Uświadomione kobiety - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 13:22   #61
201607291951
Konto usunięte

Dot.: Uświadomione kobiety

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ale, żeby nie było- kobiety faktycznie mające rozmiar 75B też istnieją.
Mnie raptem zmienił się wymiar na 70D. Przy czym to D, to mi urosło po prostu jakoś tak po 2gim porodzie, bo wcześniej to chyba 70 A by było Albo jakieś O i 1/2
wiem , tylko ja widzę , że piersi źle leżą w staniku.
korzystałam z kalkulatora który oblicza rozmiar stanika i wychodzi mu 65 c lub d ( nie wiem jak zmierzyć biust bardzo luźno czy trochę luzu , bo 1 cm a już inna miseczka wyskakuje ) jeszcze się nie wgłębiłam w ten wątek o doborze stanika ( muszę nadrobić)
najlepiej jak się oddam w ręce fachowca niech mnie pomierzy i doradzi .
ja mam jeszcze ten problem , że po karmieniu jedna pierś jest inna od drugiej
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 13:26   #62
muszynianka
Zakorzenienie

dużo kobiet ma piersi różnej wielkości, zawsze możesz jedną pierś wspomagać wkładką którą się wyjmuje. z resztą sam rozmiar to nie wszystko, to też model, każda kobieta ma inny rozstaw piersi i różne takie.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 13:49   #63
ewelinucha
Zadomowienie

Przyznam sie ze troche nie rozumiem, jak popatrzylam w sklepie na rozmiar ktory powinnam nosic to sie za glowe zlapalam, przeciez stanik by mi odstawal na pol kilometra.. A jakie staniki musza kupować dziewczyny ktore maja ogromny biust, i w tej "zwyklej" rozmiarowce nosza rozmiar G?
I po co produkuja staniki rozmiaru A przeciez i tak nikt ich nie powinien nosic.
-dobrze zdać mature cel osiagniety
- poleciec do USA, byc w Nowym Jorku, Miami i Los Angeles
- skonczyc studia

ewelinucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 13:55   #64
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinucha Pokaż wiadomość
I po co produkuja staniki rozmiaru A przeciez i tak nikt ich nie powinien nosic.
A to co za teoria?
Przecież istnieją kobiety które mają po prostu małe piersi, bez względu na obwód pod biustem.
Jak najbardziej można mieć 75A.
Znam jedną panią co pod biustem ma tyle co w biuście + sutki. (jej maz ma wieksze piersi choć wcale nie ma nadwagi a jedynie miesnie)
To co ona ma zakładać? stanik wypchany skarpetami męża bo w TV powiedzieli że jak ma 75 to musi mieć przynajmniej D

Bez przesady w 2gą stronę tez by się przydało.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 14:00   #65
muszynianka
Zakorzenienie

ewelinucha nie rozumiem twojego pytania (?)
Stary 2011-04-04, 14:14   #66
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Kiedyś powiedziałam dziewczynom przed Wf, że nie noszę sportowych staników na tę lekcję, bo mam świetnie dobrany w zwykły biustonosz. Wyśmiały mnie. Po WF stwierdziły, że faktycznie podczas np. biegania nic mi "nie lata". Zapytały o rozmiar. Odpowiedziałam 65E. Niby mi uwierzyły, ale ciągle mają źle dobrane biustonosze;/

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 14:18   #67
201604250941
Konto usunięte

Keine- a ile masz lat? Bo ja pamietam ze w gim to sie sluchalam mamusi, ktora uparcie twierdzila ze mam 80B, w liceum przeforsowalam swoje 80D|, a potem 75E, ale na prawde klotnie o to byly. Po co mi kasa na kolejny stanik skoro tamte sa dorbe i przeciez na pewno nie mam takeigo biustu.

W pewnym wieku po prostu sie nie da inaczej chyba, nie ma sie wlasnej kasy, rzadzi mamusia.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 14:28   #68
muszynianka
Zakorzenienie

no, zwłaszcza jak mama sama z uporem maniaka nosi TRÓJECZKĘ za 15 zł ze sklepu cinga cinga z chińską odzieżą...
Stary 2011-04-04, 14:29   #69
Lily Rose
Rozeznanie

Tak was podczytuję dziewczyny i....chciałabym żeby MNIE ktoś uświadomił. Nie mam ani jednej znajomej, która orientuje się w temacie.
Jestem posiadaczką małego biustu- a pamiętam jeszcze 3 lata temu, przed ślubem strasznie schudłam.
Biust też, poszłam kupić biustonosz do Szame, pod suknie ślubną (bardotkę), w końcu zdecydowałam się na 75A, chociaż właściwie zawartość wiała pustkami. W obwodzie była oki.
Teraz jak sobie o tym pomyślę, to żałuję, że tyle czasu minęło i nadal nie wiem, co i jak.

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 14:34   #70
muszynianka
Zakorzenienie

zmierz się pod biustem i w biuście jeżeli jesteś naprawdę naprawdę szczupła to nie wiem co 75 cm robi pod twoim biustem
Stary 2011-04-04, 14:53   #71
Dzikun
Zakorzenienie

A za taką poradę brafitterki to się płaci? Że jak sobie pójdę do takiego sklepu (sprawdziłam na tej biustonoszowej mapie świata), to ona mi doradzi normalnie i powie, jaki powinnam mieć?
Musz, Ty wiesz pewnie, boś z trójmiasta. Ten dla małobiuściastych gdzie dokładnie jest, ten w Gd?
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 14:59   #72
201701090917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
A za taką poradę brafitterki to się płaci? Że jak sobie pójdę do takiego sklepu (sprawdziłam na tej biustonoszowej mapie świata), to ona mi doradzi normalnie i powie, jaki powinnam mieć?
Musz, Ty wiesz pewnie, boś z trójmiasta. Ten dla małobiuściastych gdzie dokładnie jest, ten w Gd?

Co prawda nie jestem z trójmiasta, ale wydaje mi się, że wszędzie jest tak samo . W mieście w którym kupowałam staniki są dwa sklepy z brafittingiem, w pierwszym nic nie przymierzałam, ale na stronie internetowej jest napisane, że usługa jest za darmo, a w drugim nic nie płaciłam
201701090917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:02   #73
muszynianka
Zakorzenienie

Dla małobiuściastych to nie wiem ale mogę ci polecić w Gdyni galerię rajstop na świętojańskiej naprzeciwko terranovy przy empiku (tam bardzo ładnie obsłużyła mnie pani, ale byłam raz, z bomby, nic nie płaciłam, ale nie mam pojęcia czy pracują tam profesjonalistki), zaraz obok, prostopadle jest lingeria. Jest też lingeria we wrzeszczu między galerią bałtycką a manhattanem ale już dokładnego adresu nie znam.
Stary 2011-04-04, 15:11   #74
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Dla małobiuściastych to nie wiem ale mogę ci polecić w Gdyni galerię rajstop na świętojańskiej naprzeciwko terranovy przy empiku (tam bardzo ładnie obsłużyła mnie pani, ale byłam raz, z bomby, nic nie płaciłam, ale nie mam pojęcia czy pracują tam profesjonalistki), zaraz obok, prostopadle jest lingeria. Jest też lingeria we wrzeszczu między galerią bałtycką a manhattanem ale już dokładnego adresu nie znam.
Gdynia dobrze mi nie robi, bo się tam nie orientuję
A lingeria, to właśnie czytam, że rozmiarówki "obwody 60-110, miseczki D-K", a ja może mam jeszcze C sama nie wiem. Pójdę z moimi wymiarami do wątku o biustonoszach. Jest jeszcze Gamax, ale to nie wiem, gdzie to jest.
madzia256, dzięki za info
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:21   #75
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Dla mnie E to jeszcze nic 'wielkiego" Jakbym Wam powiedziała jak reagują panie w "zwykłych" sklepach jak mówię, że szukam J, czy K to panie mówią, że chyba mi się coś pomyliło Odkąd znam swój dobry rozmiar, to kupuję na allegro i w sklepach internetowych i z nikim się nie męczę
agniesiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:26   #76
velika
Winter is coming

jaki fajny wątek
ja jestem uświadomiona od ładnych kilku lat, pamiętam czasy 2 sklepów internetowych w całej Polsce i Avocado a uświadomiła mnie siostra, która może pochwalić się sporym biustem i małym odwodem pod, więc siłą rzeczy musiała się dokształcić
mamę mam częściowo uświadomioną, niedawno dobierałam z nią stanik w każdym razie nie nosi już 75 C, tylko 70 G polskie
jedną przyjaciółkę mam uświadomioną, na studiach na angielskim siedziałam z dziewczyną noszącą taki rozmiar jak ja od razu jak ją zobaczyłam, to wiedziałam, że nosi dobry stanik
reszta - dno i sto metrów mułu, one mają Beee albo Ceee, ale zawsze mi zazdroszczą świetnego biustu ale żadna swojego pusiapka nie wyrzuci, chociaż im truję od lat o tym. Już łatwiej faceta uświadomić

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2011-04-04 o 15:37
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:31   #77
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
przynajmniej we Wrocławiu sklepów z odpowiednimi rozmiarami jest już kilka , w tym jeden bardzo znany,

Ja w tej chwili już sobie nawet nie wyobrażam kupować stanika w ciemno- moja pani brafitterka ma rentgen w oczach
które sklepy we Wrocławiu polecasz?
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:31   #78
ever-dream
Wtajemniczenie

Ja sobie nie mogę też dobrać biustonosza, no po prostu nie mogę i tyle, chyba nie ma dla mnie rozmiaru. Wg. kalukulatora wychodzi mi 70A, ale kurczę jakoś mi zawsze odstaje

Poza tym również wkurzają mnie kobiety w sklepach z bielizną.
-Chciałabym kupić biustonosz, rozmiar 70A.
-O nie, nie my takich małych to nie mamy. Nie ma po co

albo
- Chciałabym kupić biustonosz, rozmiar 70A.
- Niestety nie ma takiego rozmiaru, ale jest 75B

facepalm
Stary 2011-04-04, 15:40   #79
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Ja sobie nie mogę też dobrać biustonosza, no po prostu nie mogę i tyle, chyba nie ma dla mnie rozmiaru. Wg. kalukulatora wychodzi mi 70A, ale kurczę jakoś mi zawsze odstaje
a dobrze go zakładasz ? bo źle założony stanik może wyglądać na za duży skróć trochę ramiączka i spróbuj wygarnąć ciałko spod pach nieumiejętne zakładanie stanika to plaga wśród kobiet

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:45   #80
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
które sklepy we Wrocławiu polecasz?
Najlepiej wyposażona jest Milla (są 2- na Ruskiej i teraz otworzyli gdzieś drugi punkt), ja bardzo lubię Matinę i mają tam bardzo przyzwoite ceny, koleżanka też gorąco polecała mi sklep Only Her na Jagiełły, ale jeszcze nie miałam okazji go odwiedzić.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:48   #81
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej wyposażona jest Milla (są 2- na Ruskiej i teraz otworzyli gdzieś drugi punkt), ja bardzo lubię Matinę i mają tam bardzo przyzwoite ceny, koleżanka też gorąco polecała mi sklep Only Her na Jagiełły, ale jeszcze nie miałam okazji go odwiedzić.
dziękuję Ci, właśnie szukam do ślubu
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:49   #82
ever-dream
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
a dobrze go zakładasz ? bo źle założony stanik może wyglądać na za duży skróć trochę ramiączka i spróbuj wygarnąć ciałko spod pach nieumiejętne zakładanie stanika to plaga wśród kobiet
Dzięki, muszę spróbować. Może masz rację
Stary 2011-04-04, 16:19   #83
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Moje pierwsze "uświadomione" staniki były z Milli i do tej pory bardzo je lubię, aczkolwiek po ostatnich zakupach się zraziłam -- kupiłam niby ładny, plunge'owy stanik, a w domu się okazało, że jest strasznym ściśliwcem, który mi bułkuje :/ :\.

A w temacie -- mnie uświadomiła koleżanka ze studiów, która była szczupła, ale biust miała znaczny, gdzieś w okolicach J czy K. Poszłam do Milli, wymierzyli mnie, kupiłam dwa zwyklaczki i poczułam moc . Potem jakoś tak wyszło, że uświadomiłam mamę i siostrę i też do Milli pojechałyśmy, ale ostatnio obie mocno schudły, więc siostra ma stanik po mamie, a mama twierdzi, że kasy nie ma i chodzi w starych (a zakupy przez internet to nie jej broszka).
Koleżanek nie uświadamiam, bo rządzi przekonanie, że 75B jest ok, a te moje staniki to taaaakie drogie (fakt, w porównaniu do badziewia z targu za 15 zł to wszystko jest drogie). Nie moje cycki, nie mój interes ;P.
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 16:24   #84
kotwilka
Wtajemniczenie

Dzięki Muszynianka za ten temat! Przypomniałyście mi, że miałam się udać do takiego sklepu z bra-fitterką i coś sobie kupić. Zmierzyłam się kiedyś, zamówiłam 2 staniki przez Internet, ale niestety oba są niedobrane
Jednak muszę zmierzyć w sklepie, żeby się upewnić co do rozmiaru.

Wśród mojej rodziny i znajomych chyba nikt nie jets uświadomiony - ale raz, że w moim mieście rodzinnym obeszłam wszystkie sklepy z bielizną i rozmiarówka kończyła się na 70 a, 75 b i 80 c a dwa, że takie dobrane staniki są droższe od chińskiego szmelcu, a dużó osób jednak kieruje się kasą..

kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 16:31   #85
muszynianka
Zakorzenienie

ever-dream może to po prostu nie twoje modele? np ja mam bardzo szeroko rozstawione piersi i też nie w każdym biustonoszu wyglądam korzystnie. z resztą modele się między sobą różnią, cleo by panache model george to moje 65FF, panache sienna to 65G ... różnie to bywa wiesz ale na moje 4 dobrze dobrane biustonosze trzy to 65g więc raczej szukam tego rozmiaru, najpierw zawsze oglądam na balkonetka.pl jak dany model wygląda na różnych piersiach
Stary 2011-04-04, 16:34   #86
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
Zmierzyłam się kiedyś, zamówiłam 2 staniki przez Internet, ale niestety oba są niedobrane
Jednak muszę zmierzyć w sklepie, żeby się upewnić co do rozmiaru
Pomysł ze sklepem jest ok, ale rozmiar jednego modelu niekoniecznie musi być taki sam, jak rozmiar innego modelu (niestety).
Co do zakupów przez internet -- jak dotąd kupiłam jeden stanik w ten sposób i wymieniałam go dwa razy, bo najpierw wzięłam za luźny obwód, a potem za małą miskę. Musiałam oczywiście zapłacić za przesyłkę, ale tylko moją zwrotną, wymieniony stanik przychodził już na koszt sklepu. Tak więc da się kupować przez internet, da się wymieniać przez internet, aczkolwiek zajmuje to zazwyczaj sporo czasu.
Kupowałam w http://www.figleaves.com -- mają czasem całkiem niezłe przeceny .

Edytowane przez cynamonowe
Czas edycji: 2011-04-04 o 16:35
cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 17:03   #87
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelinucha Pokaż wiadomość
Przyznam sie ze troche nie rozumiem, jak popatrzylam w sklepie na rozmiar ktory powinnam nosic to sie za glowe zlapalam, przeciez stanik by mi odstawal na pol kilometra.. A jakie staniki musza kupować dziewczyny ktore maja ogromny biust, i w tej "zwyklej" rozmiarowce nosza rozmiar G?
Uświadomione, czytacie to i nie grzmicie? Ewelinucho, nie ma czegoś takiego jak rozmiar stanika G. Rozmiar miseczki może być A, B, C, czy G, ale nie stanika. Na rozmiar stanika się składa rozmiar miseczki i rozmiar obwodu stanika. Stanik w rozmiarze 90G to będzie sporych rozmiarów miseczka na kogoś z biustem, który śmiało można określić jako duży, natomiast np. 65G to będzie biust jasne, że nie mały, ale też nie jakiś bardzo pokaźny ("na oko" tzw. "D" lub "duże C"). W zwykłej rozmiarówce możesz sobie nosić i miseczkę H, a biust mieć niezbyt pokaźny - wszystko zależy jeszcze od obwodu (i to dopiero będzie rozmiar stanika), proporcji, figury, kształtu.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2011-04-04 o 17:05
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 17:08   #88
muszynianka
Zakorzenienie

Wystarczy sprawdzić na balkonetka.pl każdy rozmiar i dowiedzieć się jak wygląda biust w rozmiarze 65g a jak wygląda z 90DD... ogromny rozrzut. Wszystkiego się dowiesz bo tego nie da się opisać, trzeba zobaczyć.
Stary 2011-04-04, 17:22   #89
asia27100
Zakorzenienie

u mnie w mieście nie ma chyba miejsca gdzie bym mogła nabyć stanik w dobrym rozmiarze..
pewnego czasu przeszlam cale miasto w poszukiwaniu stanika ( nie pamietam już ile mi wyszlo.... 85 E?) i patrzyli na mnie jak na wariatke.. wszedze rozmiarowka konczy sie na 80 c. E to już dla mamusiek albo babć... pamietam ze znalazlam pare stanikow ktore byly bliskie tego dobrego, ale ewidentnie miseczki są za duze ( a zgarnialam ciało spod pach, regulowalam ramiaczka itp). i leża sobie schowane w szafie.. jestem szczesliwa gdy znajde stanik ktorego druty koncza mi sie w polowie pachy. raz z jedna babka sie prawie poklocilam. po przymierzeniu trzech stanikow ( gdzie ewidentnie druty wpijaly mi sie w pierś) i proszeniu ciagle o wieksza miseczke przy tym samym obwodzie, ekspedientka wyrazila opinie ze chyba za duze rozmiary kupuję i nie wiadomo czego wymagam.

czy jest na ktorej ze stron spis sklepow w ktorym ktos moze profesjonalnie doradzić w tej sprawie?
interesowaloby mnie bielsko, ew. katowice

acha, a co ze stanikami firmy trimpf? jedni mowia ze super, tu czytam ze nie zbyt.. jak to jest?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 17:26   #90
muszynianka
Zakorzenienie

Przestań triumph to jest śmiech na sali

aha i dziewczyny które nie mają AŻ TAK skrajnych rozmiarów, ostatnio w kappa ahlu spotkałam nowe rozmiary! 70E bodajże, 85F to też nie będzie problem, bo mają kolekcję biustonoszy z większym obwodem i większą miseczką. podkreślam że nie wszędzie, ale czasem się co trafi 65 nie mają żadnej no ale 70E powinno być.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości