Co zrobić? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 16:54   #61
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: Co zrobić?

Cytat:
Napisane przez maszToCoChcesz Pokaż wiadomość
ta kobieta jest chyba chora psychicznie, sądząc po tym, co napisałaś. Powinien na siłę robić te wszystkie rzeczy przy dzieciach, na które ona nie ma czasu.
Też mi się tak wydaje. Powinien się tym zająć. Potwierdzić albo wykluczyć jej chorobę. Pewnie niezbędne będą leki. Nawet wbrew jej woli. Tylko, że to trzeba z jej rodziną najbliższą ustalić (nie mam na myśli męża, bo nie jest obiektywny)

Oczywiście to ustali lekarz - wiadomo, ale warto mieć pewność.. Można zamówić wizytę prywatną w domu.
Mój wujek miał podobnie z żoną. Był marynarzem. Ona potrafiła zostawić kilkuletnim dzieciom jogurty i jechać sama na imprezę 3 dniową. Generalnie wydawało się, że bardzo beztroska kobieta. Nikt wujkowi o tym nie mówił (Uwaga!: bo nie chcieli go martwić)
Jak tylko się dowiedział przestał pływać i zajął się dziećmi a ciocia zaczęła się leczyc. Nie pamiętam diagnozy.

Teraz bardzo dobrze im się układa. Ona pracuje (wcześniej to było nie do pomyślenia, wolała kupić kosmetyki niż zapłacić czynsz)
Wszyscy myśleli, że taki charakter a to niestety choroba

PS Tyle, że wujek zamiast zwalać winę na żonę zajął się dziećmi

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2011-04-30 o 17:11
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 17:31   #62
Aninek
Zakorzenienie

GG do Aninek

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Też mi się tak wydaje. Powinien się tym zająć. Potwierdzić albo wykluczyć jej chorobę. Pewnie niezbędne będą leki. Nawet wbrew jej woli. Tylko, że to trzeba z jej rodziną najbliższą ustalić (nie mam na myśli męża, bo nie jest obiektywny)

Oczywiście to ustali lekarz - wiadomo, ale warto mieć pewność.. Można zamówić wizytę prywatną w domu.
Mój wujek miał podobnie z żoną. Był marynarzem. Ona potrafiła zostawić kilkuletnim dzieciom jogurty i jechać sama na imprezę 3 dniową. Generalnie wydawało się, że bardzo beztroska kobieta. Nikt wujkowi o tym nie mówił (Uwaga!: bo nie chcieli go martwić)
Jak tylko się dowiedział przestał pływać i zajął się dziećmi a ciocia zaczęła się leczyc. Nie pamiętam diagnozy.

Teraz bardzo dobrze im się układa. Ona pracuje (wcześniej to było nie do pomyślenia, wolała kupić kosmetyki niż zapłacić czynsz)
Wszyscy myśleli, że taki charakter a to niestety choroba

PS Tyle, że wujek zamiast zwalać winę na żonę zajął się dziećmi
Co do podkreślonego-to jest różnica między Twoim wujkiem a partnerem autorki.Nie wyobrażam sobie,że przez 3 lata ojciec nie robi nic poza umawianiem dziecka TELEFONICZNIE na wizytę u lekarza...
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-30, 18:15   #63
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninek Pokaż wiadomość
Co do podkreślonego-to jest różnica między Twoim wujkiem a partnerem autorki.Nie wyobrażam sobie,że przez 3 lata ojciec nie robi nic poza umawianiem dziecka TELEFONICZNIE na wizytę u lekarza...
No właśnie dlatego podkreśliłam,żeby pokazać, że można w takiej sytuacji
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 22:01   #64
KarolinaK2511
Przyczajenie

Witam!
Dziękuję bardzo za wszystkie opinie.
Jesteśmy po pierwszej rozprawie, na której zarządzono badania psychologiczne matki, ojca i dzieci. Rozprawa była na koniec maja, następna rozprawa na koniec lipca. Nie pisałam wcześniej, ponieważ nastąpiły u nas poważne zmiany. Sąd przychylił się do wniosku mojego partnera o ustaleniu miejsca zamieszkania dzieci u niego (on od połowy maja pracuje na miejscu, ponieważ jego firma ma zlecenie teraz na miejscu na przynajmniej 2 lata), dodam jeszcze (jakby miał ktoś zarzucić, że obca baba zajmuje się dziećmi), że byłam świadkiem na rozprawie (podała mnie jego małżonka) i sąd poznał całą sytuacje z punktu widzenia jego małżonki, jego, jego rodziców, jej mamy i znajomych a także mój. Mimo tego dziewczynki od ponad dwóch tygodni mieszkają z nami. I za każdym razem pytają się mnie czy po wizycie u mamy będą mogły wrócić do nas. Nigdy nie wypowiedziałam się przy nich negatywnie na temat ich mamy. To jest ich mama i nic tego nie zmieni. Zachęcam je do wizyt i spędzania czasu z mamą, jak tylko jest to możliwe. Mimo, że ona nie dzwoni, nie pyta, przypominamy jej o spotkaniach umówionych, ale wolałabym się na ten temat dalej nie rozpisywać. Bardzo pomaga nam jego mama opiekując się nimi, gdy my jesteśmy w pracy. Teraz podczas wakacji również możemy na nią liczyć. Mam nadzieję, że teraz to będzie się układało tylko lepiej. Bardzo bym chciała, żeby zostały z nami, ale nigdy nie wiadomo co ostatecznie postanowi sąd.
KarolinaK2511 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości