|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze drobne przyjemności
A Ja lubię jeździć nocą po centrum Warszawy
![]() Kocham kolejki na dworcu głównym bo mają w sobie urok lubię ciemne pieczywo z serkiem śmietankowym kocham tatara kocham ciasteczka jabłkowe i lody z polewą toffe z MacDonalda lubię wieczorami biegać po Wesołej grać na telefonie w pomocnika świętego mikołaja ![]() kocham maliny w słoikach ![]() lubię grzańca Kraków
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Co lubię..? Wiele rzeczy...
A więc:Porządny mecz żużlowy. Taki żeby wynik jechał na styku, żeby były te wszystkie akcje na łokcie przy starcie, jazda po szerokiej, desperackie wiraże...jak jedzie moja drużyna, zdzieram sobie gardło... Następnie- dobre piwko. W umiarkowanej ilości, bez soczku, błe. Najlepiej w plenerze. Z jedzenia - sałatka grecka, misie- żelki Haribo. Przeglądanie stron o modzie, urodzie, kosmetykach itp. pierdółkach. Jazda na tylnym siedzeniu samochodu i podziwianie fantastycznych kompozycji, jakie potrafią się ułozyć z chmur, szczególnie kiedy słońce zachodzi i robi się taki baśniowy, fantastyczny klimacik...Buszowanie w stosach starych "Przyjaciółek" i "Claudii" mojej mamy. Świetna sprawa na stres. Film- jakaś bajeczka w stylu "Dnia Niepodległości". Fajnie odpręża. Mogę to bez końca oglądać. Gwiazdy - spacer po znajomych konstelacjach i ta jedna myśl, która mi zawsze wtedy przychodzi do głowy: one tam były, są i bedą, o kant d**y potłuc te nasze marne zmartwienia...zawsze raźniej mi, kiedy widzę czyste nocne niebo. Gra w starego "Dooma"- ta muzyka, ech...to były czasy ![]() Tyle chyba...oprócz tego z niesamowitą przyjemnością pochłaniam powieści O.S. Carda. |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Miodzio wątek
![]()
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
No tera ja
![]() - lubię siedzieć sama w domu i wygladać w kuchni przez okno na ulicę i patrzeć jak samochody jeżdżą po drodze - uwielbiam kąpiele w gorącej, pachnącej wodzie, najlepiej z duuuużą ilością pianki - uwielbiam truskawki, maliny, jeżyny i inne tego typu owoce ![]() - z jedzenia uwielbiam też schab ze śliwkami w sosie, który przygotowuje mój tata, pyyycha ![]() - uwielbiam, gdy dostaję zamówione z Avonu kosmetyki - rozpakowywanie, wąchanie ich i testowanie na sobie - uwielbiam, gdy zapach TŻ i jego perfum zostaje na moich ciuchach Potem siedzę i niucham cały czas ![]() - lubię czuć wiosenny, ciepły wiatr, pachnący kwiatami
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
*oglądać Niania
*ZAKUPY!!! *ciasteczka korzenne *bieganie *...i gwizdać też lubię
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
-uwielbiam fitness
-kocham perfumy, lubie podziwiac moja kolekcje i psikac sobie na nadgarstek, lubie testowac i kupowac nowe ![]() -uwielbiam czytac ksiazki Kinga, Koontza, Mastertona -imprezowac ![]() -kapac sie w pachnacej pianie -zapalac wieczorem swieczki i smarowac sie wtedy pachnacym balsamem(a najlepiej jak robi to TZ ![]() -sex sex sex ![]() -wycieczki weekendowe -zakupy |
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze do swojej listy:
- przyglądanie się dobrze bądź orginalnie(albo jedno i drugie ) ubranym osobom ![]() - podziwianie chłopaków na plaży, bo ile można tylko słuchać muzyki, odgłosu fal lub czytać książke ??- specyficzną suszoną szynkę, którą odkryłam za granicą i kurczę muszę poszukać w kraju
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękny wątek
A oto co ja uwielbiam: -Patrzeć na niebo w nocy , najlepiej bezchmurne, pełne gwiazd z pełnią księżyca - ale nie w mieście , nocne niebo jest inne w mieście, inne nad morzem ,inne na wsi. Najpiękniejsze jest nad morzem. -Spędzać czas w towarzystwie nikogo innego oprócz natury : chodzić po lesie, brzegiem morza, po górach. Samotnie , tylko ja i Natura -Czytac ksiązki -Samotność , ciszę , spokój -Palące się świece - mogę patrzyć na płomień godzinami -spanie -dobre jedzenie -głaskanie po głowie -wszystko co związane jest z zimą , uwielbiam zimę Dużo jest rzeczy które sprawiają mi przyjemność
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Fatalny dzień m(i)a(ła)m. Przeczytałam trzy strony tego wątku, i zrobiło mi się lepiej. Dzięki.
To właśnie taka mała przyjemność, kiedy jest mi źle - robię robie pyszną herbatę w odpowiedniej filiżance, wsypuję do małej odpowiedniej miseczki draże kakaowe i kokosowe, biorę jakąś świetną książkę albo włączam jakiś wyjątkowy wątek na wizażu. Zakładam na uszy słuchawki ze spokojną, harmonijną muzykę. I chwilę potem wszystko wydaje mi się bardziej uporządkowane, łatwiejsze. |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Drobne przyjemnosci? Oczywiscie slodycze
. To po pierwsze. A po drugie-jezdzenie samochodem, autobusem, pociagiem itp. hehe
|
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
-uwielbiam spacerowac po lesie i zbierac grzyby sluchajac ptakow -uwielbiam wachac suszone grzyby -uwielbiam sluchac silnego wiatru i deszczu -uwielbiam godzinam przesiadywac pod prysznicem -uwielbiam jak ktos bawi sie moimi wlosami i drapie po plecach -uwielbiam ogladac programy o pajakach i innych obrzydliwych owadach (chociaz na ich widok dostaje gesiej skorki) -uwielbiam fotografowac przyrode
Pozdrowionka Edytowane przez redpanda Czas edycji: 2006-10-30 o 19:03 |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze kiedy mam jakiś problem lub gdy poprostu jest mi źle to wsiadam na rower (zwłaszcza u mojej babci na wsi Wszyscy mysleli że coś mi się stało...
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Moje drobne przyjemnosci
Przytulanie sie to Tzecika i jego buziaki to najwieksza przyjemnosc kapiel w wanie z mnustwem pachancej piany przy muzyce swiecach i oczywiscie z Tzecikiem słuchanie spokojnej muzyki lezac w łozku
|
|
|
#74 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam
czytac sluchac muzyki piwo ogladac siatkowke ( wlasnie przed chwilą sie skonczyla) spac siedziec przy kompie kapac sie ( gdy jestem wykapana uwielbiam to uczucie swierzosci) gdy mam ogolona moja malą rowniez czuje sie tak swiezo jazde konna soki lifie z tymbarku maliny i to by bylo na tyle jak mi sie cos przypomni to jeszcze napisze |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam:
*Jak ktoś robi mi coś na głowie-masuje,przeczesuje włosy ręką *siedzieć na pomoście *malować swoje oczy *zapach gotowanej kukurydzy *patrzec na zdjęcia krajobrazów *czytac książki
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Moje drobne przyjemnosci:
-wąchanie(tak jak u wielu dziewczyn)- różnych ładnych zapachów -zapalanie kadzidełka -smakowanie pysznych lodów, grzanek, gdy jestm smiuteńka w domu -gadanie z przyjaciółmi całymi godziny -rózne wypady, wycieczki z nimi -koncerty, gdy tłum porywa, a muzyka niesie ![]() -oglądanie zachodu słonca na plaży -chodzenie na boso - gra w spektaklach ![]() -buszowanie po wizażu oczywiście ![]() -leżenie w moim łóżeczku i czytanie przy lamce nocnej -przytulanie sie do bliskich mi osób ![]() -drapanie po plecach! -podsłuchianie rozmów małych dzieci(są bardzo zabawne ale i ciekawe )-wlewanie mleka do kawy(fajnego kolorku nabiera )To to, co teraz wpadło mi do głowy
a kiedy senna to leżę świętem radości jest życie kiedy chcę grzeszyć to grzeszę Edytowane przez krowa_bez_mleka Czas edycji: 2008-02-28 o 17:42 |
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Uwielbiam:
*Czuć się bezpieczna *Siedzieć na kanapie, otulona mięciutkim kocem z kubkiem czegoś pycha do picia *Zapach deszczu (dopiero jak zaczyna padać) *Zapach jak po burzy ( jak mata ozonowa )*lubię oddychać przez nos ![]() *uwielbiam tulić mojego psa *być czysta i wypoczęta *kocham moment budzenia się, ale budzenia się samej z siebie, to leżenie w cieplutkim łóżku mmm *kocham zapach mojej pościeli, kojarzy mi się z bazpieczeństwem i przyjemnością *kocham się śmiać *kocham imprezować ![]() *kocham się przytulać *uwielbiam pierogi mojej babci, pyzy na parze z sosem pieczeniowym, mrożoną pizzę z Netto .... ![]() *kocham duuużo innych przyjemnych rzeczy
|
|
|
|
|
#78 |
|
żona
|
Moje przyjemnosci
![]() * uwielbiam gdy perfumy Tż'ta zostają na moich ubraniach, wtedy mysle ze nigdy ich nie upiore ![]() * gdy mam doła(z powodu pogody, a czesto to bywa) lubie usiasc w fotelu, skulona, okryta ciepłym kocykiem z kubkiem ciepłej kawy w ręce. * ulubioną piosenke potrafie słuchac cały czas ![]() * lubie słuchać jak małe dzieci przeklinają, tak smiesznie to mówią ![]() * uwielbiam burze, gdy jestem sama w domu, tylko musi byc taka porządna ![]() * lubie jeździć nocą samochodem, autobusem lub jakim kolwiek pojazdem. * uwielbiam wypady nad wode ze znajomymi |
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
-Przede wszystkim MUZYKA
-Uwielbiam obserwować chmury, patrzeć jakie przybierają kształty -Uwielbiam patrzeć na lecące samoloty (najbardziej nocą ) -Jeśli chodzi o zwierzaki to żaden psiak przede mną nie ucieknie, biedactwa -Kocham obwąchiwać zapach różany i kokosowy, a gdy zacznie padać prędko biegnę do okna by nacieszyć się pięknym zapachem deszczu -No i oczywiście zakupy, no ale nie wiem czy to zaliczamy do DROBNYCH przyjemności -Gorąca czekolada z dodatkiem cynamonu(w ulubionym kubku) i książka w ręce w brzydkie, smutne dni zdecydowanie poprawia humorek -uwielbiam oglądać mecze siatkówki na bank jeszcze o czymś zapomniałam znając moją pamięć
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam:
*wyskoczyć z przyjaciółką na kawę i poplotkować. Serotonina w górę ![]() *spalaszowac tabliczkę czekolady w zimowy wieczór *podsunąć rękę TŻowi, uwielbiam ten pocałunek *nowe błyszczyki ![]() *zapachowe balsamy do ciała *bożonarodzeniowe wieczory w salonie, przy choince, siedzenie do rana i gapienie sie na padajacy śnieg ZIIIIMO PRZYJDZ
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Co lubię?
-spać -wylęgiwać się na plaży -sluchać słów TZ -malować paznokcie -biegać, pływać i ogólnie być w ruchu -pogłębiać mój niemiecki -zakupowe szaleńswto -biegi na nartach i wiele, wiele innych....
|
|
#82 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam :
sluchanie muzyczki w ciemnym pokoju pelnym pachnących swieczuszek... wieczorne spacerki na stadion z moja friend... zapach rosy... uwielbiam kokos,kokosanki, zapach wszysto co kokosowe ![]() letnie wieczory... puszysty snieg za wieczornym oknem... uwielbiam kwiaciarnie, ich zapach i wystroj... herbaciarnie... moje najukochańsze kubki do kawy filiżaneczki ze slicznej porcelany ahh.... moją miłością jest KRAKóW........ .... cdn. ![]()
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
Codzienne przyjemności? Mmm.. przeciąganie się rano w łóżku
, słuchanie muzyki, czytanie książki na ławce w parku w słoneczny dzień, jazda samochodem w nocy, spacer po deszczu, czasem krótka drzemka w środku dnia ![]() Uwielbiam chodzić na spacery w zimie, jak śnieg skrzypi pod ciężarem butów, dłonie marzną, i płatki śniegu roztapiają się na zaróżowionych policzkach Czasami, jak pada śnieg to mam ochotę tańczyć i śpiewać, oczywiście na ulicy Wariaci górą
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Genialny temat!
Drobne przyjemności... Dla nich (choć nie tylko ) warto żyć Na pewno o niektórych zapomnę... Kolejność przypadkowa:- przygotowywanie sobie kawy, gdy mam dużo czasu... Zastanawiam się, ile łyżeczek wsypać, potem dodaję trochę cynamonu, na koniec dolewam odrobinę mleka... - ciepła herbata wieczorem... z cytrynką, bez cukru - kinder bueno... w zestawie z przyjemną gazetą o wnętrzach 'do oglądania' ,- dobra muzyka, zależnie od nastroju... - przy dobrej muzyce od razu dopiszę taniec- potrafię przez dwie godziny intensywnie szaleć sobie w domu, gdy nikogo nie ma - śmiech mojej przyjaciółki - wata cukrowa, bańki mydlane, kolorowe balony... czysta radość życia - dobre jedzenie w ciekawie urządzonych knajpkach - zapach świeżo skoszonej trawy, kojarzy mi się z dzieciństwem, - letni deszcz, jego widok, zapach... taniec w deszczu - długi ciepły prysznic z owocowym żelem i peelingiem, - uczucie, kiedy kładę się do łóżka zmęczona, ale zadowolona, bo wiem, że wszystko już zrobiłam ![]() - czeskie komedie, mają świetną lekkość, - szybka jazda samochodem, - leżenie w łóżku przez parę godzin po przebudzeniu - wyglądanie przez okno w nocy, - i ogólnie noc- lubię nie kłaść się spać (jeśli następnego dnia nie muszę wstawać ), mieć czas dla siebie, słuchać muzyki, myśleć, leżeć przy zapalonych aromatycznych świeczkach,- szybkie bieganie pod wiatr ...ta wolność- urządzanie "pikników" z przyjaciółmi... ![]() - fotografowanie przypadkowych ludzi, potem przyglądanie się im, ich twarzom... zastanawianie nad ich zyciem - Bałtyk w czerwcu - jesień; mgła, lekki deszcz, brązowe liście, - książki Murakamiego, - robienie biżuterii; dobieranie do siebie korali, zastanawianie się nad proporcjami, - początek wiosny... gdy znudzi mi się zima... - a jesli o zimie, to kocham też snieg, tarzanie się w nim, obrzucanie innych śnieżkami ),- huśtawki, - miłe słowa, sms'y od ludzi, na których mi zależy... na razie tyle Jestem pewna, że o czymś zapomniałam.
|
|
#86 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Obiecałam sobie że następnym razem pojade tam tylko z osobą najbliższą mojemu sercu (czyt. TŻ) - magiczne miasto |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam:
-Latem -wyjrzeć czasem w nocy przez okno i zapalić obserwując niebo i drzewa lub nawet usiąść na balkonie z papieroskiem (a w gruncie rzeczy bardzo rzadko palę )-Zimą- snuć się po ulicach Krakowa wieczorową porą , a szczególnie w okresie Bożego Narodzenia, kiedy na rynku jest kiermasz świąteczny. -Oglądać burzę siedząc w domowym zaciszu, przy zapalonych świeczkach. -Słuchać pohukiwania sowy- które co noc słyszałam w dzieciństwie, kiedy mieszkałam na wsi -Jeść powolutku zimne lody z gorącym bananem i czekoladą, UKOCHANY torcik Fedora a także pralinki pistacjowe i lody makowe z rodzynkami -Wąchać zapach cynamonu i fajki -Buszować po Sephorze, gdzie godzinami wącham perfumy i wypróbowuję kosmetyki kolorowe - czuję się wówczas jak dziecko w sklepie z zabawkami ![]() -Siedzieć w pewnej zacisznej knajpce z przyjaciółmi, sącząc koktajl z bananem, ogórkiem i avocado ![]() -Słuchać zawodzenia wiatru jesienią -Tańczyć podczas oglądania filmów z Bollywood ![]() -Odkładać pieniążki przez jakis czas, by w końcu kupić coś naprawdę wymarzonego -Przed zaśnięciem snuć marzenia, wymyślać rożne historie i czasem wzruszać się przy tym do łez ![]() -Oglądać horrory z przyjaciółmi, kiedy to drzemy się na całe gardło, słuchać opowieści o duchach ![]() -Tęsknić za eksem, wspominać wspólne, szczęśliwe chwile i zastanawiać się, co porabia (to chyba masochistyczna przyjemność) ![]() -Ogladać stragany z rękodziełem i biżuterią w Sukiennicach ![]() Więcej grzechów nie pamiętam
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
milo bylo przeczytac
|
|
|
#89 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Wielokrotne powtarzane tu wąchanie
Chodzenie po górach, a właściwie ....tylko ten moment, kiedy zmęczona dowlokę się na szczyt po kilku godzinach łazenia, i mogę dumnym wzrokiem spojrzeć na to, co hen, daleko w dole Robienie fotek w trakcie wędrówki. Robienie na drutach - nieważne, czy robota będzie skończona, ale przyjemność jest Czytanie. Chodzenie do pasmanterii i oglądanie tych wszystkich cudowności - guziczków, pięknych tasiemek, kokardek, miniaturowych różyczek ze wstążek, patrzenie na miliony barw włóczek... Głaskanie kota. Wymyslanie nowych cwiczeń dla dzieciaków - no to zboczenie jest ) Poranne picie kawy 3in1, kiedy siadam do komputera, właczam Wizaż i przeglądam go Przyjemny jest ten moment, kiedy wreszcie posprzatam, a w szczególności umyję okna, załozę nowe firanki, zasłonki i popatrzę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

A więc:

. To po pierwsze. A po drugie-jezdzenie samochodem, autobusem, pociagiem itp. hehe

Wszyscy mysleli że coś mi się stało...

) warto żyć