FM Group - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-03, 16:10   #61
paulinunia
Zakorzenienie

Dot.: FM Group

moja znajoma ma jedne perfumy i są strasznie duszące.

A co do tej całej działalności fm którą obserwuje z boku to masakraaa! Ci konsultanci w moim odczuciu traktują to jak skarbnice złota i jeden członek fm'u traktuje drugiego jak wyrocznie i bożyszcze.

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 16:27   #62
ona182
Przyczajenie

GG do ona182

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
moja znajoma ma jedne perfumy i są strasznie duszące.

A co do tej całej działalności fm którą obserwuje z boku to masakraaa! Ci konsultanci w moim odczuciu traktują to jak skarbnice złota i jeden członek fm'u traktuje drugiego jak wyrocznie i bożyszcze.
To że zapach twojej kolezanki Cie dusi to znaczy że to nie zapach dla Ciebie!! w ofercie jest 160zapachów i pewnie polowa z nich bedzie dla ciebie dusząca! Nie każdy perfum pasuje do każdego i na każdym bedzie pachnieć inaczej! Dlatego nie można kupywać perfum w ciemno tylko trzeba powąchać pare próbek dać im czas na naszej skórze az połączą sie z naszym naturalnym zapachem i wtedy stwierdzić czy zapach się podoba czy nie.

Co do relacji między członkami klubu to są bardzo pozytywne gdyz razem budujemy grupę i każdemu zależy zeby pomóc drugiemu bo wtedy ta osoba zaróbi i on zarobi. Oczywiście znajda się osoby negatywne ale to tylko te które zazdroszczą innym sukcesu a sami nic nie robią.
ona182 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-03, 16:38   #63
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
Napisane przez ona182 Pokaż wiadomość
Czesc VLS na stronie nie znalazłaś nic takiego bo te informacje sa dostepne dopiero po zaloogowaniu. Ja jestem z Jastrzębia może chciała bys się spotkać a ja bym Ci wszystko wyjaśniła co do tego biznesu??
domyślam się, że po zalogowaniu
stąd też uderzyłam po pomoc na forum. Nie potrzebuję jakiegoś bieżącego cennika, ale np styczniowy, żebym mogła zrobić kalkulacje.
Plan marketingowy nie jest mi obcy, bo znam go z Oriflame, więc powinnam sobie poradzić. Tyle tylko, że ciężko przeprowadzić symulację zarobków bez punktów

W MLM kluczowy jest sponsor, więc nie gniewaj się, ale zależy mi na świadomym wyborze osoby, która w razie czego będzie mnie prowadzić. Chciałabym (jeśli się zdecyduję) trafić do grupy bezpośrednio podlegającej osobie "21%", bo jestem takim człowiekiem, że potrzebuję mocnego kopa
Pewnie wiesz o co mi chodzi i mam nadzieję, że Cię nie uraziłam.
Jeśli możesz mi przesłać cennik będę ogromnie wdzięczna. Jeśli nie- uszanuję
Stary 2012-03-03, 16:45   #64
ona182
Przyczajenie

GG do ona182

ok nie ma problemu podaj tylko e-mail

co do wyboru lidera znasz juz taką osobę? bo jesli zapiszesz się bezposrednio przez strone to podpisza cie pod pierwszego lepszego dystrybutora a tak jak mowiłas dobrze mieć kontakt z liderem
Stary 2012-03-07, 20:57   #65
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
domyślam się, że po zalogowaniu
stąd też uderzyłam po pomoc na forum. Nie potrzebuję jakiegoś bieżącego cennika, ale np styczniowy, żebym mogła zrobić kalkulacje.
Plan marketingowy nie jest mi obcy, bo znam go z Oriflame, więc powinnam sobie poradzić. Tyle tylko, że ciężko przeprowadzić symulację zarobków bez punktów

W MLM kluczowy jest sponsor, więc nie gniewaj się, ale zależy mi na świadomym wyborze osoby, która w razie czego będzie mnie prowadzić. Chciałabym (jeśli się zdecyduję) trafić do grupy bezpośrednio podlegającej osobie "21%", bo jestem takim człowiekiem, że potrzebuję mocnego kopa
Pewnie wiesz o co mi chodzi i mam nadzieję, że Cię nie uraziłam.
Jeśli możesz mi przesłać cennik będę ogromnie wdzięczna. Jeśli nie- uszanuję
Cenniki są na stronie FM Group. Znajdziesz tam wszystko o tej firmie Jeżeli nie - służę pomocą.

Dodatkowo, jeżeli ktoś z Łodzi jest zainteresowany zostaniem dystrybutorem tej firmy, również chętnie Wam pomogę. Powiem co, gdzie, jak i z kim

Edytowane przez Victoria2402
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:12
Victoria2402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-09, 23:44   #66
jaz0
Przyczajenie

Muszę wszystkim tym co uważają perfumy Fm za podróby coś wyjaśnić. Jak myślisz, czy takie firmy jak Lacoste Hugo Boss itp produkują sobie perfumy same w swoich fabrykach?? Nic bardziej mylnego! Wszystkie znane marki, kupują koncentraty perfum w Niemieckiej firmie drom, i sprzedają je potem w swoich butelkach i z swoja nazwą za 300 zł. Cena musi być taka żeby wszystkie sklepy hurtownie i reszta pośredników mogła coś zarobić. FM tez kupuje koncentraty w dromie, i dla tego ma te same zapachy, z tym że w FM nie ma sklepów i hurtowni, dla tego cena jest 30zl a nie 300. Logiczne? Logiczne! Ale dla niektórych liczy się firma nie zapach, który i tak jest od tego samego producenta, a różni sie tylko opakowaniem. Zapach nie jest patentowany wiec to żadne złodziejstwo! Nie znasz tematu to nie mów nic bo tylko ludziom robisz mentlik.

Co do możliwości zarabiania, to ten kto wie co to MLM, ten wie że można zarobić o ile człowiek się postara. Nic samo sie nie zrobi, nikt nam pieniędzy za darmo nie da. Ciężka praca jest wynagradzana - tak jak wszędzie.

Ja jestem w grupie Liderskiej w Krakowie, i współpracuję z najlepszymi, miedzy innymi z Jarosławem Łuczakiem który obecnie jest najlepszy na świecie (diament i amarant na 2 kontach) Jeżeli masz ochotę przyłączyć się do zespołu najlepszych, zapraszam. Odległość nie gra roli, tam gdzie jest potrzeba, tam są szkolenia i współpraca.

pozdrawiam
jaz0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 17:55   #67
beatkqa
Raczkowanie

ponawiam temat kilka dni temu zostałam tam dystubutorem perfumy owszem może i 'podróba' ale moim zdaniem to poprostu tańszy odpowiednik na który nas stać a zapachy są naprawde ładne jestem z bydgoszczy gdyby ktoś chciał dołączyć chętnie pomogę kontakt priv
beatkqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-15, 08:00   #68
jaz0
Przyczajenie

Sorry ale zanim zaczniesz komuś "pomagać" i wprowadzac go to się sama musisz nauczyć...
Stary 2012-05-29, 10:52   #69
Reni_27
Przyczajenie

Witam....
a jest tu ktos kto pracuje w FM? Dzisiaj koleżanka była u mnie i namawiala mnie na wejscie w to i budowanie grupy......zastanawiam się nad tym,ale nie wiem czy jednak warto. Nie chcę zarabiać na tym tysięcy,tylko np jakies 300-500zł na miesiąc. czy to wogóle możliwe? Macie jakies doswiadczenie?
Reni_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-29, 19:27   #70
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Reni_27 Pokaż wiadomość
Witam....
a jest tu ktos kto pracuje w FM? Dzisiaj koleżanka była u mnie i namawiala mnie na wejscie w to i budowanie grupy......zastanawiam się nad tym,ale nie wiem czy jednak warto. Nie chcę zarabiać na tym tysięcy,tylko np jakies 300-500zł na miesiąc. czy to wogóle możliwe? Macie jakies doswiadczenie?
Myślę, że nie warto. Tzn. jeżeli dysponujesz wolnym czasem, masz mnóstwo znajomych, dojścia do biur, salonów kosmetycznych, sklepów - wszystkich miejsc, gdzie jest wiele osób, które mogą sobie pozwolić na kupno perfum i mają chwilę na obejrzenie oferty, jesteś rzutka i śmiała, to może i tak - może. Jeżeli jednak liczysz na to, że gdzieś tam przy okazji coś komuś zaoferujesz, to nie, nie zarobisz na tym wielkiej kasy, w dodatku co miesiąc. Może raz, czy dwa się zdarzy, a potem będą okresy, że nic. Znam kilka osób, które w to weszły i co? I szybko się skończyła przygoda. Sklepy internetowe mają fajną ofertę na FM, sporo konsultantek Avon, czy Oriflame przy okazji handluje FM - konkurencja jest naprawdę duża.

Za to coraz popularniejsze stają się ostatnio (była u nas w biurze babeczka i każdy coś kupił, nawet po kilka sztuk) perfumetki w atomizerze 20 ml - kosztują 20 - 25 zł (ta pani miała akurat po 20 zł). Pachną cudownie, są niedrogie, ale nieco sporo krócej się trzymają - jednak za tą cenę warto i przyznaję, że sama się skusiłam na 2 sztuki.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-30, 07:50   #71
jaz0
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Myślę, że nie warto. Tzn. jeżeli dysponujesz wolnym czasem, masz mnóstwo znajomych, dojścia do biur, salonów kosmetycznych, sklepów - wszystkich miejsc, gdzie jest wiele osób, które mogą sobie pozwolić na kupno perfum i mają chwilę na obejrzenie oferty, jesteś rzutka i śmiała, to może i tak - może. Jeżeli jednak liczysz na to, że gdzieś tam przy okazji coś komuś zaoferujesz, to nie, nie zarobisz na tym wielkiej kasy, w dodatku co miesiąc. Może raz, czy dwa się zdarzy, a potem będą okresy, że nic. Znam kilka osób, które w to weszły i co? I szybko się skończyła przygoda. Sklepy internetowe mają fajną ofertę na FM, sporo konsultantek Avon, czy Oriflame przy okazji handluje FM - konkurencja jest naprawdę duża.

Za to coraz popularniejsze stają się ostatnio (była u nas w biurze babeczka i każdy coś kupił, nawet po kilka sztuk) perfumetki w atomizerze 20 ml - kosztują 20 - 25 zł (ta pani miała akurat po 20 zł). Pachną cudownie, są niedrogie, ale nieco sporo krócej się trzymają - jednak za tą cenę warto i przyznaję, że sama się skusiłam na 2 sztuki.
Poraz kolejny "nie znam sie więc sie wypoiwem" Znasz wogole idee MLM? Wiesz na czym to polega? czemu wszyscy myślą że tu trzeba chodzić i sprzedawać...
Stary 2012-05-30, 08:26   #72
ona182
Przyczajenie

GG do ona182

Zgadzam sie z jazo Trzeba poznac system MlM a pozniej sie wypowiadac.
Ja jestem w Fm jakis rok czasu. weszłam w to tez z nastawieniem ze chce zarabiac 200-300zl. no i po roku czasu mi to wychodzi praktycznie bez wychodzenia z domu - czemu? - bo dzieku systemowi MlM zbudowałam grupe ktora " za mnie" zbiera MI punkty a ja mam z tego zysk. A jak od siebie cos sprzedaz to cooo? Kasa rosnie
Powiem tak nie sprobujesz to sie nie przekonasz.
Kupujac chodzby mały zestaw za 30zł zwraca ci sie on juz po sprzedazy 3 najtanszych perfum!! chesz sprzedawac drozsze luksusowe perfumy zainwestuj w duzy starter a takze szybko ci sie kasa zwroci drozszy perfum wiecej marzy dla ciebie

A jak nie chcesz nie wierzysz to niee ;p Nic na siłe bo jak zapiszesz sie bez wiary w ten biznes i bez wary w swoje mozliwosci to i tak ci nie wyjdzie wiec daj zarabiac innym ;p

Pozdrawiam

Edytowane przez ona182
Czas edycji: 2012-05-30 o 08:27
Stary 2012-05-30, 10:11   #73
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jaz0 Pokaż wiadomość
Poraz kolejny "nie znam sie więc sie wypoiwem" Znasz wogole idee MLM? Wiesz na czym to polega? czemu wszyscy myślą że tu trzeba chodzić i sprzedawać...
Dosyć jasno się wypowiedziałam: znam kilka osób, które liczyły na chociażby małe zyski i d... blada - przeliczyły się, bo tam, gdzie rynek już jest wysycony cudów się nie zwojuje i żadne podniosłe, czy optymistycznie brzmiące idee tego nie zmienią. Takie biznesy brane "na wiarę" to ja już nieraz widziałam - niektórzy zbili kasę, inni dopłacili, a jeszcze inni popłynęli. Nie wmawiajcie ludziom, że każdy na tym zbije kasiurę, bo to nieprawda.
Stary 2012-05-30, 19:57   #74
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Dosyć jasno się wypowiedziałam: znam kilka osób, które liczyły na chociażby małe zyski i d... blada - przeliczyły się, bo tam, gdzie rynek już jest wysycony cudów się nie zwojuje i żadne podniosłe, czy optymistycznie brzmiące idee tego nie zmienią. Takie biznesy brane "na wiarę" to ja już nieraz widziałam - niektórzy zbili kasę, inni dopłacili, a jeszcze inni popłynęli. Nie wmawiajcie ludziom, że każdy na tym zbije kasiurę, bo to nieprawda.
nie każdy, BO TO NIE JEST PRACA DLA KAŻDEGO! fakt, nie trzeba mieć kierunkowego wykształcenia, doświadczenia, ale to nie znaczy że każdemu wychodzi.

Ja byłam w Ori ( w sumie jeszcze jestem ) od 2000 roku. Miaąłm na to pomysły i chęci, ale po czasie nie szło mi tak jak planowałąm, poddałam się.
Po kilku latach zaczęłam znów. Było lepiej, była mała grupa i większa kasa ( właśnie takie 200-300 zl). Sprzedawałam mniej, bo pracowałam z grupą, ale po czasie znów odpuściłam i teraz się już tym nie zajmuję.
I co? i też mogłabym pisać, ze się nie da, że to beznadzieja, że dokładałam ( bo dokładałam ) ale nie napiszę.
Uważam że MLM jest uczciwym biznesem, ale trzeba chcieć.
A skoro nikt od Ciebie nie wymaga, to zwykle nam się nie chce i dajemy sobie spokój.
Myślę, że gdybym traktowała to jak pracę ( bo to JEST PRACA) np coś w stylu bycia przedstawicielem handlowym i robiła plan, któy mam narzucony, to spokojnie by się biznes kręcił.
Nigdzie nie ma lekko. Samo się nie sprzeda i o tym trzeba pamiętać!
Kiedyś usłyszałam i się zgadzam w 100%- jeśli udajesz, że pracujesz, to firma udaje że płacisz.
Zatem zanim zaczniesz narzekać, że się nie da.. szczerze odpowiedz sobie czy zrobiłeś wszystko by się udało

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
a czy w FM jest rejonizacja? nie możesz sprzedawać w innym rejonie? chyba można, pytanie tylko: czy się chce
Stary 2012-05-30, 20:25   #75
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie z jazo Trzeba poznac system MlM a pozniej sie wypowiadac.
Ja jestem w Fm jakis rok czasu. weszłam w to tez z nastawieniem ze chce zarabiac 200-300zl. no i po roku czasu mi to wychodzi praktycznie bez wychodzenia z domu - czemu? - bo dzieku systemowi MlM zbudowałam grupe ktora " za mnie" zbiera MI punkty a ja mam z tego zysk. A jak od siebie cos sprzedaz to cooo? Kasa rosnie
Powiem tak nie sprobujesz to sie nie przekonasz.
Kupujac chodzby mały zestaw za 30zł zwraca ci sie on juz po sprzedazy 3 najtanszych perfum!! chesz sprzedawac drozsze luksusowe perfumy zainwestuj w duzy starter a takze szybko ci sie kasa zwroci drozszy perfum wiecej marzy dla ciebie

A jak nie chcesz nie wierzysz to niee ;p Nic na siłe bo jak zapiszesz sie bez wiary w ten biznes i bez wary w swoje mozliwosci to i tak ci nie wyjdzie wiec daj zarabiac innym ;p

Pozdrawiam
no ale musisz znalezc klientow najpierw prawda?
nie wmowisz ze to latwe- bo nie jest.
po drugie zanim zbudujesz ^swoja^ grupe to moze minac duzo czasu i nie jest powiedziane ze tak sie stanie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 12:59   #76
ona182
Przyczajenie

GG do ona182
Wink Dot.: FM Group

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
no ale musisz znalezc klientow najpierw prawda?
nie wmowisz ze to latwe- bo nie jest.
po drugie zanim zbudujesz ^swoja^ grupe to moze minac duzo czasu i nie jest powiedziane ze tak sie stanie.
nie jest to łatwe? hmm a moze nie jest to trudne? Kazdy z nas ma rodzine, znajomych, przyjacioł prawda? Ile macie znajomych w na facebooku lub NK?? podejrzewam ze przynajmniej 100 napewno z tej 100 znajdzie sie przynajmniej 5 chetnych do wspołpracy i dalej nie musisz sie martwic wystarczy "opiekowac" sie tymi osobami tzn pomuc i wytłumaczyc o co chodzi w Fm (najpierw trzeba samemu to zrozumiec i po ta wiedze trzeba siegnac do swojego lidera). I wyszkolona pierwsza nasza 5- tka wpisuje tak samo jak my 5 osob, tzn kazda osoba po 5 osob i my takim łatwym sposobem mamy juz 25 osob w grupie!!! a co sie stanie tak te 25 osob wpisze kazdy po kolejnej piatce?? 25*5= 125 osob w NASZEJ grupie!! a z taka grupa idzie juz zarabiac te 300-500zł ) dziekuje :P

ps. nikt nie powiedzial tez ze musimy na tej naszej 5 skaczyc w miedzy czasie jak nasza grupa sie rozrasta my mozemy dopisywac kolejne osoby jak beda chetne
Stary 2012-05-31, 13:10   #77
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
nie jest to łatwe? hmm a moze nie jest to trudne? Kazdy z nas ma rodzine, znajomych, przyjacioł prawda? Ile macie znajomych w na facebooku lub NK?? podejrzewam ze przynajmniej 100 napewno z tej 100 znajdzie sie przynajmniej 5 chetnych do wspołpracy i dalej nie musisz sie martwic wystarczy "opiekowac" sie tymi osobami tzn pomuc i wytłumaczyc o co chodzi w Fm (najpierw trzeba samemu to zrozumiec i po ta wiedze trzeba siegnac do swojego lidera). I wyszkolona pierwsza nasza 5- tka wpisuje tak samo jak my 5 osob, tzn kazda osoba po 5 osob i my takim łatwym sposobem mamy juz 25 osob w grupie!!! a co sie stanie tak te 25 osob wpisze kazdy po kolejnej piatce?? 25*5= 125 osob w NASZEJ grupie!! a z taka grupa idzie juz zarabiac te 300-500zł ) dziekuje :P

ps. nikt nie powiedzial tez ze musimy na tej naszej 5 skaczyc w miedzy czasie jak nasza grupa sie rozrasta my mozemy dopisywac kolejne osoby jak beda chetne
I wcześniej, czy później rynek się wysyci- Ci, którzy chcą się zapiszą, Ci którzy potrzebują kupią kilka kosmetyków i koniec. Piszecie tak, jakby kasa rosła na drzewach, a ludzie masowo zamawiali niesamowite ilości kosmetyków. Nie na każdym terenie da się coś zwojować, no chyba, że Wy zakładacie że ludzie kredyty powinni brać, aby brać w tym udział.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
(...)
a czy w FM jest rejonizacja? nie możesz sprzedawać w innym rejonie? chyba można, pytanie tylko: czy się chce
A kto to sprawdzi? Kijem kogoś przepędzisz ze "swojego terenu"?
Stary 2012-05-31, 18:12   #78
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
I wcześniej, czy później rynek się wysyci- Ci, którzy chcą się zapiszą, Ci którzy potrzebują kupią kilka kosmetyków i koniec. Piszecie tak, jakby kasa rosła na drzewach, a ludzie masowo zamawiali niesamowite ilości kosmetyków. Nie na każdym terenie da się coś zwojować, no chyba, że Wy zakładacie że ludzie kredyty powinni brać, aby brać w tym udział.
no to zbijając Twój argument- ludzie się rodzę ( fakt- przyrost mniejszy ) i po czasie dzieciaki, o których nie myślałaś nagle chcą gdzieś coś dorobić i nagle stają się osobami, które potencjalnie mogą zostać Twoim klientem albo współpracownikiem.

ja wiem, że można patrzeć na takie podejście jak na nawiedzenie ale mamy w naturze wieczne narzekanie i szukanie dziury w całym, stąd takie podejście razi.

ja wiem jedno- albo się coś robi i ma się efekty, albo się teoretyzuje i narzeka i ma się g...

Wszystko jest kwestią podejścia i motywacji.

Wiadomo, nie każdy kupuje tony kosmetyków, ale to nie znaczy że NIC nie kupuje.
Jeśli ma się krąg znajomych taki, że raz na jakiś czas kupią "coś", to trzeba poszerzyć krąg znajomych.
Pytanie tylko czy się chce.

ZAWSZE jest wybór. Zawsze.
Stary 2012-05-31, 20:04   #79
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
no to zbijając Twój argument- ludzie się rodzę ( fakt- przyrost mniejszy ) i po czasie dzieciaki, o których nie myślałaś nagle chcą gdzieś coś dorobić i nagle stają się osobami, które potencjalnie mogą zostać Twoim klientem albo współpracownikiem.

ja wiem, że można patrzeć na takie podejście jak na nawiedzenie ale mamy w naturze wieczne narzekanie i szukanie dziury w całym, stąd takie podejście razi.

ja wiem jedno- albo się coś robi i ma się efekty, albo się teoretyzuje i narzeka i ma się g...

Wszystko jest kwestią podejścia i motywacji.

Wiadomo, nie każdy kupuje tony kosmetyków, ale to nie znaczy że NIC nie kupuje.
Jeśli ma się krąg znajomych taki, że raz na jakiś czas kupią "coś", to trzeba poszerzyć krąg znajomych.
Pytanie tylko czy się chce.

ZAWSZE jest wybór. Zawsze.
Dodatkowo nie zapominajmy o tym, że FM oferuje produkty PIERWSZEJ POTRZEBY. Nie musisz kupować nie wiadomo ilu perfum czy kosmetyków, jednakże rzeczy typu żel pod prysznic, szampon czy chemia domowa potrzebujesz CIĄGLE. Więc o brak zainteresowania wśród ludzi, którzy już coś kupili, bym się nie martwiła - produkty się kończą i powtarzam jeszcze raz - są to rzeczy, których naprawdę potrzebujemy! Trzeba się umyć czy ogarnąć dom, żeby dało się w nim mieszkać
Powiem szczerze, że sama miałam obawy wstępując w progi FM. Jednak mój lider tym argumentem mnie przekonał. Poza tym - sam zrobił 21% w bardzo krótkim czasie, za co go bardzo podziwiam i po każdym spotkaniu jestem coraz bardziej zmotywowana do pracy )
Stary 2012-05-31, 20:16   #80
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Napisane przez Victoria2402 Pokaż wiadomość
Dodatkowo nie zapominajmy o tym, że FM oferuje produkty PIERWSZEJ POTRZEBY. Nie musisz kupować nie wiadomo ilu perfum czy kosmetyków, jednakże rzeczy typu żel pod prysznic, szampon czy chemia domowa potrzebujesz CIĄGLE. Więc o brak zainteresowania wśród ludzi, którzy już coś kupili, bym się nie martwiła - produkty się kończą i powtarzam jeszcze raz - są to rzeczy, których naprawdę potrzebujemy! Trzeba się umyć czy ogarnąć dom, żeby dało się w nim mieszkać
Powiem szczerze, że sama miałam obawy wstępując w progi FM. Jednak mój lider tym argumentem mnie przekonał. Poza tym - sam zrobił 21% w bardzo krótkim czasie, za co go bardzo podziwiam i po każdym spotkaniu jestem coraz bardziej zmotywowana do pracy )
z jednej strony się zgadzam, ale wiem też że ludzie mają obawy, bo np płyn do naczyń FM kosztuje coś około 13 zł za 500 ml ( jeśli dobrze pamiętam), a w Bierdo czy innym sklepie możesz nabyć płyn za 1,50
Oczywiście jakość jednego a drugiego to inna sprawa, ale ludzie często patrzą na cenę, ALE.. tu właśnie zaczyna się rola przedstawiciela/ sprzedawcy by przekonać/przedstawić zalety produktu z Twojej oferty.
Samo się nie sprzeda

i żeby teraz nie było, że " o no widzisz, nie da się.. jest trudno" bo się da. Skądś się biorą Ci Liderzy grup, prawda?
Stary 2012-05-31, 22:01   #81
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
z jednej strony się zgadzam, ale wiem też że ludzie mają obawy, bo np płyn do naczyń FM kosztuje coś około 13 zł za 500 ml ( jeśli dobrze pamiętam), a w Bierdo czy innym sklepie możesz nabyć płyn za 1,50
Oczywiście jakość jednego a drugiego to inna sprawa, ale ludzie często patrzą na cenę, ALE.. tu właśnie zaczyna się rola przedstawiciela/ sprzedawcy by przekonać/przedstawić zalety produktu z Twojej oferty.
Samo się nie sprzeda

i żeby teraz nie było, że " o no widzisz, nie da się.. jest trudno" bo się da. Skądś się biorą Ci Liderzy grup, prawda?
Tak, wiem, masz rację Trzeba liczyć na to, że jednak ludzie zobaczę, że de facto wydanie trochę więcej niż na biedronkowy płyn się opłaca :P
Stary 2012-05-31, 22:26   #82
brzozka88
Zadomowienie

ja uważam, ze ceny tych produktów są ostro zawyżone.
Trochę interesuje się składami produktów i pokuszę się o stwierdzenie, iż za taką cenę (nawet po cenie dla dystybutorów) moge kupić inny lepszy jakościowo, sprawdzony towar (ze sprawdzonym składem!)
Mnie fm nie przekonuje!
Przepłacanie za produkty z niskiej półki z wysoką ceną
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 22:35   #83
Victoria2402
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brzozka88 Pokaż wiadomość
ja uważam, ze ceny tych produktów są ostro zawyżone.
Trochę interesuje się składami produktów i pokuszę się o stwierdzenie, iż za taką cenę (nawet po cenie dla dystybutorów) moge kupić inny lepszy jakościowo, sprawdzony towar (ze sprawdzonym składem!)
Mnie fm nie przekonuje!
Przepłacanie za produkty z niskiej półki z wysoką ceną
Jakościowo mogę poręczyć, że produkty są dobre. Bynajmniej u mnie się sprawdzają. Kredka do oczu, po cenie dystrybutora to jakieś 13 zł. Trzyma się spokojnie 10 godzin. Lepszej nigdy nie znalazłam, po 3 godzinach na mojej twarzy działy się już zawsze straszne rzeczy :P A zaznaczam, że próbowałam wodoodpornych
Ale co do składu się nie wypowiem, bo się na tym za bardzo nie znam. Mogłabyś rozwinąć troszkę temat?
Stary 2012-05-31, 22:56   #84
elisee15
Zadomowienie

Przyznam, że nie czytałam całego wątku bardzo uważnie, ale nasuwa mi się jedno pytanie: skąd to przekonanie, że nawet jeśli ktoś kupi jedne perfumy FM (czy cokolwiek innego) to a)kupi je ponownie, b)będzie chciał kupować inne produkty tej firmy? Wydaje mi się, że mając tak ogromny wybór produktów na rynku mało kto chciałby używać produktów jednej tylko firmy, tym bardziej jeśli stosunek ceny do jakości jest średni.

I nieco śmieszne jest dorabianie tej wielkiej ideologii do sprzedawania kosmetyków/perfum - pisanie o wiernych grupach klientów, o głębokiej więzi łączącej konsultantów z liderem etc.
elisee15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 07:58   #85
KOOL SHEN
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elisee15 Pokaż wiadomość
Przyznam, że nie czytałam całego wątku bardzo uważnie, ale nasuwa mi się jedno pytanie: skąd to przekonanie, że nawet jeśli ktoś kupi jedne perfumy FM (czy cokolwiek innego) to a)kupi je ponownie, b)będzie chciał kupować inne produkty tej firmy? Wydaje mi się, że mając tak ogromny wybór produktów na rynku mało kto chciałby używać produktów jednej tylko firmy, tym bardziej jeśli stosunek ceny do jakości jest średni.

I nieco śmieszne jest dorabianie tej wielkiej ideologii do sprzedawania kosmetyków/perfum - pisanie o wiernych grupach klientów, o głębokiej więzi łączącej konsultantów z liderem etc.
Zgodzę się z tą wypowiedzią. Każda firma ma swoją perełke.
Można znaleść coś taniego a dobrego. Czasem widze jak niektórzy konsultanci mają snanowiska w centrum miasta jeszcze w marketach i tak sprzedają i to różnych firm.
Stary 2012-06-01, 08:30   #86
ona182
Przyczajenie

GG do ona182

Cytat:
I wcześniej, czy później rynek się wysyci- Ci, którzy chcą się zapiszą, Ci którzy potrzebują kupią kilka kosmetyków i koniec. Piszecie tak, jakby kasa rosła na drzewach, a ludzie masowo zamawiali niesamowite ilości kosmetyków. Nie na każdym terenie da się coś zwojować, no chyba, że Wy zakładacie że ludzie kredyty powinni brać, aby brać w tym udział. [COLOR="Silver"]
wczesniej czy pozniej ale co do tego czasu zarobisz to twoje :P znaczy Moje bo Ty w to nie wierzysz. Firma Avon utrzymuje sie juz ponad 40 lat i co?? daaaaa sie !! ludzie sprzedaja ludzie kupuja. FM jest dopiero 7lat na rynku a ma obrót taki jak avon po 40 latach!! wiec ludzie chca!!
Stary 2012-06-11, 10:32   #87
mala2806
Zadomowienie

Czy któraś z was wie, gdzie mogę kupić perfumy FM w Gdańsku/ Gdyni? Jakieś drogerie/ konsultantki ? Nie chcę zamawiać ze strony "w ciemno".
mala2806 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 21:09   #88
brzozka88
Zadomowienie

tak tak, wymiatają faktycznie. Ja używałam jednego produktu. Po tym moje zwierze nie chciało wejść do tego pomieszczenia przez trzy dni...
produkt wyrzuciłam. Szkoda tylko, ze zanim to zrobiłam nie przestudiowałam etykietki, żeby sprawdzić co tam ciekawego znajdowało się w środku...

Edytowane przez brzozka88
Czas edycji: 2012-07-26 o 21:11 Powód: literówka
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-26, 22:10   #89
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zetkamia Pokaż wiadomość
(...)
ja osobiście jestem zachwycona chemią domową tej firmy. produkty specjalistyczne takie jak odtluszczacz czy żel do kamienia i rdzy wymiatają
Tak, normalnie opatentowane formuły, na które nikt nigdy wcześniej nie wpadł i jakich nie można kupić u żadnego innego producenta. Oczywiście. Najlepszy "żel" do kamienia to ocet spirytusowy - daje się na watę i największy kamień schodzi. Jakieś 3 zł za litr.
Stary 2012-07-31, 10:40   #90
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Jakaś działaczka FM dziwiła się wyżej, że jak to możliwe, że kojarzą się z nachalnym wciskaniem produktów i werbowaniem ludzi.
Sama tego doświadczyłam, że ludzie, z którymi byłam na ledwo "cześć", nagle przypominali sobie o moim istnieniu, wypisywali do mnie na facebooku, nachalnie przekonując do cudownego biznesu. Zanim odpisałam, że nie jestem zainteresowana, oni już wyznaczali miejsce i godzinę spotkania
Więc nie wiem, może nie wszyscy tacy są, ale Ci, których spotkałam na swojej drodze są jakimiś fanatykami

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości