![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: kosmetyki Alterra
No własnie o co chodzi z tą maseczka? Jeszcze nikt jej nie pochwalił- wszyscy mają uczulenie- czyżby to był jakiś bubel?
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Choc nie powiem wiele kosmetykow Alterry sobie chwale i kosmetyki maja super ![]()
![]() ![]() Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej ![]() Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2011-05-07 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Mam cerę mieszaną w kierunku tłustej, wrażliwa, z naczynkami:
- krem aloesowy -> dobrze nawilża, nie drażni, pięknie pachnie (trochę jak... wapno) ok na dzień, ale może powodować szybsze przetłuszczanie się, nawet po przypudrowaniu - krem nawilżający (niebieska tubka) -> brzydko pachnie, za tłusty, zapycha (wysypało mnie po nim, ale miałam taką świecącą skorupę na twarzy, mogło to być podrażnienie) - szampon z granatem -> super oczyszcza włosy, jak na 'eko' nieźle się pieni, włosy są błyszczące, b. fajny produkt Czy żel do mycia twarzy występuje w pełnowymiarowym opakowaniu? U mnie jest tylko miniaturka, kosztuje ok 4 zł, co nie jest powalającą ceną.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem bardzo zadowolona z tego żelu pomarańczowo-waniliowego
![]() szamponu do włosów zniszczonych użyłam do tej pory raz - daje przyjemne wrażenie miękkich włosów, ale włosy farbowane na blond niestety jakby nieco zażółcał ![]() szwagier testował na swojej wrażliwej skórze ten żel bezzapachowy i mój i okazuje się, że bezzapachowy bardziej wysusza,ogólnie z żeli pod prywsznic Alterry najkrótszy i najłagodniejszy skład ma właśnie ten miks pomarańczowo-waniliowy - tyle że zapach to kwestia gustu bo jest z gatunku "love or hate" ![]() a i jeszcze testowałam mydełko aloesowe w kostce - do rąk może być, ale cerę twarzy mi ściągało Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-05-08 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
W niemieckim Rossmannie jest bajeczny wybór Alterry
![]() Samych kremów jest ok 6, w tym fioletowy, dla młodych osób, u których zaczynają pojawiać się pierwsze zmarszczki. Mam nadzieję, że z czasem i u nas będzie taki wybór tej serii, jak w DE ![]()
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
WOW! ciekawe, kiedy u nas się pojawi seria dla młodych ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Czy zauważyłyście na półkach ampułki Alterry z olejem arganowym?
Ja niestety nie,ale widziałam wczoraj w skarbie Rossmanna,że już podobno są .Bardzo mnie one zaciekawiły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Tak w De. jest juz wszystko. Szykuje sie do kupna pudru mineralnego. Szkoda tylko ze sa tylko dwa odcienie do wyboru. Ale zawsze mozna kupic dwa odcienie i pomieszac.
![]() Za taka cene to mozna sie pobawic. Kosztuja 2,99€ I takie samo op gramowe jak loreala ![]() Wczoraj testowałam tez olejek do ciała i masażu z trawa cytrynowa i czyms tam nie pamietam. ![]() ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
ależ zazdroszczę dostępu do niemieckich rossmannów
![]() Jestem bardzo ciekawa dezodorantu w spraju, mam ten w kulce i rzeczywiście u mnie też się nie sprawdza. Przez to muszę używać normalnego, mimo, że wolałabym sobie oszczędzić aluminium ![]() Mam szampon zwiększający objętość z papają, używam rzadko, bo jednak wydaje mi się, że zawiera silniejsze substancje myjące niż babydream. Ale musze przyznac, że chyba rzeczywiście trochę działa - włosy są bardziej puszyste po nim i dłużej wyglądają świeżo. Zauważyłam, że jest już prawie pusty najwyraźniej moj brat go podkrada ![]() Ostatnio zakupiłam też odżywkę z morelą. Ładnie pachnie, moim zdaniem nie morelowo tylko landrynkowo, ale i tak mi się podoba ![]() Mam też żel pod prysznic i balsam z liczi, używałam ich nawet do twarzy i nic mnie nie podrażniło mimo alkoholu.Od kiedy odkryłam kosmetyki babydream polubiłam wypróbowywanie kosmetyków niezgodnie z przeznaczenim ![]() ![]() Ach no i oczywiście pomadka z rumiankiem, moja ulubienica i pierwszy produkt alterry ![]() ![]() Teraz kuszą mnie ampułki do twarzy i krem na dzień, ale zastanawiam się który z nich będzie najlżejszy... Zapomniałabym o mydełkach. Na razie używam z maślanką i jest fajne. Próbowałam na twarzy i skóra nie była nawet specjalnie ściągnięta. Ale ogólnie używam do rąk. Czekam aż się skończy bo mam jeszcze w zanadrzu miodowe, które pachnie przecudownie, przynajmniej w opakowaniu ![]() Edytowane przez Agniecha20 Czas edycji: 2011-05-24 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
mam odżywkę i maskę do włosów suchych i zniszczonych, zapach mi się średnio podoba, ale po masce włosy są fajnie miękkie i nawet nie totalnie spuszone (mam kręcone włosy)
![]() na regularne stosowanie raczej się nie zdecyduje, bo mimo świetnego składu, po odżywce nie widze zdumiewających efektów, póki co z tej serii polubiłam bardzo maskę ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
A ja pochwale chusteczki nawilżane aloesowe.
Idealnie zmywają makijaż, począwszy od podkładu kończąc na grubej warstwie tuszu. Nie wysuszają, nie podrażniają, wręcz wygładzają, skóra jest mięciutka. I ogromny plus za zapach, mi kojarzy się zapachem cukierków pudrowych ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
Pytalyscie o dezodorant w spray'u jojoba i szalwia..wyprobowalam... zapach ma rewelacyjny (jak dla mnie przynajmniej ale to rzecz gustu) ale bardzo krotko sie utrzymuje.naprawde wielka szkoda. Mam mieszane uczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam mleczko do demakijażu z orchideą.
Jeszcze nie używałam. I czekam na ampułki orchideowe do twarzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo z tego co tutaj pisała asterka24, to raczej średni jest.
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Ja jestem zakochana w aloesowym kremie do twarzy. Dawno nie miałam tak dobrego kremu, a kosztował na przecenie jakieś śmieszne pieniądze. Mam ochotę kupić coś jeszcze z tej serii z orchideą.
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja mam 2 rzeczy: Piling z figą por prysznic i maseczkę aloesową nawilżającą. Pinling ma bardzo fajne zmielone pesteczki moreli więc do codziennego stosowania jest ok bo nie jest ich za dużo i nie złuszcza bardzo skóry. Fajnie pachnie. Mógłby się bardziej pienić ale ok nie ma parebenów, za wiele chemii. Nie wysusza skóry... Codzienny piling za te 6 zł to świetny zakup. Zadowolona kupiłam maseczkę aloesową. Pachnie IDENTYCZNIE jak pilig figowy co mnie zdziwiło bo na twarzy ten zapach już jest niezafajny. Ale nawilża bardzo dobrze. Kupiłam ją parę razy i jestem zadowolona. Żadnych uczuleń, zaczerwienień, wszystko OK. Ale muszę przyznać że akurat ostatnio mam cerę w świetnej kondycji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
![]()
Informuję, że pojawiła się w polskich Rossmann'ach fioletowa wersja kremu do skóry z pierwszymi zmarszczkami, czyli tak po 20-tym roku życia można już używać
![]() ![]() ![]() Podaję linki: http://www.rossmann.de/qualitaetsmar...senbluete.html http://www.rossmann.de/qualitaetsmar...senbluete.html
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli ktos jest zainteresowany> moja recenzja http://nietylkokosmetycznie.blogspot...husteczki.html bardzo polubilam tez szampon migdalowy do skory wrazliwej ![]()
![]() Edytowane przez pierniczkowa Czas edycji: 2011-06-23 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Witam,
mnie z Alterry najbardziej odpowiadają szampony (wszystkie) oraz mydło w płynie do rąk z mandarynką (piękny zapach). Natomiast radzę uważać na maseczkę do twarzy z orchideą jeśli ktoś ma cerę naczynkową. Mi z twarzy zrobiła buraka - porządnie rozjuszyła naczynka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiłam krem brązujący z brzoskwinią i UWAGA! on nie jest brązujący tylko koloryzujący. Na 2 miejscu w składzie ma alkohol, jest wodnisty, dziwnie nakłada się na twarz, bardzo szybko zasycha. Nie kryje niedoskonałości, ale nadaje skórze taki promienny koloryt. Nie polecam nakładania więcej niż 2 warstw bo powstają smugi. U mnie dostępny w wersji do cery tłustej i mieszanej, jeden wariant kolorystyczny.
![]() |
![]() |
#86 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
A bardzo ciemny jest ten krem koloryzujący? Oglądałam go ostatnio, ale w sumie się spieszyłam i nie wzięłam. Pewnie kupię z ciekawości i tak, bo są tak tanie, że żal nie brać.
![]()
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Jest ciemny z pomarańczowym odcieniem.
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
sub
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.