend do domu i dopiero w niedzielę wszystko zmywa i myje twarz. Mówiła o tym jakby to było normalne zjawisko.

Od drugiej znajomej notorycznie wali perfumami zmieszanymi z potem. Nie wiem czy to jej pot czy przepocone ubrania,ale nieźle daje. A dziewczyna na pozór zadbana,pełny makijaż, najmodniejsze ciuchy, biżuteria,codziennie wyprostowane włosy.

XXI wiek,młode dziewczyny,szok.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 13:48   #71
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezpojecia Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Z góry uprzedzę- to nie jest marna prowokacja, nie zmyślam, nie żartuję. Mam problem. Jest nim mianowicie jeden szczegół- nie myję się. Dobra, brzmi głupio, ale mam zaburzenia higieny, mam zawsze umyte, ułożone włosy, nigdy w życiu nie miałam odrostu, jestem czysto ubrana, nie mam brudnych rzeczy, mam zawsze maniciure i pediciure, lubię pierścionki, bransoletki, mam mnóstwo perfum, dobrych kosmetyków. No właśnie, ale podstawą jest mycie się - codziennie. Tylko że ja tego nie robię, często mam tak, że nie zmieniam majtek - obawiam się że nie uwierzycie, ale po prostu nie mam pojęcia dlaczego taka jestem, po prostu mi się nie chce. Nie chce mi się myć, chodzić mokra. Zęby myję tylko kiedy wychodzę gdzieś do ludzi. Potrzebuję jakiejś porady z waszej strony jak zwalczyć to "brudastwo" i motywacji, bo czasami mam tak, że umyję się i ten brud się ze mnie zwałkowuje, po prostu... To nie chodzi o to że jestem uboga i nie mam na mydło, moja rodzina to sami pedanci którzy nie wyobrażają sobie się nie umyć. Wszyscy są zadbani. Ja też - na pozór, bo jeśli zobaczyłybyście mnie na ulicy nawet przez ułamek sekundy nie przyszłoby wam na myśl ze opuściłam choć jedno mycie. A jednak... W tym załamaniu przy kostce zawsze jest brud, na szyi, na brzuchu...
Co mam ze sobą zrobić? Potrzebuję motywacji!
Mam nadzieję że nie powiecie ze sobie z Was żartuje.
nie każdy człowiek kąpie się dwa razy dziennie,ale nie myc się wogle,lub od święta?

był wklejony taki link do programu,właśnie go znalazłąm i wklejam,JAK BARDZO MOŻNA BYĆ BRUDNYM
obejrzyj i sama się przekonaj ,jak odbierają cię inni.może to cię zmotywuje
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 14:01   #72
muszynianka
Zakorzenienie

fuj oglądam to

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

AAAAAAAAAAAA :krzyk: że ile part majtek?! że jedna para skarpetek?! jak na nią patrzę robię się brudna z przerażenia
Stary 2011-02-14, 14:02   #73
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Co do próchnicy zębów. To nie jest prawda, że jak się nie myje zębów to się ją ma.
Znam przypadek gdzie kobieta nie dba przesadnie o zeby a ma białe, zdrowe i bez próchnicy. Wystarczy dobra dieta, czyli pełno warzy, owoców, mało słodyczy. I niech mi nikt nie mówi, że to nie prawda bo dentystka sama to potwierdziła, że tak jest. Próchnica bierze się od złej diety a nie od nie mycia zębów. Oczywiście co nie znamczy, że myc ich nie trzeba.
po części masz rację,bo kiepska dieta sprzyja pruchnicy,jednak resztki jedzenia w przestrzeni między zębowej również rozkłada się i gnije.
nie wspomnę już i nalocie tzw SERKU wokół szyjek zębowych.wygląda to cudownie
Stary 2011-02-14, 14:06   #74
muszynianka
Zakorzenienie

BOŻE BOŻE BOŻE MAM TRAUMĘ, jego paznokcie z pierwszego tygodnia, tmargot pogłaszcz mnie. i nie mów tak brzydko o zębach bo aż mnie coś boli, aaa
Stary 2011-02-14, 14:10   #75
Varicella
Rozeznanie

Ja nie obejrzę, bo pracuje na Linux'ie i VoD jest niedostępne.
Proszę, napiszcie jaki był efekt końcowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 14:14   #76
muszynianka
Zakorzenienie

nie wytrzymam chyba psychicznie do konca, to początek a ja mam odruch wymiotny

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

BOOOŻE NIE NIE MOGĘ, nie oglądajcie tego ooo

tak wyobrażam sobie autorkę wątku

Stary 2011-02-14, 14:15   #77
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;25079692]ćwiczenia tez mi nie mogą wejśc w nawyk. :P[/QUOTE]
podeślę Wam mojego męża, on baardzo motywuje do ćwiczeń czlowiek ćwiczy dla świętego spokoju

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
po części masz rację,bo kiepska dieta sprzyja pruchnicy,jednak resztki jedzenia w przestrzeni między zębowej również rozkłada się i gnije.
nie wspomnę już i nalocie tzw SERKU wokół szyjek zębowych.wygląda to cudownie
fuj Margo
no ale gdy pracowałam w gabinecie stomatologicznym i sama robiłam jakieś zabiegi to się naoglądałam...i to często w ustach ludzi wyglądających na pierwszy rzut oka schludnie i czysto

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 14:15   #78
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość
Ja nie obejrzę, bo pracuje na Linux'ie i VoD jest niedostępne.
Proszę, napiszcie jaki był efekt końcowy.
niemycie powoduje różne choroy zaczynając od grzybicy skory.
jednostkowy brak chorób wew. powoduje tylko fakt,że reszta społeczenstwa się myje i nie roznosi wielu zarazków i chorób,ktore wyginęły własnie przez pilowanie higieny ciała.
Stary 2011-02-14, 14:18   #79
Varicella
Rozeznanie

Te typowe skutki zdrowotne zaniedbań higieny osobistej są mi znane.
Społeczność uchroniła od pasożytów wewnętrznych!

Edytowane przez Varicella
Czas edycji: 2011-02-14 o 14:37
Varicella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 14:19   #80
muszynianka
Zakorzenienie

dokładnie, jak usłyszałam ile par majtek jej przysługuje na te kilka tygodni, ile par skarpetek... to mam obraz zagrzybiałej pannicy, Boże

Cytat:
podeślę Wam mojego męża, on baardzo motywuje do ćwiczeń czlowiek ćwiczy dla świętego spokoju
chciałabym bardzo, bo mój tż jest facetem typu "będę cię kochać zawsze i wszędzie" - nawet jak wyglądam najgorzej na świecie, on zawsze jest zadowolony. nie motywuje mnie to.

jak słucham wypowiedź faceta o jego kroczu, to nie powiem co mam ochotę zrobić.
Stary 2011-02-14, 14:39   #81
nicRu
maszyna, nie człowiek

Az mi się przypomniała piosenka Brudnych Dzieci Sida pt. Landryn, fuj..
Stary 2011-02-14, 14:56   #82
muszynianka
Zakorzenienie

LANDRYN, słodkie twe ciało, landryn słodki twój zapach, oto historia o tym jak Jolka przegrała zakład!

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

nie mogę, 4 000 razy wiecej bakterii na głowie...
zęby odbarwione, 10 razy brudniejsze,
wybaczcie, w większości momentów np przy przycinaniu pazurów, zasłaniałam monitor rękoma bo nie mogę

ale są całkowicie zdrowi.
Stary 2011-02-14, 14:56   #83
Dzikun
Zakorzenienie

Matko, 22 minuta i 30 sekunda filmu
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-14, 14:58   #84
muszynianka
Zakorzenienie

generalnie beznadziejna konkluzja
laska stwierdziła że przesadzała z ilością kosmetyków tak naprawdę większość nie była jej potrzebna i teraz obstaje tylko przy kostce mydła.
eee
Stary 2011-02-14, 15:39   #85
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
To była moja pierwsza myśl - pot potem, ale przecież człowiek się brudzi od tego co na zewnątrz, tak samo jak chociażby okna czy samochód, żeby podać jaskrawy przykład
Cytat:
generalnie beznadziejna konkluzja
laska stwierdziła że przesadzała z ilością kosmetyków tak naprawdę większość nie była jej potrzebna i teraz obstaje tylko przy kostce mydła.
eee
Ty no dobrze, że chociaż i przy tym

Musz na ćwiczenia też jest sposób, ale trzeba to robić na tej samej zasadzie co mycie zębów - musi to być stały punkt dnia, o tej samej porze, po tej samej sekwencji czynności, w efekcie nie wyjdziesz w domu bez ćwiczeń, tak jak nie wyjdziesz bez umycia zębów, czy wzięcia prysznica, bo "będzie czegoś brakowało" Tylko to wymaga silnej woli, żeby się "pozmuszać" przez jakiś czas.
Stary 2011-02-14, 15:42   #86
muszynianka
Zakorzenienie

ale ja nie myję zębów o tej samej porze :-c
w sensie no nie o określonych godzinach
Stary 2011-02-14, 15:43   #87
hihi
Zakorzenienie

Ty, chodź na PW, bo tutaj nie o tym i jeszcze mnie pogonią kijem
Stary 2011-02-14, 16:26   #88
bezpojecia
Przyczajenie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;25078267]Wszystko jest kwestią nawyku. Jesli coś zaczneisz robić regularnie, to po pewnym czasie bedzie to tak naturalne jak posilek w ciagu dnia. Nie bedziesz sie zastanaawiala, czy Ci sie chce czy nie chce.
To naprawdę działa. Mialam tak ze ścieleniem łożka. Zaczęlam się zmuszać każdego dnia po wstaniu, aby je pościelić i teraz nawet sie nie zastanawiam, tylko automatycznie po obudzenia biorę się za nie. A uwierz mi, jestem leniem jakich mało... Weszło w nawyk i nie jest juz problemem. Podejrzewam, ze podobnie mozna zrobic z myciem(dziwne, ze rodzice nie wpoili Ci tego od dziecka...)

Pierzesz chociaz ubrania?
Chociaz to i tak bez sensu. Czyste, pachnące ciuchy zalożyć na brudne i śmierdzące ciało... bleh.[/QUOTE]

Wpajali. Mam zawsze wyprane, nigdy nie przepocone...
bezpojecia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 16:40   #89
mivol
Rozeznanie

Chce ci się nakładać makijaż, biżuterię a nie chce myć? wtf?
W takim razie jesteś po prostu zaniedbaną dziewuchą i nie masz żadnego usprawiedliwienia. Jeśli nie przeszkadza ci twój własny brud to pomyśl o swoim otoczeniu..no

W ogóle nie rozumiem takich ludzi jak autorka wątku. Przecież prysznic, zwłaszcza wieczorny to najprzyjemniejszy moment dnia, wejść pod strumień gorącej wody i zmyć z siebie wszystkie trudy i.. brudy, mój ,,odstresowacz"
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-14, 17:05   #90
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Co do próchnicy zębów. To nie jest prawda, że jak się nie myje zębów to się ją ma.
Znam przypadek gdzie kobieta nie dba przesadnie o zeby a ma białe, zdrowe i bez próchnicy. Wystarczy dobra dieta, czyli pełno warzy, owoców, mało słodyczy. I niech mi nikt nie mówi, że to nie prawda bo dentystka sama to potwierdziła, że tak jest. Próchnica bierze się od złej diety a nie od nie mycia zębów. Oczywiście co nie znamczy, że myc ich nie trzeba.
Przecież próchnicę powoduje cukier rozkładający się w zębach po 30 minutach np. po spożywaniu owoców, słodyczy

Cytat:
Napisane przez Blond Wenus Pokaż wiadomość
Szczotka, pasta, kubek, ciepła woda, tak się zaczyna wielka przygoda. Myje zęby, bo wiem dobrze o tym, kto ich nie myje ten ma kłopoty, żeby zdrowe zęby mieć, trzeba tylko chcieć.

Szczotko, szczotko, hej szczoteczko, ooo zatańcz ze mną, tak w kółeczko, ooo w prawo, w lewo, w lewo, w prawo, ooo po jedzeniu, kręć się żwawo, ooo w prawo, w lewo, w lewo, w prawo, ooo po jedzeniu kręć się za żwawo, ooo.

Bo to bardzio wazna rzecz, zeby zdrowe zabki miec ! hahah
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości