![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wizażanko, czy dbasz o swoje bezpieczeństwo?
Ja nie pcham się w niebezpieczne sytuacje. Ja po prostu nie nadkładam drogi do domu i nie boję się wracać sama bo w moim przypadku to bez różnicy. I usiłuję wytłumaczyć, że są sposoby, metody na to, żeby sobie poradzić, przeżyć.
Co do picia alkoholu w nadmiernych ilościach... mnie to nie dotyczy. I jest dla mnie skrajną głupotą pakowanie się w jakieś dziwne sytuacje po alkoholu. A stan upojenia nie usprawiedliwia niczego, nie bardzo rozumiem jak mogą puszczać hamulce po tym. Raczej po prostu ujawnia się wrodzona głupota. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Teoria teorią, a praktyka praktyką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Poza tym co innego TŻ, który stoi blisko nas, któremu nie chcemy zrobić krzywdy. Gwałciciele nie wyskakują nagle zza węgła, poruszając się bezszelestnie jak koty... No i ich nie kochamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No chyba, że dopadłaby mnie wielka siła i krzepa, jak Demi93. ![]() Kiedy tamten oblech złapał mnie niemalże za pipę, wsadzając mi dłoń od tyłu, byłam w takim szoku, że wydusiłam z siebie tylko jedno zdanie. Oczywiście, teraz myślę, że powinnam była kopnąć go w jaja i krzyczeć jak najgłośniej, ale jak mówię - nie da się przewidzieć swojej reakcji. Co do ostatniego zdania - prawda. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No widzisz, ja mam 163 cm i ważę 43 kilo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa i co do tego wyskakiwania zza węgła ... jeśli ktoś faktycznie myśli, że gwałciciele to tylko chodzą za nami tak, że możemy w porę się zorientować że coś z kolesiem nie tak, to gratuluję ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-04-02 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam przecież - mój facet tylko położył mnie na ziemi i przytrzymał, nie uderzył w głowę, nie zatkał ust, nie zaczął dusić czy co tam jeszcze. Mimo to nie uwolniłabym się. Więc nie wiem jak miałabym to zrobić, gdyby ktoś zaatakował mnie z dużą siłą, agresją..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
No dobrze, jestem jakimś wybrykiem natury, super silną kobietą 173/4cm i 60kg, która nie zna życia, gwałcicieli, pijanych oblesiów i dresowatych karków.
O esu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to super, że tak się ładnie bronisz, ale jak widzisz nie każda baba ma w sobie tyle krzepy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Opis sytuacje jeśli możesz bo jestem bardzo ciekawa ![]() Co później zrobiłaś? Dzwoniłaś po policje kiedy byłaś już bezpieczna czy jak? Byłaś na jakimś kursie samoobrony?
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-04-02 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() czas -rok temu (około) Zaszedł mnie od tyłu, zasłonił usta ręką i przytrzymał w pasie, ale popełnił jeden błąd ![]() ![]() ![]() Na policję nie dzwoniłam, bo zmyłam się stamtąd szybko i koles prawdopodobnie też. Tylko mój brat (20 lat, postura Pudziana ![]() No właśnie nigdy nie byłam. Może walki z braćmi mnie wyszkoliły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
BAN stały
|
Mój tata, wracając dziś 750 km z gór wziął gdzieś pod Koninem autostopowiczkę, na oko w moim wieku, ładna, młoda i powiedziała mu, że ZAWSZE jeździ stopem... No ok, mój tata groźny nie jest, wiadomo, ale... mogła przecież trafić na jakiegoś zwyrodnialca... ja bym się nie odważyła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie czytasz uważnie. Ja nie mówię, żeby latać i szukać dupków i prać im tyłki łohoho bądźmy odważne. Ja mówię jak się można zabezpieczyć, jak zapewnić sobie przeżycie i możliwość ucieczki. Uwierz mi, nastawienie 'jestem taka malutka i słabiutka ojej boję się' nie ułatwia. Nastawienie 'uważam na siebie ale umiem o siebie zadbać bo wiem co mam robić' jest dużo lepsze. Jasne, że nie wszystko da się przewidzieć. Ale tak jak pisałam, mam nie zamykać domu na klucz, nie włączać alarmu bo i tak może znaleźć się ktoś, kto sobie z tym poradzi? Unikam potencjalnie niebezpiecznych sytuacji, ale tak jak pisałam, dla mnie niebezpieczną sytuacją nie jest spacer z psem o 3 nad ranem czy nocny powrót z imprezy (tak jak pisałam, umiem pić rozsądnie) bo mnie więcej groźnych sytuacji spotyka w biały dzień, czy pod samym domem czy w centrum miasta, wszystko jedno. I uwierz mi, takich sytuacji miałam od cholery, z jakiegoś powodu przyciągam agresorów, i nie wszyscy byli wstawieni czy mieli posturę Małysza. Demi93, to samo, najpierw bracia cioteczni mnie lali a potem tłukłam się z przyjaciółką w podstawówce ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
zawsze mam racje
|
A jaki masz telefon? W każdym się tak da ustawić?
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
I jeszcze pytanie czy ten telefon podaje GDZIE się jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Telefon podaję krótką wiadomość typu "potrzebuję pomocy".
Samsungi mają tę opcję. Osoba, do której będziemy potencjalnie chcieli wysłać taką wiadomość, powinna być moim zdaniem wcześniej poinformowana, że w razie czego dostanie taki a nie inny sms i to nie będzie żart.
![]() |
#78 | |
zawsze mam racje
|
Słyszałam o takiej usłusze, gdzie jest dziecko
![]() Nie wiem czy nie jest tylko w orange, ale poczytaj sobie. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
No nie, ja byłam sama ale synowie ciotki bardzo często u nas byli. Jeden 3 lata starszy, drugi 8 ^^ A potem ja zaczęłam trenować na synu drugiej ciotki, młodszym ode mnie o 6
![]() Krąg życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde ja jak się bije z TŻ (wiem, że już tutaj wypisywałyście różnice), ale niejednokrotnie nie cackam się z nim i nie przebieram w środkach, bo zawsze dostaje 'wpierdziel' (chociaż raz wygrać... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#82 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() Ze mną TŻ nie walczy, bo dawno temu mu rękę w ten sposób złamałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
BAN stały
|
ja jakiś czas temu nosiłam pałkę teleskopową w torebce
![]() i czułam się bezpieczniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
Jak jest z tymi pałkami? Są legalne czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Demi93 złamałaś TŻtowi rękę?
![]() Hehe to ja jeszcze się tutaj podszkolę ale nie z zakresu bezpieczeństwa a raczej w temacie jak wygrać z TŻtem ![]() sorry, za offtop ale musiałam zapytać ![]()
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Ja chodzę na treningi kick boxingu i zwykłego boksu, czy to wyrabia jakąs samoobronę - nie wiem, aczkolwiek rok temu, gdy pewien niezbyt trzeźwy pijak notorycznie dobierał się do mojego dziecka, zaczepiał je, wyszłam z siebie, poprostu wpadłam w furię. Na początku próbowałam tego pana ominąć, potem delikatnie perswadować, potem zaczęłam się irytować bo chciałam isc dalej a pijak za nic nie chciał odpuscić. No i stało się. Gdyby to tylko o mnie chodziło to poprostu nic mnie nie rusza ale jeżeli krzywda się dzieje mojemu dziecku - budzi się we mnie agresor. A byłam wtedy w 3 miesiącu ciąży w dodatku. Furia robi swoje ale teraz staram się panować nad sobą. Cieszę się że takich sytuacji jest niezwykle mało, wręcz wcale.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała zweryfikować czy takie pokłady siły w sobie mam. Cytat:
![]() Jak mówiłam - widziałam w tv co robić w takiej i takiej sytuacji, ale co z tego? Jak pan oblech mnie dotknął, to byłam przerażona i zszokowana, nie walnęłam go w łeb ani nie kopnęłam w krocze, bo normalnie nie wiedziałam jak się zachować. ![]() Pies Demi93 by mi się przydał, bo mój maluch conajwyżej mógłby ugryźć kogoś w kostkę. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2011-04-02 o 22:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super, że Ci się udało. Adrenalina robi swoje. W sytuacjach silnego stresu matki podnoszą samochody żeby swoje dziecko wyciągnąć, więc kto wie na co nas stać ![]() Ale lepiej tego nie sprawdzać. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Ja też nie korzystam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.