![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kłody pod nogi studentów ?
No, są wyjątki których nawet nie ma w trybie zaocznym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
maszyna, nie człowiek
|
Wg mnie jest jeszcze jeden problem - stanowczo za dużo miejsc na kierunkach humanistycznych.. Im więcej studentów uczelnia przyjmie, tym więcej dostanie pieniędzy, więc przyjmuje jak najwięcej może. Jakkolwiek uważam, że potrzebni sa ludzie posiadający wiedze w wielu dziedzinach, ale po co produkować aż tylu np. politologów czy socjologów (to tylko przykład, nie mam nic do nikogo, kto studiuje któryś z tych kierunków)? Pieniądze, pieniądze, pieniądze, a im więcej utworzy się miejsc, tym niższy jest próg, czyli tym łatwiej dostać się na studia. A że obecnie studiują osoby, które niegdyś nawet nie dostałyby się do ogólniaka, to chyba nikogo przekonywać nie muszę.
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
tak piejecie o tym doswiadczeniu ale....
wezmy moj kierunek-psychologia, kliniczna. cale studia pracowalam nie w zawodzie, bo nie stac bylo mnie na prace za darmo, na wolontariatach. a przeciez pracy w tym zawodzie na studiach, za kase, nie dostalabym. po studiach zdobylam doswiadczenie na stazu. i co? skonczylam staz i i tak nie chce mnie nikt zatrudnic, bo doswiadczenie chcą kilkuletnie, albo dodatkowe kwalifikacje, na ktore mnie nei stac, bo przeciez nie pracuje. skonczy sie na jakiejs kasie w tesco pewnie. i tak naprawde moje doswiadczenie sobie moge wsadzic teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#67 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Zajrzałam z ciekawości na strony politechnik Krakowskiej czy Wrocławskiej, i nie widze rozróżnienia w przypadku niestacjonarnych, kiedy mowa o trybie wieczorowym, a kiedy zaocznym. Ale możliwe, że po prostu zajrzałam w niewłaściwe zakładki, albo nie poszukałam głębiej. Dalej, natomiast przejrzałam również strony z tutaj: http://www.uczelnie.pl/nu.asp?p=522,5,1 dla zapytań o oba kierunki, i, jeśli chodzi o politechniki, z grubsza odniosłam wrażenie, że jednak częściej na politechnikach realizowane jest zaocznie budownictwo niż archi (mam na myśli te uczelnie, które w trybie stacjonarnym prowadzą to i to). Np widzę, że zaoczne są na Warszawskiej, ale na Krakowskiej wieczorowe, Wrocławska też wieczorowe, (Poznańska, nie ma tabelki, ale ze strony PP wynikałoby http://www.put.poznan.pl/studia/kierunki/aiu-0, że tryb wieczorowy), sama wymieniłaś Gdańską, Śląską, czy Łódzką (tych nie sprawdzam). Budo zaocznie natomiast wyglądałoby na to, że jest Warszawska, Krakowska, Wrocławska, (Poznanska - znowu ze strony: http://www.put.poznan.pl/studia/kierunki/b-0 tryb zaoczny), Śląska, Łódzka, Gdańska. To tak w ramach pogadanki, jeśli się pomyliłam, przepraszam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.