dieta 600 kcal kto dołączy?? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 19:21   #61
chocarome
Raczkowanie

Dot.: dieta 600 kcal kto dołączy??

Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! To całkiem niezły wynik jak na 2 000 kcal! Jak widać dieta 600 kcal nie jest nikomu potrzebna
chocarome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 19:38   #62
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chocarome Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! To całkiem niezły wynik jak na 2 000 kcal! Jak widać dieta 600 kcal nie jest nikomu potrzebna
Wiadomo, że zapotrzebowanie na kalorie jest bardzo indywidualną sprawą, ale 600 kcal to dla każdego gruba przesada i na pewno taka dieta nikomu nie jest do szczęścia potrzebna

Przy mojej wadze podstawowe zapotrzebowanie na kalorie, czyli to, co potrzebne na podstawowe funkcje życiowe to okolo 1800 kcal. Jeżeli do tego spędzę przykładowo godzinę na bieżni i godzinę maszerując np do pracy i z powrotem, to spalam dodatkowo co najmniej 600 kcal. Zawsze jakieś tam dodatkowe kalorie spala się w ciągu dnia, chociażby sprzątając. Tak więc myslę, że tworzę dziennie deficyt około 500 kcal, co miesięcznie daje 15 tys kalorii, czyli akurat moje zrzucone 2 kilo

A 2000 kcal to naprawdę mnóstwo zdrowego jedzonka do pochłonięcia
Anna Antonina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-30, 16:36   #63
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
Dziewczyno... Jem około 2000 kcal dziennie i chudnę. Powolutku - przez miesiąc schudłam 2 kg. Ale jestem bardzo zadowolona. Dużo ćwiczę, zamieniam tłuszcz w mięśnie. Straciłam po 5 cm w udzie, praktycznie pozbyłam się cellulitu. Głodzenie się na pewno nie dałoby mi takich fajnych efektów. A tak jestem i najedzona, i szczuplejsza, i przede wszystkim w lepszej kondycji i pełna energii
Zawsze jak czytam podobne wypowiedzi mam wrażenie, żena wizażu jest strasznie dużo cudotwórczyń
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 00:01   #64
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Zawsze jak czytam podobne wypowiedzi mam wrażenie, żena wizażu jest strasznie dużo cudotwórczyń
No a jak inaczej wytłumaczyć dużą zmianę obwodów przy małej zmianie wagi?
Stary 2012-01-31, 07:59   #65
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anna Antonina Pokaż wiadomość
No a jak inaczej wytłumaczyć dużą zmianę obwodów przy małej zmianie wagi?
A jak wytłumaczysz fakt, że mięsnie i tluszcz to inne tkanki i aby spalić tłuszcz należy mieć ujemny bilans kaloryczny a aby zbudować mięsnie dodatni = nie da się tego robić równoczesnie?

Skoro straciłas na obwodach być może zeszła z ciebie woda ale nie da się "zamienić tłuszczu w mięsnie"
Stary 2012-01-31, 12:52   #66
Anna Antonina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
A jak wytłumaczysz fakt, że mięsnie i tluszcz to inne tkanki i aby spalić tłuszcz należy mieć ujemny bilans kaloryczny a aby zbudować mięsnie dodatni = nie da się tego robić równoczesnie?

Skoro straciłas na obwodach być może zeszła z ciebie woda ale nie da się "zamienić tłuszczu w mięsnie"
Dobrze, ja się kłócić nie będę Może to po prostu mięśnie, które miałam już wcześniej, a które chowały się pod tłuszczem zaczynaja wychodzić na wierzch
Stary 2012-02-21, 09:40   #67
mellancholia
Raczkowanie

Jestem na tej diecie kolejny raz. Staram się jeść te 600kcal, ale zauważyłam, że im zjem mniej tym bardziej zadowolona jestem, powyżej 600 mam wyrzuty sumienia. Nie wiem czy nie mam jakichś pierwszych faz bulimii, parę razy po objedzeniu się wymuszałam wymioty. Ważę aktualnie 58kg, martwię się, że nawet jak schudnę znacznie to nie będę mogła przestać. Nie umiem się przekonać, że wystarczyłaby mi dieta 1000kcal :/
mellancholia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-21, 10:39   #68
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mellancholia Pokaż wiadomość
Jestem na tej diecie kolejny raz. Staram się jeść te 600kcal, ale zauważyłam, że im zjem mniej tym bardziej zadowolona jestem, powyżej 600 mam wyrzuty sumienia. Nie wiem czy nie mam jakichś pierwszych faz bulimii, parę razy po objedzeniu się wymuszałam wymioty. Ważę aktualnie 58kg, martwię się, że nawet jak schudnę znacznie to nie będę mogła przestać. Nie umiem się przekonać, że wystarczyłaby mi dieta 1000kcal :/
Skoro wiesz, że masz problem czemu nie pójdziesz do psychologa? a co do pogrubionego dieta 1000 kcal by Ci nei wystarczyła bo to równie bzdurna dieta.
Stary 2012-02-21, 17:39   #69
marma53
Raczkowanie

Ja obecnie jestem na 500 (staram się zwiększyć do 1000...), za tydzień zacznę 600... mam takie pytanie... czy już teraz mogłabym zacząć jeść 1000 i nie tyć?
marma53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 17:59   #70
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marma53 Pokaż wiadomość
Ja obecnie jestem na 500 (staram się zwiększyć do 1000...), za tydzień zacznę 600... mam takie pytanie... czy już teraz mogłabym zacząć jeść 1000 i nie tyć?
Pytanie czy wazniejsze jest dla Ciebie nieprzytycie czy zdrowie?
Stary 2012-02-21, 18:19   #71
marma53
Raczkowanie

Mmm... głupio i niedojrzale zabrzmi, ale jakoś nie czuję się na siłach, żeby tyć.
Boję się, że jak zacznę przybierać na wadze to nigdy nie skończę i będę jeszcze grubsza..
Stary 2012-02-21, 18:32   #72
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Mmm... głupio i niedojrzale zabrzmi, ale jakoś nie czuję się na siłach, żeby tyć.
Boję się, że jak zacznę przybierać na wadze to nigdy nie skończę i będę jeszcze grubsza..
to może pomysl, że jak dalej tak będziesz jesc to:
- możesz stracić miesiączke i nabawić się problemów hormonalnych, które się bardzo ciężko leczy
- osłabisz kosci i mięsnie, bardzo szybko możesz mieć osteoporozę i inne nieprzyjemne dolegliwosci np. problemy z zębami
- włosy, paznokcie, skóra będą w opłakanym stanie

To wpadło mi do głowo na szybko ale negatywmych skutków twojego odżywiania jest znacznie więcej. Przy nich przytycie kilku kilo to pikus.
Stary 2012-02-21, 19:00   #73
marma53
Raczkowanie

Tak, tak, wiem... wszystko to co wymieniłaś już mam bardzo dawno temu.
Dla mnie to nie tylko "kilka kilo więcej", wierz mi.
Tylko pytam, czy gdybym teraz z tych 400/500 zaczęła jeść 1000 to czy bym zaczęła przybierać na wadze..
Stary 2012-02-21, 21:55   #74
akot80
Zadomowienie

Cytat:
Tylko pytam, czy gdybym teraz z tych 400/500 zaczęła jeść 1000 to czy bym zaczęła przybierać na wadze..
Wątpię by ktoś Ci odpowiedział na to pytanie, bo raczej nikt na własnej skórze tak durnej diety nie stosuje. Jeśli tak bardzo się obawiasz szybkiego przytycia, to zwiększaj kalorie codziennie o 100. Od takiej ilości raczej dużo i szybko nie przytyjesz.

"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..."
akot80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 22:23   #75
mellancholia
Raczkowanie

Przy wychodzeniu z takiej diety należy zwiększać co dzień-dwa liczbę kalorii o 100, aż dojdziesz do 1000.

Hauuu, dlaczego uważasz, że dieta 1000 też jest bzdurna? A co do mnie, to wybieram się do psychologa, ale to wcale nie trwa tak szybko, jakby się chciało.

Uzalezniona od herbaty, swetrow i farbowania wlosow.
mellancholia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-22, 08:30   #76
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mellancholia Pokaż wiadomość
Przy wychodzeniu z takiej diety należy zwiększać co dzień-dwa liczbę kalorii o 100, aż dojdziesz do 1000.

Hauuu, dlaczego uważasz, że dieta 1000 też jest bzdurna? A co do mnie, to wybieram się do psychologa, ale to wcale nie trwa tak szybko, jakby się chciało.
1000 kcal to minimum jakie organizm potrzebuje żeby zapewnić pracę organów, a gdzie reszta? Taka dieta bardzo szybko spowalnia metabolizm i skończy się na tym że jak zaczniesz jesc 1 500 to będziesz tyć - więc utniesz kalorie i tak w kółko!

Inna sprawa to czy chcesz wrócić do normalnosci czy chudnąć
Stary 2012-02-22, 09:02   #77
marma53
Raczkowanie

Akot80, to nie była moja świadoma dieta, po prostu całkowicie przestałam jeść i maksimum jakie jadłam to było 300-400 kcal, bo na więcej nie miałam ochoty i źle się czułam, zresztą tak mam do dziś, ale chcę zmuszać się stopniowo do tego 1000, tylko boję się utycia, jakoś nie widzi mi się być grubą.

Melancholia, dziękuję Ci za odpowiedź, zastosuję to co piszesz
Stary 2012-02-22, 09:28   #78
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Akot80, to nie była moja świadoma dieta, po prostu całkowicie przestałam jeść i maksimum jakie jadłam to było 300-400 kcal, bo na więcej nie miałam ochoty i źle się czułam, zresztą tak mam do dziś, ale chcę zmuszać się stopniowo do tego 1000, tylko boję się utycia, jakoś nie widzi mi się być grubą.

Melancholia, dziękuję Ci za odpowiedź, zastosuję to co piszesz
W innym wątku pisałas że ważysz 46 kg przy 174 wzrostu więc o jakim byciu grubą mówisz? Nawet jak przytyjesz 10 kg (co nie stanie się po miesiącu i w co wątpie) to NIE BĘDZIESZ GRUBA!

Przy takim wzroscie i wadze twoje BMI wynosi 15,2 - BMI wynoszące 15 jest przesłanka do natychmiastowej hospotalizacji ponieważ zagraża twojemu życiu i zdrowiu.

Edytowane przez hauuu
Czas edycji: 2012-02-22 o 09:36
Stary 2012-02-22, 19:04   #79
marma53
Raczkowanie

Wiem, przepraszam za to, bo wiem, że nie powinnam pisać tu takich rzeczy i nie będę więcej , bo nie chcę nikomu słowem wyrządzić krzywdy...
Stary 2012-02-22, 19:08   #80
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, przepraszam za to, bo wiem, że nie powinnam pisać tu takich rzeczy i nie będę więcej , bo nie chcę nikomu słowem wyrządzić krzywdy...
Krzywdę wyrządzasz przede wszystkim sobie. Dla własnego dobra idź do psychologa i to natychmiastowo. Jeżeli jestes niepełnoletnia porozmawiaj z rodzicami i jesli nie wiedzą powiedz im o swoim problemie, na pewno Ci pomogą.
Stary 2012-02-22, 20:37   #81
marma53
Raczkowanie

Jestem już dawno temu pełnoletnia, a do psychologa zaczęłam chodzić niedawno. Coś chyba się rozmijamy, ale może to się rozwinie jakoś, ta terapia.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości