![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Radical
wiem ze aby miec zdrowe wlosy nie nalezy suszyc suszarka ,ale mam za szybkie tempo zycia i poprostu musze ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym, bez przesady, lubię swoje włosy i dbam o nie, ale nie jestem ich niewolnikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Mam Mgiełkę wzmacniającą do włosow Radical i jestem z niej absolutnie zadowolona. Szybko i łatwo się aplikuje., świetnie nawilża i wzmacnia moje włosy, nie obciążając ich przy tym.
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Ja od dawna stosuję różne produkty Radical. NA początku było ciężko (szczegolnie z szamponem)-włosy się plątały i był matowe. Ale teraz uzywam go caly czas. Wszystkie produkty z serii kupuje w niewielkiej osiedlowej hurtowni. Własnie korzystam z ampułek po raz drugi. Mam fajny sposób na ich rozprowadzanie. Otwieram ją i do środka wkładam rurkę z rozpylacza (np od seboradin lotion) - mam nadzieje ze wiecie o co chodzi. Potem rozdzielam włosy pasmami i 'psikam' na skore głowy i wcieram. Jedna ampułka wystarcza na ok 40 'psiknięc' wiec to duzo. Kiedy rozprowadzałam ja normalnie to miałam wrazenie ze polowa włosów jest poza zasiegiem ampułki. Poprawa jest spora. Choc wieksza byla jak stosowalam ampulki jakis rok temu kiedy moje wlosy byly duzo bardziej zniszczone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
madziocha - skoro jak piszesz używasz szamponu Radical cały czas, to może możesz sprawdzić czy jego skład się zmienił wraz z szatą graficzną opakowania? Mam na myśli Radical do włosów zniszczonych i wypadających a nie do farbowanych (tego w ogóle nie używałam). Cały czas o tym myślę i jakoś ten skład na nowej buteleczce mi się wydaje podejrzany. Kurczę szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia w sklepie - wtedy mogłabym porównać z tym w KWC.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z szamponu do farbowanych tez korzystam (mimo ze nie farbuje). A dodam jeszcze ze firma Farmona (czyli ta od Radicala) ma tez inne dobre szampony. Np. ten bardzo mi odpowiada: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...pokrzywowy.htm Nawet nie wiem cyz nie bardziej jak Radical. Z tej serii maja tez brzozowy i rumiankowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
już od dłuższego czasu stosuje Saponics i dopiero dzis do mnie dotarlo dlaczego tak strasznie swędzi mnie skora glowy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Organizatorka
|
Ja właśnie stosuję radical mgiełka wzmacniająca do włosów i moge powiedzieć że włosy bardzo fajnie sie rozczesują po niej a czy coś pomoże na zniszczone włosy to zobaczymy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze mialam stara wersje ampulek, ostatnio mama kupila nowa i mi ona nie odpowiada za bardzo. Zapach inny, konsystencja tez, poza tym wlosy u nasady mam po niej jakby splatane/posklejane. DMDM hydantoin rzeczywiscie jest przy koncu, cokolwiek to znaczy ;-) Edytowane przez madziocha Czas edycji: 2010-03-13 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no nie! nie dość, ze dołożyli DMDM hydantoin to jeszcze jest alcohol denat na 3 miejscu w składzie! DMDM hydantointo konserwant który może podrażniać- mnie po nim okropnie swędzi skóra głowy ![]()
![]() |
![]() |
#72 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widze ze tez ma ten magiczny DMDM. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
Używałam już wszystkiego z serii radical. Byłam bardzo zadowolona. Aktualnie jestem w trakcie kuracji ampułkowej radical, zakupie jeszcze szampon i mgiełkę. Tylko najpierw zużyję końcówkę szamponu revalid.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Czy już ktoś kupił nową wersję szamponu radical i może porównać składy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
To jest nowa wersja szamponu radical??? Nie wiedziałam.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje włosów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam włoski - ostatnie podcięcie włosów 10 październik 2011 rok. - obecna długość to włosy do ramion. CEL: WŁOSY DO ŁOPATEK LUB DŁUŻSZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Tak dokładnie to nie wiem czy nowa wersja, w każdym razie wygląd buteleczki się zmienił ( a dokładnie nalepka), a wydaje mi się że skład niestety też. Ale ponieważ tego ostatniego nie jestem pewna to prosiłam, żeby ktoś kto kupi nową buteleczkę szamponu porównał ją ze składem w KWC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
ile czasu nalezy uzywac te ampulki radicala? miesiac czy nawet dluzej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
troche pozno ale przpisuje nowy skład Radicala do włosów farbowanych:
AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL, BETAINE, GLYCERIN, SODIUM CHLORIDE, PROPYLENE GLYCOL, GINKGO BILBOA EXTRACT, POLYQUATERNUM-7, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, HYDROLIZED SILK PROTEIN, PANTHENOL, PARFUM, PEG-40, HYDROGENATED CASTOR OIL, INULIN, LACTIC ACID, 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL, METHYCHLOROISOTHIAZOLINON E, METHYLISOTHIAZOLINONE, DIDODIUM EDTA, 2-(4-TERT-BUTYLBENZYL) PROPIONALDEHYDE, BENZYL SALICYLATE, LIALOOL, HEXYL CINNAMALEDEHYDE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Equisetium Arvense Extract, Camelia Sinensis Extract, Panthenol, Polysorbate 20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Hydrolyzed Silk, Disodium EDTA, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Parfum, Hexyl Cinnamal, Citric Acid Madziocha - a masz może jeszcze ten nie do farbowanych? PS. albo ja ślepa jestem, albo nie widzę, bo nie mogę w tej nowej wersji znaleźć skrzypu ![]() Edytowane przez aferka Czas edycji: 2010-03-16 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu u nas zawsze tak jest, że jak coś jest dobre, to trzeba to zmienić? I co gorsza, mam wrażenie, że ten nowy skład zmienił się na gorsze - ale tu musiałyby się wypowiedzieć dziewczyny specjalistki od składów ( bo to tylko moje wrażenie). Dzięki madziocha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Rozeznanie
|
Kobitki ile czasu uzywalyscie ampulki radicala? i byly efekty?
uzylam 2 opakowania 30 ampulek ? myslicie ze narazie wystarczy?(taki okres jest zalecany na opakowaniu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
ja uwazam ze wystarczy...;] tym bardziej ze jak to mowia co za duzo to nie zdrowo skora moze sie przyzwyczaic a tak zaopatrzylas wlsoy w baze witaminowo ziolowa przez miesiac teraz zrob przerwe i za jakis czas ewentualnie powtorz;] takie jest moje zdanie.. ja tez teraz bede konczyc 2 opakowanie i postanowilam zrobic przerwe zeby za bradzo wlsoow do tego nie przyzwyczaic
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
ok dziekuje za rade
ja tez koncze drugie opakowanie -ostatnia ampulka i jak narazie koncze.... moze za jakis czas lub znowu na zime sobie zrobie kuracje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Właśnie byłam ciekawa nowego szamponu radical i go zakupiłam, gdyż wykończyłam już szampon revalid, więc musiałam coś kupić, a zdecydowałam się na niego, ponieważ zażywam ampułki z serii radical i chciałam mieć też szampon z tej serii.
Jest to szampon wzmacniający do włosów zniszczonych i wypadających 300 ml. SKŁAD: AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, GLYCERIN, POLYQUATERNIUM 7, UQUISETUM ARVENSE, PEG-7 GRYLERYL COCOATE, PANTHENOL, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, PARFUM, INULIN, 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DOOL, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINO NE, METHYLISOTHIAZOLINONE, LACTIC ACID, DISODIUM EDTA, HEXYL CINNAMAL. Wyjątkowy łagodny i dobrze tolerowany przez skórę głowy szampon do częstego mycia włosów zniszczonych i wypadających. Specjalnie opracowana receptura - naturalny ekstrakt ze skrzypu polnego, prowitamina B5, inulina z cykorii-wyraźnie wzmacnia włosy oraz hamuje ich wypadanie. Dzięki regularnemu stosowaniu szamponu Radical włosy stają sie sprężyste i mocniejsze oraz aksamitnie gładkie i lśniące, dobrze się rozczesują i układają. Sposób użycia: Na mokre włosy nanieść niewielką ilość szamponu i delikatnie wmasować, aż do uzyskania piany. Następnie spłukać wodą. W razie konieczności czynność powtórzyć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Equisetum Arvense Extract, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Panthenol, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne, Citric Acid, Parfum, Hexyl Cinnamal. Ekstrakt ze skrzypu spadł gdzieś daleko, nie wiem czy to wyszło szamponowi na dobre. Raczej wątpię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Widziałyście tą nową odżywkę Radical?? http://www.farmona.pl/pielegnacja-wlosow/radical/
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.