Lipcowo-Sierpniowe prawie 3-latki!! :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 23:31   #61
taka sobie
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie 3-latki!! :)

o matko ale nagrzmociłyscie nie pamiętam co chciałam napisac

Anisia a czy Piter pije sok marchewkowy? kiedys juz pisałam, ze kumoela sie męczyła z takimi zaparciami u córki i okazało sie ze winna była marchewka
Wiki od paru dni robi takie bobki królicze przez to nagradzanie za wołanie ze chce siku wydzielam jej po kosteczce kinder czekolady , no ale wiadomo, duzo pije wiec i sika duzo na szczescie płaczu nie ma, czasem tylko mówi ze pupa boli bo za duzo jajo zjadła

Anka a chodzisz do lumpka w dni jak jest nowy towar czy bez znaczenia? ta moja znajoma lumpkowa mi opisuje czasem jak sie baby leją i jak sie pchają do drzwi jak otwierają. Reklama media marktu przy tym wysiada

Wersta no coments

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

zapomniałam jeszcze Ola, jaka modniara moja przy niej to typowa łobuziara co po drzewach łazi w sukienkach od święta, a nawet jak po domu w spodniczce chodzi to jakos tak łobuzersko. A Ola jak dama, falbany i te sprawy

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 06:40   #62
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Heloł

Takuśna, Piotrek pija Kubusie badz Pysie, ale po tym to kupska robi normalne, bo tam procz marchewy sa jeszcze inne owoce przetarte, a one rozluzniaja
Jak mial to zatwardzenie ostatnio, to akurat przez dlugi czas nie pil wlasnie sokow z marchwia
Nie mam pojecia co go zatkalo, wymyslilam z mama, ze moze lekarstwa, bo jego przeboje zaczely sie, jak konczylismy chorobe ostatnia i pil duzo syropkow

Nic to wracam do picia kawy!

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 06:59   #63
anka1900
Zakorzenienie

hello
moje dziecko już na torach po przestawieniu czasu na szczescie wstaje o 6 i jeszcze leżymy z godzinę
popijam i ja kawę, a potem mamy w planach odebrać nasz darmowy gadżet za podpisanie umowy z internetowej firmy, ponoć dostanę nowe głośniki , bo poprzednie popsute na maksa były

Takuśna u nas na osiedlu to codziennie coś wykładają nowego w lumpku, czasem w ciagu dnia jakieś rzeczy dowieszają i tak się kręci, ale faktycznie koło 10 to już grupka stoi i pewnie tez tak jest że jak otwierają sie drzwi to każy sie rzuca na potrzebne kąski
w tym sie nigdy nie wprawię, tu nadal mam poczucie niesmaku, pewnie dlatego , że kolejek nie cierpię a po drugie tłoku, nie to nie dla mnie
ale pewnie po takiej akcji ktoś upolował puchaty szlafroczek dla dziewczynki z hello kitty, więc pewnie jak ktoś nastawiony na lepsze kąski to się bije
ja chodzę z Mikim ot tak sobie przy okazji spaceru, co wpadnie w oko to wpadnie, a jak nie to żył nie będę sobie podcinać
zresztą z dzieciakiem przy boku, już tak mobilnym jak nasze, to tylko się wpada do takiego przybytku i byle szybciej obskoczyć, bo moj M sie nudzi
jedną rzecz zauważyłam z racji obecności u okulisty (gdzie jest zbiór dzieciaków prawie z całego województwa) to dzieciaki miejskie lepiej poubierane, a wiejskie jakieś starocia, z poprzednich dekad donaszaja, wniosek taki mi sie wysnuł , na wsiach nie ma lumpków i tyle

a Kasiulko
zamówiłam sobie ten nowy softlan edycja specjalna
super pachnie
mi bardziej pasi od tych klasycznych
http://allegro.pl/softlan-unique-fre...513979764.html
Stary 2011-03-31, 07:05   #64
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Mnie się smiac chce, jak ide do pracy, to kolo biura jest lumpek i zawsze w poniedzialek stoi tam niezla ekipa osob, srednia wieku +50... Kiedys przechodzilam jak akurat babka otwierala, ten tlum doslownie wpadl do srodka, a kolejka jak za komuny, gdy rzucili do papierniczego papier toaletowy...

Nie wiem dlaczego, ale ja takie przybytki omijam szerokim łukiem. Owszem wejde poogladac, ale tak samo jak ty, na zasadzie spaceru i jak nie ma tam tlumow. W zyciu bym nie stala w tej kolejce od 7 rano, bo o 8mej otwarcie i chce byc pierwsza
Nie kumam takiego zachowania.
Podobny ruch notuje jak w Lidlu maja rzucic cos ciekawego z gadżetów dla dzieci, to z rana atak zakupoholiczek mnie przeraża. A jeszcze to grzebanie w tym koszu i rozwalanie wszystkiego mnie juz w ogole zniesmacza

It is what it is

Stary 2011-03-31, 07:10   #65
jowisz
Zakorzenienie

jakie długie posty z rana

kawę piję i to na tyle bo lodówka pusta. małż odprowadzi dziecko i coś przytacha,a po rozmowie kwalifikacyjnej skoczymy do Lidla.

znów mi mrówki włażą w kuchni dziś już z 15 zabiłam bo się kręcą jak potłuczone po mojej terakocie. znów silikon musi iść w ruch bo one nie włażą oknem tylko ewidentnie jakimiś przesmykami na podłodze.
może jeszcze po lidlu zdążę okno umyć w kuchni i tam ogarnąć to proszek na zewnątrz wysypiemy, grrr
właśnie jedną utłukłam i w dużym pokoju bo przez balkonowe też mi wchodzą

wypada jeszcze kozaki do spódnicy założyć ?
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 07:13   #66
taka sobie
Zakorzenienie

hej ale mam braki a dziecię juz spac nie daje

no to nie mam pomysly Anisia, moze faktycznie syropy, ulotke czytałas?

skakanka od 01.03....
Stary 2011-03-31, 07:14   #67
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
jakie długie posty z rana

kawę piję i to na tyle bo lodówka pusta. małż odprowadzi dziecko i coś przytacha,a po rozmowie kwalifikacyjnej skoczymy do Lidla.

znów mi mrówki włażą w kuchni dziś już z 15 zabiłam bo się kręcą jak potłuczone po mojej terakocie. znów silikon musi iść w ruch bo one nie włażą oknem tylko ewidentnie jakimiś przesmykami na podłodze.
może jeszcze po lidlu zdążę okno umyć w kuchni i tam ogarnąć to proszek na zewnątrz wysypiemy, grrr
właśnie jedną utłukłam i w dużym pokoju bo przez balkonowe też mi wchodzą

wypada jeszcze kozaki do spódnicy założyć ?
wypada, pytanie tylko czy sie nie zgrzejesz?
Ja dzis zalozylam moje czerwone szpilki bo wczoraj sie przegrzalam w kozakach do kolan

Teraz jest wlasnie pora na migracje mrowek
W jednym mieszkaniu mamy ten sam problem, w naszym nie, bo u nas za zimno

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
hej ale mam braki a dziecię juz spac nie daje

no to nie mam pomysly Anisia, moze faktycznie syropy, ulotke czytałas?
To jedyny sprawca
Zreszta, wczoraj dalam mu gruche williamsa, wiec zobaczymy jak dzisiaj bedzie z kupkaniem

Takuśna nie wyspalas sie?

It is what it is

Stary 2011-03-31, 07:15   #68
anka1900
Zakorzenienie

Jowiszowa
kozaki na wiosnę
upieczesz się

stada staruszków nagrzanych na promocje są w każdym markecie w dniu wejścia oferty , miałam tę przyjemność ostatnio zobaczyć w realu, jak pojechałam z Mikim po pampki , o masakra wszędzie emeryci, łażący jak święte krowy z pretensją w oczach, żeby uważać na nich bo nie kontrolują którędy chadzają
Stary 2011-03-31, 07:19   #69
taka sobie
Zakorzenienie

Jowisz teraz nie ma czegos takiego w modzie jak wypada czy niewypada ale nie wiem czy sie nie ugotujesz

Anisia moja kumpela z tego zyje wiec dla niej to chleb powszedni. Parcie na drzwi to jedno a potem sie na wieszaki rzucają i ile sie na ręce zmiesci i dopiero przebierają a nie raz jej na złość baby robiły i wszystkie dziecięce wieszaki zbierały zeby została z niczym. Masakra

skakanka od 01.03....
Stary 2011-03-31, 07:25   #70
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Jowisz teraz nie ma czegos takiego w modzie jak wypada czy niewypada ale nie wiem czy sie nie ugotujesz

Anisia moja kumpela z tego zyje wiec dla niej to chleb powszedni. Parcie na drzwi to jedno a potem sie na wieszaki rzucają i ile sie na ręce zmiesci i dopiero przebierają a nie raz jej na złość baby robiły i wszystkie dziecięce wieszaki zbierały zeby została z niczym. Masakra
Boszzzzz, ale to mi smierdzi nie lada desperacja

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Jowiszowa
kozaki na wiosnę
upieczesz się

stada staruszków nagrzanych na promocje są w każdym markecie w dniu wejścia oferty , miałam tę przyjemność ostatnio zobaczyć w realu, jak pojechałam z Mikim po pampki , o masakra wszędzie emeryci, łażący jak święte krowy z pretensją w oczach, żeby uważać na nich bo nie kontrolują którędy chadzają
Mi sie wydaje, ze to pozostalosci z czasow komunizmu
wtedy o wszystko trzeba bylo sie bic

It is what it is

Stary 2011-03-31, 07:30   #71
jowisz
Zakorzenienie

o 10tej rano to się nie ugotuję
to jest ten plus,że blisko. gdybym miała rozmowę na 10. gdzieś w P-niu to za chwilę bym się zbierała do wyjścia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 07:33   #72
anka1900
Zakorzenienie

koleżanka mi kiedyś wspominała, bo była załamana , pojechała specjalnie do lumpka, na dziecięce rzeczy, a tam dwie handlary zarzuciły prześcieradło i nikt nic nie mógł kupić, bo powiedziały że wszystko biorą, potem oczywiście robiły przebierkę co im potrzebne, ale zachowania faktycznie iscie jak z komuny

dla bywalczyń Lidla, czy zauważyłyście że w tym roku jakoś rzadko zdarzają się tematyczne światowe tygodnie z jedzeniem z danego kraju ? w poniedziałek ma być tydzień toskański, ale kiedyś to częsciej coś oryginalnego można było potestować

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-03-31 o 07:38
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 07:40   #73
taka sobie
Zakorzenienie

no handlary są znienawidzony przez reszte bywalców lumpka

skakanka od 01.03....
Stary 2011-03-31, 07:41   #74
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
koleżanka mi kiedyś wspominała, bo była załamana , pojechała specjalnie do lumpka, na dziecięce rzeczy, a tam dwie handlary zarzuciły prześcieradło i nikt nic nie mógł kupić, bo powiedziały że wszystko biorą, potem oczywiście robiły przebierkę co im potrzebne, ale zachowania faktycznie iscie jak z komuny

dla bywalczyń Lidla, czy zauważyłyście że w tym roku jakoś rzadko zdarzają się tematyczne światowe tygodnie z jedzeniem z danego kraju ? w poniedziałek ma być tydzień toskański, ale kiedyś to częsciej coś oryginalnego można było potestować
ja pertole co za wiesniary!

Co do Lidla to faktycznie jakby rzadziej
Choc zdarza mi sie trafic na jakies specjaly, ostatnio bodajze trafilam na wloski i grecki tydzien
Kupilam pare fajnych rzeczy do testowania, a najbardziej smakowaly mi takie wieeeeelkie smaczne oliwki w duzym fikusnym sloju

It is what it is

Stary 2011-03-31, 08:30   #75
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziewczyny idę wysmarować prośbę w ogrodzie helpunku

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 08:35   #76
taka sobie
Zakorzenienie

ciekawostki o dzieciakach http://dzieci.pl/chgid,13272406,titl...at_dzieci.html

skakanka od 01.03....
Stary 2011-03-31, 08:35   #77
Kasiulka22
Zakorzenienie

Aniu ten softlanik znam bo sama mam dwie flaszki i zgadzam się z Tobą jest cudny!!!

Stary 2011-03-31, 08:53   #78
Sosnowa
Zakorzenienie

No ja też nie jestem wojowniczką szmateksową.... ale chyba zacznę tam raz za czas zaglądać.. a wczoraj wieczorem odkryłam, że otworzyli obok mnie "ekskluzywny lumpek" wiecie, taki co to używki są, ale wszystko ładnie na wieszaczkach, muzyczka leci, porządek, no i ciuszki faktycznie poprzebierane. Nie było tam czyściwa, więc może będzie jakieś źródło tanich ubranek.
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 09:02   #79
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
No ja też nie jestem wojowniczką szmateksową.... ale chyba zacznę tam raz za czas zaglądać.. a wczoraj wieczorem odkryłam, że otworzyli obok mnie "ekskluzywny lumpek" wiecie, taki co to używki są, ale wszystko ładnie na wieszaczkach, muzyczka leci, porządek, no i ciuszki faktycznie poprzebierane. Nie było tam czyściwa, więc może będzie jakieś źródło tanich ubranek.
to nie takie pewne ze tanich największe okazje tylko na wagowych, na wycenach juz nie licz na okazje.A takie "ekskluzywne lumpki" to zdzieraja strasznie czasem

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

jaki obwód głowy mkają teraz nasze dzieci? juz tak dawno nie kupowałam jej czapki ze nie mam zaielonego pojęcia zwykle z nia mierze

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2011-03-31 o 09:05

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 09:26   #80
Kasiulka22
Zakorzenienie

Takuśna dziękuję, wiadomo za co

Ola ma czachę ok 50 cm może coś więcej, ale kupuję jej na 50-52

Stary 2011-03-31, 09:42   #81
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
to nie takie pewne ze tanich największe okazje tylko na wagowych, na wycenach juz nie licz na okazje.A takie "ekskluzywne lumpki" to zdzieraja strasznie czasem[COLOR=Silver]
no to widać, ze nie mam doświadczenie w lumpkach, bo we wszystkich widziałam ubranka dziecięce wycenione. Nawet jak w tych obleśnych koszach leżą to mają cenę......
a w tym nowym ceny były takie same mniej więcej jak w tych, co ostatnio szperałam nie wiem... może się jednak nie przekonam
no, ale 7 zł za spodne z H&M to nie tak dużo chyba....

idę na zakupy
Stary 2011-03-31, 10:33   #82
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
to nie takie pewne ze tanich największe okazje tylko na wagowych, na wycenach juz nie licz na okazje.A takie "ekskluzywne lumpki" to zdzieraja strasznie czasem

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

jaki obwód głowy mkają teraz nasze dzieci? juz tak dawno nie kupowałam jej czapki ze nie mam zaielonego pojęcia zwykle z nia mierze
moj ma 49cm, soł czapa na 50 kupiona w cocodrillo
deczko za duza, ale da sie nosic, bo w polarowej mu juz za cieplo bylo

It is what it is

Stary 2011-03-31, 11:14   #83
taka sobie
Zakorzenienie

Sosono cena za spodenki firmowe spoko nie zniechęcaj sie. Ja chodzę czasami zeby poprzeglądać i jak mi sie cos spodoba to biorę bo nawet jesli mają to byc kolejne spodnie to grzech nie dac paru zł

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

wróciłysmy z biedrony Wiki uwielbia ten sklep kupiłam jej kalosze za 25 zł, wiec juz ma, nawet fajne są. Są tez płaszczyki przeciwdeszczowe, fajnie na zdjęciu wyglądają, bardziej sie nie przyglądałam bo nie miałam czasu. No i musiałam kupic młodej koszyczek na jajka bo nie chciała odpuscic. No i nie ma tlumaczenia ze jajka są dopiero na świeta, za 3 tygodnie zmusiła mnie zebym jej napałniła koszyk jajkami czekoladowymi i sie cieszy jak dzieciak

skakanka od 01.03....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 11:20   #84
Sosnowa
Zakorzenienie

ja już po zakupach.. z tonę ich przyniosłam, choć nie wszystko kupiłam, żeby nie dźwigać...

no właśnie planuję się dziś do Biedry po ten płaszczyk wybrać mam nadzieję, ze u nas będą...
Stary 2011-03-31, 11:32   #85
taka sobie
Zakorzenienie

z tego co wiem oferta wazna od 31.03 wiec u nas pełne kosze

skakanka od 01.03....
Stary 2011-03-31, 11:40   #86
jowisz
Zakorzenienie

ooo,to i ja polecę do Biedronki
Stary 2011-03-31, 12:22   #87
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam
u nas robi się lato

ja do lumpków jakoś nie lubię chodzić bo ja nie umiem /może umiem ale wstyd mi kopać w tych ubraniach, tzn u nas też na wieszakach /
I jak już idę to i tak mało kiedy coś znajduję //no i nie cierpię jak potem mam takie brudne ręce /

raz kiedyś weszłam do takiego lumpku - co na oko wyglądał jak zwykły sklep /tzn wiedziałam co to za sklep, ale pożądek tam taki jak w każdym normalnym sklepie,
no bardzo często pisze kartka wyprzedaż 50 % - no to weszłam zobaczyć - no fakt ciuch może i fajne ale jak na używki to ceny kosmiczne /nawet po przecenie /
np. jak mam dać za sweter 50 zł. to ja już wolę kupić sobie nowy

dobra idę korzystać ze słoneczka
a może wezmę się dziś za przesadzanie kwiatków //dawno im ziemi nie zmieniałam

kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:59   #88
Cestia
Zakorzenienie

A ja nie polecę do Biedronki bo mam daleko
Może jutro skoczymy zanim TŻ do pracy pojedzie.

Dajcie cynk jakie są kolory/wzory Chyba, że na stronie jest i zaraz znajdę :P

Werstusia, tak jak Anisia mówi... dłuuuuugo leciały Cudowne lata na VH1Pl czyli na tym niby drugim Comedy Central Zresztą tak jak i Przystanek Alaska, Bill Cosby Show i inne starocie

Dziś znowu mnie czeka przesiadywanie na placu zabaw Co prawda panienka rano z tatą była, ale już widzę że nie odpuści bo "mamusiuuuu jeśt nowa kaluzielaaaaa"

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Te biedronkowe płaszczyki jednak nie dla mnie... tzn nie dla mnie Mati w takim płaszczyku

Na allegro znalazłam idealny czyli taki który na prawdę mi się podoba, z tym że cena już nie dla mnie http://allegro.pl/aganar2-next-47056...520058826.html

Kurtka dla chłopaka też mi się strasznie podoba http://allegro.pl/next-pomaranczowa-...531590640.html
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:08   #89
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

matulu, jaka cena za taki plaszczyk!
troche drogawo jak na przejsciowe ubranko

It is what it is

Stary 2011-03-31, 13:27   #90
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

heja
u nas też jakby lato najpierw od rana pochmurno było, potem padało i to nawet porządnie teraz super pogoda jest

a młoda dziś 1 dzień u taboretowej już jakieś akcje robiła ze spaniem, że niby nie chce...a ta nie mogła dać sobie z nią rady będzie kolorowo przez najbliższy tydzień

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości