![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: żałuję, że mam dziecko
Czytając to pomyślałam o adopcji. Autorko - zastanawialas sie nad tym? Skoro wiesz, ze nie bedziesz nigdy w stanie pokochac dziecka na tyle, by czulo sie ono chciane i bezwarunkowo kochane, to moze powinnas znalezc dla niego rodzinę, ktora mu to zapewni?
Nie wiem, pierwszy raz slysze o takim przypadku, ale może to jakies wyjscie... Bo chyba nie ma dla małego dziecka nic gorszego niz poczucie odrzucenia przez rodzicow, czyli cały swój świat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Przez litość tego nie dodałam. ![]() A tak swoją drogą to jeszcze są?
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
W dolnośląskiem się dziś kończom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Czyli ostatnie podrygi.
![]() Swoja drogą, biorąc pod uwagę ostatnie tematy na forum, w których temat "dziecięcy" czyli posiadania, nieposiadania, niechęci, wstrętu, aborcji, dzieci chorych itd. przewija się często, to ten temat wydaje mi sie wręcz podwójnie podejrzany. Tym bardziej, że naprawdę argumenty w pierwszym poście jakby żywcem ściągnięte z ww wątków i to przez osobę, która dzieci zwyczajnie nie ma ![]()
![]() |
#67 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez szuruburuu Czas edycji: 2011-02-27 o 16:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Małe pytanie do autorki wątku: Czy gdyby Twój mąż stał się teraz dla Ciebie mocno wspierający, poświęcił również swój czas na zajmowanie się dzieckiem i poradził ze swoimi problemami (np. alkohol) - czy w takiej sytuacji chęć wychowania dziecka mogła by jeszcze się w Tobie pojawić , czy raczej uważasz swój stan zniechęconej za ostateczny?
Edytowane przez Mr Spock Czas edycji: 2011-02-27 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba jak większość z nas. Widać jednak,że jakakolwiek dyskusja nie ma sensu. Edytowane przez pa-ti Czas edycji: 2011-02-27 o 16:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny a moim zdaniem to jedna wielka prowokacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Ja też nie miałam kolorowego macierzyństwa. Wcześnie urodziła dziecko (21 lat) nie było przy mnie rodziny (mieszkam za granica z TŻ), ciaża była przypadkowa, że tak to ujmę, w ogóle nie byłam na to przygotowana, nie czułam jakiegoś specjalnego instynktu macierzyńskiego, nie roztkliwiałam się nad każdym zabkiem, każda nowa czynnościa mojego dziecka itp, choć wcale nie uważam że tak się zachowuja matki bez własnych marzeń, ograniczone i nastawione jedynie na wychowywanie dzieci jak pisze autorka, takie małe sukcesy dziecka na prawdę ciesza.
Ale ja nie miałam depresji, nie uważałam że życie mi się skończyło, wróciłam do pracy po urlopie macierzyńskim, mam hobby czas dla siebie figurę odzyskałam co prawda po jakimś czasie ale z własnej winy tyle to mi zajęło podróżujemy rozwijam się zawodowo a to wszystko bez pomocy kogoś z zewnatrz. I wierz mi Ratunk_u dziecko wcale nie przekreśla wszystkiego, jasne zmienia ale nie przekreśla, to od nas zależy czy dażymy do ustalonych celów, nie przeciwności czy wypadki losowe. Moim zdaniem zasięgnij opinii specjalisty, bo możesz mieć jednak depresję (87% matek po porodzie ma z tym problem, w różnym stopniu). Nie jesteś pomylona ani wyrodna matka, ale Twoje postępowanie i zachowanie może w przyszłości mieć zgubny wpływ na Twoje relacje z dzieckiem. Wcale nie uważam, że szczęście dziecka jest najważniejsze nawet kosztem Twojego samopoczucia, ale jeśli jest nawet mała szansa żebyś miała możliwość skorzystać z fachowej pomocy, która pomoże Ci wyjść z problemów to dlaczego nie spróbować? Nic przecież nie tracisz, a czas ucieka. Teściowa kiedyś może stracić cierpliwość, a wtedy kto się zajmie dzieckiem? To w końcu nie przedmiot czy zwierzak również zasługuje na godne traktowanie. Edytowane przez D0tty Czas edycji: 2011-02-27 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tyż prawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Cóż, ja muszę powiedzieć, że rozumiem autorkę.
Pewnie dlatego, że też nie lubię dzieci. I wątpię, że polubię. Dla mnie, nie każdy musi je lubić. A autorka, po prostu urodziła dziecko pod presją osób wokół. Źle postąpiła. Cóż, musi z tym żyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
przepraszam -> ło ho ho ho ho ha ha ha
Wyzwania dnia codziennego Dosiąść wielbłąda i pognać w ramiona pustynnej przygody to siłę autorko masz. Przetrzeć oseskowi marchewkę przez sitko i dópkę chusteczką, to olaboga jaka jestem zmęczona, od samego patrzenia ^_^ Słabo widzę u Pani poszerzanie jakichkolwiek horyzontów :F Wszyscy oczywiście winni, nie Ty. Postawili przed ołtarzem, zmusili do stosunku bez antykoncepcji i zgodzili się na brutalność i alkohol. Wszystko to bez Pani wiedzy. Za wiele to by się ten mały człowiek od Pani nie nauczył i tak. Ała. Bolesne i zabawne jednocześnie.
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
Ja, zaściankowa, nie mająca ciekawego życia, bez pasji, bez wykształcenia, bez polotu i fantazji wizażanka, oświadczam:
biedne dziecko. Zastanawiam się jakie figle płata Los który daje dzieci ludziom którzy potem uznają je za główny czynnik prowadzący do ruiny ich jakże-ambitnego życia. ![]() ![]() bo widzisz, wtajemniczę Cię - jestem tak bezmyślną i mało rozwojową idiotką że w wieku lat 23 leczę się hormonalnie i pielgrzymuję od lekarza do lekarza, by kiedyś zachwycać się kupką czy wyrzynającym się ząbkiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
kinia owszem nie każdy lubi ale skoro nie lubi to i nie planuje. autorka sama napisała, że to była planowana ciąża. to po pierwsze
a po drugie to też wydaje mi się, że to prowokacja jakoś jej "zeznania" są nieskładne, sama sobie zaprzecza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Autorka wątku celowo zaszła w ciążę. Wypadałoby żeby wzięła odpowiedzialność za dziecko, które powołała na świat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-02-27 o 17:09 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
I zachodniopomorskim też
![]() Mi też to pachnie prowokacją.
Mój najpiękniejszy uśmiech ![]() "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-02-27 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Tak się zastanawiałam czy w ogóle coś pisać, bo ciężko rozmawiać z kimś, kto uważa, że dziecko, które sorry za dosłowność, ale sam se zrobił na własne życzenie jest winne temu, że ma za matkę życiową dupę wołową. Bo sorry, ale wyraźnie to widać z tych wypowiedzi - dziecko przeszkadza ci we wszystkim i winne jest wszystkim twoim niepowiedzeniom.
A jakąż to karierę robiłaś zanim zaszłaś w ciążę? Jakież to podróże odbywałaś? Jakież to hobby uprawiałaś? A może siedziałaś w domu tak jak teraz siedzisz, niczego ciekawego nie robiłaś a teraz przynajmniej swoje niepowodzenia masz na kogo zwalić? Cytat:
Cytat:
Bo jak to pierwsze to zostaw dziecko z jego ojcem i babcią, może oni chcą się nim zając, skoro tobie na nim nie zależy i tylko ci przeszkadza, a jak to drugie to weź życie w swoje ręce zamiast winić dziecko za to, że wyszłaś źle za mąż i nie pomyślałaś ani chwili co robisz ze swoim życiem.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2011-02-27 o 17:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Eee.. prowokacja.
Płaska i stereotypowa zbieranka pierdół z wątków wizażowych typu "dlaczego nie chcemy mieć dzieci", że mogła to napisać tylko bezdzietna nastolatka.
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek, myślę, że osoby usilnie namawiające inne kobiety do macierzyństwa (urodzisz, to się przekonasz; wszystkie normalne kobiety chcą mieć dzieci itp. ) powinny się nad tematem zastanowić i czasem ugryźć w język ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() takie przemyślenia jak Ty ma większość mam przez pierwsze 3 mce macierzyństwa - normalka, tylko u Ciebie trwa to zdecydowanie przydługo ![]() ![]() ![]() w nagłe zepsucie starego modelu nie wierzę - po prostu pewne rzeczy wyłażą potem, to fakt ![]() Wiesz, moim zdaniem takie gadanie nic nie da - musisz się zabrać za siebie - terapia, czy ultimatum dla męża Dziecko niczemu nie winne, odpowiadasz za nie- straszne, prawda ![]() coś musisz postanowić - zmienić otoczenie, pojechać na te wielbłądy, nie wiem- ale zacznij działać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
Rozwaliły dziewczyny wątek o wrednej córce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sposób w jaki atakujesz szczęśliwych ludzi za ich uwielbienie własnych rodzin i dzieci idealnie obrazuje to jak wiele jest tobie goryczy Można mieć inne poglądy, nie lubić dzieci.. ale to nie to w twoim przypadku. Toba kieruje zawiść, że Twoje życie nie jest takie jak sobie wymarzyłaś więc w ramach obrony woli poniżać ludzi którzy ze swojego życia są zadowoleni. I nawet jeżeli życie "symbolicznych wielbłądów" jest nudne, przyziemne, pozbawione ambicji zawodowych to wszystkie twoje ataki na nich nie zmienią faktu, że oni w przeciwieństwie do ciebie są zadowoleni ze swoich życiowych wyborów. Takie to straszne i przytłaczające, że aż trzeba generalizować na potęgę i umniejszać wartość innych ludzi. Poza tym - ile miałaś lat jak zaszłaś w ciążę ? 5?Co dzieckiem byłaś, że po porodzie odkryłaś, że dziecko to obowiązki? Dziecinne i przykre tłumaczenie. Cytat:
I powtórzę - nie trzeba być wróżką żeby wiedzieć że dzieci płaczą, potrzebują jedzenie, uwagi i że robią śmierdzące kupy. "Nie jestem wróżką"... no rewelacyjne usprawiedliwienie po prostu ![]() Cytat:
Wychowujesz dziecko z facetem który stosuje wobec ciebie przemoc. To jest takie proste. Stwierdzenie, że nikt normalny by tego psychicznie nie wytrzymał jest właśnie takie proste. Problem w tym, że wolisz sobie samej oczy mydlić problemami z dzieckiem zamiast wyrwać się z tej patologii. Bo dla mnie to jest patologia. == a tak szczerze? Co za różnica. Twój facet będzie pił dalej i bedzie cię bił dalej. Twoje dziecko będzie podrzutkiem między twoim domem a domem teściowej. Ty i tak swojego życia nie zmienisz. A za parenaście lat na wizażu czy innym portalu poczytamy posty DDA które ma skrzywioną psychikę bo mamusia go nie kochała i musiało patrzeć jeszcze jak ojciec tą mamusię bije. Ot cała historia.. Przykre. Ale jak ktoś chce tylko się powyżalac i absolutnie nie chce przyjąć do wiadomości że coś jest nie tak to tak właśnie jest - nic się nie zmienia. Od użalania się innym pokrzywdzonym nigdy nic się nie zmienia. Jak się chce być szczęśliwym to trzeba działać...
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2011-02-27 o 17:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koleżanka ma kochającego męża, wyszła już na prostą. Ale nie bez bólu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem to powinny się w język gryźć zawsze jak mają chęć powiedzieć "jak urodzisz to pokochasz" ![]() Nie wszyscy muszą mieć dzieci. Niektórzy nawet nie powinni, bo tylko by unieszczęśliwili siebie i dziecko.
![]() |
![]() |
#90 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny wiecie co może lepiej nie pisac tutaj bo nie wiadomo czy to prowokacja czy też nie.A może autorka tego wątku teraz czyta to i ma niezły ubaw z tego co piszemy. Dla mnie to zwykła egoistka u tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.