Osobowość a preferencje zapachowe. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-08, 14:00   #61
MeryJane
Zadomowienie

Dot.: Osobowość a preferencje zapachowe.

Cytat:
Napisane przez ropuszka Pokaż wiadomość
Ja mam jeden wniosek: wiekszosc Wizazanek, niezaleznie od typu osobowosci lubi kadzidla i zapachy nietypowe A moze to po prostu kwestia mody w dziedzinie zapachow niszowych, ktorej sie wiekszosc z perfumoholiczerk poddala?

myślę, że nie - ja w kadzidłach odnalazłam to czego zawsze mi w perfumach brakowało.Czego szukałam. Paczula z indyskiego sklepiku towarzyszyła mi zawsze.Dziękuję Niebiosom, że któs przełożył je na język zpachów.I że mogę odszukiwać je w bajkowych połączeniach
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 14:03   #62
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

[/COLOR]ale w sumie zeby zbierac dane to kazdy powinien sie okreslic w punktach :
-zdecydowanie lubię
-czasem lubię
-zdecydowanie nie lubię

Dobre W takim razie ja:
-zdecydowanie lubie: kwiatowe nuty, kocham roze, fiolki, lubie jasmin; takze przepadam za pizmem i zapachami mydlano-cielesnymi jak Rodriguez, White musk
-czasami lubie zapachy pudrowe, dusiciele, ale niepospolite, wyrozniajace sie z tlumu, czasem siegam po cos swiezego, zielonego lub morskiego ale to rzadkosc, czasem kadzidla to niuchania - rzadko na sobie nosze, zdarza sie, ze zauroczy mnie cos kwiatowo-szyprowego
-zdecydowanie nie lubie wanilii, kokosa, nut piwnicznych, "brudnych", nie lubie tuberozy, nut metalicznych, ogorkowych, banalnych "rozowych"
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 14:22   #63
LillyS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
w przypadku mojej osoby musiałby być jeszcze jeden punkt:

"ciekawy, podoba mi się, ba, wwąchuję się z przyjemnością w nadgarstek w domowym zaciszu..ALE globalnie nosić bym nie umiała"
Też tak mam, w sumie pewnie wiele z nas.

A - lubię mandarynkę, taką jak w Cinema i żywicę.
i próbki
tu
LillyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 14:24   #64
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
w przypadku mojej osoby musiałby być jeszcze jeden punkt:

"ciekawy, podoba mi się, ba, wwąchuję się z przyjemnością w nadgarstek w domowym zaciszu..ALE globalnie nosić bym nie umiała"
to ja bym własnie wrzucała do "czasem"
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 14:30   #65
asiula1000
Rozeznanie

GG do asiula1000

Cytat:
no też raczej nie
ja jestem INTP- główna funkcja-Introverted Thinkig , a lubie zapachy nieświeże i nachalne

tak ze niestety obawiam sie ze wychodzi na to ze wniosek jest jeden-
zaleznosc osobowości i zapachu jest raczej mała
Poly, nie bądź uparta , po prostu muszą być wyjątki od reguły .

Nie wiem jak daleko sięgają zależności upodobań zapachowych w naszą osobowość, jednak wg mnie niewątpliwie związek jest.
Ja to widzę w wypowiedziach: czyjeś posty wybitnie lubię czytać i po jakimś czasie z ich zawartości zauważam nasze zbieżne gusta i odwrotnie.
Oczywiście trudno tu o konkretny szablon, ale co do ogółu widzę taką zasadę.

Cytat:
proponuję jeszcze zebrac dane pomijając skrzydło , moze po typie dominującym dojdziemu do jakiś wniosków?

ale w sumie zeby zbierac dane to kazdy powinien sie okreslic w punktach :
-zdecydowanie lubię
-czasem lubię
-zdecydowanie nie lubię

Ale musiałoby to być ograniczone do jednego konkretnego składnika w każdym z 3 podpunktów. Wtedy łatwiej byłoby zebrać takie dane w tabeli
asiula1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 14:40   #66
anastazjaaa2
Zakorzenienie

7w8 - "Realista"

Lubię kadzidlanie, słodko, ziolowo, pudrowo, paczulowo, plastikowo, waniliowo, tuberozowo,jaśminowo , owocowo tez, ale to taki owoc z charakterem ma byc ......generalnie nie lubię zapachow delikatnych,mydlanych, eleganckich też nie bardzo......Lubię zapachy ogoniaste, kilery i ciężkie dusiciele..

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2011-06-02 o 11:42
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 14:40   #67
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez asiula1000 Pokaż wiadomość

Ale musiałoby to być ograniczone do jednego konkretnego składnika w każdym z 3 podpunktów. Wtedy łatwiej byłoby zebrać takie dane w tabeli

ale to by było wybitnie niemiarodajne

moze bede miec czas w przyszłym tyg to sieu przyjrze temu wontku , tylko wiecej ludzi trza-bo np nie ma tu nikogo 4w3 oprocz mnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 15:12   #68
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
A ciekawe co by ten analizujący powiedział na to, że jak na razie jest tylko jeden Rozwiązywacz problemów?
To i tak nic Mnie wyszło czas jakiś temu w barze, z jakiegoś testu osobowościowo-predyspozycyjnego, żem Matka Kangurzyca, i to w obydwu przypadkach

Cytat:
Napisane przez Halkatlah Pokaż wiadomość
Ja na przykład jestem typem raczej, hm, sportowym poniekąd
O to, to! Ja też - sportowe buty, jeansy, bluza z kapturem, czapka z daszkiem, a jako "akcent eklektyczny", fajny Oriencik jakiś

Cytat:

ale w sumie zeby zbierac dane to kazdy powinien sie okreslic w punktach :
-zdecydowanie lubię
-czasem lubię
-zdecydowanie nie lubię
Ale to też niemiarodajne będzie Bo jak to przetworzysz? Za wiele tego (składniki i zapachy mam na myśli). Najlepszy byłby jakiś szablon, oparty na systematyce zapachów, typu: szypry, fougere, kwiatowe itp. (no tak se koncypuję)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 15:16   #69
kroliczek190
Zadomowienie

Cytat:
, tylko wiecej ludzi trza-bo np nie ma tu nikogo 4w3 oprocz mnie
Ja jestem
Test był super, rozwiązałam go z przyjemnością i sprawdza się u mnie powiedzmy 80% - jednakże jestem przekonana, że osobowość i upodobania perfumeryjne niewiele mają wspólnego
Otóż uwielbiam zapachy banalne, po prostu przyjemne, przede wszystkim świeże i delikatnie słodkie - typu Hugo Boss Orange, D&G L`Imperatrice, Dior J`adore. Poza tym wszelkie różowości, kwiatowo-owocowe zwyklaki... Bardzo rzadko mam "fazę" na perfumy które w myślach nazywam "suchym drewnem" "cukierkami toffi" czy "sklepem obuwniczym" choć i takie posiadam w swoich zbiorach

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
tak ze niestety obawiam sie ze wychodzi na to ze wniosek jest jeden-
zaleznosc osobowości i zapachu jest raczej mała
kroliczek190 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 15:30   #70
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

Ale to też niemiarodajne będzie Bo jak to przetworzysz? Za wiele tego (składniki i zapachy mam na myśli). Najlepszy byłby jakiś szablon, oparty na systematyce zapachów, typu: szypry, fougere, kwiatowe itp. (no tak se koncypuję)

ooesu-dobre bedzie-podejdziemy do zadania bez uprzedzen i wklepiemy wszystkie dane -i zobacymy co wyszło
no bo co? wpiszemy orient? a w orientu jest wszystko i ambra i kadzidło i waniia i drewno i przyprawy i skóra i ciulwiecojeszczze ..no przeca musimy odróznic czy ktoś lubi pieprz czy wanilie nie każdy musi łykac caly orient. Ja osobiscie nie lubie tych klasycznych podziałów

bonćmy tfurczy a nie tylko schematy, tabelki i ordnung

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kroliczek190 Pokaż wiadomość
Ja jestem
Test był super, rozwiązałam go z przyjemnością i sprawdza się u mnie powiedzmy 80% - jednakże jestem przekonana, że osobowość i upodobania perfumeryjne niewiele mają wspólnego
Otóż uwielbiam zapachy banalne, po prostu przyjemne, przede wszystkim świeże i delikatnie słodkie - typu Hugo Boss Orange, D&G L`Imperatrice, Dior J`adore. Poza tym wszelkie różowości, kwiatowo-owocowe zwyklaki... Bardzo rzadko mam "fazę" na perfumy które w myślach nazywam "suchym drewnem" "cukierkami toffi" czy "sklepem obuwniczym" choć i takie posiadam w swoich zbiorach

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

haha! własnie-to dokładnie odwrotnie niz ja
chyba ze mnie odrzucimy z badania jako skrajny przypadek fujania na wszystko
Stary 2011-04-08, 19:27   #71
kamena
ʞɐɯǝuɐ

To teraz ja

W pierwszym ISTP - Craftsman - Introverted, Sensing, Thinking, Perceiving

W drugim po kilku razach ustabilizowało się na 5w4 - Obrazoburca (choć wyszło mi też 5w6 oraz łyse 5)

Zapachowościowo:

bardzo lubię - paczule!!!, ambry, róże
lubię - herbaty, drewna, wędzone dymy, piżma, śliwki, dziegcie, przyprawy szczególnie pieprz, cynamon, gorzkawe zioła, perfumy które pachną "czymś"
(lubiłam - żywice i żywiczne kadzidła zanim się zżuliły)
czasem lubię - pudry, tuberozę, spaleniznę, skórę, dziwadła
nie lubię - świeżości, fiołów, aldehydów, szyprów, perfumowych perfum, mydeł, zapachów niezapamiętywalnych
mam niesprecyzowany stosunek do - oud

generalnie od powyższych są wyjątki
i jeszcze bardziej generalnie - ma być wyraźnie i nietypowo raczej niż spokojnie i elegancko

Chyba jednak nic z tego konkretnego nie wynika...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 20:40   #72
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Na Plotkowym jest wątek nt. enneagramu, ale pod kątem upodobań perfumeryjnych nigdy się nie analizowałam Robiłam ten test 2-3 razy w życiu i zawsze wychodzi mi 7w8, z czym nie będę się kłócić, bo się zgadza, a niektóre stwierdzenia niemal uderzają swą trafnością.

No to popatrzmy na dotychczasowe ujawnione 7w8

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
[]A lubię zapachy dziwne dymne,słodkie,ogoniaste,g ęste,przytłaczające.
Nie cierpię zapachów morskich,świeżych,zielony ch...
Strzał w 10

Cytat:
i ja podobnie. tzn. ma być gęsto i ogoniasto ale szukam tego w każdej,hmm, kategorii(...) nie lubię zapachów cytrusowych, banalnych kwieciuchów, zapachów stricte owocowych.
Z tych wymienionych przez Ciebie uwielbiam Addict, ze względu na ową lekką zasłonę dymną , jaka się w nim ujawnia. W kwestii wymienionych zapachów "na nie" zgadzam się w 100%.

Cytat:
Napisane przez liv87 Pokaż wiadomość
U mnie również typ 7w8

uwielbiam: dymne , kadzidła, słodziaki,ostatnio orientale, ze świeżaków uwielbiam szczególnie Hermesa(...)a nienawidzę ozonowych świeżaków typu be delicious(...)
Czuję, że Avignon byłby w moim typie, ale póki co nikt nie chce go rozebrać na forum zakupowym Jakby co, pamiętajcie o mnie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
7w8 - "Realista"

Lubię kadzidlanie, słodko, ziolowo, pudrowo, paczulowo, plastikowo, waniliowo, tuberozowo,jaśminowo , owocowo tez, ale to taki owoc z charakterem ma byc ......generalnie nie lubię zapachow delikatnych,mydlanych, eleganckich też nie bardzo......Lubię zapachy ogoniaste, kilery i ciężkie dusiciele..
Znowu zgoda.
Od siebie dodam, że jedyne owoce, jakie lubię, to te z cięższą nutą, np. maliny w likierze z Hot Couture. Sezonówek Escady nie toleruję, są dla mnie/ na mnie płaskie i bez polotu.
Ostatnio bardzo zainteresowała mnie paczula. Tuberozy jeszcze nie odróżniam, a możliwe, że też jest "moja" (wszystkie domysły, jak ten i dot. Avignonu, opieram na recenzjach, bardzo do mnie przemawiają).
Stary 2011-04-08, 21:48   #73
Polly_
grozi wypollizowaniem

ekhem- podsumowałam osoby o typie 4 w tym miażdżaca przewaga była osób 4w5-łącznie 12 osób
-osoby te jako ulubione, wymieniły łącznie 58 nut zapachowych
-w tym najczęściej powtarzały się:

1.drewno i kadzidło-9 osób
2. zioła- 6 osób
3. przyprawy , ambra, słodkie/jadalne-5 osób
4. zielone, czekolada, wanilia, dym, pieprz, orient, alkohol-4 osoby

na razie tyle-nie mam siły

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

osoby nr 5 (przewaga 5w4) -łącznie 10 osób lubią:

1. drewno-8 osób
2. przyprawy- 5 osób
3. paczula, kadzidło,ambra, dym, zapachy mocne/cięzkie/kilery- po 4 os

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

osoby 7-łącznie 8 osób lubią różne nuty , nie ma jakiejs duzej przewagi , na czoło wysuwaja się:

1. kadzidło, dymne, słodkie, ogoniaste, cięzkie/przytłaczające/kilery- po 4 osoby

2. paczula i drewno-3 osoby
Stary 2011-04-08, 21:51   #74
southie
Raczkowanie

Cytat:

4 w 3 "Arystokrata"

lubie: drewno, ambre, przyprawy, zioło, dym (ale kadzidło niekoniecznie)
czasem lubię: piżmo i nuty zielone, nuty jadalne (kawa,alkohol,sporadyczni e wanilia) kadzidło (niedominujące)
zdecydowanie nie lubię: nut owocowych i kwiatowych, szyprów, skóry
Ja też 4 w 3, ale zapachowo to z nas dwa bieguny
lubię: nuty owocowe, kwiatowe i przede wszystkim wanilię
zdecydowanie nie lubię: zioło, dym i kadzidła wszelakie
southie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 23:30   #75
sante
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
5w4 - "Obrazoburca"
Zapachy tak jak w podpisie...lubię zapachy mocne, nietypowe,
też jestem 5w4 i uciekam od takich zapachów,lubię zapachy w stylu Cinema,Chanel Chance,kratka Brit .Kupowałam kadzidlaki i drewniaki i nie wiem dlaczego,bo nie jestem w stanie ich nosić,żeby było śmiesznie to szkoda mi ich na wymianę
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 02:11   #76
gryx82
BAN stały

Cytat:
ooesu-dobre bedzie-podejdziemy do zadania bez uprzedzen i wklepiemy wszystkie dane -i zobacymy co wyszło
No ale tego jest dużo za dużo Już nawet abstrahując od wszystkich stu tysięcy perfumeryjnych składników, to sama "skala" miarodajna być musi, bo przykładowo "lubię-nie lubię" to też zbyt ograniczające, zdarzają sie wyjątki (ja np. lubię "zieleninę" w Nilowym, a w Live Jazz już nie bardzo; podobnie karmel - fuj w A*Men, a w Blue Sugar )

Cytat:
no bo co? wpiszemy orient? a w orientu jest wszystko i ambra i kadzidło i waniia i drewno i przyprawy i skóra i ciulwiecojeszczze ..no przeca musimy odróznic czy ktoś lubi pieprz czy wanilie nie każdy musi łykac caly orient. Ja osobiscie nie lubie tych klasycznych podziałów
Eeee... a tutaj to się w sumie zgadzam

Btw - skóra! Wyjątkowy obrzydlor w Dzing!, ale już jaka poezja w Dzongkha

Cytat:
bonćmy tfurczy a nie tylko schematy, tabelki i ordnung
Sugerujesz, że sztywniak ze mnie?
Stary 2011-04-09, 06:45   #77
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

jeszcze nikt nie miał mojego typu 6w7,buuu

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 08:32   #78
Eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
jeszcze nikt nie miał mojego typu 6w7,buuu
Goldie nie przejmuj sie mojej 8w9 tez nikt nie ma oprócz mnie,nawet 8-ek nie jest za wiele
Stary 2011-04-09, 09:28   #79
canela
Zadomowienie

A nie sądzicie, że to działa trochę inaczej?

To byłoby raczej dziwne, gdyby np. indywidualiści zawsze lubili zapach suszonej gruszki

Wydaje mi się, że do typu osobowości pasują określone perfumy - owszem - ale inaczej niż do tego podchodzimy. Tzn:
Osoby o typie charakteru X lubią zapachy charakterystyczne, tzn. jakieś nietypowe, albo ogoniaste, albo ciężkie - takie, przy których trudno pozostać obojętnym.
Osoby o typie Y lubią zapachy nieinwazyjne, takie które współgrają z otoczeniem, a nie zabijają wszystkich wokoło
A typ Z preferuje zapachy przyjemne, które wprawiają w dobry nastrój niezależnie od nut i nosów.

To miałoby większy sens, ale trudniej to zmierzyć - bo każdy powie, że lubi zapachy "niebanalne, wyszukane i oh,ah"

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-09, 11:00   #80
LillyS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez canela Pokaż wiadomość
A

A typ Z preferuje zapachy przyjemne, które wprawiają w dobry nastrój niezależnie od nut i nosów.

To miałoby większy sens, ale trudniej to zmierzyć - bo każdy powie, że lubi zapachy "niebanalne, wyszukane i oh,ah"
Ja jestem typem Z Tak się zastanawiałam, jakie zapachy wybieram, i doszłam do wniosku, że zawsze są to zapachy, które mają mnie wprowadzać w lepszy nastrój - taka aromaterapia. I tak: zawsze są to zapachy, które albo mnie relaksują, uspokajają (drewno na przykład), albo wprowadzają w radośniejszy nastrój, albo dają kopa do działania, albo po prostu zachwycają nutkami, które lubię w życiu codziennym (kawka, herbatka, czekoladka , albo zapachy bardzo w moim odczuciu zmysłowe.
Te stosuję za uszami natomiast nadgarstkowo mogę nosić te nie do końca przeze mnie lubiane, ale które mają wg mnie coś w sobie, są intrygujące jakąś nutą.

Najczęściej wybieram z zapachów "Sephorowych" te, które są w moim odczuciu właśnie przyjemne dla mnie i fajnie się noszą, próbowałam trochę niszy i nie pasuje do mnie. Najbardziej dziwne, jakie mam i lubię to Laundromat Demeter i Molecule 01, więc...
i próbki
tu
Stary 2011-04-09, 13:22   #81
Frangipani
Raczkowanie

Cytat:
A nie sądzicie, że to działa trochę inaczej?

To byłoby raczej dziwne, gdyby np. indywidualiści zawsze lubili zapach suszonej gruszki

Wydaje mi się, że do typu osobowości pasują określone perfumy - owszem - ale inaczej niż do tego podchodzimy. Tzn:
Osoby o typie charakteru X lubią zapachy charakterystyczne, tzn. jakieś nietypowe, albo ogoniaste, albo ciężkie - takie, przy których trudno pozostać obojętnym.
Osoby o typie Y lubią zapachy nieinwazyjne, takie które współgrają z otoczeniem, a nie zabijają wszystkich wokoło

zgadzam się w 100%.

Nuty chyba są zbyt indywidualne i jest ich za dużo, a w różnych mieszankach różnie odbierane - co czyni masę wyjątków które w konsekwencji zaburzają obraz ... uff
Trzeba by było zrobić kompilację - lekkie, ciężkie - killery, świeże, delikatne - przyskórne, itp - plus w rubrykach "na krzyż" uwielbiam, lubię, czasem i jakoś tak.
Ja się nie podejmuje bom za mało analityczna, ale swoją trąbke w temacie musiałam wsadzic bo tak to czuję
Frangipani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 13:35   #82
canela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LillyS Pokaż wiadomość
Ja jestem typem Z Tak się zastanawiałam, jakie zapachy wybieram, i doszłam do wniosku, że zawsze są to zapachy, które mają mnie wprowadzać w lepszy nastrój - taka aromaterapia. I tak: zawsze są to zapachy, które albo mnie relaksują, uspokajają (drewno na przykład), albo wprowadzają w radośniejszy nastrój, albo dają kopa do działania, albo po prostu zachwycają nutkami, które lubię w życiu codziennym (kawka, herbatka, czekoladka , albo zapachy bardzo w moim odczuciu zmysłowe.
Te stosuję za uszami natomiast nadgarstkowo mogę nosić te nie do końca przeze mnie lubiane, ale które mają wg mnie coś w sobie, są intrygujące jakąś nutą.

Najczęściej wybieram z zapachów "Sephorowych" te, które są w moim odczuciu właśnie przyjemne dla mnie i fajnie się noszą, próbowałam trochę niszy i nie pasuje do mnie. Najbardziej dziwne, jakie mam i lubię to Laundromat Demeter i Molecule 01, więc...
Te typy to taki przykład był :P Jestem pewna, że zdecydowanej większości zapachy poprawiają humor, bo jeśli miałyby go popsuć, to po co się nimi psikać?

Ale można już używać perfum "niezależnie od okoliczności", nawet jeśli wiemy, że towarzystwo będzie przy nich umierać, albo być uległym i do spotkania z osobą X wybierać ten zapach, który wiemy, że lubi.
Ja muszę się przyznać, że tak robię - w spotkaniach towarzyskich jestem mało asertywna zapachowo i w spotkaniach w większym gronie wybieram zapachy mainstreamowe albo przyjemne dla ogółu. Duszące i ogoniaste wybieram idąc na zakupy, czy w jakiekolwiek inne miejsce, gdzie będzie je czuć, ale nikogo nimi nie uduszę

próbki i odlewki
canela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 13:48   #83
LillyS
Zadomowienie

Cytat:
Te typy to taki przykład był
To był dobry przykład
i próbki
tu
Stary 2011-04-09, 20:02   #84
gryx82
BAN stały

Cytat:
... każdy powie, że lubi zapachy "niebanalne, wyszukane i oh,ah"
Albo takie, za którymi "szaleje mój Misiek/moja Dziunia"

Cytat:
Ale można już używać perfum "niezależnie od okoliczności", nawet jeśli wiemy, że towarzystwo będzie przy nich umierać, albo być uległym i do spotkania z osobą X wybierać ten zapach, który wiemy, że lubi.
Ja muszę się przyznać, że tak robię - w spotkaniach towarzyskich jestem mało asertywna zapachowo i w spotkaniach w większym gronie wybieram zapachy mainstreamowe albo przyjemne dla ogółu. Duszące i ogoniaste wybieram idąc na zakupy, czy w jakiekolwiek inne miejsce, gdzie będzie je czuć, ale nikogo nimi nie uduszę
Mam dokładnie tak samo! Z tym, że u mnie jeszcze dochodzi coś takiego, że zawsze zastanawiam się, czy ktoś/otoczenie czuje moje perfumy, i co sobie o nich myśli (i zdarza mi się, że rezygnuję z ekspansywnego zapachu gdy wiem, że wybieram się do ludzi, z którymi żyję nieszczególnie blisko)

Jestem perfumiarskim tchórzem
Stary 2011-04-09, 20:14   #85
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Albo takie, za którymi "szaleje mój Misiek/moja Dziunia"

Mam dokładnie tak samo! Z tym, że u mnie jeszcze dochodzi coś takiego, że zawsze zastanawiam się, czy ktoś/otoczenie czuje moje perfumy, i co sobie o nich myśli (i zdarza mi się, że rezygnuję z ekspansywnego zapachu gdy wiem, że wybieram się do ludzi, z którymi żyję nieszczególnie blisko)

Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 20:20   #86
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam dokładnie odwrotnie
Nigdy nie zastanawiałam sie jak otoczenie odbiera to czym pachnę, czy kogoś drażni, podoba się czy nie...
Krytyką ewentualna też się nie przejmuję.

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2011-04-09 o 20:21
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 20:20   #87
sante
Wtajemniczenie

kurcze ja też dobieram zapach w zależności jaki skład koleżanek będę miała w fabryce
sante jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 11:47   #88
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się nie zastanawiam, co kto o mnie czy moich perfumach pomyśłi, bo mi to powiewa, ale się zastanawiam , czy mój zapach nie spowoduje u kogoś np. mireny, więc jak wiem,że będę w godzinach szczytu jechac autobusem to nie zlewam się smokiem czy Buduarem.
Stary 2011-04-10, 12:26   #89
Julie_K
Wtajemniczenie

Cytat:
Nigdy nie zastanawiałam sie jak otoczenie odbiera to czym pachnę, czy kogoś drażni, podoba się czy nie...
Piąteczka Ja też nie przejmuję się tym co o moich zapachach myślą inni, zwłaszcza jeśli są to dalsi znajomi albo zupełnie obce osoby. Zapach ma się przede wszystkim podobać mi, a że lubię ciężkie, słodkie i ogoniaste typy to już nie moja wina Chyba że ktoś z najbliższego otoczenia wprost by mi powiedział, że boli go od czegoś głowa czy ma inne dolegliwości. To mi się jednak jeszcze nie zdarzyło

Edytowane przez Julie_K
Czas edycji: 2011-04-10 o 18:31 Powód: wyrzuciłam przecinek;)
Julie_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-10, 13:02   #90
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Ja też mam podobnie. Raczej nie patrzę jak inni o mnie myślą w kwestii czy perfum czy ciuchów, ważne, że się mi to podoba.

P.S. Ostatnio mi się podobają męskie ciuchy - i co? Kupię sobie coś.
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości