|
|
#61 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Miejsce Intymne A Depilator
wiem,wygłupie się, ale na czym polega d.brazylijska? bo nie wiem
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Depilacja brazylijska to depilacja całego owłosienia łonowego
Mówiąc o depilacji linii bikini ma się na myśli jedynie tę część wzgórka łonowego, który można wydepilować po odchyleniu majtek Depilacja brazylijska to depilacja również warg sromowych. Mam nadzieję, że nie namieszałam
|
|
#63 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bym się wstydziła tak u kosmetyczki całą pokazać
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
To jeśli chodzi o tą depilacje intymną depilatorem.. No cóż to boli i nikt tu tego nie ukrywa, ale np dla mnie jest to wygodne bo conajmniej na 5,6 dni mam calkowicie z głowy. Depiluje sie w momencie kiedy zobacze ze juz włoski odrastają, bo im mniejsze tym mniej boli depilacja. A oprócz miejsc intymnych i nóg depiluje depilatorem również pachy i już te włoski są bardzo słabe, i za każdym razem mniej boli.. no chyba że juz sie przyzwyczailam do bolu
heheA mam takie pytanie bo ostatnio dowiedzialam sie ze czesta depilacja depilatorem doprowadza do wrastania wloskow w skore i potem rany z tego sie robią.Ja uzywam depilatora juz od ok.roku i nic takiego nie zauwazylam,spotkalo to ktoras z was? |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to brzmi jak masochizm w najczystszym wydaniu
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z tego powodu używam depilatora tylko do ud, bo łydki wyglądały tydzień super a potem 2 razy dłużej męczyłam się z wrośniętymi włoskami, zaczynałam je wydłubywać, robiły się ranki, blizny, ech... nie ma to jak maszynka , 2 minuty i po sprawie, fakt, że co dzien-ale teraz jest to dla mnie jak umycie zębów, element normalnej, codziennej toalety raz jeden jedyny potraktowałam miejsca intymne depilatorem, nie wiem, jak mogłam to zrobić, i jak to przeżyłam, ale NIGDY WIĘCEJ |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
aa ja depiluje depilatorkiem pachy całe nózki iii oczywiscie wszedzie pod majteczkami na ZERO
fakt boli ale daje rade
|
|
|
|
|
#68 |
|
Przyczajenie
|
ja mam do sprzedania depilator, dostałam go i ani razu go nie uzywalam poniewaz nie lubie tego typu depilacji chętnych prosze o kontakt na priv.
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj któraś koleżanka pisała o kremie znieczulającym miejscowo, czy któraś z was stosowała? Pastę cukrową do depilacji też próbowałam zrobic, ale ciute mi nie wyszło, tylko czas straciłam;D depilator jest ok. Choc bolesny i trzeba się do niego przekodowac. Ja przez rok chodziłam na depilację woskiem ale wkurzyłam się jak moja kosmetyczka raz dała mi za ciepły wosk i mnie odparzyło, pojechałam na wczasy i po tygodniu włoski mi wyszły...wiem że sa trzy fazy wzrostu włosów ale bez przesady, odebrało mi to dużo komfortu psychicznego. Nie zapominajmy też że każda ma różną intensywnośc i grubośc owłosienia. Ja mimo wosku i depilatora mam ciągle silne owłosienie, a nie mam zamiaru faszerowac się hormonami by je osłabyc;( jedyna nadzieja teraz w tym kremie znieczulającym miejscowo bym paszki i bikini też mogła potraktowac naszą masakrą depilatorową;D
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny ponawiam ten wątek
![]() Ja depilatorem tam próbowałam 2 razy w zyciu, z bólem jakoś szło mi przeżyć,a nawet śmiem twierdzić że jak dla mnie "tam" całkiem niżej to było jak masażyk dla mnie ![]() już nie mówiąc o tym że założenie ciaśnieszych spodni sprawiało tam ból jak się ocierało o te krostki...Ja bym jednak bardzo chciała wrócic do używania depilatora tam, tylko boję sie tych wielgachnych syfów probowałam depilatorem 2 razy i za drugim razem ta historia też się powtórzyła Czy którąś z Was też coś takiego spotkało? A jak można temu zaradzić? I przypuszczam że gdybym poszła na wosk do kosmetyczki to te syfy równiez by się później pojawiły? Help! Mam dość maszynki i kremów, to mi zbytnio nie pomaga
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak samo myślę o depilacji okolic bikini deplilatorem , chociaż wiem jaki ból mnie czeka , ale w sumie tak samo było z moimi nogami , kiedy zaczynałam używać depilatora w pewnym momencie chciałam wrócić do zwykłej golarki ale teraz już wiem, że jednak dobrze , że wybrałam depilator.
Przyzwyczaiłam się do bólu i teraz jest ok. i przynajmniej mam super gładkie nogi na długi czas ![]() Mam już dość ciągłego golenia okolic bikini zwykłą maszynką , chociaż jest to bezbolesny i szybki zabieg to mam dość ciągłego odrastania twardych, mocnych włosków i na okrągło golenia ;/ Chyba skuszę się na ten depilator Wrrrrrrrr....
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak mam i po wosku i po depilatorze. Moze sudocrem mi pomoze bo jeszcze nie uzywalam ale nie mam rad dla Ciebie niestety. |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
po pierwsze strasznie boli, a po drugie wloski wrastaja w skore i mozna miec pozniej z tym problemy...
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Ja do całkowitej depilacji miejsc intymnych od lat używam depilatora (zresztą całe ciało nim depiluję
) i owszem, boli, ale jest to ból do zniesienia To kwestia indywidualnej wrażliwości na ból. Rzeczywiście najlepiej depilować od razu jak się zobaczy że odrastają, bo im dłuższe tym bardziej boli
|
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
Kilka razy spróbowałam użyć depilatora w tych miejscach i przy linii bikini było to do zniesienia, ale poniżej strasznie bolało. Miałam jednak świadomość, że przyzwyczaję się do tego bólu (tak jak w przypadku nóg), jednakże wrastające włoski skutecznie odstraszyły mnie od powracania do tej metody.
Używałam również plastrów z woskiem i tu była podobna sytuacja z bólem i wrastaniem. Smarowanie Sudocremem niestety nic nie dało, do tej pory mam kilka małych blizn (a już minął rok od mojej ostatniej przygody z depilatorem czy woskiem w zaciszu domowym)... Co dziwne - po depilacji woskiem u kosmetyczki włoski nie wrastały mi tak intensywnie, raczej było to sporadyczne. Jednak zabieg taki jest dość kosztowny a poza tym - żadna kosmetyczka nie zrobiła tego idealnie - zawsze zostało trochę włosków tam na dole... Dlatego ostatnio golę się golarką Philipsa (już opisywaną powyżej). Jest ok, ale włoski szybko odrastają, dlatego chyba znów poszukam kosmetyczki - mam nadzieję, że tym razem będzie bardziej dokładna. |
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
po depilacji zawsze uzywam keranorm, krem do bardzo suchej skory, ktory zapobiega powstawaniu czerwonych krostek i wrastaniu sie wlosow.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
ja osobiscie wole depilator do miejsc intymnych bo jednak jest efekt na dluzej. Chociaz musze przyznac, ze za pierwszym razem bol okropny, a skora byla podrazniona ze dwa dni! Ale teraz sie juz przyzwyczaila i bol tez jest mniejszy.
Co do pach to mysle ze nie ma sie czego obawiac - z poczatku troche boli, ale pozniej to juz mniejszy bol od nog nawet. POLECAM! Ach - mu kobiety to jednak musimy sie niezle nameczyc zeby dobrze wygladac....
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak polecam, bo uważam że to najlepsza metoda pozbywania się włosków. Myślę o laserze, ale naczytałam się różnych rzeczy i nie wiem czy warto ładować w to tyle kasy nie mając 100% pewności że raz na zawsze pozbędę się włosków
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj miałam swój pierwszy raz z depilatorem... Bolało, oj bolało
I nogi wcale nie są idealnie gładkie... Jutro biorę się za ok. bikini... Ciekawe jak to przeżyję :P Jak skończyłam z nogami i spojrzałam w lustro na swoją twarz to doznałam szoku.... miałam takiego buraka, jakbym przez tydzień siedziała na słoncu... masakra ^^'
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj z pesetka sie meczylam z dobra godzine!
![]() mniej boli niz depilatorem (tez probowalam) ale to jednak pracochlonne strasznie ![]() No ale zobacze na ile sie efekt utrzyma bo jak na razie jestem zadowolona ![]() POLECAM! o ile macie dziewczyny na to czas
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#83 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Wyrywanie pęsetą zajmuje tyle czasu, że hoho. Z czasem się aż odechciewa. Ale mnie to nie boli. Mam nadzieję, że jak już się włoski osłabią od pęsety to zdecyduję się na depilator
Ta maść na znieczulenie, Emla - jest bezpieczna, dostanę ją bez recepty? I jeszcze - dziewczyny, jak często peelingujecie depilowane miejsca?
|
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robię peeling co dwa/trzy dni. Kawowy, czasem coś tam jeszcze dorzucę. Nie wiem czy to nie za często,ale... Jakoś wydaje mi się, że jest ok. Jestem po depilatorze teraz - kompletnym paskudztwem są odrastające włoski, takie jeszcze króciutkie, depilator nie złapie a ja cierpię patrząc na to ;p
Zamiast pęsety - polecam depilator ultradźwiękowy przydaje się, zwłaszcza do takich miejsc, bo wcale nie boli. Nie "wyrwałam" nim sobie jeszcze nigdy całego bikini - po prostu nie mam cierpliwości. Zwykle połowę włosków właśnie tym ultradźwiękowym, reszta depilatorem - ból mniejszy,bo nie ma ogromnej ilości włosków. Dziewczyny, czy po depilatorze (pytam tych,które depilują bikini i okolice intymne depilatorem ) macie całkiem gładką skórę? Bo już nie wiem,czy to zależy od depilatora czy jak... zawsze czuję jakby coś zostało,ale nie widzę niczego.
Edytowane przez Shadii Czas edycji: 2009-08-08 o 22:09 |
|
|
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
Ja po depilacji też mam wrażenie że "coś" zostało, ale to tylko wrażenie, po prostu mieszki włosowe po depilatorze są podrażnione i przez to wygląda to tak, jakby "coś" tam zostało
Zwykle po paru godzinach już jest gładko
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Próbowałam kilka razy usuwać włoski depilatorem, nie tylko tzw. bikini, ale trochę większy obszar intymny
Wiadomo, że boli, chociaż da się przeżyć, z czasem jest coraz łatwiej, efekt jest na dłuższy czas, ale niestety nie jest to metoda dla mnie... Zawsze robią mi się krostki, ranki, czasem krew leci, część włosków wrasta i ogólnie niezbyt ładnie to wygląda - co z tego, że skóra wydepilowana, kiedy jest cała zaczerwieniona Wczoraj próbowałam też pęsetą, metoda podobna do depilatora Długo to trwa, ale za to mniej boli, bo wyrywa się po jednym włosku, a nie kilka naraz, poza tym nie ma krostek ani ranek, bo włoski nie są wyrywane tak "agresywnie" jak przy pomocy depilatora
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
jaki skuteczny krem mogłybyście mi polecić do depilacji miejsc intymnych? coś co by usunęło nawet te grube ciemne włoski ?
|
|
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
ja chcialam sie pochwalic, ze dzisiaj PO RAZ PIERWSZY W ZYCIU uzywalam depilatora, nogi poszly gladko, nie bolalo az tak mocno, jak to sobie wyobrazalam, ale za okolice bikini biore sie jutro, dzisiaj mam dosyc, sprobowalam i bardzo boli
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
he he ja używam kremu do depilacji miejsc intymnych i on ma tam jakiś składnik który spowalnia odrastanie włosków i nawet działa nie ogoliła bym się depilatorem tym narzędziem tortur golę tylko nogi i mam dosyć ;( a z kolei maszynką też nie bo jak odrastają to strasznie mnie kują
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:15.

Mówiąc o depilacji linii bikini ma się na myśli jedynie tę część wzgórka łonowego, który można wydepilować po odchyleniu majtek

fakt boli ale daje rade

już nie mówiąc o tym że założenie ciaśnieszych spodni sprawiało tam ból jak się ocierało o te krostki...