|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. IV
Witajcie!
francmal - trzymam kciuki mocno i czekamy, czekamy, czekamy ![]() malou - całe szczęscie te "brzuszkowe" akcje przechodzą dość szybko, a bączki to i tak pikuś w porównaniu z atakiem kolki, przynajmniej Miki już się nie męczy ![]() Też nie wybieram się do Pl (inna sprawa, że nie mam do kogo i mnie tam wcale nie ciągnie), za to już niedługo Hiszpania thelilah - fajnie, ze wszystko w porządku; datą porodu wg usg nie za bardzo się sugeruj, wszystkie te pomiary usg (np. waga w końcowych miesiacach) mają dość duży margines błedu i nie ma co się do nich przywiązywać; a dzieć i tak pojawi sie kiedy będzie chciał ![]() eve - ![]() Podpisuję sie rękami i nogami. Ja dzisiaj pełen wieczorny relaksik, nie poszlyśmy z koleżanka na siłownię - zrobiłyśmy sobie wagary, ale od jutra nie ma przeproś. Dzieci wyszalały się (zakupy, biblioteka, bardzo ekscytująca podróż autobusem , rowerki przed domem, demolka w domu - skąd one maja na to siłę???) i padły. Znowu musze poszukac jakiegoś nowego kremu do skóry, bo do ostatniego juz się moje małe atopiki przyzwyczaiły i mam dwie tarki zamiast dzieci ![]() Mąż mi zrobił problem, bo właśnie mi oznajmił, że z okazji urodzin mam sobie wybrać coś "kosmetycznego" - w sensie zabiegu; on nie wnika czy na włosy, ciało, twarz czy co mi tam sie wymyśli. No i myslę. Doradźcie mi coś laski ![]() Ogólnie jestem samowystarczalna (nie mam problemu żeby zrobic sobie wosk, henne, żelowe paznokcie czy ufarbowac wlosy) i bezproblemowa (nie mam kłopotów z cerą, włosami). Jedyne co mnie wkurza to skórki przy paznokciach z którymi nie moge ostatnio dac sobie rady - jest na to jakiś zabieg? Zwykłe manicure czy cos innego? Jak nic nie wymyśle to w ostateczności kupie sobie karnet na solarium,zeby na wakacjach nie świecić białościa, ale mam nadzieję, że mi pomożecie
Edytowane przez annje Czas edycji: 2011-02-22 o 22:17 |
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Albo idz do kosmetyczki na masaz relaksujący plus jakas maseczke ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Katiu trzymam kciuki za Alanka,oby już było wszystko ok witam nową mamusie francmal obys ujrzała swe dziecie jak najpredzej no i oczywisce szybkiego poroduStokrotka, Thelilah-cieszę się ze z maluszkami OK Lajla witam ponownie i ciesze się że wrocilaś A teraz co u mnie,dzis moj brzdąc zrobił mi psiukusa poniewaz usnął o 18 i spal sobie słodko do tej pory,ale oczywiście musiał się obudzić i ani myśli teraz isc spac spowrotem.Więc wrobilam tzta w opieke nad nim i siedza teraz i razem graja w jakas gre a ja mam chwilke wolnego Upieklam dziś po raz pierwszy w zyciu ciasto drozdzowe,ale jeszcze go nie probuje.Wlasnie Tz zabrał małego aby go wykąpac,tez znalezli sobie pore na to. jutro ide do Annje(Ani) posiedziec z jej chłopakami wiec trzymajcie za mnie kciuki |
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
NADROBIŁAM
![]() Co do lekarzy "mutantów" to nie wiem co napisać.. Jeśli chodzi tutaj o pochodzenie, czy kolor skóry to mogę się czuć urażona! Ale tak na serio to uważam taki tekst za co najmniej "nie na miejscu".Wszystkim chorującym DUUUŻO zdróweczka!!! A wszystkim urlopowiczkom cicho zazdroszczę Obyście wypoczęły Kochane!!! Katia Oby ten OSTATNI tydzień przebiegł jak najszybciej I bravo dla Alanka za siłę!! Skubany widzę nie uznaje żadnych przeszkód ![]() Pakusia Pomoc masz pierwszorzędną Super!I chyba też powinnam się zmobilizować i poogarniać chatkę ![]() Kat_zuk Super fotki Śliczny ten Twój chłopczyk ![]() No to trzymam kciuki Napewno będziesz się jutro dobrze bawić ![]() Aiofe Mnie już trzy dni przed porodem (jak nie więcej ) zaczęło przeczyszczać... A że stawiałam na naturę, żadnej lewatywy nie miałam przygotowanej ![]() Rusałka Bardzo się cieszę, że Twoje przeboje poporodowe dobiegły końca!!! A tańczyłam 13 lat.... Co się ze mnę stało ????Ania_tb Wszystko będzie oukej Nie martw się ! No i córę to masz przepiękną Francmal Oj coś mi się wydaje, że za chwilkę Stefcio do Was dołączy ![]() Mayan Super, że wszystko jest ok! Bardzo dobrze, że byłaś sprawdzić... Chociażby w celu uspokajającym Eve Pięknie to ujęłaś! ![]() Stokrotka Ojjj... Ja też chciałam dziewczynkę A jest chłopaczek i jest super! I teraz w sumie tak jak sobie pomyślę to z chłopcami jest chyba lżej Bo dziewuchy to dziewuchy Ale i tak liczę na to, że drugi dzidziol nie będzie posiadaczem ptaszka ![]() Malou No to wesoło macie teraz haha Thelilah Super, że dzidziolek ok! Oby tak dalej! Jaszczka Dziękuję bardzo Normalnie się zawstydziłam Super, że mamuśka Cię odwiedzi Napewno miło spędzicie te dwa tygodnie ![]() Annje Oj wieczorny relaks.... Zazdroszczę... Mój Ben dziś daje popalić... Spać nie chciał złośliwiec tylko sobie piszczał i zacieszał jak nad nim stałam (piszczenie to najnowsza umiejętność jaką nabył mój Bąbel ) A co do zabiegów, niestety nie pomogę... Absolutnie się na tym nie znam...
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
W ogóle Wam nie napisałam jak minął mi ten tydzień
![]() Było cudownie. W końcu się wygadałam i spędziłam czas na robieniu babskich rzeczy Włosy, paznokcie, cienkie papieroski (apropos papierosków to paliłam do drinków i musiałam sobie mleczko odciągać i wylewać... Normalnie szkoda wylewać mleko własnej produkcji ) Ogólnie czuję się wypoczęta psychicznie i tak jakoś lżej mi na duszy No... To tyle
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Malou, dzieki
Annje, co do zabiegów to nie mam poińcia. A jakich kosmetyków używasz dla dzieciarów? Maja typowo atopową skóre czy po prostu przesuszona? Jaszczka, fajnie, że mama przylatuje Kat_zuk, powodzenia jutro w zabawie z maluchami pewnie będzie wesoło Stokrotko, super, że wszystko dobrze. Lajla, fajnie, że się zrelaksowałaś podczas pobytu przyjaciółki. Edytowane przez pcynesia Czas edycji: 2011-02-22 o 23:55 |
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze goraco sie robi...ciekawe ktora z nas pierwsza sie rozpakuje
![]() Czytam o tych czopach i z tego co rozumiem to jest to galaretowata wydzielina tak?? Bo mi dzisiaj leci krew ale nie jest ona gesta tylko taka jasna, wrecz malinowa i kapie mi jak w trakcie okresu. Sorki za taki szczegolowy opis ale troszke sie zakrecilam i nie wiem czy powinnam sie zaczac martwic?? ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Pozatym trzymam kciuki za pozostale brzuchatki ![]() Ja tez Wam zazdrosze wyjazdow, tych na wakacje i tych do Polski. Strasznie lubie podrozowac. My raczej najwczesniej w maju polecimy z malutka. Jakos wytrzymam... Jaszczka super ze bedziesz miala mamusie i to tak dlugo!! Lajla fajnie ze milo spedzilyscie czas, taki relaks i ploteczki sa potrzebne ![]() Sorki chcialam jeszcze reszcie poodpowiadac ale moj tz zabiera mi lapka. Moze jutro bede miala okazje. Milej nocki wszystkim |
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Czesc babeczki
Melduje sie i ja. Katia-trzymam kciuki zeby to byl dla Alanka ostatni tydzien w tym ustrojstwie. Francmal-powodzenia zycze oby sie wszystko szybko zaczelo i rownie szybko szkonczylo. Sylwia-super ze decyzja podjeta,tez jestem ciekawa czy macie juz termin wyjazdu. Eve-gratki ,kiedy masz usg?Bo to juz jakos na dniach prawda.Rusalka-swietnie ze sie juz rana zagoila,co do biegania to tez bylam na nie kiedys a teraz od czasu do czasu biegam z kuzynka i musze powiedziec ze calkiem fajnie jest. Lajla-super ze sie tak zrelaksowalas no i welcom back Annje-moze wlasnie umow sie na jakis masaz relaksacyjny swietna sprawa. stokrotka-swietnie ze wsio ok u dzidziolka. Pcynesia-duzo zdrowka dla Adasia Ania_tb-wredotke masz cudowna Jesli kogos pominelam to przepraszam ![]() A u nas wszystko ok tesciowa przyleciala na 2tyg i sobie odpoczywam bo ona sie Hania nacieszyc nie moze do tego mam obiadzik ugotowany super.Szkoda ze wpada tylko raz do roku.Zostal nam jeszcze tydz a ja tyle zaplanowalam ze nie wiem czy sie wyrobie. Mi tam ciagle czasu brakuje na wszystko mam ogromne zaleglosci w domu. Hania smiga na nozkach na dobre do tego zaczela paplac ale to jest smieszne kiedy tak mowi po swojemu.Do tego w kuchni mamy wydzielone miejsce dla kotow tam stoja miski z jedzeniem woda, oczywiscie to miejsce zastawione jest krzeslami ale dla Hani to nie jest problem i jak tylko na chwile sie odwroce to ona juz w miskach siedzi wiec lece do niej , jeszcze nic nie powiem a ona juz krzyczy nununu i paluszkiem grozi tak mnie tym rozbraja ze zaczynam sie smiac. W pracy ciagle nic nie wiadomo,jest tak malo ludzi do pracy ze ciagle prosza nas o jakies extra prace albo nagdodziny buuuu. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Rozeznanie
|
myszka tak czop jest galaretowaty, jak dalej byś dzisiaj plamiła ja bym podjechała do szpitala.
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki jagdeb tak chyba zrobie. Ale nie chce za bardzo panikowac bo w tamtym tygodniu tez pojechalam do szpitala i falszywy alarm, pomysla ze jakas nienormalna jestem.
A kolor tej krwi przeszedl cala game czerwieni, najpierw byl rozowy, potem malinowy, w nocy czerwony a teraz bordo. Chyba zwariuje. Cala noc nie zmruzylam oka, skurcze mam co 8 min, regularnie, tylko ze przez calutka noc i do teraz nie robia sie nic czestsze. Wiec to chyba jeszcze nie to. francmal a jak tam u Ciebie sytuacja sie rozwija?? rusalka na szczescie wszystko juz w porzadku. Bidulko dlugo sie nacierpialas ale masz juz to za soba. Ja tez lubie bieganie i po porodzie jak najszybciej bede chciala do tego wrocic, wkoncu mam co zrzucac ![]() katia masz bardzo dzielnego synka!! Gratulacje stokrotka, thelilah super ze wszystko ok z dzidziusiami, pewnie sie uspokoilyscie jak zobaczylyscie je na usg? Przyznajcie sie ktora sie wzruszyla i poplakala? pampiszonka witaj kat_zuk, ania tb super foteczki, sliczne |
|
|
|
#70 |
|
Rozeznanie
|
My jeszcze nadal w dwupaku
. Serdecznie dziekujemy za kciuki i dopingowanieKurcze dużo nie pamiętam ale Sylwiatkoo dopiero doczytalam, ze te swieta grudniowe spedzicie juz w PL ja z jednej strony tez juz bym chciala a z 2 nie. Tzn chcialabym byc w Pl ale gdzies na 2 krancu od rodowitych stron ![]() Mushka no wiesz tak dziecko glodzic aby kotkom musialo podkradac ![]() A swoją drogą straszne są te maluchy ulamek sekundy a one juz cos miela. Ciul jak w domu ale Laura jeszcze jakiś czas temu to w sklepie jak cos znalazla to szybko do buzi i trzeba bylo na chama wyciagac![]() Gratki, że wszystko ok u maluszków w brzuszkach. Nam wczoraj na usg pokazała się śliczna buźka z oczkiem, noskiem i ustami nawet lekarz nam fotke wydrukowała ale na niej już niestety nie jest tak dobrze widoczne jak na ekraniku. Myszka ja chyba bym sie i tak kopsnęła do szpitala bo ja to miałam czop czerwony i Gp nas skierowała a ty piszesz, ze masz krwawienie jak na okres- czyli rozumiem, ze to nie czop a takie sytuacje moga być już groźniejsze. Swoją drogą to troche wkurzajace bo niby ten mój czop nie jest do końca ok ale nikt dokładnie nie powie dlaczego i co może się z tym wiązać. Ale na razie spoko mały sie wierci więc jest dobrze Edytowane przez francmal Czas edycji: 2011-09-09 o 17:10 |
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
ANNJE STO LAT
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rozpakuwujace sie trzymam kciukasy i podziwiam bo ja sie stresuje jak czytam co piszecie a nawet was nie znam
Myszka ja bym sie chyba jednak z takim czyms wybrała do lekarza, jak cs sie dzieje to pomoze a jak nic si enie dzieje to ciebie przynajmniej uspokoi Francmal oj to widze ze super rodzinka przepraszam ale wymordowałabym takie matki co nie kochaja swoich wszystkich dzieci tak samo heh tez znam jedna taka :/ masakra hahha moze dlatego moja mam zdecydowała sie tylko na 1 dziecko Lajla super ze wypoczełaś ech tez bym chciała zeby moja kol do mnie przyleciała ale mało miejsca w domu i nie bardzoA i najlepsze Eve jestes bohaterką mojego dzisiejszego snu hahah śniło mi sie ze sie poznałysmy i namawiałaś mnie zebym zaszła w ciąże itd ja to mam porabana tą głowe i była jeszcze jedna dziewczyna z forum ty mi powiedzialaś ze to wizażanka tez ale nie powiedziałaś która
Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2011-02-23 o 13:22 |
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
I ja witam w nowej czesci w nowym domku juz !
Przeprowadzka to byl koszmar, tyle rzeczy i wożenia nzów ale jesteśmy już tutaj i alleluja! Co u nas? benjamin na kaszkach śmiga, baby rice ładnie jadł, a teraz coś z domieszką banana, je chętnie i chcę jesc az jestem w szoku. no i zaczął lepiej spać, może ten domek mu lepiej pasuje? aiofe - piękny brzusio co do lewatywy ja nie miałam i jakos nie chciałam sama zależy jak się czujesz z tym, moj TZ tez nie chaial byc przy porodzie ale to sie mu zmienilo a ja sobie nie wyobrazałam bez niego ![]() jaszczka - czekam na poprawe pogody i spacer kellys - zdrówka i nowego domu ![]() mayan - ja jak Eve jestem tez wegetarianka nie jem miesa ale ryby tak, szczegolnie tunczyka om niom niom! i tak juz 11 lat bedzie w ciazy nei mialam zadnych problemow i teraz tez tak samo jem, ciagle karmie ale bez zakazów jem, moj synek i tak juz przyswoil sobie moje kubki smakowe przeciez jak masz pytania to pytaj!lajla - witamy odpicowaną mamusię ja miałam czas przez ten weekend paznokcie zrobic - tyle tylko ;( po przeprowadzce są w opłakanym stanie zazdroszcze...pampiszonka - witaj! katia- rowniez trzymam kciuki za Alanka Eve - zdrowia dla Dzidziolka, miałam już 3D bo tak czytałam na szybcciora? Btw pamietasz historie z moja lodówką? teraz jestem przezorna i sprawdziłam w nowym domu - wszytskie szuflady sa obecne, czyli nie bylo wiekszego "rozmrazania"hehe tyle zdążyłam nadrobić, od dziś neta mam i nie wiem za co się brać??? buziaki dla wszystkich! |
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze uzycie okreslenia "mutant" przez kogos nie zostalo uzyte w gestii koloru skory tylko umiejetnosci/ podejscia do pacjenta (nie wiem skad w ogole pomysl,ze chodzilo o kolor skory). Sorry, ale ja pana "doktora" z PL przychodni, z ktorym mialam do czynienia na pewno nie nazwalabym innaczej. i Sorry Eve, ale nie chcialabym, zeby ktos taki ratowal mi zycie... Annje - STO LAT! Udanych wakacji wszystkim urlopowiczkom (mowie to z nutka zazdrosci). Nie wiem ale ten rok bedzie finansowa katastrofa chyba Slub, dzidzia, pozniej wyjazd do PL z owa dzidzia, a jeszcze pokusilo nas o generalny remont w domu... mam nadzieje, ze w koncu wygram w totka bo jak nie to zaczne na banki napadac chyba...i chcialam sie spytac: co myslice o tej sukience? znalazlam w Monsoonie i mysle o wlozeniu jej na swoj cywilny (plus jasne dodatki) http://www.monsoon.co.uk/evening-dre...eveningdresses myslalam tez o tej: http://www.monsoon.co.uk/evening-dre...eveningdresses ale ta szara jakos bardziej mi lezy (w rzeczywistosci szary jest jasno szary)...
pozdrawiam Aśka Razem od: http://davf.daisypath.com/Lub2.png Nasz Ślub: http://dwdf.daisypath.com/ZNlp.png Nasze Brzucho:http://lmtf.lilypie.com/AKJ9.png Nasze Bydle: :brzydalhttp://p dgf.pitapata.com/T9sM.png |
|
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
hejka babolki
![]() właśnie się obudziłam i wracam do "życia" dziś już 12,5 tyg.. a senność nie mija-wręcz się nasila. szkoda,że tylko w ciągu dnia..a nie w nocy![]() dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa Myszko.... ja teraz już tak tylko kątem z jednego oka łezka leciała może dlatego,że to drugie usg. przy pierwszym popłakałam się na całego.wogóle muszę Wam powiedzieć...że do mojego Tż-ta teraz jak zobaczył dziecko i usłyszał serducho dotarło do niego tak na dobre, ciąża i to,że dzieciolek już taki rozwinięty jest itd. nie wiem jak było u Was. ale ja jestem aż w pozytywnym szoku się chłopak wczuł w rolę..tak,że aż pościągał filmy o ciąży itp. i dziś oglądaliśmy wspólnie jak wróciłam z pracy ( ja dopóki nie usnęłam ) Aiofe.... Sorry... ale jeszcze się taki nie narodził,co by każdemu dogodził... człowiek jest tylko człowiekiem, nie będzie każdego lubiał i nie każdy napotkany człowiek będzie mu odpowiadał..co nie podważa często (ale nie zawsze-bo lekarze są różni )kompetencji takiej osoby. a jak komuś nie pasuje jakiś lekarz- to jest tylu innych ,że można w każdej chwili zmienić. nikt nikogo na siłe nie ciągnie do gabinetu. swoja drogą...o pacjentach lekarze też pewnie by mogli wiele powiedzieć.. amen. Myszka, Francmal... mam nadzieję,że dacie znać szybciutko jak tylko się dzieciolki urodzą.
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-02-23 o 19:57 |
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was!
Aiofe Jeśli uważasz, że "mutant" to dobre określenie człowieka starającego się Ci pomóc to nie mamy o czym rozmawiać... Skoro "wymyślał" kolejne wizyty to pewnie miał jakieś ku temu powody. A że niepotrzebnie- to tylko się cieszyć. Trzeba było zmienić jak się nie podobało. Mutantami to nazwałabym ludzi nie szanujących innych i nie doceniających tego co mają. Tyle. Annje STO LAT !!! I pytanko od razu: pisałaś, że Twoi chłopcy mają atopową skórę. Mój Ben znów zaczął mieć suchą, łuszczącą się skórę i do tego bardzo czerwony (zwłaszcza po nocy) policzek. Powinnam się zacząć niepokoić ? Mushka To życzę, abyś ten czas wykorzystała na maxa ![]() Velvet Lady Hello No i Benjamin widzę super się sprawa Mój dziś pierwszy raz zaczął sobie "gadać" i miałam ubaw po pachy Brzuchatkom buziole na bębenki ![]() A tym rozpakowywującym się powoli duuużo siły Chorowitkom zdrowia! A my dziś u znajomych byliśmy i tak jakoś zleciał ten dzień Pograłam nawet trochę w kosza Benjamin spał jak zabity w wózku a jak się obudził to zrobił taką kupę, że pod pachami się nawet znalazła Na szczęście miałam ubranko na zmianę ![]() Oukej to chyba wszystko...
|
#77 |
|
Rozeznanie
|
Mushko, dzięki
Aiofe, wiadomo, że najlepiej przymierzyć obie i wtedy będziesz wiedziała co i jak. Mnie bardziej do gustu przypadła jednak ta biało-czarna sukienka, szara też ładna, ale jak dla mnie ta druga ładniejsza. Velvet, super, że już po przeprowadzce. Jeszcze tylko szybko pozamykajcie sprawy z tamtym nienormalnym landlordem i będziecie mieć spokój. ![]() Lajla, no kupy po pachy nam się też często zdarzały właśnie jak byliśmy w odwiedzinach u kogoś jakby te bąble wiedziały, że nie są w domu ![]() Stokrotko, fajnie, że tz się tak zaangażował w Twoją ciążę i przeżywacie ją razem. A co do senności to ona może trwać nieco dłużej niż mdłości Myszka, ja bym się chyba też przejechała do szpitala na Twoim miejscu. Mam nadzieję, ze wsyzstko w porządku aaa.. właśnie.. a gdzie się nasza Elcia podziała? Wiecie co u niej? Stokrotko, masz jakieś wieści od Elci? I kiedy Heksa wraca z Pl? |
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
hejka mamuski,
Dziewczyny potrzebuje namiary na sprawdzonego dentyste w dublinie. rano pobolewal mnie zab i chyba mam dziurke. Jak dobrze kojarze to annje ty bylas gdzies ostatnio? elcia chyba tez? |
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Lajla moja mała też miała taką suchą, alergiczną skórę na twarzy i lekarz pediatra zalecił jej maść DiproBase (to jest emolient, bez recepty). Ja jestem z niej bardzo zadowolona
![]() Aiofe dla mnie dwie sukienki są spoko, pierwsza ma fajniejszy kolor, druga fason
|
|
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Ja już w pracy Co do Elci, to laptop jej padł i ciągle na gwarancji jest jeszcze. Może do końca tyg.dostanie go. W każdym razie teskni Miłego dnia
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Hej Laski
![]() Jagdeb Ja z Mężem chodzimy do tego w Citywest shopping centre |
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
jagdeb - ja niestety nikogo nie polece ale temat ten jest swiezutki, wyobrazcie ze wczoraj TZ przychodzi do domu i mówi: nie mam zęba!!! patrzę a on bez dwójki, w pracy taki metalowy pręt mu strzelił w twarz i momentalnie wybił go!!!szok!
zastanawiam się czy go do PL zapisac do dentysty na wstawienie bo tutaj to nie wiem noi drogo, do PL znow bilet ale chyba sie opłaca? musze dzis dzwonić do PL dentysty. normalnie dobrze ze to tylko ząb .... u mnie układania ciag dalszy, mały obudził się tylko o 1 a potem o 6 na jedzonko więc sie super wyspałam ![]() dobra zmykam! |
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Velvet koszmary jakies opowiadasz z tymi zębami. Brrrrr ja strachliwa jestem w tym temacie. Dobrze, ze juz po przeprowadzce, nacieszcie się nowym domem i obyście zostali tam jak najdłużej. Jagdeb ja chodze do Smiles koło Squer SC, nawet wczoraj byłam. Jak się zapisywalam to mi było wszystko jedno do kogo i przydzielili mnie do Polaka, całkiem sympatyczny, dobrze radzi sobie z taka panikara jak ja. Wczoraj tż był u niego na przegladzie i też zadowolony. pcynesia,lajla - moje dzieci to typowe atopiki, prawdopodobnie o niealergicznym podłozu, bo eliminowalam rózne rzeczy ale nie przyniosło to zadnego efektu, na testy niestety za wcześnie. Nie wiem laila co ci poradzić, bo ja jestem z tych matek średnio się przejmujących. Mam zaufanie do lekarzy, którzy mówią mi, ze to stan przejściowy (wierzę, bo ze starszym miałam jazdy jak był młodszy, a teraz jest o niebo lepiej). Jak jest ok to nawilżam (tak jak pisałam, skóra im sie przyzwyczaja do kosmetykow więc musze zmieniać, dorwalam wczoraj w aptece Cetaphil MD szukałam tego odkąd przyjechałam do Irl Aiofe - obie fajne ![]() Za wszystkie brzuchatki trzymam kciuki, niech dzidziole rosną zdrowo, wychodza sprawnie i bez bólu ![]() Bardzo wstępnie umawiamy się na jutro do kulkowni Kat_zuk chętna, kilka osób spoza forum też - ktoś jeszcze dołączy? Kellysss? Pakusia? Jagdeb? (jak kogoś z okolicy pominełam to przepraszam, ale ciagle się was uczę)PS Gra tu ktoś w farmę albo w CityVille i chce być moim sasiadem ?
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Annje
lekko spoznione serdeczne zyczenia Ja gram w obie i chetnie zostane Twoja sasiadka, znajdziesz mnie u Kellysss i Pakusi np. (E.I S-D) Velvet Lady zorientujcie sie, nie jestem pewna czy to nadal aktualne, ale kiedys bylo tak, ze wstawienie zeba z przodu (do 4ki chyba) bylo za free ze wzgledu na estetyke, nie wiem, czy z powodu recesji tego nie zniesli ![]() Zazdroszcze lodowki ![]() Mushka jak zwykle bardzo dziekuje ![]() Lajla Olek tez mial suche place, podobno dlatego ze za dlugo w brzuszku siedzial - bardzo pomoglo Silcocks base, ok. 4 e za spore pudelko. |
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Annje....dołaczamsie do zyczonek
![]() Do kulkolandii chyba przyjdziemy ale jeszcze nie wiem na 100 % A w farme gram ale juz w city nie ![]() Lajla.........My tez uzywalismy silcock base jak były problemy z sucha skorka i pomagało aiofe.... Mi sie podoba bardziej ta biała sukienka......Niewiem moze na 'żywo' jest inaczej le tak ze zdjecia to jak dla mnie to tylko ta..... ![]() Co do 'mutantów' ![]() Nie ma sensu bić kredensu i sie spierac bo kazdy ma swoje zdanie i tyle...... No to tyle... Ide na spacer bo piekna pogoda..... Miłego dnia !!!!!!!!!
|
|
|
|
#86 |
|
Wtajemniczenie
|
Velvet
szczescie ze to "tylko zab" . Skoro to sie stalo w pracy to czy pracodawca nie powinien ponieść kosztów ? Annje ja zostalam pominieta ![]() ale spoko i tak z alanem bym nie poszła bo jeszcze nosi to coś, a po za tym wasze dzieci są od niego większe wiec bez sesu. Francmal 3mam kciuki!!!!!!!!!!!!! dziekuje wam wszystkim za kciuki dla alanka
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Aofie co do sukienki to mnie podoba sie bardziej ta druga
Jagdeb ja niestety nie pomoge, do dentysty chodze tylko w pl. Velvet no to tz sobie nawywijal. kolezanki maz ukruszyl sobie jedynke dosyc konkretnie i za doklejenie u nas w miescie placil 160 euro. Mushka a to mala spryciarka z Haneczki, musi wygladac przezabwnie z tym paluszkiem ![]() u nas Nikodem chyba przechodzi jakis okres buntu. to co wyrabia to sie w glowie nie miesci. slyszy go chyba cale osiedle. krzyczy, piszczy, bije i drapie. najgorsze jest to, ze ja nie mam pojecia skad mu sie to wzielo, gdzie on to widzial jak cos chce np swoj kubeczek z napojem, ktory stoi na blacie to zaczyna piszczec w nieboglosy, jak chce wejsc do jakiegos pomieszczenie, ktore jest zamkniete to tez pisk. dzisiaj podeszlam do niego i mowi spokojnie; synus drzwi sa zakluczone, bo sa tam niebezpieczne dla ciebie rzeczy to jak mnie walnal w twarz i do tego drapnal to sie powstrzymywalam zeby na niego nie nakrzyczec. jestem kompletnie bezradna help
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwiatkoo
u nas bunt 2-latka na calego, Olek az zwymiotowal tak ryczal zupelnie mi nieznany, bawi sie, bawi i nagle w ryk, krzyk, histerie... oszaleje... |
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam sie nad tym co bedzie jak mu to nie minie tylko bedzie jeszcze gorzej???? |
|
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za info dziewczyny.
kat-zuk zadowolona jestes? annje w ktorym dokladnie miejscu oni sa? Velvet ale to musialo bolec i Katia ma racje to wypadek przy pracy i pracodawca powinien zaplacic. Do kulkolandu bym i przyszla ale ja pn - pt pracuje takze niestety
Edytowane przez jagdeb Czas edycji: 2011-02-24 o 12:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

- zrobiłyśmy sobie wagary, ale od jutra nie ma przeproś.
, rowerki przed domem, demolka w domu

Obyście wypoczęły Kochane!!!
I bravo dla Alanka za siłę!! Skubany widzę nie uznaje żadnych przeszkód 

ja miałam czas przez ten weekend paznokcie zrobic - tyle tylko ;( po przeprowadzce są w opłakanym stanie 

jak cos chce np swoj kubeczek z napojem, ktory stoi na blacie to zaczyna piszczec w nieboglosy, jak chce wejsc do jakiegos pomieszczenie, ktore jest zamkniete to tez pisk. dzisiaj podeszlam do niego i mowi spokojnie; synus drzwi sa zakluczone, bo sa tam niebezpieczne dla ciebie rzeczy to jak mnie walnal w twarz i do tego drapnal to sie powstrzymywalam zeby na niego nie nakrzyczec. jestem kompletnie bezradna
help