|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: dieta 600 kcal kto dołączy??
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! To całkiem niezły wynik jak na 2 000 kcal! Jak widać dieta 600 kcal nie jest nikomu potrzebna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przy mojej wadze podstawowe zapotrzebowanie na kalorie, czyli to, co potrzebne na podstawowe funkcje życiowe to okolo 1800 kcal. Jeżeli do tego spędzę przykładowo godzinę na bieżni i godzinę maszerując np do pracy i z powrotem, to spalam dodatkowo co najmniej 600 kcal. Zawsze jakieś tam dodatkowe kalorie spala się w ciągu dnia, chociażby sprzątając. Tak więc myslę, że tworzę dziennie deficyt około 500 kcal, co miesięcznie daje 15 tys kalorii, czyli akurat moje zrzucone 2 kilo ![]() A 2000 kcal to naprawdę mnóstwo zdrowego jedzonka do pochłonięcia ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro straciłas na obwodach być może zeszła z ciebie woda ale nie da się "zamienić tłuszczu w mięsnie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Jestem na tej diecie kolejny raz. Staram się jeść te 600kcal, ale zauważyłam, że im zjem mniej tym bardziej zadowolona jestem, powyżej 600 mam wyrzuty sumienia. Nie wiem czy nie mam jakichś pierwszych faz bulimii, parę razy po objedzeniu się wymuszałam wymioty. Ważę aktualnie 58kg, martwię się, że nawet jak schudnę znacznie to nie będę mogła przestać. Nie umiem się przekonać, że wystarczyłaby mi dieta 1000kcal :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Ja obecnie jestem na 500 (staram się zwiększyć do 1000...), za tydzień zacznę 600... mam takie pytanie... czy już teraz mogłabym zacząć jeść 1000 i nie tyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Mmm... głupio i niedojrzale zabrzmi, ale jakoś nie czuję się na siłach, żeby tyć.
Boję się, że jak zacznę przybierać na wadze to nigdy nie skończę i będę jeszcze grubsza.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- możesz stracić miesiączke i nabawić się problemów hormonalnych, które się bardzo ciężko leczy - osłabisz kosci i mięsnie, bardzo szybko możesz mieć osteoporozę i inne nieprzyjemne dolegliwosci np. problemy z zębami - włosy, paznokcie, skóra będą w opłakanym stanie To wpadło mi do głowo na szybko ale negatywmych skutków twojego odżywiania jest znacznie więcej. Przy nich przytycie kilku kilo to pikus. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Tak, tak, wiem... wszystko to co wymieniłaś już mam bardzo dawno temu.
Dla mnie to nie tylko "kilka kilo więcej", wierz mi. Tylko pytam, czy gdybym teraz z tych 400/500 zaczęła jeść 1000 to czy bym zaczęła przybierać na wadze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Wątpię by ktoś Ci odpowiedział na to pytanie, bo raczej nikt na własnej skórze tak durnej diety nie stosuje. Jeśli tak bardzo się obawiasz szybkiego przytycia, to zwiększaj kalorie codziennie o 100. Od takiej ilości raczej dużo i szybko nie przytyjesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Przy wychodzeniu z takiej diety należy zwiększać co dzień-dwa liczbę kalorii o 100, aż dojdziesz do 1000.
Hauuu, dlaczego uważasz, że dieta 1000 też jest bzdurna? A co do mnie, to wybieram się do psychologa, ale to wcale nie trwa tak szybko, jakby się chciało.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inna sprawa to czy chcesz wrócić do normalnosci czy chudnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Akot80, to nie była moja świadoma dieta, po prostu całkowicie przestałam jeść i maksimum jakie jadłam to było 300-400 kcal, bo na więcej nie miałam ochoty i źle się czułam, zresztą tak mam do dziś, ale chcę zmuszać się stopniowo do tego 1000, tylko boję się utycia, jakoś nie widzi mi się być grubą.
Melancholia, dziękuję Ci za odpowiedź, zastosuję to co piszesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy takim wzroscie i wadze twoje BMI wynosi 15,2 - BMI wynoszące 15 jest przesłanka do natychmiastowej hospotalizacji ponieważ zagraża twojemu życiu i zdrowiu. Edytowane przez hauuu Czas edycji: 2012-02-22 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Wiem, przepraszam za to, bo wiem, że nie powinnam pisać tu takich rzeczy i nie będę więcej , bo nie chcę nikomu słowem wyrządzić krzywdy...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Krzywdę wyrządzasz przede wszystkim sobie. Dla własnego dobra idź do psychologa i to natychmiastowo. Jeżeli jestes niepełnoletnia porozmawiaj z rodzicami i jesli nie wiedzą powiedz im o swoim problemie, na pewno Ci pomogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Jestem już dawno temu pełnoletnia, a do psychologa zaczęłam chodzić niedawno. Coś chyba się rozmijamy, ale może to się rozwinie jakoś, ta terapia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.