|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: FM Group
moja znajoma ma jedne perfumy i są strasznie duszące.
A co do tej całej działalności fm którą obserwuje z boku to masakraaa! Ci konsultanci w moim odczuciu traktują to jak skarbnice złota i jeden członek fm'u traktuje drugiego jak wyrocznie i bożyszcze.
|
|
#62 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do relacji między członkami klubu to są bardzo pozytywne gdyz razem budujemy grupę i każdemu zależy zeby pomóc drugiemu bo wtedy ta osoba zaróbi i on zarobi. Oczywiście znajda się osoby negatywne ale to tylko te które zazdroszczą innym sukcesu a sami nic nie robią. |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() stąd też uderzyłam po pomoc na forum. Nie potrzebuję jakiegoś bieżącego cennika, ale np styczniowy, żebym mogła zrobić kalkulacje. Plan marketingowy nie jest mi obcy, bo znam go z Oriflame, więc powinnam sobie poradzić. Tyle tylko, że ciężko przeprowadzić symulację zarobków bez punktów ![]() W MLM kluczowy jest sponsor, więc nie gniewaj się, ale zależy mi na świadomym wyborze osoby, która w razie czego będzie mnie prowadzić. Chciałabym (jeśli się zdecyduję) trafić do grupy bezpośrednio podlegającej osobie "21%", bo jestem takim człowiekiem, że potrzebuję mocnego kopa ![]() Pewnie wiesz o co mi chodzi i mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Jeśli możesz mi przesłać cennik będę ogromnie wdzięczna. Jeśli nie- uszanuję
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
ok nie ma problemu
podaj tylko e-mail co do wyboru lidera znasz juz taką osobę? bo jesli zapiszesz się bezposrednio przez strone to podpisza cie pod pierwszego lepszego dystrybutora a tak jak mowiłas dobrze mieć kontakt z liderem
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli nie - służę pomocą.Dodatkowo, jeżeli ktoś z Łodzi jest zainteresowany zostaniem dystrybutorem tej firmy, również chętnie Wam pomogę. Powiem co, gdzie, jak i z kim
Edytowane przez Victoria2402 Czas edycji: 2012-03-13 o 13:12 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Muszę wszystkim tym co uważają perfumy Fm za podróby coś wyjaśnić. Jak myślisz, czy takie firmy jak Lacoste Hugo Boss itp produkują sobie perfumy same w swoich fabrykach?? Nic bardziej mylnego! Wszystkie znane marki, kupują koncentraty perfum w Niemieckiej firmie drom, i sprzedają je potem w swoich butelkach i z swoja nazwą za 300 zł. Cena musi być taka żeby wszystkie sklepy hurtownie i reszta pośredników mogła coś zarobić. FM tez kupuje koncentraty w dromie, i dla tego ma te same zapachy, z tym że w FM nie ma sklepów i hurtowni, dla tego cena jest 30zl a nie 300. Logiczne? Logiczne! Ale dla niektórych liczy się firma nie zapach, który i tak jest od tego samego producenta, a różni sie tylko opakowaniem. Zapach nie jest patentowany wiec to żadne złodziejstwo! Nie znasz tematu to nie mów nic bo tylko ludziom robisz mentlik.
Co do możliwości zarabiania, to ten kto wie co to MLM, ten wie że można zarobić o ile człowiek się postara. Nic samo sie nie zrobi, nikt nam pieniędzy za darmo nie da. Ciężka praca jest wynagradzana - tak jak wszędzie. Ja jestem w grupie Liderskiej w Krakowie, i współpracuję z najlepszymi, miedzy innymi z Jarosławem Łuczakiem który obecnie jest najlepszy na świecie (diament i amarant na 2 kontach) Jeżeli masz ochotę przyłączyć się do zespołu najlepszych, zapraszam. Odległość nie gra roli, tam gdzie jest potrzeba, tam są szkolenia i współpraca. pozdrawiam |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
ponawiam temat
kilka dni temu zostałam tam dystubutorem perfumy owszem może i 'podróba' ale moim zdaniem to poprostu tańszy odpowiednik na który nas stać a zapachy są naprawde ładne jestem z bydgoszczy gdyby ktoś chciał dołączyć chętnie pomogę kontakt priv
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
Sorry ale zanim zaczniesz komuś "pomagać" i wprowadzac go to się sama musisz nauczyć...
|
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Witam....
a jest tu ktos kto pracuje w FM? Dzisiaj koleżanka była u mnie i namawiala mnie na wejscie w to i budowanie grupy......zastanawiam się nad tym,ale nie wiem czy jednak warto. Nie chcę zarabiać na tym tysięcy,tylko np jakies 300-500zł na miesiąc. czy to wogóle możliwe? Macie jakies doswiadczenie? |
|
|
|
|
#70 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to coraz popularniejsze stają się ostatnio (była u nas w biurze babeczka i każdy coś kupił, nawet po kilka sztuk) perfumetki w atomizerze 20 ml - kosztują 20 - 25 zł (ta pani miała akurat po 20 zł). Pachną cudownie, są niedrogie, ale nieco sporo krócej się trzymają - jednak za tą cenę warto i przyznaję, że sama się skusiłam na 2 sztuki. |
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
Zgadzam sie z jazo
Trzeba poznac system MlM a pozniej sie wypowiadac.Ja jestem w Fm jakis rok czasu. weszłam w to tez z nastawieniem ze chce zarabiac 200-300zl. no i po roku czasu mi to wychodzi praktycznie bez wychodzenia z domu - czemu? - bo dzieku systemowi MlM zbudowałam grupe ktora " za mnie" zbiera MI punkty a ja mam z tego zysk. A jak od siebie cos sprzedaz to cooo? Kasa rosnie ![]() Powiem tak nie sprobujesz to sie nie przekonasz. Kupujac chodzby mały zestaw za 30zł zwraca ci sie on juz po sprzedazy 3 najtanszych perfum!! chesz sprzedawac drozsze luksusowe perfumy zainwestuj w duzy starter a takze szybko ci sie kasa zwroci drozszy perfum wiecej marzy dla ciebie ![]() A jak nie chcesz nie wierzysz to niee ;p Nic na siłe bo jak zapiszesz sie bez wiary w ten biznes i bez wary w swoje mozliwosci to i tak ci nie wyjdzie wiec daj zarabiac innym ;p Pozdrawiam Edytowane przez ona182 Czas edycji: 2012-05-30 o 08:27 |
|
|
|
|
#73 |
|
Konto usunięte
|
Dosyć jasno się wypowiedziałam: znam kilka osób, które liczyły na chociażby małe zyski i d... blada - przeliczyły się, bo tam, gdzie rynek już jest wysycony cudów się nie zwojuje i żadne podniosłe, czy optymistycznie brzmiące idee tego nie zmienią. Takie biznesy brane "na wiarę" to ja już nieraz widziałam - niektórzy zbili kasę, inni dopłacili, a jeszcze inni popłynęli. Nie wmawiajcie ludziom, że każdy na tym zbije kasiurę, bo to nieprawda.
|
|
|
|
|
#74 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam w Ori ( w sumie jeszcze jestem ) od 2000 roku. Miaąłm na to pomysły i chęci, ale po czasie nie szło mi tak jak planowałąm, poddałam się.Po kilku latach zaczęłam znów. Było lepiej, była mała grupa i większa kasa ( właśnie takie 200-300 zl). Sprzedawałam mniej, bo pracowałam z grupą, ale po czasie znów odpuściłam i teraz się już tym nie zajmuję. I co? i też mogłabym pisać, ze się nie da, że to beznadzieja, że dokładałam ( bo dokładałam ) ale nie napiszę.Uważam że MLM jest uczciwym biznesem, ale trzeba chcieć. A skoro nikt od Ciebie nie wymaga, to zwykle nam się nie chce i dajemy sobie spokój. Myślę, że gdybym traktowała to jak pracę ( bo to JEST PRACA) np coś w stylu bycia przedstawicielem handlowym i robiła plan, któy mam narzucony, to spokojnie by się biznes kręcił. Nigdzie nie ma lekko. Samo się nie sprzeda i o tym trzeba pamiętać! Kiedyś usłyszałam i się zgadzam w 100%- jeśli udajesz, że pracujesz, to firma udaje że płacisz. Zatem zanim zaczniesz narzekać, że się nie da.. szczerze odpowiedz sobie czy zrobiłeś wszystko by się udało ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wmowisz ze to latwe- bo nie jest. po drugie zanim zbudujesz ^swoja^ grupe to moze minac duzo czasu i nie jest powiedziane ze tak sie stanie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
napewno z tej 100 znajdzie sie przynajmniej 5 chetnych do wspołpracy i dalej nie musisz sie martwic wystarczy "opiekowac" sie tymi osobami tzn pomuc i wytłumaczyc o co chodzi w Fm (najpierw trzeba samemu to zrozumiec i po ta wiedze trzeba siegnac do swojego lidera). I wyszkolona pierwsza nasza 5- tka wpisuje tak samo jak my 5 osob, tzn kazda osoba po 5 osob i my takim łatwym sposobem mamy juz 25 osob w grupie!!! a co sie stanie tak te 25 osob wpisze kazdy po kolejnej piatce?? 25*5= 125 osob w NASZEJ grupie!! a z taka grupa idzie juz zarabiac te 300-500zł ) dziekuje :Pps. nikt nie powiedzial tez ze musimy na tej naszej 5 skaczyc w miedzy czasie jak nasza grupa sie rozrasta my mozemy dopisywac kolejne osoby jak beda chetne
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- A kto to sprawdzi? Kijem kogoś przepędzisz ze "swojego terenu"? |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i po czasie dzieciaki, o których nie myślałaś nagle chcą gdzieś coś dorobić i nagle stają się osobami, które potencjalnie mogą zostać Twoim klientem albo współpracownikiem.ja wiem, że można patrzeć na takie podejście jak na nawiedzenie ale mamy w naturze wieczne narzekanie i szukanie dziury w całym, stąd takie podejście razi.ja wiem jedno- albo się coś robi i ma się efekty, albo się teoretyzuje i narzeka i ma się g... Wszystko jest kwestią podejścia i motywacji. Wiadomo, nie każdy kupuje tony kosmetyków, ale to nie znaczy że NIC nie kupuje. Jeśli ma się krąg znajomych taki, że raz na jakiś czas kupią "coś", to trzeba poszerzyć krąg znajomych. Pytanie tylko czy się chce. ZAWSZE jest wybór. Zawsze.
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że sama miałam obawy wstępując w progi FM. Jednak mój lider tym argumentem mnie przekonał. Poza tym - sam zrobił 21% w bardzo krótkim czasie, za co go bardzo podziwiam i po każdym spotkaniu jestem coraz bardziej zmotywowana do pracy )
|
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jakość jednego a drugiego to inna sprawa, ale ludzie często patrzą na cenę, ALE.. tu właśnie zaczyna się rola przedstawiciela/ sprzedawcy by przekonać/przedstawić zalety produktu z Twojej oferty. Samo się nie sprzeda ![]() i żeby teraz nie było, że " o no widzisz, nie da się.. jest trudno" bo się da. Skądś się biorą Ci Liderzy grup, prawda?
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzeba liczyć na to, że jednak ludzie zobaczę, że de facto wydanie trochę więcej niż na biedronkowy płyn się opłaca :P
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zadomowienie
|
ja uważam, ze ceny tych produktów są ostro zawyżone.
Trochę interesuje się składami produktów i pokuszę się o stwierdzenie, iż za taką cenę (nawet po cenie dla dystybutorów) moge kupić inny lepszy jakościowo, sprawdzony towar (ze sprawdzonym składem!) Mnie fm nie przekonuje! Przepłacanie za produkty z niskiej półki z wysoką ceną |
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale co do składu się nie wypowiem, bo się na tym za bardzo nie znam. Mogłabyś rozwinąć troszkę temat?
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam, że nie czytałam całego wątku bardzo uważnie, ale nasuwa mi się jedno pytanie: skąd to przekonanie, że nawet jeśli ktoś kupi jedne perfumy FM (czy cokolwiek innego) to a)kupi je ponownie, b)będzie chciał kupować inne produkty tej firmy? Wydaje mi się, że mając tak ogromny wybór produktów na rynku mało kto chciałby używać produktów jednej tylko firmy, tym bardziej jeśli stosunek ceny do jakości jest średni.
I nieco śmieszne jest dorabianie tej wielkiej ideologii do sprzedawania kosmetyków/perfum - pisanie o wiernych grupach klientów, o głębokiej więzi łączącej konsultantów z liderem etc. |
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można znaleść coś taniego a dobrego. Czasem widze jak niektórzy konsultanci mają snanowiska w centrum miasta jeszcze w marketach i tak sprzedają i to różnych firm.
|
|
|
#86 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
:P znaczy Moje bo Ty w to nie wierzysz. Firma Avon utrzymuje sie juz ponad 40 lat i co?? daaaaa sie !! ludzie sprzedaja ludzie kupuja. FM jest dopiero 7lat na rynku a ma obrót taki jak avon po 40 latach!! wiec ludzie chca!!
|
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z was wie, gdzie mogę kupić perfumy FM w Gdańsku/ Gdyni? Jakieś drogerie/ konsultantki ? Nie chcę zamawiać ze strony "w ciemno".
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
tak tak, wymiatają faktycznie. Ja używałam jednego produktu. Po tym moje zwierze nie chciało wejść do tego pomieszczenia przez trzy dni...
produkt wyrzuciłam. Szkoda tylko, ze zanim to zrobiłam nie przestudiowałam etykietki, żeby sprawdzić co tam ciekawego znajdowało się w środku... Edytowane przez brzozka88 Czas edycji: 2012-07-26 o 21:11 Powód: literówka |
|
|
|
|
#89 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepszy "żel" do kamienia to ocet spirytusowy - daje się na watę i największy kamień schodzi. Jakieś 3 zł za litr.
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Jakaś działaczka FM dziwiła się wyżej, że jak to możliwe, że kojarzą się z nachalnym wciskaniem produktów i werbowaniem ludzi.
Sama tego doświadczyłam, że ludzie, z którymi byłam na ledwo "cześć", nagle przypominali sobie o moim istnieniu, wypisywali do mnie na facebooku, nachalnie przekonując do cudownego biznesu. Zanim odpisałam, że nie jestem zainteresowana, oni już wyznaczali miejsce i godzinę spotkania Więc nie wiem, może nie wszyscy tacy są, ale Ci, których spotkałam na swojej drodze są jakimiś fanatykami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

kilka dni temu zostałam tam dystubutorem